Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Απάντηση ΓΓ Περιφέρειας 25 Σεπ 08

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 24.09.08

Η αλήθεια σχετικά με την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη - Όλα στον αέρα


ΑΝΑΡΤΗΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΟ www.mavromatidis.gr . ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. [Κλικ για σύνδεση]


Δημοτικό Συμβούλιο 23 Σεπτεμβρίου 2008 - Ενημέρωση


Θέματα –ερωτήσεις εκτός ημερησία διάταξης:


1. Ζητούμε να μας πείτε πότε επιτέλους θα συγκαλέσετε απολογισμό πεπραγμένων ως δημοτική αρχή σύμφωνα με τη νομοθεσία, άρθρο 217 του ΚΔΚ και όπως ζητήσαμε στο προηγούμενο Δ.Σ. 25.08.08

Απάντησαν ότι θα κάνουν απολογισμό. Τους είπαμε ότι εάν δεν κάνουν θα κάνουμε εμείς.

2. Αναφορικά με τα βοθρολύματα η αλήθεια [κλικ για σύνδεση]

Απάντησαν ότι η Πτολεμαϊδα δέχεται σε σχετικό έγγραφο του Συνδέσμου Λυμάτων με ένα κόστος 40€ ανά φορτίο για υποδοχή στο βιολογικό καθαρισμό της Πτολεμαϊδας. Εμείς τονίσαμε ότι αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Τέθηκε το θέμα του κόστους και ζητήθηκε από μέρους μας να έρθει ως τακτικό θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο σύνδεσμος λυμάτων με αναλυτικά στοιχεία όπου και θα πάρουμε απόφαση.

3. Σχετικά με την πλατεία του Μαυροδενδρίου τοποθετηθήκαμε: «Σταματείστε επιτέλους να διαθέτετε μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου για την πλατεία [που είναι ιδιωτικό έργο με εργολάβο υπό κατασκευή] όταν τα χωριά μας είναι πρακτικά παρατημένα (γήπεδα, πλατείες, κτίρια, κλπ). Άλλωστε αναμένουμε πληθώρα απαντήσεων επί των τοποθετήσεων μας για τα χωριά μας.»

Δεν απάντησαν τίποτα.

4. Τι γίνεται με την καθημερινότητα; Οι λάμπες δεν έχουν αλλαχθεί. Ο συνθετικός τάπητας στο γήπεδο 5x5 της Ποντοκώμης έχει τα χάλια του. Ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του γηπέδου και τη χρήση του; Παρακαλούμε να μεριμνήσετε λίγο περισσότερο με το Δήμο αυτήν την περίοδο διότι υπάρχει η αίσθηση της πλήρους εγκατάλειψης.

Είπαν ότι θα τακτοποιηθούν.

Τακτικά Θέματα

1. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. του Δήμου μας στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε σεμινάριο

Συμφωνούμε

2. Απόφαση της Δημοτικής επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη σχετικά με τη συνέχιση προγραμμάτων Γ ΚΠΣ (Βοήθεια στο σπίτι, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδικός σταθμός)..

Έχουμε στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος ΚΔΑΠ και μάλιστα να βγει και ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής συρρίκνωσης των δομών. Προτείναμε να υπάρξουν χρήματα από τη ΔΕΗ ή τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης- τουλάχιστον εδώ θα πιάσουν τόπο. Συμφωνούμε με την απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης.

3. Επικύρωση διαδικασίας δημοψηφίσματος μετεγκατάστασης Ποντοκώμης..

Επιβεβαιώνεται το δημοψήφισμα και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Τώρα αναμένεται να δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Πάντως έγινε ενημέρωση ότι ήρθε έγγραφο από τη ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση των οικισμών Ποντοκώμης – Μαυροπηγής [κλικ για σύνδεση]

4. Τρόπος εκτέλεσης Δημοπράτησης αγρών στα Δ.Δ. του Δήμου Σιδερών, Λιβερών και Ποντοκώμης.

Το τοπικό συμβούλιο Ποντοκώμης πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να μην προχωρήσουμε σε δημοπρασίες εξαιτίας της απαίτησης των κτηνοτρόφων για διάθεση εκτάσεων για βόσκηση. Η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη απέρριψε την ομόφωνη εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου. Τονίσαμε ότι είναι μία πράξη που προσβάλει το Τοπικό Συμβούλιο και είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική. Το ίδιο είπε και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης. Δεν δέχτηκαν παρόλα αυτά. ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ από αυτή τη συνεδρίαση παρωδία.


Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση Ποντοκώμης

[Klik για σύνδεση]

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ανακοίνωση ΔΕΗ 18 Σεπ 2008 για απαλλοτριώσεις οικισμών





κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Απάντηση ΓΓ Περιφέρειας 22 Σεπ 2008



κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επιστολή ΥΠΕΣΔΔΑ και Γραφείο Πρωθυπουργού 17 Σεπ 2008



κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Έγγραφο για εγκατάσταση Δημοτικής Αρχής 6 Αυγούστου 2008



κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Έγγραφο προς ΓΓ Περιφέρειας για αναβολή ορκωμοσίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (γραφείο Κοζάνης) για εγκατάσταση 24 Ιουλίου 2008





κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επιστολή Περιφέρειας 25 Ιουλίου 2008 για μη εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής



κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Προς τι τόση βιασύνη για την «ανάπτυξη» του Δ. Δημ. Υψηλάντη;;;

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 10 Σεπ 2008 ως 4ο τακτικό θέμα ζητήθηκε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη»

Σε μία κρίσιμη ώρα για το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη, όπου κυρίαρχο θέμα ήταν και είναι οι διαδικασίες της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, ο κ. Μιχαηλίδης με δεδομένη την τυπική πλειοψηφία του, ανέλαβε να ολοκληρώσει το έργο της περιόδου του με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για την κατασκευή ενός γηπέδου 5x5 ποδοσφαίρου και ενός γηπέδου μπάσκετ συνολικού προϋπολογισμού 243.000 €.

Και όλα αυτά ενώ διαθέτει ο Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη επαρκή γήπεδα ποδοσφαίρου και ανάλογα γήπεδα μπάσκετ χωρίς καμιά ομάδα! Οι ιστορικές ομάδες Άρης Ποντοκώμης και Οδυσσέας Μαυροδενδρίου και μετέπειτα Δημητρίου Υψηλάντη πρακτικά έχουν διαλυθεί στη διάρκεια της θητείας την Δημοτικής Αρχής του κ. Μιχαηλίδη. Και το χειρότερο: τα υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου δεν συντηρούνται (!) κατ’ ομολογία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα δεν είναι η κριτική για τα πεπραγμένα (;) του κ. Μιχαηλίδη στον προνομιακό χώρο, λόγω εμπειρίας, για τον ίδιο, του αθλητισμού. Το θέμα είναι ότι τα παραπάνω τα δημοπρατεί με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (200.000€) με την απαράδεκτη για εμάς απόφαση του Δ.Σ. του Φεβρουαρίου του 2008*. Άλλωστε αποκαλύψαμε την συμπεριφορά του * και αναδείξαμε τη χρήση – σπατάλη στην πραγματικότητα- του Τοπικού Πόρου για την «ανάπτυξη» του Δήμου μας. Αγνόησε και αγνοεί τις προκλήσεις και τις ανάγκες των χωριών μας, τα οποία είναι σε κρίσιμη ιστορική συγκυρία, προκλήσεις που επισημάναμε εγκαίρως τόσο για την Ποντοκώμη όσο και για το Μαυροδένδρι. Αγνόησε και αγνοεί προκλητικά τη δεινή θέση που θα περιέλθει το Μαυροδένδρι όταν μετεγκατασταθεί η Ποντοκώμη. Αγνόησε και αγνοεί προκλητικά ότι στις 30 Οκτωβρίου εκδικάζεται η δικιά του προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της ανακήρυξης μας ως νέας Δημοτικής Αρχής και ότι εκκρεμεί από τις 7 Αυγούστου η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο αίτημα άμεσης εγκατάστασης μας. Συνεχίζει δηλαδή να παραβιάζει κάθε κανόνα πολιτικής δεοντολογίας που οφείλει να τηρεί σε αυτή την μεταβατική περίοδο παροτρύνοντας μας προκλητικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να προβούμε σε καταγγελίες.

Προς τι αυτή η βιασύνη όταν μάλιστα έχουμε τοποθετηθεί και δεσμευτεί ότι θα διαφοροποιήσουμε τη στόχευση του Τοπικού Πόρου; Γιατί τώρα που το ενδιαφέρον, αυτές τις ημέρες, είναι στραμμένο στην Ποντοκώμη; Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους ότι ο κ. Μιχαηλίδης δεν συμμετείχε στους αγωνιώδεις προβληματισμούς των κατοίκων για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης τους τελευταίους μήνες.

