Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 24.09.08

Η αλήθεια σχετικά με την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη - Όλα στον αέρα


ΑΝΑΡΤΗΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΟ www.mavromatidis.gr . ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. [Κλικ για σύνδεση]


Δημοτικό Συμβούλιο 23 Σεπτεμβρίου 2008 - Ενημέρωση


Θέματα –ερωτήσεις εκτός ημερησία διάταξης:


1. Ζητούμε να μας πείτε πότε επιτέλους θα συγκαλέσετε απολογισμό πεπραγμένων ως δημοτική αρχή σύμφωνα με τη νομοθεσία, άρθρο 217 του ΚΔΚ και όπως ζητήσαμε στο προηγούμενο Δ.Σ. 25.08.08

Απάντησαν ότι θα κάνουν απολογισμό. Τους είπαμε ότι εάν δεν κάνουν θα κάνουμε εμείς.

2. Αναφορικά με τα βοθρολύματα η αλήθεια [κλικ για σύνδεση]

Απάντησαν ότι η Πτολεμαϊδα δέχεται σε σχετικό έγγραφο του Συνδέσμου Λυμάτων με ένα κόστος 40€ ανά φορτίο για υποδοχή στο βιολογικό καθαρισμό της Πτολεμαϊδας. Εμείς τονίσαμε ότι αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Τέθηκε το θέμα του κόστους και ζητήθηκε από μέρους μας να έρθει ως τακτικό θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο σύνδεσμος λυμάτων με αναλυτικά στοιχεία όπου και θα πάρουμε απόφαση.

3. Σχετικά με την πλατεία του Μαυροδενδρίου τοποθετηθήκαμε: «Σταματείστε επιτέλους να διαθέτετε μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου για την πλατεία [που είναι ιδιωτικό έργο με εργολάβο υπό κατασκευή] όταν τα χωριά μας είναι πρακτικά παρατημένα (γήπεδα, πλατείες, κτίρια, κλπ). Άλλωστε αναμένουμε πληθώρα απαντήσεων επί των τοποθετήσεων μας για τα χωριά μας.»

Δεν απάντησαν τίποτα.

4. Τι γίνεται με την καθημερινότητα; Οι λάμπες δεν έχουν αλλαχθεί. Ο συνθετικός τάπητας στο γήπεδο 5x5 της Ποντοκώμης έχει τα χάλια του. Ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του γηπέδου και τη χρήση του; Παρακαλούμε να μεριμνήσετε λίγο περισσότερο με το Δήμο αυτήν την περίοδο διότι υπάρχει η αίσθηση της πλήρους εγκατάλειψης.

Είπαν ότι θα τακτοποιηθούν.

Τακτικά Θέματα

1. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. του Δήμου μας στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε σεμινάριο

Συμφωνούμε

2. Απόφαση της Δημοτικής επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη σχετικά με τη συνέχιση προγραμμάτων Γ ΚΠΣ (Βοήθεια στο σπίτι, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδικός σταθμός)..

Έχουμε στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος ΚΔΑΠ και μάλιστα να βγει και ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής συρρίκνωσης των δομών. Προτείναμε να υπάρξουν χρήματα από τη ΔΕΗ ή τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης- τουλάχιστον εδώ θα πιάσουν τόπο. Συμφωνούμε με την απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης.

3. Επικύρωση διαδικασίας δημοψηφίσματος μετεγκατάστασης Ποντοκώμης..

Επιβεβαιώνεται το δημοψήφισμα και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Τώρα αναμένεται να δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Πάντως έγινε ενημέρωση ότι ήρθε έγγραφο από τη ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση των οικισμών Ποντοκώμης – Μαυροπηγής [κλικ για σύνδεση]

4. Τρόπος εκτέλεσης Δημοπράτησης αγρών στα Δ.Δ. του Δήμου Σιδερών, Λιβερών και Ποντοκώμης.

Το τοπικό συμβούλιο Ποντοκώμης πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να μην προχωρήσουμε σε δημοπρασίες εξαιτίας της απαίτησης των κτηνοτρόφων για διάθεση εκτάσεων για βόσκηση. Η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη απέρριψε την ομόφωνη εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου. Τονίσαμε ότι είναι μία πράξη που προσβάλει το Τοπικό Συμβούλιο και είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική. Το ίδιο είπε και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης. Δεν δέχτηκαν παρόλα αυτά. ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ από αυτή τη συνεδρίαση παρωδία.


Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση Ποντοκώμης

[Klik για σύνδεση]

AddThis Social Bookmark Button