Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Σύσκεψη Σπάρτακου με Δντή ΛΚΔΜ και Ορυχειάρχες

[...Θέματα υγιεινής και ασφάλειας –περιβάλλοντος:

Μετά από διεξοδική συζήτηση συμφωνήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
- Άμεση διάθεση πέντε οχημάτων για τις ανάγκες του πύργου των Ορυχείων.
- Αντικατάσταση των αυτοκινήτων πέραν της 10ετίας (εκτός των UNIMOC). Βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για προμήθεια 154 αυτοκινήτων τύπου Jeep. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί και για τα UNIMOC, τα οποία είναι αυτοκίνητα πρώτης προτεραιότητας για τα Ορυχεία.
- Απαγόρευση ρητά και κατηγορηματικά πλέον η ρίψη τέφρας, για στρώσιμο των δρόμων. Το μέτρο αφορά και τους εργολάβους.
- Σταμάτημα των αποθετών, όταν λειτουργούν μόνο με τέφρα.
- Διαβροχή των δρόμων σε 24 βάση.
- Άμεση βελτίωση των υπαρχόντων σταθερών διαβροχών και επέκτασή τους, όπου δεν υπάρχουν.
- Επέκταση του συστήματος της διαβροχής με εκνέφωση στις λεκάνες των ταινιόδρομων.
- Μετρήσεις τρεις με τέσσερεις φορές το μήνα για την ποιότητα των αιωρούμενων σωματιδίων και κοινοποίησή τους.
- Αντικατάσταση δικτύου πόσιμου νερού και όπου δεν είναι εφικτό εγκατάσταση μηχανημάτων καθαρισμού νερού.
- Ασφαλτοστρώσεις όπου χρειάζεται στους χώρους των Ορυχείων - βελτίωση των υπαρχόντων.
Ο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα παρακολουθεί με τα συνδικαλιστικά του στελέχη την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων και θα παρεμβαίνει όπου και όταν διαπιστώνει ολιγωρία. Τα θέματα ασφαλούς εργασίας, υγιεινής και περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για το Σωματείο. Θα συνεχίσει αταλάντευτα σ’ αυτήν την κατεύθυνση...]

κλικ για όλο το Δελτίο Τύπου του Σπάρτακου...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

100 Θέσεις ορισμένου χρόνου στον ΑΗΣ Καρδιάς

Η ΔΕΗ Α.Ε προκηρύσσει 100 θέσεις στον ΑΗΣ Καρδιάς. Οι θέσεις έχουν ως εξής:
89 Θέσεις ΔΕ Μηχανοτεχνιτών
3 Θέσεις ΔΕ Οδηγών - Μηχανοδηγών – Χειριστών
3 Θέσεις ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων
3 Θέσεις ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών – Υποσταθμών
1 Θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοματισμών και Οργάνων
1 Θέση ΔΕ Μετακινητών Βαρών
H υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ως και τις 8/3/2009.Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2461055516

Πηγή www.kozan.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 8ΜΗΝΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

[...Στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες) προχωρά η διοίκηση του Λιγντικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ προκειμένου να καλύψει εποχιακές και πρόσκαιρες ανάγκες των υπηρεσιών της στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας.
Συνολικά πρόκειται να προσληφθούν τριακόσια πενήντα (350) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για τους δύο νομούς, εκ των οποίων οι διακόσιοι ογδόντα (280) για το Νομό Κοζάνης και εβδομήντα (70) για το Νομό Φλώρινας.
Οι θέσεις και οι ειδικότητες για το νομό Κοζάνης είναι οι εξής:...]

κλικ για όλο το δημοσίευμα...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 21.02.09

Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη 9 Φεβ 09

Εκκίνηση διαδικασίας απόκτησης δημοσίων εκτάσεων από το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη. Ψήφισμα έργων του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης από όλη την συμπολίτευση [κλικ για αναλυτικά].

Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης 9 Φεβ 09

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης έγινε συζήτηση και υπήρξαν τοποθετήσεις για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης [κλικ για αναλυτικά]. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης [κλικ]
Εξωτερικός αγωγός τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας

Ο εξωτερικός αγωγός τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας διέρχεται από τα αγροκτήματα Ποντοκώμης και Μαυροπηγής και είναι υπόγειος εντός του χώρου που προβλέπεται από την αναμενόμενη νέα ΜΠΕ (έγινε έρευνα από μέρους μας και ερωτήματα που διατυπώθηκαν προς τους αρμόδιους). Ο Δήμος Πτολεμαϊδας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο πρακτικά αποτυπώνει τη στήριξή του στις μετεγκαταστάσεις και αναλύει την επιλογή του για την παρούσα όδευση του αγωγού, για ουσιαστικούς τεχνικούς και οικονομικούς λόγους. Αναφέρει και τονίζει ότι «κατά τη διάνοιξη των νέων ορυχείων θα γίνονται οι απαραίτητες μετατοπίσεις των αγωγών, σε όποιες θέσεις και όποτε απαιτηθεί, ώστε να μην παρεμποδίζονται οι εργασίες της ΔΕΗ» [κλικ για όλο το Δελτίο Τύπου].

Επίσκεψη Συνηγόρου του Πολίτη στην Ποντοκώμη

Η κ. Χατζή, βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη, επικεφαλής του κλιμακίου για το περιβάλλον πολύ απλά έθεσε στο αμφιθέατρο Ποντοκώμης ότι όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει, όταν υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, παρέμβαση των αρμοδίων αρχών περιβάλλοντος Νομαρχίας και Περιφέρειας με παράλληλη κοινοποίηση στο Συνήγορο του Πολίτη. Εάν δεν εκτελείται ο νόμος από μέρους τους τότε κινδυνεύουν με παράβαση καθήκοντος. [Κλικ για το υλικό που δόθηκε από το Συνήγορο του Πολίτη…]

Ίδρυση Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου

Εκδόθηκε σχετικό Δελτίο Τύπου [κλικ για όλο το Δελτίο Τύπου]

energeiakozani.blogspot.com

Για θέματα ενέργειας που αφορούν την περιοχή μας παρατίθενται στο energeiakozani.blogspot.com. Σημειώνεται ότι παραθέτω μόνο τα καίρια σημεία που μας αφορούν όπως π.χ. για την υπό σχεδίαση νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαϊδα5 και εάν θέλει κάποιος έχει πρόσβαση στο σύνολο κάθε άρθρου με σύνδεση.
Ενδεικτικά κλικ για:
Άγονος ο Διαγωνισμός για την Φλώρινα 2, προς Επαναπροκήρυξη με Νέους Όρους
Υπόμνημα Νομάρχη Κοζάνης στο Συνήγορο του Πολίτη για το περιβάλλον (17.02.09)
Το θερμοκηπιακό πάρκο στο Τ.Δ. Δρεπάνου του Δήμου Ελλησπόντου ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου
«Ιστορικός συμβιβασμός» ανοίγει την αγορά του λιγνίτη
ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ - ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΛΟΣ!!! - Άρθρα σχετικά

metegkatastaseis.blogspot.com

Θέματα για τον Καποδίστρια2 στο kapodistrias2.blogspot.com

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δελτίο Τύπου: Ίδρυση Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ορυχείου Ποντοκώμης αλλά και την εδώ και χρόνια καταστροφή του περιβάλλοντος που βιώνει η περιοχή μας, νοιώσαμε την ανάγκη να αναλάβουμε δράση και να οργανωθούμε. Αποφασίσαμε λοιπόν μετά την πρώτη γενική συνέλευση του υπό ίδρυση ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ τον ορισμό πενταμελούς επιτροπής που θα αναλάβει την μέριμνα για την σύνταξη σχεδίου καταστατικού που θα κατατεθεί σε νέα γενική συνέλευση για έγκριση.
Ως συμπέρασμα της πρώτης μας κουβέντας προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός συλλόγου που κύριο σκοπό θα έχει να εκφράσει την αγωνία μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει το περιβάλλον της περιοχής μας που εδώ και δεκαετίες υποβαθμίζεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και όχι μόνο. Επίσης εκφράστηκε η ανάγκη συνεργασίας με όλους τους συλλόγους της περιοχής προκειμένου να αναπτυχθεί κοινή δράση ώστε να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης 9.2.09 για μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

κλικ για συνδεση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημοτικό Συμβούλιο 9 Φεβ 09 - Δημόσιες - δημοτικές εκτάσεις

Πραγματοποιήθηκε στο Μαυροδένδρι το Δ.Σ. της 10 Φεβ 09 απόντος του κ. Μιχαηλίδη γι' αυτό δεν τέθηκαν από μέρους μας θέματα και ερωτήσεις εκτός ημερησίας διάταξης.