Κανείς μας δεν είναι αρνητικός στο να γίνονται έργα στο Δήμο μας, αλλά στις προτεραιότητες που τίθενται. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μιχαηλίδη που ενώ εξασκεί καθήκοντα Δημάρχου δεν έχει προβεί, παρά τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν στον απολογισμό πεπραγμένων που οφείλει από το Νόμο να πράξει ενώπιον των δημοτών μας εδώ και έξι περίπου χρόνια ως δημοτική αρχή...

Μαυροματίδης Δημήτρης

Ανακηρυχθείς Δήμαρχος Δημ. Υψηλάντη

* Όλα τα παραπάνω είναι αναρτημένα στο www.mavromatidis.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 25.08.08

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απ΄ ευθείας ανάθεση της εργασίας «Συντήρηση επιβατικού οχήματος NISSAN» στον Αθ.Αλτίνη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ποσού 452,00€, ψήφιση πίστωσης.

2. Απ΄ ευθείας ανάθεση της εργασίας «Συντήρηση ημιφορτηγού FIAT» στον MAXX MOTORS Α.Ε.Β.Ε. ποσού 62,48€, ψήφιση πίστωσης.

3. Απ΄ ευθείας ανάθεση γεύματος «Γεύμα στους εισηγητές της ΑΝΚΟ για την αξιολόγηση των προτάσεων μετεγκατάστασης Ποντοκώμης» στην ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ποσού 260,00€, ψήφιση πίστωσης.

4. Απ΄ ευθείας ανάθεση μεταφοράς «Μεταφορά Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκώμης στη Θεσσαλονίκη» στον HERMES TOURS ποσού 327,00€, ψήφιση πίστωσης.

5. Απ΄ ευθείας ανάθεση της εργασίας «Συντήρηση μνημείου Εθνικής Αντίστασης» στον Λεβεντίδη Αναστάσιο ποσού 952,00€, ψήφιση πίστωσης.

6. Απ΄ ευθείας ανάθεση της εργασίας «Δημοσίευση διακήρυξης της Προμήθειας οργάνων μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων και μετεωρολογικών παραμέτρων» στον Πτολεμαίο ποσού 59,98€, ψήφιση πίστωσης.

7. Απ΄ ευθείας ανάθεση της εργασίας «Συντήρηση οχήματος 4χ4 SUZUKI» στον Κατάκη Α.Ε. ποσού 71,40€, ψήφιση πίστωσης.

8. Ψήφιση πιστώσεων:

1) Προμήθεια ανταλλακτικών για όχημα 4χ4 SUZUKI στον Κατάκη Α.Ε. ποσού 166,58 €.

2) Προμήθεια υλικών για συντήρηση μηχανημάτων νερού στην ECO FILTER ποσού 810,81€.

3) Προμήθεια βόθρου για κεντρική πλατεία Μαυροδενδρίου στην ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. ποσού 619,99€.

4) Προμήθεια αναμνηστικής εικόνας στον Παγκαρλιώτα Θεόδωρο ποσού 55,00€.

5) Προμήθεια ελαστικών οχημάτων Δήμου στον Αγραφιώτη Ο.Ε. ποσού 6.069,00€.

6) Προμήθεια αρδευτικών ειδών για συντήρηση δικτύων άρδευσης στον Ελευθεριάδη Νικόλαο ποσού 2.390,00€.

7) Προμήθεια ανταλλακτικών για χορτοκοπτικά μηχανήματα Δήμου στον Τσαλίδη Ιωάννη ποσού 2.211,00€.

8) Προμήθεια υλικών συντήρησης σταθεροποιητών τάσης Η/Υ στον Κυβρακίδη Γ. και Υιός Ο.Ε. ποσού 1.058,00€.

