Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Στοιχεία για μετεγκαταστάσεις

κλικ για...

Τεκταινόμενα Δ.Σ. Δημ. Υψηλάντη για τη ΜΠΕ (25.01.09)
Έκτακτη συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου
Ψήφισμα Δ.Σ. Δημ. Υψηλάντη για τη ΜΠΕ (25.01.09)
Τοποθέτηση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για την ΜΠΕ Ποντοκώμης
Χάρτης νέας ΜΠΕ αγροκτήματος Ποντοκώμης σε Google


κλικ για όλες τις εξελίξεις επί της εγκριθείσας ΜΠΕ ...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημοτικό Συμβούλιο 25 Ιαν 09 - ΜΠΕ Ποντοκώμης

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του αμφιθεάτρου Ποντοκώμης με θέμα τη συζήτηση - ενημέρωση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε με την 189708/3440/23-9-2008 ΚΥΑ και αφορά το αγρόκτημα Ποντοκώμης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 26.01.09

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί την 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασιών ψήφιση πιστώσεων:

I] Δημοσίευση ορισμού αντιδημάρχων στις εφημερίδες «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» & «ΘΑΡΡΟΣ» ποσού 95,20€ & 95,20€ αντίστοιχα, ψήφιση πίστωσης.

ΙΙ]Δημοσίευση προϋπολογισμού δήμου οικονομικού έτους 2009 στην εφημερίδα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», ποσού 135,66€, ψήφιση πίστωσης.

2.Ψήφιση πιστώσεων για :

  • ASC Ταχυμεταφορές ποσού 316,22 €.
  • Αγρότυπος Α.Ε. ποσού 80,00 €.
  • Αθανασιάδη Λεωνίδα &ΣΙΑ Ο.Ε. ποσού 3.173,32€.
  • Αφοι ΚΕΧΑΪΔΗ Α.Ε.Ε. ποσού 399,84€.
  • ΗΧΩ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ποσού 57,83€.
  • ΙΝΚ ΕΧΡΕRTS ποσού 455,26€.
  • ΚΝΕΤ Α.Ε. ποσού 71,11€.
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ποσού 68,54€.
  • Μελίδης Παναγιώτης ποσού 294,26€.
  • Παπανικολάου Α.Ε. Εκδόσεις ποσού 80,33€.
  • Πρωινή Καθημερινή εφημερίδα ποσού 104,50€.
  • Πτολεμαίος εφημερίδα ποσού 81,40€.
  • Χαλκίδης ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. ποσού 77.970,00€.

3. Ορισμός εκπροσώπων για τις δημοπρασίες βάσει του άρθρου 21 Ν.3669/08, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

4.Κήρυξη διαγωνισμού προμήθειας «υγρών καυσίμων έτους 2009» ως άγονου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Χάρτης εγκεκριμένης ΜΠΕ αγροκτήματος Ποντοκώμης

[κλικ για σύνδεση...]

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Αίτηση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Αίτηση

(προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου)

Το ζήτημα της ΜΠΕ που εγκρίθηκε με την 189708/3440/23-9-08 ΚΥΑ και αφορά το αγρόκτημα Ποντοκώμης είναι μείζονος σημασίας και απαιτείται η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζητούμε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 95 & 2 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.

Ημ.: 22-1-09

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Μαυροματίδης Δημήτριος

Τσακιλτσίδης Γεώργιος

Μαυροπουλίδης Χρήστος

Αμανατίδης Παύλος

Αθανασιάδης Ανδρέας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Νέες αναρτήσεις 21.01.09 για μετεγκαταστάσεις

κλικ για...

Αποτελέσματα συνάντησης εργασίας για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης (ΑΝΚΟ 20.01.2009)

Δημοψήφισμα Μαυροπηγής - Παρέμβαση ΥΠΕΣΔΔΑ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ - ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΕΣ

[κλικ για αναλυτικά...]

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημοτικό Συμβούλιο 13.01.09 - Θέμα βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας

Σχετικά με το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο [13.01.09] θέσαμε εκτός ημερησία διάταξης με επιμονή το θέμα για την πρόσφατη επιστολή των 32 δημοτών μας, ως εξής (και το καταθέσαμε γραπτά στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου):


