Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Πρόσκληση ΔΣ 03.07.08

1. Κατανομή ποσού 24.962,50 € στα σχολεία για λειτουργικές δαπάνες ψήφιση των πιστώσεων.
2. Ψήφιση πιστώσεων για πληρωμή εξόδων κίνησης διαμονής και ημερησίας εκτός έδρας αποζημίωση για συμμετοχή στο Συνέδριο γυναικών στα Ιωάννινα.
3. Αναμόρφωση προυπολογισμού εσόδων εξόδων με δημιουργία πίστωσης για εισφορά σε χρήμα για ένταξη ή επέκταση πολεοδομικού σχεδίου στην Ποντοκώμη Ν.1337/83.
4. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ (αφορά μικτή επέκταση με συμμετοχή του Δήμου στο 70%)
α] Μιχαηλίδη Παύλο Γεωργίου ποσό 885,15 € με ΦΠΑ και
β] Γεωργιάδη Δημητρίου του Αθανασίου ποσό 421,50 με ΦΠΑ ψήφιση των πιστώσεων
5. Εγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Σιδερών» Τακτοποιητικός.
6. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής έργων:
α] Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ. Δ. Σιδερών
β] Πλακοστρώσεις κεντρικών οδών στα Τ. Δ. Σιδερά – Λιβερών
γ] Διαμόρφωση Νότιας εισόδου Τ.Δ. Ποντοκώμης
δ] Διαμόρφωση Νότιας εισόδου Μαυροδενδρίου.
7. Αποζημίωση Δημάρχου για την εκτός έδρας μετακίνηση στην Αθήνα στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ .
8. Ψήφιση πίστωσης ποσού 588,60 € στον Ακριτίδη Δημήτριο για μπουφέ Λιβερών.
9. Ψήφιση πιστώσεων για επιτροπή ΕΚΠΟΤΑ
10. Αποδοχή πίστωσης ποσού 176.980,45 € για το έργο «κατασκευή Τηλεθέρμανσης Μαυροδενρίου και Ποντοκώμης από το σύστημα Τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας» τροποποίηση προυπολογισμού εσόδων – εξόδων.
11. Αποδοχή ποσού 60.000,00 € από Τ.Π.Α. για το έργο Κατασκευή Γεφυροπλάστιγκας Μαυροδενδρίου» Τροποποίηση προυπολογισμού εσόδων – Εξόδων.
12. Αποδοχή ποσού 16.433,30 € από τον Τ.Π.Α. για το έργο «Μελέτη εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Σιδερών –Λιβερών» Τροποποίηση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων.
13. Αποδοχή ποσού 23.415,00 € από τον Τ.Π.Α. για το έργο «Αποπεράτωση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Ποντοκώμης» Τροποποίηση προυπολογισμού εσόδων –εξόδων.
14. Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2008 με τα έργα από χρηματοδότηση Τ.Π.Α.
15. Ψήφιση πιστώσεων για παρουσίες συμβούλων στις συνεδριάσεις Δημοτικού συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής για το Α΄ εξάμηνο 2008
16. Ψήφιση πιστώσεων.


κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 19.06.08

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει την 19η του μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ για την παρουσίαση και συζήτηση του Προγράμματος «Ψηφιακός Δήμος» που υλοποιεί η ΚΕΔΚΕ ως ακολούθως:

Α' Θεματική Συνεδρίαση

  1. «Από τη Μηχανοργάνωση στην Αναδιοργάνωση των δήμων»
  2. «Διαχείριση γης και περιουσίας με GIS»

Β’ Θεματική Συνεδρίαση

  1. "Δίκτυα Intranet - Extranet"
  2. Ευρυζωνικά Δίκτυα

Γ’ Θεματική Συνεδρίαση

  1. «Διαχείριση διαδικασιών και διοίκηση Ψηφιακού Δήμου»
  2. «Παρουσίαση της εξ αποστάσεων εκπαίδευσης»

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 6 6 08

Δημοτικό Συμβούλιο 05.06.08. 1

Γενική Συνέλευση ΤΕΔΚ Κοζάνης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. 3

--------------------------------------

Δημοτικό Συμβούλιο 05.06.08 (Μαυροδένδρι 19:00):

«Διοικητική Μεταρρύθμιση»

Τακτικό Θέμα

Η τοποθέτηση μας ήταν η ακόλουθη:

