Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Αφιέρωμα στον οικισμό Κτενών από το Omikron Magazine

Χτίζοντας το σήμερα πάνω στο χθες, του Σωκράτη Μουτίδη

Mια χούφτα άνθρωποι γέμισαν την Καθαρή Δευτέρα με τις χαρούμενες φωνές τους το παλιό μονοθέσιο δημοτικό σχολείο των Κτενών, ενός οικισμού τον οποίο οι κάτοικοί του εγκατέλειψαν το 1969 και αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή σε άλλα μέρη της χώρας, αλλά και του πλανήτη.

Η φετινή Καθαρή Δευτέρα βρήκε τους περίπου 40 κατοίκους του οικισμού να γλεντούν, όπως συνηθίζουν κάθε χρόνο τα τελευταία 9 χρόνια, στον οικισμό, ανάμεσα στα ερειπωμένα σπίτια και τους χωμάτινους δρόμους. Στις μεγάλες γιορτές και αργίες, τα Κτενά επισκέπτονται αυτοί που έζησαν στον προσφυγικό οικισμό, αυτοί που μεγάλωσαν και θυμούνται λίγα πράγματα απο τη ζωή εκεί, αλλά κι εκείνοι που γνωρίζουν τα Κτενά καλά μέσα από την αναμνήσεις των γονιών και των παππούδων, που δεν ζουν πια.

Τα Κτενά είναι ένας οικισμός του δήμου Δημητρίου Υψηλάντη στο νομό Κοζάνης, κοντά στα Σιδερά. Οι Έλληνες κάτοικοί του που εγκαταστάθηκαν με την ανταλλαγή πληθυσμών, έφτασαν εκεί απο χωριά της Προύσας. Το χωριό λεγόταν στα τούρκικα «Νταρακσυλάρ» απο το νταράκ που σημαίνει χτένα. Απο εκεί πήρε και την ελληνική του ονομασία. Η φτώχεια και η αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος ώθησε τους περίπου 250 κατοίκους του χωριού να φύγουν ο ένας μετά τον άλλο απο το 1960 και μετά. Οι τελευταίοι κάτοικοι έφυγαν κοντά στις αρχές της δεκαετίας του 70. Κάποιοι έμειναν στο διπλανό οικισμό, τα Σιδερά, γιατί είχαν κοντά τα ζώα τους, κάποιοι άλλοι λίγο μακρύτερα σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, ενώ κάποιοι ξενιτεύτηκαν στη Γερμανία, στην Αμερική, αλλά και στη μακρινή Αυστραλία. Όλοι, όμως, κράτησαν στην καρδιά τους το μικρό αυτό οικισμό στον οποίο γεννήθηκαν, έπαιξαν, έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα, παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και έζησαν εκεί για πολλά χρόνια.

Κάπως έτσι οι πιο στενά δεμένοι με τα Κτενά, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους πενήντα, πήραν τη μεγάλη απόφαση να ξαναχτίσουν τον οικισμό και να του δώσουν και πάλι ζωή. Ίδρυσαν, λοιπόν, έναν πολιτιστικό σύλλογο, ο οποίος έχει το όνομα του Αγίου Δημητρίου, του αγίου που τους δίνει δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο που ξεκίνησαν. Μπορεί τρεις δεκαετίες τώρα τα σπίτια να ήταν γκρεμισμένα, η εκκλησία του χωριού, όμως, ήταν πάντα φρεσκοβαμμένη και συντηρημένη, για να υποδέχεται κάθε χρόνο στις 26 Οκτωβρίου τους κατοίκους, στο ραντεβού τους με τις αναμνήσεις.

«Πρώτη φορά έπειτα απο πολλά χρονιά, το 2005 χτύπησε η καμπάνα της εκκλησίας για να σημάνει την Ανάσταση» μας λέει ο Μπάμπης Γιαννακίδης, ο οποίος 44 χρονών σήμερα είναι ένας απο αυτούς που συμβάλλουν στην αναστήλωση του οικισμού. Εκείνο το Μεγάλο Σάββατο, το προαύλιο της εκκλησίας γέμισε με πιστούς και κάθε χρόνο απο τότε η καμπάνα του Αϊ Δημήτρη χτυπάει χαρμόσυνα. Ο κ. Γιαννακίδης γεννήθηκε στα Κτενά και φοίτησε δυο χρόνια στο μονοθέσιο σχολείο, το οποίο τώρα ανακαινίστηκε και στεγάζεται εκεί ο πολιτιστικός σύλλογος. «Εδώ ήταν το θρανίο μου» μας δείχνει στο χώρο και αυθόρμητα χαμογελά νοσταλγικά για εκείνα τα χρόνια. «Δίπλα μου υπήρχε η καταπακτή η οποία οδηγούσε στο υπόγειο του σχολείου, όπου είχαμε τα ξύλα για τη σόμπα» συμπληρώνει το παζλ των αναμνήσεων.

