Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 21.10.08

Ενημέρωση για τα δρώμενα στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη...


Δημοτικό Συμβούλιο 21 Οκτ 08

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου 21.10.08 (Μαυροδένδρι 19:00):

Θέμα 1 Ενημέρωση για την πορεία της Τηλεθέρμανσης

Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν δεχόμαστε να γίνονται συναντήσεις για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης χωρίς την παρουσία μας σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς εάν εγκατασταθούμε όπου θα προσκαλούμε τον κ. Μιχαηλίδη. Το έχουμε συμφωνήσει σε λαϊκή συνέλευση Ποντοκώμης. Το δέχτηκαν τελικώς.

Επίσης τονίσαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να γίνει στην Ποντοκώμη και ο τίτλος δεν έχει καμιά σχέση με τη λήψη απόφασης για το θέμα. Η εισήγηση του κ. Μιχαηλίδη ήταν λόγω της σχεδιαζόμενης μετεγκατάστασης της η εξαίρεση της Ποντοκώμης από την τηλεθέρμανση (εννοείται ότι κανένας από τους δημοτικούς του συμβούλους δεν έφερε αντίρρηση). Παρόντες ήταν ο κ. Αμανατίδης από την ΑΝΚΟ και τα στελέχη κ. Γκίνης και κ. Πεκόπουλος (με μεγάλη εμπειρία μηχανικοί σε θέματα τηλεθερμάνσεων).

Η τοποθέτησή μας αναλυτικά:

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουμε ζητήσει την παρουσίαση της μελέτης τηλεθέρμανσης. Θυμίσαμε ότι ζητήσαμε σε προηγούμενα Δ.Σ. [9.10.07] την παρουσίασή της διότι έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις αφενός μεν ως προς την οικονομική ωφελιμότητά της και αφετέρου ως προς το σχεδιασμό για τον πάροχο της τηλεθέρμανσης, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας.

Στο θέμα έχουμε δύο σκέλη:

Α. (αφορά το Μαυροδένδρι και την Ποντοκώμη αναφορικά με την μελέτη και κατασκευή του έργου).

Το Μάιο του 2006 (προεκλογικά) υπογράφηκε Συμφωνία Πλαίσιο με εταίρους

  1. την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  2. τη Ν.Α. Κοζάνης
  3. το Δήμο Πτολεμαϊδας
  4. τη ΔΕΤΗΠ
  5. το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη

η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε:

  • Στο Άρθρο 4 της Συμφωνίας Πλαίσιο: Ενδεικτικό χρηματοδοτικό σχήμα 5,6 εκ. Ευρώ με χρηματοδότηση από το Θησέα 0,6 εκ ευρώ και από τον ΤΠΑ 1 εκ ευρώ. Δηλαδή οι δικοί μας πόροι ήταν: 1,6/5,6= 28,5% του έργου και τα υπόλοιπα 4 εκ ευρώ δεν υπήρχαν!
  • Στο άρθρο 8 για την εξωαστική χρήση έχουμε μία γενικόλογη αναφορά για κατασκευή θερμοκηπιακού πάρκου «μετά από ειδική συμφωνία». Θυμίζουμε ότι το έργο είναι ενταγμένο στον ΤΠΑ για τον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη και είναι ανενεργό!

Το ίδιο χρονικό διάστημα αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι «Στην ουσία η ΔΕΤΗΠ αποκτά έναν ακόμη πελάτη» [Εφ. Πτολεμαίος 31-3-06].

Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε επιμόνως, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας έστω στα έδρανα της αντιπολίτευσης, το θέμα της τηλεθέρμανσης να έρθει με επίσημο τρόπο στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση τονίζοντας ότι θέληση μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του.