Θέματα
1. Λήψη απόφασης για τη μεταβίβαση παραχώρηση κοινοχρήστων κοινωφελών οικοπέδων και εκτάσεων στον οικισμό Ποντοκώμης στο Δήμο Δημ. Υψηλάντη.
Η παρουσίαση έγινε από την ΑΝΚΟ. Συμφωνήσαμε διότι ούτως ή άλλως το θέμα το θέτουμε συνεχώς από το Δ.Σ. της 29 Φεβρουαρίου 2008. Ζητήσαμε να συμπεριληφθεί και το υπαίθριο αμφιθέατρο καθώς και εκρεμμότητες των υπολοίπων Τοπικών Διαμερισμάτων. Η διαδικασία θα λάβει 6~7 μήνες με ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια διότι ήδη καθυστερήσαμε. Εάν βγει πράξη απαλλοτρίωσης τότε δεν μπορούν να υπάρξουν θέματα αλλαγής ιδιοκτησίας.
2. Λήψη απόφασης για συνεργασία του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη με δικηγόρους για τα ζητήματα της Δημοτικής περιουσίας λόγω μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.
Υπήρξε εισήγηση για πρόσληψη δικηγόρων με εισήγηση της ΑΝΚΟ. Συμφωνήσαμε ότι όταν θα έρθει το θέμα με τις μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο τότε θα προσλάβουμε. Το θέμα θα έρθει σε 2~4 μήνες προς συζήτηση. Η ΑΝΚΟ θα προτείνει τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
7. Καθορισμός των όρων για την εκμίσθωση χώρου αποθήκης από το Δήμο στο Δ.Δ. Μαυροδενδρίου.
Ζητήσαμε αναβολή διότι α. Δεν υπάρχει εισήγηση που να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και β. Δεν είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι αγρότες είναι σύμφωνοι με το θέμα. Σημειώνεται ότι ουσιαστικά αφορούσε μόνο την ενοικίαση των αποθηκών του αγροτικού συνεταιρισμού. Το θέμα δεν ψηφίστηκε μόνο από μέρους μας.
11. Ένταξη του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου Τ.Δ. Σιδερά – Κτενά» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 140.000, € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου.
12. Ένταξη έργου « Ασφαλτόστρωση δρόμου Ναχούρ Τ.Δ. Ποντοκώμης» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 60.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .
13. Ένταξη του έργου «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Λιβερών» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 250.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης.
14. Ένταξη του έργου «Μελέτη εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Λιβερών» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 50.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .
15. Ένταξη του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Δ. Ποντοκώμης» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 104.645.16 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .
16. Ένταξη του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Τ.Δ. Μαυροδενδρίου» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 100.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης.
Οι αποδοχές δεν μπορούν να γίνουν δεκτές στο σύνολό τους διότι έχουν αναλυθεί επαρκώς στο Δ.Σ. της 25 Νοεμβρίου 2008. Το έργο 13 ζητήσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησής του από το ΕΣΠΑ καταρχήν. Για το 16 θεωρήσαμε ότι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο μας. Συμφώνησε μαζί μας όλη η αντιπολίτευση και το ψήφισαν κατά πλειοψηφία όλη η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη.
3. Συμμετοχή του Δήμου με το ποσό των 716,55 € για επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην Ποντοκώμη για ηλεκτροδότηση οικίας Μπαρδάκα Σωτηρίου.
4. Καθορισμός ημερών εκτός έδρας στο Δήμαρχο για μετάβασή του στην Αθήνα και ψήφιση της πίστωσης για πληρωμή εξόδων διαμονής μετακίνησης και ημερησίας εκτός έδρας αποζημίωσης.
5. Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Μαυροδενδρίου.
6. Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Ποντοκώμης.
8. Ψήφιση πίστωσης ποσού 17.171,00 € για το ετήσιο τέλος χρήσης εγκαταστάσεων ΟΣΔΑ Δ. Μακεδονίας για το 2009 για πληρωμή της ΔΙΑΔΥΜΑ.
9. Προγραμματισμός προσλήψεων για τη θέση ηλεκτρολόγου.
10. Απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων έτους 2009.
Συμφωνήσαμε για τα παραπάνω θέματα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 9 Φεβ 2009