Ζητήσαμε με επιστολή μας (όλη η αντιπολίτευση) να υπάρξει τακτικό θέμα για τον Καποδίστρια 2 διότι:

  • Στο Συνέδριο της Κυλλήνης το Νοέμβριο του 2007 τέθηκε στον κύκλο των θεσμικών ζητημάτων από την ΚΕΔΚΕ και ενσωματώθηκε στο ψήφισμα.
  • Στο Συνέδριο της ΕΝΑΕ στην Αθήνα το Μάιο 2008 ήταν κεντρικό θέμα και υπήρξε στο ψήφισμα της
  • Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκπόνησε μελέτη για το θέμα
  • Η εφαρμογή του ΕΣΠΑ (4ο ΚΠΣ) συνείσφερε στο διάλογο.
  • Αύριο έχει γενική συνέλευση η ΤΕΔΚ με αντικείμενο αυτό το θέμα.

Εκτίμηση μας είναι ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα σύστημα σχεδιασμού που θα καταλήγει σε εφαρμόσιμο επιχειρησιακό πρόγραμμα στο οποίο δεν θα συμμετέχουν οι υφιστάμενοι ΟΤΑ. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα θέλει πόρους, θέλει στελεχιακό δυναμικό , θέλει δουλειά για να μην μείνει στα χαρτιά.

Οι Δήμοι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ενιαία λογική, υπεραπλούστευσης. Τόνισα στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ της Κυλλήνης και τονίζω ότι «Οι ανισότητες είναι πολύ μεγάλες. Άλλα τα χαρακτηριστικά των Δήμων με αυτάρκεια και άλλα των προβληματικών. Άλλα των επαρκώς στελεχωμένων με μία κουλτούρα εύρυθμης λειτουργίας και άλλα αυτών που από την πρώτη στιγμή λειτουργίας τους είναι με προβλήματα.» Εμείς ως Δημ Υψηλάντης έχουμε προβλήματα και προκλήσεις. Ο Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη είναι το κέντρο της ενεργειακής λιγνιτικής λεκάνης. Βλέπουμε τις εξελίξεις γύρω μας καθημερινά.

Θα μου επιτρέψετε να βάλω μερικούς προβληματισμούς:

* Είναι δυνατόν να έχουμε σε εξέλιξη ΣΧΟΟΑΠ για το Δήμο μας και ακόμη να μη γνωρίζουμε εάν θα γίνει διοικητική μεταρρύθμιση;

* Θα μπορέσει κάποιος να εγγυηθεί ότι τα χωριά μας θα έχουν τουλάχιστον της ίδιας προσοχής που έχουν σήμερα;

* Θα μπορεί κάποιος να κινείται σε καθημερινό επίπεδο όταν διαπιστώνονται προβλήματα όπως με τη ρύπανση;

Για να μην αναφέρω πληθώρα άλλων θεμάτων…

Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη συνεκτιμώντας όλες τις συνιστώσες που απορρέουν από την εφαρμογή ενός ευρύτερου προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας αποφασίζει ότι δεν θα δεχθεί καμία μεταρρύθμιση η οποία να διαφοροποιεί τα διοικητικά όρια του Δήμου μας ή να τον «απορροφεί» οποιοσδήποτε γειτονικός Δήμος εάν:

  1. Δεν υπάρξει πρώτα συνολική πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους με αιρετό περιφερειάρχη και αναπροσαρμογή του ρόλου των Νομαρχιών.
  2. Δεν δοθούν οικονομικά κίνητρα εφαρμόσιμα μέσω ενός εφαρμόσιμου επιχειρησιακού σχεδίου για την αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένες δράσεις.
  3. Δεν υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση του δημότη και την προστασία των οικισμών μας
  4. Εάν δεν συναινέσουν οι Δημότες μας μετά την εφαρμογή των παραπάνω και την παρουσίαση τους με εξαντλητικό διάλογο. Θεωρούμε προσβλητικό ως κοινωνία στον κορυφαίο θεσμό της δημοκρατίας να μην ακολουθούνται πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες αλλά να προσπαθούν κάποιοι εντέχνως να τις επιβάλουν.