9) Προμήθεια ανταλλακτικών για επιβατικό όχημα NISSAN στον Αθ.Αλτίνη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ποσού 2.293,21€.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Η αλήθεια για το σύνδεσμο λυμάτων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25.08.07 καταθέσαμε γραπτώς «Παρατηρήσαμε ότι αποχετεύονται τα βοθρολύματα του Δήμου μας σε περιοχές του Δήμου μας μολύνοντας αυτές. Δηλαδή το μηχάνημα περισυλλογής, το οποίο χειρίζεται πρακτικά ο Δήμος μας μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου, με απλά λόγια πετάει τα λύματα σε μη κατάλληλους χώρους κοντά στα χωριά μας. Για εμάς είστε πολιτικά υπεύθυνοι για ένα συνεχές περιβαλλοντικό έγκλημα. Που αποχετεύονται τα λύματα; Πώς κόβονται οι αποδείξεις; Υπάρχει αντιστοίχιση αποδείξεων και δρομολογίων; Ποιος ελέγχει την κατάσταση;»
Τονίσαμε ότι οφείλουν να απευθυνθούν στους βιολογικούς καθαρισμούς όμορων ΟΤΑ και στη ΔΕΗ για να υπάρξει λύση του θέματος ή με όποιον άλλο νόμιμο τρόπο.
Αντί λοιπόν να δοθεί μία πειστική απάντηση και να λυθεί το πρόβλημα έστειλαν έγγραφο στα Τοπικά Συμβούλια Ποντοκώμης και Σιδερά λέγοντας, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου τους, ότι εάν δεν απαντήσουν – υποδείξουν χώρο τα Τοπικά Συμβούλια εφεξής δεν θα φροντίζουν για τη λειτουργία του Συνδέσμου Λυμάτων, τουλάχιστον για αυτά τα δύο Τ.Σ.. Δηλαδή ζητήσανε από τα Τοπικά Συμβούλια άμεσα ή από εμάς ή από το Σύλλογο Περιβάλλοντος [στον οποίο γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα] έμμεσα να απευθυνθεί στη Δνση Υγιεινής και γνωστοποιώντας την κατάσταση να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλλον έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Διότι εάν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα θα πηγαίναμε απευθείας στις αρμόδιες Δνσεις Υγιεινής και Περιβάλλοντος και θα το καταγγέλλαμε και δεν θα τα καταθέταμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμάς μας ενδιαφέρει η επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν και η ανάπτυξη του τόπου μας και όχι οι μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.
Ποτέ, 6 χρόνια που ήταν δημοτική αρχή, δεν φροντίσανε ουσιαστικά για το σύνδεσμο λυμάτων να είναι περιβαλλοντικά εντάξει παρόλο που είχανε πολύ χρόνο να το δουν ως θέμα. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν φροντίσανε να έρθει ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρόλο που ζητήθηκε από μέρους μας [πιο πρόσφατο Δ.Σ. 04.02.008] ενώ ψευδώς ισχυριστήκανε ότι κανένας βιολογικός καθαρισμός δεν δέχεται τα λύματα των οικισμών μας αφού ποτέ δεν έχουν στείλει τέτοιο αίτημα. Π.χ. στις 14 Απριλίου 08 το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαϊδας αποφάσισε για αίτημα υποδοχής λυμάτων για τον Φιλώτα και το Μουρίκι. Εάν υπήρχε ανάλογο αίτημα από το Σύνδεσμο Λυμάτων ή από το Δήμο μας δεν θα απαντούσε το Δ.Σ. της Πτολεμαϊδας τουλάχιστον;
Τους προκαλούμε λοιπόν να μας προσκομίσουν τα έγγραφα που να αποδεικνύουν σχετικό αίτημα τους πριν την περασμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 25.08.08 και όχι μετά προφανώς.
Και το χειρότερο: κάποιοι, στην αρχή χωρίς ονοματεπώνυμο, προσπάθησαν και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους δημότες μας, λέγοντας ότι φταίμε εμείς, ως «αξιωματική αντιπολίτευση», για τις πράξεις τους (!) όπως πρακτικά αποτυπώνεται στο έγγραφο προς τα Τοπικά Συμβούλια με την υπογραφή τους. Λυπούμαστε πολύ. Εάν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους επιτέλους και να σκύψουν πραγματικά στο πρόβλημα λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο, θα αναγκαστούμε να το δημοσιοποιήσουμε παραπέρα για να τις αναλάβουν. Διότι είναι τουλάχιστον αστείο να μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος και μόλυνση των νερών μας, να τοποθετούνται στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με ιδιαίτερη ένταση, όταν οι ίδιοι τα μολύνουν με την αμέλεια τους ή την λογική του «δεν βαριέσαι» που είναι και οι πιο επιεικείς εκφράσεις! Όσο δε για το σύνδεσμο λυμάτων ζητούμε ξανά να έρθει άμεσα ως τακτικό θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς ενημέρωση όλων των δημοτών μας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 11.09.08

Δημοτικό Συμβούλιο 10.09.2008
Μαυροδένδρι 19:00

Τακτικά Θέματα
Θέμα 1. Έγκριση διαδικασίας ψηφοφορίας για την ΕΠΙΛΟΓΗ του χώρου προτίμησης ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ οικισμού ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ.