Στις 18:00 την Δευτέρα 9 Φεβ 2009 στο Μαυροδένδρι θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα:

1. Λήψη απόφασης για τη μεταβίβαση παραχώρηση κοινοχρήστων κοινωφελών οικοπέδων και εκτάσεων στον οικισμό Ποντοκώμης στο Δήμο Δημ. Υψηλάντη.

2. Λήψη απόφασης για συνεργασία του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη με δικηγόρους για τα ζητήματα της Δημοτικής περιουσίας λόγω μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.

3. Συμμετοχή του Δήμου με το ποσό των 716,55 € για επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην Ποντοκώμη για ηλεκτροδότηση οικίας Μπαρδάκα Σωτηρίου.

4. Καθορισμός ημερών εκτός έδρας στο Δήμαρχο για μετάβασή του στην Αθήνα και ψήφιση της πίστωσης για πληρωμή εξόδων διαμονής μετακίνησης και ημερησίας εκτός έδρας αποζημίωσης.

5. Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Μαυροδενδρίου.

6. Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Ποντοκώμης .

7. Καθορισμός των όρων για την εκμίσθωση χώρου αποθήκης από το Δήμο στο Δ.Δ. Μαυροδενδρίου.

8. Ψήφιση πίστωσης ποσού 17.171,00 € για το ετήσιο τέλος χρήσης εγκαταστάσεων ΟΣΔΑ Δ. Μακεδονίας για το 2009 για πληρωμή της ΔΙΑΔΥΜΑ.

9. Προγραμματισμός προσλήψεων για τη θέση ηλεκτρολόγου.

10. Απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων έτους 2009.

11. Ένταξη του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου Τ.Δ. Σιδερά – Κτενά» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 140.000, € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου.

12. Ένταξη έργου « Ασφαλτόστρωση δρόμου Ναχούρ Τ.Δ. Ποντοκώμης» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 60.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .

13. Ένταξη του έργου «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Λιβερών» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 250.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης.

14. Ένταξη του έργου «Μελέτη εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Λιβερών» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 50.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .

15. Ένταξη του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Δ. Ποντοκώμης» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 104.645.16 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .

16. Ένταξη του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Τ.Δ. Μαυροδενδρίου» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 100.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 05.02.09


Υπόθεση ΜΠΕ Ορυχείου Ποντοκώμης

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009 σε συνάντηση εργασίας για θέματα μετεγκατάστασης Ποντοκώμης [κλικ για Αποτελέσματα συνάντησης εργασίας για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης] τέθηκε το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) η οποία ήδη εκδόθηκε [κλικ για σχετική ΚΥΑ] και αφορά το αγρόκτημα Ποντοκώμης χωρίς τον οικισμό [κλικ για σχετικό χάρτη]. Ζητήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο από όλη την αντιπολίτευση [κλικ για σχετικό αίτημα].

Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 στο Αμφιθέατρο Ποντοκώμης [κλικ για τι συνέβη συνοπτικά στο Δ.Σ. με φωτογραφίες]. Γραπτώς κατατέθηκαν η εισήγηση μας [κλικ για αναλυτικά] με τις προτάσεις μας προς ψήφιση καθώς και του κ. Αν. Αθανασιάδη (και) ως Προέδρου του Συλλόγου Περιβάλλοντος [κλικ για κατέβασμα]. Η ομόφωνη απόφαση προτείνει μια σειρά δράσεων [κλικ για αναλυτικά] και αποφάσισε το παρακάτω ψήφισμα [κλικ για ψήφισμα] το οποίο και απεστάλη και το οποίο περιέχει και την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για το Μαυροδένδρι από τη Ν.Α. Κοζάνης.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2008. Παρατίθεται η τοποθέτησή μας κατά τη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου [κλικ για τοποθέτηση], το σχετικό ερωτηματολόγιο του Συλλόγου Περιβάλλοντος [κλικ για αναλυτικά] καθώς και η σχετική επιστολή του Γενικού Διευθυντή Ορυχείων κ. Μελά [κλικ για αναλυτικά] η οποία και έφτασε κατά τη διάρκεια του Ν.Σ. με fax. Για την απόφαση του Ν.Σ. [κλικ για αναλυτικά].