Εδώ όμως ποιος δουλεύει ποιον;

Ερωτήματα που ανακύπτουν:

  • Γιατί δεν κατατέθηκαν από το διαδημοτικό Θησέα τα αναγκαία ποσά που ήταν ευθύνη της Περιφέρειας. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;
  • Γιατί δεν προχώρησε η ανεύρεση των επιπλέον πόρων με ευθύνη και της Περιφέρειας η οποία έχει και την ουσιαστική εξουσιοδότηση γι’ αυτό;
  • Γιατί πάγωσε το θερμοκηπιακό πάρκο ενώ του Ελλησπόντου προχωρεί;
  • Γιατί καθυστέρησε η μελέτη να υλοποιηθεί από την ΑΝΚΟ με αποτέλεσμα τώρα να προκύπτουν νομικά θέματα; Γιατί αυτή η καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα να απενταχθεί από το Θησέα που μας αναλογούσε – όχι το επιπλέον ποσό του διαδημοτικού το οποίο ποτέ δεν ήρθε- και να ενταχθεί στο Τοπικό Πόρο; Θυμίζουμε ότι καταθέσαμε και έγγραφο ερώτημα στις 17 Απριλίου 08 και μας δόθηκε εισήγηση από τον κ. Χαϊτίδη ότι η μελέτη του έργου θα χρηματοδοτηθεί από τον Τοπικό Πόρο!
  • Γιατί η Πτολεμαϊδα προχώρησε στην κατασκευή του αγωγού με το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη να είναι παντελώς ανέτοιμος;
  • Το ερώτημα που θέτουμε εδώ και 2 χρόνια είναι εάν συζητήθηκε ότι πρέπει η ΔΕΤΗΠ να αναλάβει την τηλεθέρμανση Δημ. Υψηλάντη και εάν εξετάστηκαν οικονομικοτεχνικά άλλες λύσεις διαχείρισης;

Πληθώρα ερωτημάτων χρήζουν απάντησης. Δώστε μας με απλά λόγια ένα χρονοδιάγραμμα του προγραμματισμού της τηλεθέρμανσης και φυσικά των αναγκαίων οικονομικών πόρων που διασφαλίστηκαν αλλιώς υπάρχει θέμα αξιοπιστίας των θεσμών. Είναι πολύ φυσικό μετά πολιτικά να μην εμπιστεύονται κανέναν οι δημότες μας. Εμείς ούτως ή άλλως έχουμε πάψει να έχουμε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της παρούσας δημοτικής αρχής αλλά εδώ εμπλέκονται πολλοί. Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτήν την αστοχία;

Β. (αφορά τη δυνατότητα κατασκευής δημόσιων έργων στην Ποντοκώμη)

Δεν υπάρχει για εμάς ζήτημα μη κατασκευής υποδομών στην Ποντοκώμη λόγω μετεγκατάστασης το θέσαμε και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη στο WEST όπου μιλούσε για εξαίρεση της Ποντοκώμης λόγω μετεγκατάστασης από την αποχέτευση. Δεν εμπιστευόμαστε καμιά ΔΕΗ η οποία έχει ήδη φανεί ασυνεπής στις λοιπές υποχρεώσεις της ιδίως του περιβάλλοντος. Ωστόσο δεν θα δώσουμε και το δικαίωμα σε καμιά ΔΕΗ να θεωρήσει ότι κωλυσιεργούμε τις διαδικασίες (γι’ αυτό και επιλέξαμε τον τόπο μεταγκατάστασης). Στο Σύμφωνο Συνεργασίας στις 30 Σεπ 08 μεταξύ άλλων κατέθεσα γραπτώς για την Ποντοκώμη «Υπάρχει ένα θέμα με το σχεδιασμό «ζωής» των κατοίκων της Ποντοκώμης. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει «κενό» 5ετίας ή 7ετίας για κάποιον που θέλει να κατασκευάσει, να ανακαινίσει την κατοικία του με την ανακοίνωση της ΔΕΗ για μη αποζημίωση τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δημόσιες υποδομές. Δεν είναι δυνατόν να ανασταλούν τα δημόσια έργα στην Ποντοκώμη. Εδώ το θέμα είναι ουσιαστικό και νομικό και παρακαλώ το Σύμφωνο Συνεργασίας να το δει θετικά και να παρέμβει εάν χρειαστεί. Επίσης αναμένεται να προκύψουν ένα σωρό διαδικαστικά ζητήματα. Οι δημόσιες εκτάσεις που πρέπει να γίνουν δημοτικές, οι πιθανές αλλαγής χρήσης γης στον επιλεγέντα τόπο μετεγκατάστασης, κ.ά. Σε αυτά θα χρειαστούμε τη συνδρομή όλων σας.»