Μέχρι τα δέκα του χρόνια έζησε στα Κτενά και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Φίλιππος Διρχαλίδης. «Ήταν δύσκολη τότε η ζωή, αλλά ωραία και αγνά ήταν εκείνα τα χρόνια» τονίζει. Δεν θα ξεχάσει ποτέ, όπως μας λέει, τις βαρυχειμωνιές, όταν μικροί μαθητές αναγκάζονταν να σκάβουν με το φτυάρι τούνελ για να πάνε στο σχολείο. Η δομή του οικισμού πάντως δεν έχει αλλάξει. Όσοι έχτισαν καινούργια σπίτια σήμερα, τα έχτισαν επάνω στα σπίτια των γονιών τους, με την πέτρα να κυριαρχεί και χωρίς… νεωτεριστικά εξαμβλώματα. Από τα τριάντα σπίτια που είχε ο οικισμός, σήμερα δεν σώζεται κανένα, ενώ έχουν χτιστεί ήδη δέκα απο τους νέους «επαναπατρισθέντες» κατοίκους.

«Εγώ δεν έζησα εδώ, αλλά έζησε ο πατέρας μου» μας λέει ο Παύλος Διρχαλίδης, ο οποίος γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας. «Αποφάσισα να συμβάλλω κι εγώ στην προσπάθεια αυτή να δώσουμε ζωή στο χωριό που έζησαν οι γονείς μας» προσθέτει. Όλοι αυτοί οι Κτενιώτες, λοιπόν, συναντιούνται συχνά, όπως λέει ο ανιψιός του κ. Παύλου ο Δημήτρης Διρχαλίδης «κάθε Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα, πρωτομαγιά κι άλλες αργίες είμαστε εδώ στο χωριό. Βέβαια δεν λείπουμε ποτέ στις 26 Οκτωβρίου, την ημέρα του Αγίου Δημητρίου, την ημέρα αυτή έρχονται στο χωριό όλοι όσοι μπορούν ακόμη και απο Αμερική και απο Αυστραλία».

Παρέα με το Μπάμπη Γιαννακίδη περιπλανιόμαστε στον οικισμό των Κτενών. «Βλέπετε τις πολλές πέτρες γύρω απο κάθε σπίτι; Είναι απο τους βοηθητικούς χώρους που είχε κάθε οικογένεια, αποθήκη, τουαλέτα, αχυρώνα και στάνη για τα ζώα» μας λέει. Ο ίδιος δε μένει μόνιμα στα Κτενά, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά έρχεται συχνά απο τη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του. Στον κήπο του νεόκτιστου πέτρινου σπιτιού της οικογένειας, οι γονείς του τσαπίζουν και «σουλουπώνουν» το αμπέλι και την αυλή. Ο πατέρας του, Γιάννης Γιαννακίδης, μας καλωσορίζει με μια σφιχτή, εγκάρδια χειραψία. Έτσι καταλαβαίνεις πόσο χαίρεται κάποιος για τη γνωριμία. «Δύσκολα χρόνια τα παλιά, αλλά αγνή εποχή και συμβιβαζόμασταν με απλά πράγματα. Η διασκέδασή μας ήταν στα τρια καφενεία του χωριού. Με τσιπουράκι, ακορντεόν και ποντιακή λύρα, στήναμε γλέντι στο άψε σβήσε» μας λέει ο κ. Γιάννης, ο οποίος διανύει το 74ο έτος της ηλικίας του. Ο ίδιος και η σύζυγος του, απο τη στιγμή που φτιάχτηκε το σπίτι στο χωριό, τις τέσσερις ημέρες της εβδομάδας την περνούν στα Κτενά και τις τρεις στην Κοζάνη, μόνο, όμως, την άνοιξη και τα καλοκαίρια, όταν η περιοχή γίνεται καταπράσινη και τις νύχτες ακούς τους ήχους της φύσης.