Στο μεταξύ για την υπόθεση της ΜΠΕ ορυχείου Ποντοκώμης παρενέβησαν, μετά το Ν.Σ., το ΚΚΕ τόσο με δήλωση της παράταξης του κ. Μητσιάκου [κλικ για αναλυτικά] όσο και δια του κόμματος [κλικ για αναλυτικά] καθώς και η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης [κλικ για αναλυτικά].

Περιβαλλοντική προστασία Μαυροδενδρίου

Ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, στο τελευταίο έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το ορυχείο Ποντοκώμης, η χρηματοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικής προστασίας του Μαυροδενδρίου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι είναι ένα θέμα που θέτουμε ανελλιπώς εδώ και 2 χρόνια είτε ως μελέτη "περιβαλλοντικής προστασίας" είτε ως μελέτη "βιωσιμότητας" είτε ως μελέτη "περιβαλλοντικών επιπτώσεων". Αναφέρουμε μόνο τις γραπτές μας τοποθετήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια γι’ αυτό το θέμα. [κλικ για αναλυτικό άρθρο]

Σημαντικά

Πρόσκληση για συνάντηση για δημιουργία Συλλόγου Περιβάλλοντος στο Μαυροδένδρι (Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2008) [κλικ για αναλυτικά]

Επίσκεψη Κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη στο νομό Κοζάνης [16-18 Φεβρουαρίου 2008] και σύσκεψη με θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση. Καθεστώς λειτουργίας των ΑΗΣ και ορυχείων [κλικ για την επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη].

Ενδιαφέροντα

Hμερίδα (Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2008) με θέμα «Σύγχρονες τεχνολογίες για θερμοκήπια φιλικότερα στο περιβάλλον - Η περίπτωση του θερμοκηπιακού πάρκου Δρεπάνου» [κλικ για αναλυτικά]

Άρθρο: Η Δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη δεν υποδέχεται σταθμούς πυρηνικής ενέργειας! [κλικ για αναλυτικά]


κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Περιβαλλοντική προστασία Μαυροδενδρίου - Η θέση μας και οι ενέργειες μας

Ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, στο τελευταίο έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το ορυχείο Ποντοκώμης, η χρηματοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικής προστασίας του Μαυροδενδρίου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι είναι ένα θέμα που θέτουμε ανελλιπώς εδώ και 2 χρόνια είτε ως μελέτη "περιβαλλοντικής προστασίας" είτε ως μελέτη "βιωσιμότητας" είτε ως μελέτη "περιβαλλοντικών επιπτώσεων". .

Αναφέρουμε μόνο τις γραπτές μας τοποθετήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια γι’ αυτό το θέμα:

Το Φεβρουάριο του 2007 (πρώτη φορά), καταθέτοντας τότε γραπτώς στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου «Προτείνουμε για το Μαυροδένδρι την εκπόνηση πραγματικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα λαμβάνει υπόψη τη σημερινή λειτουργία της ΔΕΗ και την αναμενόμενη επιβάρυνση του περιβάλλοντος για το Μαυροδένδρι από τη διάνοιξη του ορυχείου της ΔΕΗ. Η μελέτη αυτή προτείνουμε να γίνει υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με προγραμματική σύμβαση είτε με πανεπιστήμιο του εσωτερικού είτε του εξωτερικού το οποίο θα εξειδικεύσει τις προτάσεις για παρεμβάσεις - επεμβάσεις. Σε αυτήν τη μελέτη να θεωρείται δεδομένο η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ως υπόθεση εργασίας.» [κλικ για αναλυτικά]