Είμαστε σίγουροι ότι όπως οι πολίτες του Δήμου μας έχουν την ωριμότητα να κρίνουν και να εκλέγουν τους αιρετούς τους είτε στην αυτοδιοίκηση είτε στα εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα έχουν και την ωριμότητα να κρίνουν και να αποφασίσουν για το μέλλον τους ιδιαίτερα όταν τους παρουσιαστεί ένα όραμα που να μπορεί να υλοποιηθεί.

Μετά από διάλογο λήφθηκε ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. σύμφωνα με την εισήγηση δηλ.: «το Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη συνεκτιμώντας όλες τις συνιστώσες που απορρέουν από την εφαρμογή ενός ευρύτερου προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας αποφασίζει ότι δεν θα δεχθεί καμία μεταρρύθμιση η οποία να διαφοροποιεί τα διοικητικά όρια του Δήμου μας ή να τον «απορροφεί» οποιοσδήποτε γειτονικός Δήμος εάν:

  1. Δεν υπάρξει πρώτα συνολική πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους με αιρετό περιφερειάρχη και αναπροσαρμογή του ρόλου των Νομαρχιών.
  2. Δεν δοθούν οικονομικά κίνητρα εφαρμόσιμα μέσω ενός εφαρμόσιμου επιχειρησιακού σχεδίου για την αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένες δράσεις.
  3. Δεν υπάρξουν νομικές δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση του δημότη και την προστασία των οικισμών μας
  4. Εάν δεν συναινέσουν οι Δημότες μας μετά την εφαρμογή των παραπάνω και την παρουσίαση τους μέσα από εξαντλητικό διάλογο.

Θέματα εκτός ημερησία διάταξης:

Θέμα 1ο

Είναι δυνατόν να καθαιρούνται πεζοδρόμια χωρίς πρόβλημα περιμετρικά του Δημαρχείου και να επανατοποθετούνται ακριβώς τα ίδια; Έχουμε χρήματα για σπατάλη; Εάν θέλαμε να κάνουμε πεζοδρόμια γιατί δεν κάναμε στο υπόλοιπο μέρος του οικισμού που δεν έχει;

Θέμα 2ο

Η επίλυση του ζητήματος της άρδευσης του Τ.Δ. Ποντοκώμης [εισήγηση Χ. Μαυροπουλίδης]

Θέμα 3ο

Επαναβεβαίωση απόφασης μη τμηματικής απαλλοτρίωσης αγροκτήματος ΤΔ Ποντοκώμης.


Γενική Συνέλευση ΤΕΔΚ Κοζάνης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Κλικ για την τοποθέτηση μου στην ΤΕΔΚ …

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ενσωματωθούν οι θέσεις του Δ.Σ. Δημ. Υψηλάντη που αναλύονται παραπάνω.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Απάντηση της ΔΕΗ για χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης

Η ΔΕΗ με έγγραφό της απαντά στην απόφαση 22/08 του Δ.Σ. του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη που προέκυψε από τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου της 29.02.08.

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής απόφασης του Δ.Σ του Δήμου Υψηλάντη η ΔΕΗ (υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Ορυχείων κ. Μελάς) αναφέρει:

  1. Η Επιχείρηση ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες κτηματογράφησης του Οικισμού Ποντοκώμης, ενώ εντός του προσεχούς έτους 2009 προβλέπεται η έγκριση της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων (ΜΠΕ) που θα περιλαμβάνουν και τους οικισμούς Ποντοκώμης και Μαυραπηγής.
  2. Οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του Οικισμού της Ποντοκώμης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το έτος 2012. Μέχρι τότε Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Νομαρχία Κοζάνης οι διαδικασίες επιλογής και απόκτησης του χώρου του νέου οικισμού, η διανομή των οικοπέδων, καθώς και οι μελέτες των έργων υποδομής.
  3. Στο χρονικό διάστημα 2012-2013 θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής για ίο νέο οικισμό. Η ΔΕΗ Α.Ε προτίθεται να χρηματοδοτήσει τα έργα υποδομής μέχρι ύψους ποσού που θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο της απαλλοτρίωσης.
  4. Σε κάθε περίπτωση Θα πρέπει εντός του 2015 να έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των κατοίκων από τον παλιό οικισμό και η παράδοση του χώρου στην Επιχείρηση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 05.06.08

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 5η του Μήνα ΙΟΥΝΗ 2008 μέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ με θέμα τη

Διοικητική Μεταρρύθμιση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button