Η μελέτη θεωρούμε ότι ολοκληρώθηκε και για τους δύο οικισμούς διότι ανατέθηκε εγκαίρως (πριν την απόφαση μετεγκατάστασης). Διότι ο προγραμματισμός ζωής της Ποντοκώμης δεν σταματά… Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον σταματήσει.

Από τη στιγμή που θα ζητηθεί από τη ΔΕΗ να κατασκευάσει ανάλογης κοινωνικής αξίας υποδομές δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα τι θα γίνει κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Διότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά διασφάλιση εγγύησης για την Ποντοκώμη. Όταν η ΔΕΗ μετεγκαταστήσει τελικώς, για τις δικές τις πρώτιστα ανάγκες, την Ποντοκώμη τότε θα δημιουργήσει τις αντίστοιχες υποδομές.

Προσωπικά τηλεφώνησα αμέσως στον κ. Αμανατίδη στην ΑΝΚΟ και του ζήτησα να συνεχιστεί η μελέτη ως οφείλει να είναι με την Ποντοκώμη εντός. Τώρα βλέπω ότι ενώ επί ενάμιση χρόνο ζητούμε να έρθει προς συζήτηση το θέμα έρχεται με το ερώτημα της εξαίρεσης της Ποντοκώμης. Γιατί σήμερα;

Από την αναλυτική νομική φύσεως απάντηση της κ. Φαρμάκη σε ερώτημα που της έθεσα για τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών στην Ποντοκώμη εστιάζω «…σε περίπτωση αναγκαστικής διατηρούνται ακέραια όλα τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη μέχρι τηv καταβολή της οριστικής ή πρoσωριvά καθορισθείσας αποζημίωσης. Ειδικό για το θέμα της λήψης οικοδομικής άδειας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε στην υπ' αριθμ. 701/1987 γνωμοδότησή του ότι «.....εφόσοv δεv έχει συvτελεσθεί η απαλλοτρίωση με τηv καταβολή της οριστική ή πρoσωριvή αποζημίωσης, που καθορίζεται οπό τα πολιτικά δικαστήριο, το δικαιώματα του κυρίου στο απαλλοτριωθέν τμήμα του ακιvήτου παραμέvουv ακέραια και συvεπώς η απαλλοτρίωση πριv τη συντέλεσή της δεv εμποδίζει τη χορήγηση σύμφωvα με τις Kείμενες διατάξεις οικοδομικής άδειας για τη δόμηση του απαλλοτριωθέντος χώρου...»»

Είναι προφανές ότι άλλο εδώ δεν θα πρέπει να συζητηθεί η εξαίρεση της Ποντοκώμης από οποιοδήποτε έργο υποδομής. Δεν μπορεί κανένας με τη συμπεριφορά του να «τιμωρεί» την Ποντοκώμη και από πάνω. Εάν κάποιο διαφωνήσουν το θέμα θα πρέπει να διεκδικηθεί νομικά.

  • Προτείνουμε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία συνεχίζονται όλες οι υποδομές σύμφωνα με το παραπάνω και φυσικά και η τηλεθέρμανση. Να σταλεί αυτή η απόφαση στο Σύμφωνο Συνεργασίας με τη ΔΕΗ και να κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμο Πτολεμαϊδας, Τοπικό Συμβούλιο Μαυροπηγής.
  • Επίσης ζητούμε να σταλεί έγγραφο στους συμμετέχοντες στην Συμφωνία Πλαίσιο που να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο για την τύχη αυτής της Συμφωνίας για την τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας και Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη.

Ας κάνουμε εμείς τους κακούς στην όλη υπόθεση εάν είναι για το συμφέρον των χωριών μας και ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει η ΑΝΚΟ να βλέπει τα θέματα πριν δημιουργηθούν.