Η τοποθέτηση μας:
«Το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να γίνει στην Ποντοκώμη για να ειπωθούν οι λεπτομέρειες σε όλους. Συμφωνούμε με την απόφαση της 08.09.08 του Τ.Σ. Ποντοκώμης.
Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε κάτι σημαντικό για τον προτεινόμενο χώρο στο Μαυροδένδρι.
Είναι γνωστό ότι αξιολογήθηκε από την ΑΝΚΟ με μία από τις καλύτερες βαθμολογίες. Επίσης είναι γνωστό ότι επιμένουμε διαρκώς από το Φεβρουάριο του 2007 για ειδική πρόβλεψη για την περιβαλλοντική προστασία του Μαυροδενδρίου καταθέτοντας τότε γραπτώς στο Δημοτικό μας Συμβούλιο:
«Προτείνουμε για το Μαυροδένδρι την εκπόνηση πραγματικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα λαμβάνει υπόψη τη σημερινή λειτουργία της ΔΕΗ και την αναμενόμενη επιβάρυνση του περιβάλλοντος για το Μαυροδένδρι από τη διάνοιξη του ορυχείου της ΔΕΗ. Η μελέτη αυτή προτείνουμε να γίνει υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με προγραμματική σύμβαση είτε με πανεπιστήμιο του εσωτερικού είτε του εξωτερικού το οποίο θα εξειδικεύσει τις προτάσεις για παρεμβάσεις - επεμβάσεις. Σε αυτήν τη μελέτη να θεωρείται δεδομένο η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ως υπόθεση εργασίας.»
Σήμερα τονίζουμε ότι εάν δεν προκύψει από την διαδικασία επιλογής το Μαυροδένδρι την προσεχή Κυριακή, λόγω ακριβώς της αναμενόμενης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του από τη διάνοιξη του ορυχείου, στην ουσία θα έχουμε δώσει οι ίδιοι ένα «όπλο» στη ΔΕΗ όταν στο άμεσο μέλλον θα επιμένουμε για περιβαλλοντικές δράσεις, με πιθανή και τη μετεγκατάσταση του. Διότι δεν μπορεί από τη μια να προτείνεται, με υψηλή βαθμολογία, ως ένας από τους καλύτερους χώρους μετεγκατάστασης και από την άλλη να ζητούμε να προστατευθεί το Μαυροδένδρι για να μην καταντήσει «Ακρινή» μετά από 15 χρόνια. Πολύ δε περισσότερο εάν ζητήσουμε την μετεγκατάστασή του οικισμού ενώ τον έχουμε ως προτεινόμενο χώρο μετεγκατάστασης για την Ποντοκώμη. Και εδώ έχετε ευθύνη διότι έγινε αξιολόγηση με την παρούσα κατάσταση και όχι με την αναμενόμενη με δεδομένη τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης!
Εμείς έχουμε τοποθετηθεί με καθαρότητα και σαφήνεια στο [Δ.Σ. 04.02.08] για την υλοποίηση από τον Τοπικό Πόρο των άμεσων μελετών και έργων για την προστασία του Μαυροδενδρίου. Έχουμε πει επίσης ότι το θέμα δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και νομικό – τεχνοκρατικό. Θα κουράσουμε εάν αναφερθούμε πόσες φορές γραπτώς καταθέσαμε αυτές τις απόψεις μας εδώ και ενάμιση χρόνο.
Εμείς επιμένουμε να εξαιρεθεί το Μαυροδένδρι από τη λίστα επιλογής. Δεν θα αναφέραμε για μετεγκατάσταση του Μαυροδενδρίου ενώ ταυτόχρονα θα το προτείναμε ως χώρο υποδοχής της Ποντοκώμης! Και αυτό, αναλογιζόμενοι όχι μικροπολιτικά οφέλη, αλλά την ίδια την επιβίωση του Μαυροδενδρίου και των κατοίκων του μεθαύριο. Το θέμα είναι πολύ επείγον και ζητεί να δοθεί ο λόγος και στους κατοίκους του Μαυροδενδρίου που μας ακούν.
Επίσης θα ήθελα να προτείνω, επειδή πολλά ακούγονται, να συμπεριληφθεί η περιοχή της Κρυόβρυσης στην λίστα επιλογής διότι υπήρξε ενδιαφέρον δημοτών μας εκτός αν ορίζεται από την ΑΝΚΟ ότι είναι απολύτως ακατάλληλος ο χώρος. Μάλιστα η Δήμαρχος κ. Βρυζίδου το ζήτησε η ίδια προσωπικά.
Εάν τα παραπάνω είναι θέμα απόφασης Γενικής Συνέλευσης και Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης την προσεχή Παρασκευή που γίνεται λαϊκή συνέλευση (προγραμματισμένη από το Τοπικό Συμβούλιο) μπορεί να επιβεβαιωθεί η τροποποίηση του ερωτηματολογίου. Άλλωστε ο παραπάνω προβληματισμός ειπώθηκε και στην τελευταία λαϊκή συνέλευση.»
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο κ. Αμανατίδης Γιώργος από την ΑΝΚΟ.