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 27 Ιουνίου 2007: «Προτείνουμε να κατατεθεί στον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης στο μέτρο του περιβάλλοντος ως έκτακτο αίτημα (Τεχνικό Δελτίο) στην επιτροπή παρακολούθησης για χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον 600.000€ με τίτλο «Μελέτες - προπαρασκευαστικές ενέργειες – νομική κάλυψη θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος Ποντοκώμης – Μαυροδενδρίου». [κλικ για αναλυτικά]

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4 Φεβρουαρίου 2008 μετά από έντονη διαφωνία μας για τον Τοπικό Πόρο καταθέσαμε γραπτώς «…Η θέση μας είναι ότι ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης για το Δήμο μας πρέπει να διοχετευθεί μόνο στις απαραίτητες μελέτες για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης και την περιβαλλοντική προστασία του Μαυροδενδρίου. Ο Θησέας και τα άλλα χρηματοδοτικά μέσα να διοχετευθούν προς τα υπόλοιπα έργα τα οποία ο Δήμος μας προγραμματίζει και να μην αμελούμε το 4ο ΚΠΣ (ΕΣΠΑ).» [κλικ για αναλυτικά]. Στις 9 Φεβρουαρίου 2008 δημοσιεύουμε επιστολή καταγγελία στα ΜΜΕ με τίτλο «Είναι δυνατόν;;;» γι’ αυτό το θέμα [κλικ για αναλυτικά].

Στις 11 Μαϊου 2008 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα της αντιπολίτευσης, διότι δεν προκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο που ζητήθηκε με αίτησή τους από ομάδα 27 νέων του Μαυροδενδρίουμε με θέμα "ΔΕΗ – Νέο Ορυχείο – Περιβάλλον". Υπήρξε ένταση σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο [κλικ για αναλυτικά] με παρουσία αρκετών νέων του Μαυροδενδρίου. Εμείς ξανα-καταθέσαμε την πρόταση για την περιβαλλοντική προστασία του Μαυροδενδρίου καθώς και προτάσεις για την απασχόληση και τη ΔΕΗ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25 Αυγούστου 2008 καταθέσαμε γραπτά στα πρακτικά «…Έχετε αφήσει το Μαυροδένδρι στο έλεος της τύχης. Δεν ξεκινήσατε, όσο ήσασταν δημοτική αρχή, την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Μαυροδένδρι για να μην γίνει «Ακρινή» παρόλο που πριν ενάμιση χρόνο σας το προτείναμε και το τονίζουμε κάθε μήνα. Διότι για να προφυλαχθεί ή να μετεγκατασταθεί το Μαυροδένδρι είναι και νομικό θέμα όπου θα χρειαστεί τεκμηρίωση και όχι επιφανειακές δηλώσεις στην τηλεόραση και τις εφημερίδες…» [κλικ για αναλυτικά]

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10 Σεπτεμβριου 2008 ζητήσαμε να εξαιρεθεί το Μαυροδένδρι από το ερωτηματολόγιο για τους προτεινόμενους χώρους μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης καταθέτοντας στα πρακτικά «Σήμερα τονίζουμε ότι εάν δεν προκύψει από την διαδικασία επιλογής το Μαυροδένδρι την προσεχή Κυριακή, λόγω ακριβώς της αναμενόμενης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του από τη διάνοιξη του ορυχείου, στην ουσία θα έχουμε δώσει οι ίδιοι ένα «όπλο» στη ΔΕΗ όταν στο άμεσο μέλλον θα επιμένουμε για περιβαλλοντικές δράσεις, με πιθανή και τη μετεγκατάσταση του. Διότι δεν μπορεί από τη μια να προτείνεται, με υψηλή βαθμολογία, ως ένας από τους καλύτερους χώρους μετεγκατάστασης και από την άλλη να ζητούμε να προστατευθεί το Μαυροδένδρι για να μην καταντήσει «Ακρινή» μετά από 15 χρόνια. Πολύ δε περισσότερο εάν ζητήσουμε την μετεγκατάστασή του οικισμού ενώ τον έχουμε ως προτεινόμενο χώρο μετεγκατάστασης για την Ποντοκώμη. Και εδώ έχετε ευθύνη διότι έγινε αξιολόγηση με την παρούσα κατάσταση και όχι με την αναμενόμενη με δεδομένη τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης!» [κλικ για αναλυτικά]