Ο κ. Αθανασιάδης έθεσε επίσης το θέμα και ως απόφαση του Συλλόγου Περιβάλλοντος διαφωνώντας με την εξαίρεση της Ποντοκώμης. Έθεσε το θέμα των εγγυήσεων από τη ΔΕΗ αναφορικά με την Ποντοκώμη για τη διασφάλιση της μετεγκατάστασης. Ζήτησε από την ΑΝΚΟ να μας προστατεύει ως Δήμο. Επίσης έγινε ενημέρωση για το Συνήγορο του Πολίτη και τις ενέργειες του Συλλόγου Περιβάλλοντος. Πράγματι αξίζει να δείτε την σχετική αλληλογραφία στο site του Συλλόγου.

Τελικώς ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η συνέχιση της μελέτης ως έχει και η μη εξαίρεση της Ποντοκώμης.

Τεχνικές ερωτήσεις που τέθηκαν από μέρους μου:

  1. Εάν είναι υποχρεωτικό να έχουμε ως διαχειριστή τη ΔΕΤΗΠ (τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας); Απαντήθηκε από τον κ. Πεκόπουλο (ΑΝΚΟ) ότι μπορεί να εξεταστούν και άλλα σενάρια.
  2. Εάν είναι συμφέρουσα η τηλεθέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο λόγω αραιοκατοίκησης και εάν έχουν συνυπολογιστεί οι θερμικές απώλειες. Απαντήθηκε ότι είναι συμφέρουσα και μάλιστα με το πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή από τη σημερινή. Το κόστος μόνο του έργου ανά κάτοικο ανέρχεται περίπου στα 2.400€

Θέμα 2 Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του συμβατικού χρόνου του έργου «Κατασκευή Πεζοδρομίων Διαδρόμων κεντρικής πλατείας Δ.Δ. Μαυροδενδρίου»

Ομόφωνα.

Απαντήσεις νομικής φύσεως για μετεγκαταστάσεις

Στις 16 Σεπτεμβρίου τέθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα από μέρους μου στην ΑΝΚΟ με mail:

Τι γίνεται με τα προγράμματα εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων π.χ. το LEADER; Θα δίνονται επιδοτήσεις διότι είναι θέμα επαγγελματικής συνέχειας έως την ημέρα της μετεγκατάστασης

Ποιος αποζημιώνεται αναφορικά με τους επαγγελματίες που νοικιάζουν το κτίριο της επαγγελματικής τους στέγης; Υπάρχει διαφοροποίηση για το εν λόγω θέμα μεταξύ ενοικιαζόμενης επιχείρησης και κτιρίου;

Μέχρι πότε εκδίδονται οικοδομικές άδειες;

Τι συμβαίνει εάν κάποιος έχει νομίμως οικοδομική άδεια αλλά ξεκινήσει την κατασκευή σύμφωνα με τον δικό του χρονοπρογραμματισμό π.χ. μετά από ένα έτος και αφού τελείωσε η καταγραφή;

Για τις απαντήσεις που δόθηκαν [κλικ] για σύνδεση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Νομικά θέματα για μετεγκαταστάσεις

[Κλικ εδώ] για τις ερωτήσεις που έθεσα στην ΑΝΚΟ και τις απαντήσεις που δόθηκαν:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 21 Οκτ 08

Δημοτικό Συμβούλιο την 21ην του μηνός ΟΚΤΩΒΡΗ 2008 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ με θέματα:

1. Ενημέρωση για την πορεία της Τηλεθέρμανσης .
2. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του συμβατικού χρόνου του έργου «Κατασκευή Πεζοδρομίων Διαδρόμων κεντρικής πλατείας Δ.Δ. Μαυροδενδρίου».
3. Ψήφιση πιστώσεων για πληρωμή δαπανών

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 20 Οκτ 08

Σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί την 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασιών:

  • Απ΄ ευθείας ανάθεση για «Μεταφορά οχήματος SKODA στον ΟΔΔΥ» στην ΕΛΠΑ, ποσού 250,00€ ψήφιση πίστωσης.
  • Απ΄ ευθείας ανάθεση για «Μεταφορά πολιτιστικού συλλόγου Ποντοκώμης στη Θεσσαλονίκη» στην HERMES TOURS, ποσού 418,20€, ψήφιση πίστωσης.
  • Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασίας για «Υφιστάμενη αποτύπωση δημοτικών αγροτικών δρόμων» στον ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ποσού 1.190,00€, ψήφιση πίστωσης.
  • Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασίας «Καθαρισμός δημόσιων χώρων ενόψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου » ψήφιση πίστωσης.