Μέσα στο σπίτι της οικογένειας Γιαννακίδη, μας περιμένει η σύζυγός του Μπάμπη Νικόλ και η αδερφή του Φωτεινή, η οποία είναι γραμματέας του συλλόγου, με τον σύζυγό της. Την παρουσία της κάνει αισθητή η μικρή Αλεξάνδρα, κόρη του Μπάμπη και της Νικόλ, την ώρα που ο ζεστός καφές ετοιμάζεται και η μυρωδιά του καμένου ξύλου απο το μεγάλο τζάκι προσφέρει μια γλυκιά θαλπωρή.

Η Φωτεινή Γιαννακίδου γεννήθηκε στην Γερμανία και σήμερα είναι δασκάλα σε χωριό της Κοζάνης. Όπως λέει, μόλις έμαθε οτι ξεκινά μια προσπάθεια να αναστηλωθεί το χωριό, χωρίς δεύτερη σκέψη έγινε γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου. «Η αλήθεια είναι πως οι γονείς μας έβαλαν την όρεξη και τη δουλειά για να ξαναστηθεί ο οικισμός, γιατί εμείς έχουμε τις δουλειές μας και είμαστε μακριά, το μυαλό των μεγαλύτερων, όμως, είναι εδώ στο χωριό» μας λέει. Στον τοίχο του σπιτιού, επάνω απο τα σκαλιά που οδηγούν στην ξύλινη σοφίτα, δεσπόζει η ασπρόμαυρη φωτογραφία του σπιτιού που μεγάλωσαν. Δίπλα της μια έγχρωμη, εκτυπωμένη απο ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με το σημερινό οίκημα. Το μόνο κοινό των δυο φωτογραφιών είναι η μεγάλη αμυγδαλιά που έμεινε μπροστά ακριβώς απο το σπίτι, αγέρωχη στο ίδιο σημείο, να θυμίζει τα χρόνια που πέρασαν.

Λίγο πριν φύγουμε ο κ. Γιάννης Γιαννακίδης μας αφηγήθηκε την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού από τα Κτενά, οι οποίοι όταν έφυγαν απο το χωριό τη δεκαετία του 60, πήραν μαζί τους απο την εκκλησία μια μικρή εικόνα του Αγίου Δημητρίου, για να την έχουν μαζί στην μακρινή Αυστραλία. «Η οικογένεια αυτή πρόκοψε πολύ» μας λέει ο κ. Γιάννης «και κάθε χρόνο ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι απο τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι είναι κάτι σαν ευεργέτες των Κτενών».

Μπορεί να πέρασαν μερικές δεκαετίες από τότε που έφυγαν και οι τελευταίοι κάτοικοι απο τα Κτενά, μπορεί οι αναμνήσεις να μην σβήστηκαν ποτέ απο τη μνήμη τους και στη θέση των παλιών σπιτιών να χτίζονται τώρα καινούργια με απόλυτο σεβασμό στον τόπο. Κάτι όμως που δεν άλλαξε είναι η έλλειψη ύδρευσης των Κτενών. Το χωριό μέχρι σήμερα, ποτέ δεν είχε νερό και αν και τα έργα του δικτύου ύδρευσης έχουν γίνει, άγνωστο γιατί ο δήμος δεν προχωρά στην υδροδότηση του χωριού. Έτσι ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι διανύουν αποστάσεις για να πάρουν νερό, μόνο που τώρα πια δεν το κουβαλούν με τα γαϊδούρια, όπως τότε, αλλά με τα αυτοκίνητά τους. Η ολοκλήρωση των εργασιών υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του χωριού και η ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου από τη διασταύρωση των Σιδερών μέχρι τα Κτενά είναι και τα μόνα πράγματα που ζητούν οι άνθρωποι αυτοί, ώστε να μπορούν περισσότεροι να έρχονται πιο συχνά στα Κτενά και γιατί όχι για κάποιους τα Κτενά να αποτελέσουν και τόπο μόνιμης κατοικίας.