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008, δημοσιεύτηκε καταγγελία μας σε όλα τα ΜΜΕ του Ν. Κοζάνης για τη σπατάλη του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης αναφέροντας«…Αγνόησε (ο κ. Μιχαηλίδης) και αγνοεί τις προκλήσεις και τις ανάγκες των χωριών μας, τα οποία είναι σε κρίσιμη ιστορική συγκυρία, προκλήσεις που επισημάναμε εγκαίρως τόσο για την Ποντοκώμη όσο και για το Μαυροδένδρι. Αγνόησε και αγνοεί προκλητικά τη δεινή θέση που θα περιέλθει το Μαυροδένδρι όταν μετεγκατασταθεί η Ποντοκώμη…»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25 Νοεμβρίου 2008 καταθέσαμε τις μεταξύ άλλων τις προτάσεις μας για χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης «1. Μελέτη περιβαλλοντικής εκτίμησης για το Μαυροδένδρι 100.000€ (η επιπλέον χρηματοδότηση θα καλυφθεί αργότερα)… δεν θέτουμε θέμα μη εκτέλεσης των προτεινόμενων έργων αλλά θέμα προτεραιοτήτων. Είναι πιο επείγον να θωρακίσουμε το Μαυροδένδρι (το καταθέτουμε από το Φεβρουάριο του 2007) για την πιθανή «ακρινοποίηση» του ή αν ματαιωθεί η μετεγκατάσταση Ποντοκώμης να γίνει αυτό για την Ποντοκώμη παρά να γίνουν οι πυλώνες για το γήπεδο ποδοσφαίρου.» [κλικ για αναλυτικά]

Η ανησυχία για το Μαυροδένδρι τέθηκε και στα Δημοτικά Συμβούλια από συνδημότες μας καθώς και από το Σύλλογο Περιβάλλοντος το Μάιο του 2008. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε γιατί έπρεπε να μεριμνήσει η Νομαρχία, της οποίας η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα θετική, να καλύψει τη δική μας αδυναμία χάνοντας πρακτικά 2 χρόνια σε ιδιαίτερα κρίσιμη για την περιοχή μας περίοδο...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επίσκεψη Κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη στο νομό Κοζάνης και σύσκεψη με θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση. Καθεστώς λειτουργίας των ΑΗΣ και ορυχείων.





κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Μαυροδένδρι: Πρόσκληση για ίδρυση Συλλόγου Περιβάλλοντος

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 08.02.09

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα δύο(2) θέσεων για υπηρεσία καθαριότητας.
2. Απ΄ ευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση γυμνασίου Τ.Δ.Ποντοκώμης» πρ/σμου 6.978,16€
3. Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασιών ψήφιση πιστώσεων:
-Αναβάθμιση προγράμματος ΤΕΥΧΗ 4Μ πρ/σμου 428,40€ στον Καραμάρκο Κων/νο, ψήφιση πίστωσης.
-Ασφάλιση αυτοκινήτων-μηχανημάτων έργου Δήμου πρ/σμου 3.000,00€ στην εταιρεία PERSONAL INSURANCE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων ψήφιση πίστωσης.
4. Ψήφιση πιστώσεων για :
-Προμήθεια σωμάτων θέρμανσης για Δημοτικό Σχολείο Ποντοκώμης από Χαραλαμπίδη Δημοσθένη και ΣΙΑ ΟΕ ποσού 701,27 €.
-Προμήθεια στεφανιών για μνημόσυνο Εθνικής Αντίστασης Τ.Δ.Σιδερών από Τσιμεντερίδου Σοφία ποσού 150,00 €.
-Προμήθεια ηλεκτρικού πίνακα γεώτρησης Τ.ΔΣιδερών από Τασιούλα Ιωάννη ποσού 2.380,00 €.
-Προμήθεια ειδών καθαριότητας για δημόσια κτίρια από Παπαδοπούλου Ελένη ποσού 1.300,00 €.
-Προμήθεια ειδών δεξίωσης για μνημόσυνο Τ.Δ.Σιδερών από Δεμερτζίδη Ιωάννη ποσού 979,69€, Παπαδοπούλου Ελένη ποσού 500,00 € και Σαμαρά Χρήστου ποσού 388,04€.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button