2.Ψήφιση πιστώσεων για :

  • Προμήθεια συστήματος θέρμανσης για νηπιαγωγείο Δ.Δ. Ποντοκώμης από τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. ποσού 2.748,36 €.
  • Προμήθεια κλιματιστικού για βιβλιοθήκη Δ.Δ. Ποντοκώμης από τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. ποσού 2.050,01 €.
  • Προμήθεια σημαιών από τον ΓΚΡΙΜΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ποσού 1.790,95€.
  • Προμήθεια χλωρίου από ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ποσού 633,68€.
  • Προμήθεια ειδών καθαριότητας για δημόσια κτίρια από την ΤΥΦΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ποσού 732,79€.
  • Προμήθεια ειδών κυλικείου από την ΤΥΦΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ποσού 564,72€.
  • Προμήθεια ανταλλακτικών για επισκευή γεννήτριας από Γ.ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ ποσού 149,00€.
  • Προμήθεια χρωμάτων για αίθουσα γυμναστικής Ποντοκώμης από ΠΛΟΣΚΑ Ν. ποσού 1.190,00€.
  • Προμήθεια ανταλλακτικών για όχημα SUZUKI από ΚΑΤΑΚΗ Α.Ε. ποσού 95,68€.

3.Ανάθεση Αρχιτεκτονικής και Στατικής Μελέτης «Κατασκευή οικίσκου με γεφυροπλάστιγγα στο Τ.Δ. Μαυροδενδρίου» στον μελετητή Πολιτικό Μηχανικό ΜΕΤΑΞΑ ΧΡΙΣΤΟ.

4.Χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ χωρίς παρασκευαστήριο – εντός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου» στην ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ στο Τ.Δ. Μαυροδενδρίου.

5.Προέγκριση καταστήματος «Κυλικείου» στην ΤΖΙΩΡΟΥ ΔΑΦΝΗ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ.

6.Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης κοινόχρηστων εκτάσεων

Τ.Δ. Μαυροδενδρίου, Ποντοκώμης, Σιδερών & Λιβερών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Απάντηση ΥΠΕΣΔΔΑ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ανακοίνωση Ανανέωσης Σύμβασης Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ανανέωση Σύμβασης Βρεφονηπιακών Σταθμών
Αθήνα, 6/10/2008

Ανανεώνονται οι συμβάσεις στο προσωπικό των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α)... [κλικ για περισσότερα]

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Παρέμβαση για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Την 30 Σεπ 08 συνεδρίασε το Σύμφωνο Συνεργασίας για τη ΔΕΗ στην αίθουσα συσκέψεων της Ν.Α. Κοζάνης όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα περιβάλλοντος και μετεγκαταστάσεων.
Εκεί κατατέθηκε από μέρους μου η παρακάτω [κλικ για αναλυτικά] παρέμβαση για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Λαζαρίδης Γιώργος εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης ο οποίος και έθεσε το θέμα ότι δεν μπορεί η ΔΕΗ να απαγορεύει το κτίσιμο κατοικιών με έγγραφα της. Διότι η ζωή συνεχίζεται στην Ποντοκώμη και τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει τελικά μετεγκατάσταση.
Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε ότι ως Δήμος έχουμε ορίσει Τεχνικό Σύμβουλο την ΑΝΚΟ και ότι εμείς προπορευόμαστε της Μαυροπηγής με την απόφαση της Ποντοκώμης για το δημοψήφισμα.
Ο Νομάρχης Κοζάνης εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα του ότι η μετεγκατάσταση θα γίνει.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button