Από περιοδικό Omikron

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θερμοκήπια με τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δελτίο Τύπου Πτολεμαϊδας: Ο αγωγός τηλεθέρμανσης αποτελεί αξία και όχι εμπόδιο

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Εξωτερικός αγωγός τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας. Οι ευθύνες του Δήμου Δημ. Υψηλάντη…

Αφουγκραζόμενοι την έντονη ανησυχία των δημοτών μας για το έργο της κατασκευής του εξωτερικού αγωγού τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας αναζητήσαμε εγγράφως (17-02-09) από τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας (ΔΕΤΗΠ) τα στοιχεία και τις σχετικές αδειοδοτήσεις του έργου της κατασκευής του εξωτερικού αγωγού τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας από τον ΑΗΣ Καρδιάς, ενός τόσο σημαντικού περιβαλλοντικού έργου για την Πτολεμαϊδα και την περιοχή μας. Από τα έγγραφα προκύπτει (από το 2005 έως το 2006) ότι ανακοινώθηκε στο Δήμο μας από τη ΔΕΤΗΠ εγκαίρως η ημερομηνία για τη δικάσιμο των αποζημιώσεων καθώς και ότι ζητήθηκε η ενημέρωση των κατοίκων της Ποντοκώμης για την όδευση του αγωγού με τα απαραίτητα σχέδια.

Το 2008 (αρ. πρωτ. 3316/6-6-2008) με έγγραφο του Δήμου μας προς τη ΔΕΤΗΠ επιτράπηκε η εκσκαφή του αγωγού από το αγρόκτημα Ποντοκώμης σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη.

Δηλαδή εμείς, ως κοινωνία, κινούσαμε τις διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, με αλλεπάλληλες λαϊκές συνελεύσεις, αναζητούσαμε πιθανά προβλήματα και πρόσθετες εγγυήσεις και ο κ. Μιχαηλίδης έδινε άδεια για τη διέλευση του αγωγού μέσα από το μελλοντικό ορυχείο Ποντοκώμης χωρίς να ενημερώσει (!) το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο, το Σύλλογο Περιβάλλοντος και ΚΥΡΙΩΣ τους δημότες! Χωρίς να θέσει τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν για το εάν αυτό επηρεάζει ή όχι τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης. Στις λαϊκές συνελεύσεις δεν φιλοτιμήθηκε κανένας να μας ενημερώσει, ούτε καν οι συνεργάτες του κ. Μιχαηλίδη. Στο Συνήγορο του Πολίτη πριν ένα μήνα δεν ανέφεραν τίποτα παρόλο που τέθηκε ως προβληματισμός ενώ ήταν οι παραπάνω παρόντες.

Γνωρίζανε ότι η κοινωνία μας ήταν ανάστατη και ότι ήθελε ενημέρωση. Ωστόσο δεν έκαναν τίποτα. Το μόνο που μας μένει ως αίσθηση είναι η επιπολαιότητα (;) και οι ανούσιες εμφανίσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
• Το 2007 το Φεβρουάριο φέραμε το θέμα του νέου ορυχείου Ποντοκώμης (την τελευταία στιγμή) και ο κ. Μιχαηλίδης δήλωνε άγνοια!
• Πριν ένα μήνα ισχυριζόντουσαν ότι δεν γνώριζαν (;), για την ΜΠΕ που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ζητήσαμε, όλη η αντιπολίτευση, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, και επεξεργαστήκαμε το χάρτη τον οποίο δώσαμε στους κατοίκους.
• Τώρα, για τρίτη φορά, απλά δεν μπορούν να αρνηθούν ότι δεν γνώριζαν. Διότι υπάρχουν υπογραφές.
Τα παραπάνω τέθηκαν από μέρους μας ως οφείλαμε στο αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση 23-03-09) και πειστικές απαντήσεις δεν πήραμε.
Για εμάς είναι υπεύθυνοι για την αναστάτωση και την ανασφάλεια που υπάρχει στο Δήμο μας και δυστυχώς αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όταν προτείναμε στην προαναφερόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να λάβουμε ομόφωνη απόφαση και να σταλεί προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για να εκδώσει σύντομα την εκκρεμούσα απόφαση, ώστε να μην έχουμε άλλη ανακηρυγμένη δημοτική αρχή και άλλη να εκτελεί καθήκοντα, ο κ. Μιχαηλίδης το απέρριψε!!!
Για τον αγωγό τηλεθέρμανσης, μετά από σχετική έρευνα του θέματος, εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, εφόσον η ΔΕΗ απαντήσει ότι συμφωνεί με την σημερινή όδευση του αγωγού και ότι δεν επηρεάζει τη διαδικασία μετεγκατάστασης. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Πτολεμαϊδας και η ΔΕΤΗΠ εγκαίρως προέβησαν στις αναγκαίες ενημερώσεις καθώς και ότι με πρόσφατο Δελτίο Τύπου εξήγησαν στους κατοίκους των οικισμών τους λόγους της παρούσας όδευσης.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Μαυροματίδης
Ανακηρυχθείς Δήμαρχος Δημ. Υψηλάντη