Αναφορικά με το Μαυροδένδρι, για το οποίο επιμείναμε στη λογική που αναλύθηκε στην τοποθέτησή μας, ο κ. Μιχαηλίδης διαφώνησε ότι πρέπει να μείνει το Μαυροδένδρι διότι επειδή δεν θα επιλεγεί τελικώς ως χώρος, θα βοηθήσει να πούμε ότι λόγω επιβάρυνσης του περιβάλλοντος δεν επιλέχθηκε. Διαφωνήσαμε μαζί του.
Αναφορικά με την Κρυόβρυση υπήρξε διαφωνία από όλους τους υπολοίπους να βγει το Μαυροδένδρι και να μπει η Κρυόβρυση. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι εστάλη και έγγραφο του Δήμου Μουρικίου για να μπορεί να υπάρξει επιλογή στη θέση. Συμβιβαστικά αποφασίστηκε να υπάρχει κενή θέση στο ερωτηματολόγιο ως «Άλλη θέση» όπου ο κάθε κάτοικος θα συμπληρώσει την προτίμησή του.
Εγκρίθηκε η διαδικασία με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης (το οποίο προκαλεί ανοικτή συζήτηση την Παρασκευή 12.09.08 και ώρα 19:00) να ενσωματώνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ψηφίστηκαν και μία σειρά διαδικαστικών θεμάτων για την ψηφοφορία της Κυριακής 14 Σεπ 08 που θα διεξαχθεί από 9:00 έως 18:00.
Επίσης υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση με την ΑΝΚΟ για διευρυμένη τεχνική υποστήριξη του Δήμου συμπεριλαμβανομένης και της Νομικής Στήριξης.
Θέμα 2. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντήρηση κτιρίου Δημοτικής επιχείρησης Τ.Δ. Ποντοκώμης».
Η τοποθέτηση μας:
«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποιες ενέργειες έχετε κάνει για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αμφιθεάτρου δεδομένου ότι είναι ο χώρος στον οποίο θα γίνονται εφεξής πολλές συγκεντρώσεις - παρουσιάσεις.»
Θέμα 3. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. -1η συμπληρωματική σύμβαση 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Συντήρηση Δημαρχείου Δ. Δ. Μαυροδενδρίου»
Η τοποθέτηση μας:
«Να δούμε τα έγγραφα διότι επί του Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. διότι διαφωνήσαμε [Δ.Σ. 26.05.08] με την αποξήλωση και κατασκευή νέων πεζοδρομίων για να φτιάξουμε τα ίδια στο εν λόγω έργο. Δεν το ψηφίζουμε εάν περιλαμβάνει τα πεζοδρόμια.» Τελικώς περιλάμβανε κράσπεδα και δεν το ψηφίσαμε.
Θέμα 4. Τρόπος εκτέλεσης του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη»
Η τοποθέτηση μας:
«Ζητούμε να αποσυρθεί το θέμα.
Οι λόγοι απόσυρσης έχουν κατατεθεί στο προηγούμενο Δ.Σ. 25.08.08. Θυμίζουμε επιγραμματικά:
«Σεβόμενοι κατ’ ελάχιστον την πολιτική δεοντολογία και την πολιτική ηθική που πρέπει να διακατέχει όλους όσους καλούνται να υπηρετούν κατ’ ουσίαν τα κοινά, οφείλετε στο μεσοδιάστημα να φροντίζετε μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οτιδήποτε άλλο πρέπει να είναι επείγον και απαιτείται ομοφωνία από το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. Διαφορετικά οφείλουμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας να αναδεικνύουμε στους πολίτες και στις θεσμικές αρχές την ανάρμοστη πολιτικά αυτή συμπεριφορά.»
Είναι γνωστό ότι για το προτεινόμενο έργο έχουμε αντιδράσει και δεσμευθεί ότι θα αποσυρθεί όταν εγκατασταθούμε ως Δημοτική Αρχή και το έχετε αποφασίσει με σχετική πλειοψηφία. Οφείλετε κατά την άποψή μας να μην προχωρήσετε διότι δεν είναι επείγον.
Επιπλέον είναι σαφές ότι η αναγκαιότητα για δημιουργία επιπλέον αθλητικών εγκαταστάσεων για το Δήμο μας δεν υφίσταται. Στο προηγούμενο μάλιστα [Δ.Σ. 26.05.08] όταν διαφωνήσαμε για τις παραχωρήσεις των γηπέδων χωρίς αποφάσεις και προσφορές σε ομάδες εκτός δήμου, μιλήσατε για συντηρήσεις τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε στα ήδη υπάρχοντα (!).
Εάν δεν αποσυρθεί μας υποχρεώνετε να το καταγγείλουμε στους δημότες μας πράγμα που πιστέψτε μας δεν θέλουμε.»