«Περιμέναμε σήμερα να μας ενημερώσετε για την απάντησή σας επί της επιστολής 32 πολιτών μας, κατοίκων Μαυροδενδρίου, σχετικά με την επιστολή τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων τονίζουν και ένα θέμα στο οποίο έχει εμπλοκή ο Δήμος μας, αυτό των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας. Στην επιστολή τους αναφέρουν «Διαπιστώνουμε πως έχουν εκδοθεί (ΔΗΜΟΣ Δ.ΥΨΗΛΑΝΤΗ) βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας σε διάφορους υποψηφίους για τις οποίες εκτιμούμε πως πιθανόν να είναι αμφιβόλου νομιμότητας…» Θυμίζουμε ότι πριν 2 χρόνια [30.01.07] αντιδράσαμε όταν σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσατε να συνηγορήσει ομόφωνα το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο για να δίνονται βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας σε όλους όσους είναι δημότες. Για εμάς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δυστυχώς επαναλαμβανόμενο από μέρους σας. Έχετε σίγουρα καταφέρει να φέρετε το Δήμο μας στην επικαιρότητα με τον πλέον αρνητικό τρόπο. Επειδή ενδεχομένως να θεωρείτε ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό, θα σας ενημερώσω για το πόρισμα του σώματος ελεγκτών επιθεωρητών δημοσίας σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις (για μόνιμη κατοικία) που εκδόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2008 όπου διαπιστώνει 37 παράνομες μεταδημοτεύσεις που αλλοίωσαν το εκλογικό σώμα των δημοτικών εκλογών του 2006. Τμήμα της έκθεσης μπορείτε να δείτε στο http://www.fileden.com/files/2008/10/14/2143126/meta.pdf και ρεπορτάζ από την Φωνή της Πάρου http://www.fileden.com/files/2008/10/14/2143126/maneta2.pdf»

Αρχικά θέλησε (ο κ. Μιχαηλίδης) να γίνει διάχυση της ευθύνης λέγοντας ότι το θέμα συζητήθηκε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο πριν 2 χρόνια , κλπ. Αντιδράσαμε έντονα και του θυμίσαμε όσα παραθέσαμε παραπάνω και τότε είπε ότι είναι δική του ευθύνη και ότι αυτός είναι υπόλογος και παίρνει την ευθύνη!
Στις πιέσεις μας για απάντηση ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι δεν θα απαντήσουν διότι δεν κοινοποιήθηκε το θέμα στο Δήμο και ότι κάποιοι από τους υπογράφοντες τον συνάντησαν και τον είπαν ότι δεν υπέγραψαν.
Κατόπιν με την παρουσία ενός εκ των υπογραφόντων (ο οποίος ήρθε μετά την ολοκλήρωση του θέματος) επαναφέραμε το θέμα (ρωτώντας τον για τους ισχυρισμούς του κ. Μιχαηλίδη) και τότε δηλώθηκε από τον ίδιο (κ. Γρ. Ιωαννίδη) ότι όλοι υπέγραψαν και ότι έχει σταλεί email στο Δήμο. Τότε υπήρξε μία αναδίπλωση του κ. Μιχαηλίδη στα λεγόμενά του (λέγοντας ότι μόνο ένας τον βρήκε και ότι δεν μπορεί να γνωστοποιήσει το όνομα)
Ο κ. Αμανατίδης ζήτησε να αναφερθούν τα ονόματα (που κατά τον κ. Μιχαηλίδη δεν υπέγραψαν) αλλιώς προκύπτει μεγάλο θέμα ηθικό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συμφωνήσαμε μαζί του και μάλιστα θυμίσαμε ότι όταν είχαμε προτείνει επιτροπή που να δίνει για τις «δύσκολες» περιπτώσεις που δεν είναι ξεκάθαρες βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ο κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε.
Ο κ. Αθανασιάδης ζήτησε να ψηφιστεί το θέμα της αντίδρασης μας στη συνέντευξη που παίρνει η ΔΕΗ πράγμα στο οποίο ομόφωνα συμφωνήσαμε. Άλλωστε αυτό που συζητήσαμε είναι ότι και τότε (2007) λάβαμε αποφάσεις αλλά ποτέ δεν έγιναν πράξη από τον κ. Μιχαηλίδη και τους συνεργάτες του και δεν είναι η πρώτη φορά. Για το θέμα των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας είπε στον κ. Μιχαηλίδη ότι οι δημότες μας νομίζουν ότι συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ εμείς δεν συμφωνήσαμε.

Σχόλιο: Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν είναι εάν υπέγραψαν 32, 20 ή 100 ούτε εάν κοινοποιήθηκε και πώς αλλά το ίδιο το θέμα και ειδικότερα οι βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας με πιθανή παράβαση του νόμου επί της ουσίας κατά παράβαση του δικαίου.
Διότι είναι λάθος να αποπροσανατολίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο με το εάν υπέγραψαν ή όχι κάποιοι από τους δημότες την παραπάνω επιστολή και να μην απαντάμε σκοπίμως το βασικό ερώτημα που τέθηκε με την επιστολή που θέσαμε και εμείς πριν δύο χρόνια.

Τακτικά Θέματα
1. Ορισμός επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ για το έτος 2009.
2. Συγκρότηση επιτροπών
α] Παραλαβής έργων που εκτελεί η ΤΥΔΚ και προϊσταμένη αρχή είναι ο Δήμος μας
β) Για έργα μέχρι 5.869,41 € που εκτελεί ο Δήμος μας και
γ) Παραλαβής εργασιών και μεταφορών.
Συμφωνήσαμε αρκεί τα υπηρεσιακά στελέχη να το έχουν συζητήσει μεταξύ τους.
3. Καθορισμός ημερών εκτός έδρας μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα και ψήφιση πίστωσης για την ημερησία εκτός έδρας αποζημίωση και των εξόδων μετακίνησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button