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω έγγραφα (και όχι μόνο) είναι αναρτημένα στο http://www.mavromatidis.gr/ (ενότητες Μετεγκαταστάσεις & Νέα Δημ. Υψηλάντη).

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζήτηση θέματος Δ.Σ. (23.03.09) για Συμβούλιο της Επικρατείας

Επειδή ο κ. Μιχαηλίδης ισχυρίζεται συνεχώς εκτός του Δήμου μας αλλά και κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που διεξαγόταν (την 23.03.09) ότι θέλει να εκδοθεί γρήγορα η απόφαση του δικαστηρίου, προτείναμε, ως θέμα προ ημερησίας διάταξης, να ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Υψηλάντη με την οποία να γίνεται παράκληση στο ΣτΕ να εκδώσει γρήγορα την απόφαση έναντι της προσφυγής που κατατέθηκε για το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη ώστε να πάψει να υπάρχει αυτή η αναστάτωση - εκκρεμότητα στο Δήμο μας, δηλαδή άλλη να είναι η ανακηρυγμένη δημοτική αρχή και άλλη να εκτελεί καθήκοντα. Του θυμίσαμε ότι η απόφαση έπρεπε να εκδοθεί εντός 2 μηνών σύμφωνα με τη νομοθεσία και ήδη έχουν περάσει 4 μήνες από την νομική πράξη που προσβλήθηκε και άλλοι 4 μήνες από τη δικάσιμο.
Ο κ. Μιχαηλίδης το αρνήθηκε και για εμάς επιβεβαιώθηκε η πραγματικότητα και η σκοπιμότητα της προσφυγής του.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζήτηση θέματος Δ.Σ. (23.03.09) μελέτη βιωσιμότητας Μαυροδενδρίου

Θέσαμε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της Εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας Μαυροδενδρίου:
Πρέπει σε κάθε περίπτωση να δούμε πού βρίσκεται αυτό το ανακοινωθέν έργο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διότι πρέπει να εκτελεστεί με τον απαραίτητο τρόπο που θα διασφαλίζει την επιστημονική επάρκεια του (στο υψηλότερο επίπεδο) και μάλιστα σύντομα. Εάν δεν υπάρχει άμεση χρηματοδότηση και επειδή δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο αν χρειαστεί να συνεισφέρουμε από τον Τοπικό Πόρο που μας αναλογεί στο Δήμο μας. Άλλωστε η θέση μας είναι ήδη γνωστή για το θέμα από το Φεβρουάριο του 2007 (έχουμε καθυστερήσει αδικαιολόγητα πάνω από δύο χρόνια) και οι θέσεις μας γνωστές (κλικ για αναλυτικά)

Δεσμεύθηκαν ότι θα το δει και ότι θα συζητηθεί και με το Σύλλογο Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζήτηση θέματος Δ.Σ. (23.03.09) εξωτερικού αγωγού τηλεθέρμανσης Πτολ/δας

Θέσαμε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα του εξωτερικού αγωγού τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας, με προσκόμιση των εγγράφων (είναι αναρτημένα όλα στην ενότητα μετεγκαταστάσεις) ως εξής:
Δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Ποντοκώμης για το έργο κατασκευής αγωγού τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας από τον ΑΗΣ Καρδιάς. Αναζητήσαμε τι πραγματικά συμβαίνει με σχετική επιστολή μας στη ΔΕΤΗΠ (17 Φεβ 08) όπου ζητήσαμε να μας κοινοποιήσουν την αλληλογραφία και τους σχετικούς χάρτες καθώς και με ερωτήματα στους αρμόδιους.
Τα γεγονότα όπως ανακύπτουν από τα έγγραφα:

* Το 2005 ο Δήμος Πτολεμαϊδας απέστειλε έγγραφο (4350/22-8-2005) για «κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σύστασης δουλείας» στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη με ταυτόχρονη απάντηση της ανάρτησης από μέρους μας προς το Δήμο Πτολεμαϊδας.
* Το 2005 δημοσιεύεται (ΦΕΚ τεύχος Δ’, αρ. 1356/14-12-05) απόφαση του ΓΓ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για «Αναγκαστική απαλλοτρίωση σύσταση δουλείας εδάφους για την εκτέλεση του έργου «Σύνδεση Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας με ΑΗΣ Καρδιάς»» όπου γίνεται αναφορά για «αναγκαστική απαλλοτρίωση σύστασης δουλείας εδάφους για λόγους δημόσιας ωφέλειας …μήκος 10.721,51 μέτρα και πλάτους 5 μέτρων υπέρ και με δαπάνες της ΔΕΤΗΠ στις κτηματικές περιοχής Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, Προαστείου, Ασβεστόπετρας και Πτολεμαϊδας…»
* Το 2006 τοιχοκολλήθηκε στο Δήμο μας αίτημα προσδιορισμού προσωρινής μονάδας αποζημίωσης όπου οριζόταν δικάσιμος την 23-11-2006.
* Το 2006 (αρ πρωτ. 5577/2-10-2006) διαβιβάζονται από το Δήμο Πτολεμαϊδας στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη οι κτηματολογικοί πίνακες και τα κτηματολογικά διαγράμματα με αναφορά: προς ενημέρωση των κατοίκων.
* Το 2008 (αρ. πρωτ. 3316/6-6-2008) με έγγραφο του Δήμου μας προς τη ΔΕΤΗΠ επιτρέπεται η εκσκαφή σύμφωνα με τη μελέτη. Δηλαδή εμείς εδώ κινούσαμε τις διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, αναζητούσαμε εάν υπάρχουν πιθανές αιτίες προς ματαίωσής της και εδώ δίναμε σύμφωνη γνώμη για τη διέλευση του αγωγού μέσα από το μελλοντικό ορυχείο Ποντοκώμης! Μάλιστα στην επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη πριν ένα μήνα τέθηκε το θέμα από τους κατοίκους και το Σύλλογο Περιβάλλοντος και εσείς δεν είπατε τίποτα! Ούτε καν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά μιλάτε για σεβασμό στους θεσμούς. Και εάν έτσι έπρεπε να γίνει με τη διέλευση του αγωγού γιατί το αποκρύψατε; Ποια δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη και παρακαλώ όσον μας αφορά τουλάχιστον δημόσια να μην εμφανίζεστε και ως εκφραστής των απόψεων μας γιατί εξαντλείτε την υπομονή μας. Αναρωτιόμαστε εάν οι δημοτικοί σας σύμβουλοι το γνώριζαν...
Πάντως η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
-Την πρώτη δεν γνωρίζατε για το ορυχείο Ποντοκώμης (το θέμα το φέραμε εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο).
-Την δεύτερη δεν γνωρίζατε, κατά δική σας δήλωση, για τη ΜΠΕ που δεν περιλάμβανε τους οικισμούς (το μάθαμε κατά λάθος από το κ. Ζαραφίδη).
-Σήμερα δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν γνωρίζατε.