Μας είπαν να κάνουμε ότι θέλουμε από καταγγελίες. Το έργο είχε προϋπολογισμό 243.000€ και αφορούσε τελικώς ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 και ενός γηπέδου μπάσκετ στο Μαυροδένδρι. Σημειώνεται ότι το έργο είχε ενταχθεί στον Τοπικό Πόρο σε επεισοδιακή συνεδρίαση στο [Δ.Σ. 04.02.08] με 200.000€!
Το θέμα ψηφίστηκε από την τυπική πλειοψηφία του κ. Μιχαηλίδη και τον κ. Π. Αμανατίδη. Οι υπόλοιποι το καταψηφίσαμε.
Θέμα 5. Τρόπος εκτέλεσης «Δημοπράτηση αγρών» Δ. Δ. Ποντοκώμης –Μαυροδενδρίου , Σιδερών και Λιβερών.
Η τοποθέτηση μας:
«Εδώ θα πρέπει να δοθεί ένας συνολικός χάρτης των εκτάσεων και των προβλέψεων που υπάρχουν για διάφορες χρήσεις γης. Υπάρχουν σύμφωνες γνώμες των Τοπικών Συμβουλίων;
Σύμφωνα με το άρθρο 129 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων το Τοπικό Συμβούλιο «διατυπώνει αιτιολογημένη γνώμη στο δημοτικό συμβούλιο, για το τρόπο διάθεσης των βοσκήσιμων εκτάσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια του τοπικού διαμερίσματος»
Δηλαδή στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο λάβαμε λανθασμένη απόφαση αφού δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης και πρέπει και εκείνο το θέμα να σταλεί στο Τοπικό Συμβούλιο.
Μπορείτε να προχωρήσετε μόνο για το Μαυροδένδρι άμεσα το οποίο δεν έχει Τοπικό Συμβούλιο ως έδρα του Δήμου.»
Αποσύρθηκε το θέμα και το στείλανε στα Τοπικά Συμβούλια. Ψηφίσανε μόνο για τη δημοπρασία του Μαυροδενδρίου.
Θέμα 6. Ψήφιση πίστωσης ποσού 363,50 € για γεύμα στον Πολιτιστικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης.
Συμφωνήσαμε. Ζητήσαμε να μας πουν τι γίνεται με την ενίσχυση των συλλόγων.
Θέμα 7. Υποβολή πρότασης στο Διαδημοτικό ΘΗΣΕΑ για την προένταξη του έργου «Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων μικρής επικινδυνότητας Νομού Κοζάνης και έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης.
Συμφωνήσαμε για την διευθέτηση και εξάλειψη των παράνομων χωματερών

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button