Πέρα από το θεσμικό πρόβλημα που έχουμε και που σχετίζεται με τη λειτουργία σας και την υποβάθμιση μας ως Δημοτικού Συμβουλίου και ως Δημοτών έχουμε και ένα ουσιαστικό, της κατασκευής του έργου με το συγκεκριμένο τρόπο. Από την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ της ΔΕΗ και του Δήμου Πτολεμαϊδας προκύπτει θέμα για το εάν επιτρέπει ή όχι η ΔΕΗ τη διέλευση του αγωγού. Ο Δήμος Πτολεμαιδας με πρόσφατο Δελτίο Τύπου του αναφέρει: «Η διέλευση των αγωγών Τηλεθέρμανσης δεν συνδέεται, σε καμιά περίπτωση, με καθυστερήσεις ή επιπλοκές στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, που στηρίζει εμπράκτως ο Δήμος Πτολεμαϊδας. Σημειώνεται ότι υπήρξαν έγκαιρα από την ΔΕΤΗΠ, που είναι και ο κύριος του έργου, από την ΔΕΗ και από τους εμπλεκομένους Δήμους και Δημοτικά Διαμερίσματα όλες οι σχετικές έγγραφες αδειοδοτήσεις, ενημερώσεις και συμφωνίες που αφορούν την σύννομη και άρτια εκτέλεση του έργου.» και «κατά τη διάνοιξη των νέων ορυχείων να γίνονται οι απαραίτητες μετατοπίσεις των αγωγών, σε όποιες θέσεις και όποτε απαιτηθεί, ώστε να μην παρεμποδίζονται οι εργασίες της ΔΕΗ». Επιπλέον η ΔΕΗ δια του αρμόδιου στελέχους της κ. Ζαραφίδη σε τηλεοπτική εκπομπή (ΤΟP 20.03.09) ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με την Πτολεμαϊδα για την τωρινή όδευση του αγωγού.
Εμείς εκτιμούμε κατόπιν των στοιχείων που μας προσκομίσθηκαν, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, εφόσον η ΔΕΗ απαντήσει ότι συμφωνεί με την σημερινή όδευση του αγωγού και ότι δεν επηρεάζει τη διαδικασία μετεγκατάστασης επισήμως.

Ερωτήματα προς απάντηση:

1. Είναι δυνατόν να γνωρίζετε 4 χρόνια τη δημιουργία αυτού του αγωγού και να μην γνωρίζουν οι κάτοικοι της Ποντοκώμης και το Δημοτικό Συμβούλιο;
2. Είναι δυνατόν να έχετε δώσει πρόσφατα έγγραφη άδεια διέλευσης χωρίς τουλάχιστον μία διαβεβαίωση από πλευράς Πτολεμαϊδας; Είναι δυνατόν να τη δώσατε την παραπάνω άδεια χωρίς να γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο;
3. Τι έχετε κάνει για να ενημερωθούν οι κάτοικοι;

Ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι κατέθεσαν γραπτή επιστολή με το σύλλογο Μαυροπηγής γι' αυτό το θέμα. Έτσι όπως φαίνεται (όταν του προσκομίσαμε και την έγγραφη αδειοδότηση) ανέφερε ότι είναι σκάνδαλο.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το έδωσε διότι δεν υπήρχε πρόβλημα και ότι οι ιδιώτες ενημερώθηκαν από το Δήμο Πτολεμαϊδας απευθείας (!). Δεν απάντησε στα ερωτήματα μας. Υπήρξε ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε να στείλουμε επιστολή στο ΔΕΗ με την οποία οι ισχυρισμοί του κ. Ζαραφίδη να δοθούν γραπτά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζήτηση θέματος Δ.Σ. (23.03.09) προϋπολογισμού δημοτικής επιχείρησης

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης έθεσε εκτάκτως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης για την έγκριση του προϋπολογισμού της επιχείρησης.Εισηγήθηκε τον παρακάτω προϋπολογισμό:
Έξοδα
Αμοιβές - έξοδα διοικητικού συμβουλίου 18.000€
Αμοιβές - έξοδα προσωπικού 250.793€
Κατασκήνωση 15.000€
Εξοδα συντηρήσεων ΚΔΑΠ και Παιδικού Σταθμού 12.000€
Αγορές αναλωσίμων και έξοδα προγραμμάτων 20.000€
Εκδηλώσεις 20.000€
Προσωπικό με δίμηνες συμβάσεις 10.000€
Διάφορα 5.000€
Κοντά στη σύνταξη: 50.000€
Αγώνας δρόμου 10.000€
Οικονομική ενίσχυση συλλόγων 10.000€
Λογιστής 10.000€

Σύνολο εξόδων 430.793€

Έσοδα
Ενοίκια 30.000€
Προγραματικές 40.000€
Εργατική Εστία 58.000€

Σύνολο εσόδων 128.000€

Η τοποθέτησή μας:

* Δεν είναι δυνατόν να έχουμε προϋπολογίσει αρχικά 130.000€ και τώρα να εμφανίζονται 250.000€. Εμείς επιμένουμε για τη συνέχιση των δομών όπως και στα προηγούμενα συβούλια.
* Δεν μπορεί να υπάρχει προϋπολογισμός ο οποίος να μην είναι ισοσκελισμένος. Εδώ λοίπουν 300.000€.
* Πρέπει να επιστραφεί "σφιχτός" προϋπολογισμός. Έξοδα περιττά να κοπούν. Π.χ. οι αμοιβές των παραστάσεων των συμβούλων (που είναι 50€ ανά συνεδρίαση), οι επιχειρήσεις, εκδηλώσεις, κλπ. Ποιος θα πληρώσει αυτό το βάρος;
* Εδώ φαίνεται ότι προέκυψαν ανελαστικές δαπάνες. Ποιος θα πληρώσει το κόστος; Οι πολίτες;
* Ο προϋπολογισμός πρέπει να εκτελείται και όχι να είναι ευχολόγια

Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις τον ψηφίζουμε. Σημειώνεται ότι το θέμα της διασφάλισης των 250.000€ προτάθηκε για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης το οποίο θα συζητηθεί στα τακτικά θέματα.

Δεν έγινε δεκτή απότους υπόλοιπους η περικοπή των περιττών εξόδων από τον προϋπολογισμό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζήτηση τακτικών θεμάτων (23.03.09) Δ.Σ. Δημ Υψηλάντη

1. Αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Τεχνικού συμβούλου για την μετεγκατάσταση οικισμού Ποντοκώμης Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, προϋπολογισμού 600.000,00 €.

Η τοποθέτησή μας: Το έργο αυτό έγινε για να μην χαθούν χρήματα. Διότι είναι μεταφερόμενοι πόροι από το έργο των δενδροφυτεύσεων το οποίο δεν καταφέρατε να έχετε έτοιμο. Ήταν πρόταση μας όταν ο κ. Μιχαηλίδης μας είπε ότι κινδυναεύουν να "χαθούν" χρήματα να ζητήσει την αλλαγή διότι ήδη είχαμε υπογγραμμένη προγραμματική σύμβαση. Διασφαλίστηκε ότι δεν θα χαθούν τα χρήματα επί του παρόντος. Αυτά τα χρήματα αφορούν την παραπάνω σύμβαση έως το 2015. Τα οποία φυσικά θα πιστοποιούνται κατ' έτος.

2.Αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων , διαδρόμων κεντρικής πλατείας Μαυροδενδρίου» προϋπολογισμού δαπάνης 79.000,00 €.

Η τοποθέτησή μας: Ζητήσαμε αναλυτική εισήγηση. Θυμίζαμε ότι διαφωνήσαμε με το έργο επί της ουσίας αλλά η σημερινή ψήφιση είναι λογιστικού τύπου και γι' αυτό την ψηφίζουμε. Συμφώνησε ο κ. Αθανασιάδης μαζί μας.

3.Υποβολή προτάσεων στο 3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Ν. Κοζάνης 2007-2011 για τα παρακάτω:
Α]Λειτουργία προσωρινού χώρου διάθεσης απορριμμάτων προϋπολογισμού 5.587,00€
Β]Επισκευή τοιχίων κεντρικής πλατείας Τ.Δ. Σιδερών προϋπολογισμού 50.000,00€
Γ]Προμήθεια οργάνων παιδική χαράς Μαυροδενδρίου προϋπολογισμού 45.000,00€
Δ]Προμήθεια εξοπλισμού υπαιθρίου παιδότοπου Τ.Δ. Ποντοκώμης προϋπολογισμού 45.000,00€

Η τοποθέτησή μας: Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25 Νοεμβρίου 2008 είχαμε διαφωνήσει εντόνως για τη στόχευση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και προτείναμε μία σειρά έργων. Το πρώτο έργο που πρέπει να γίνει είναι η Βελτίωση κτιρίου Δημοτικής Επιχείρησης (προετοιμασία αίθουσας, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, βελτίωση αιθουσών, ενίσχυση βιβλιοθήκης, πρόσβαση δημοτών στο διαδίκτυο, κλπ) με ένα αρχικό ποσό 100.000€ και θα περιέχει αναμόρφωση της αίθουσας εκδηλώσεων, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, κ.ά. Επιπλέον επιμένουμε στην ανάθεση μελέτης για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης καθώς και την κάλυψη των αναγκών της τουλάχιστον για φέτος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία έργα και ο Τοπικός Πόρος για φέτος να πραγματοποιηθεί από την κανονική δημοτική αρχή του Δήμου μας για προφανείς λόγους όποτε προκύψει. Εάν καταφέρετε να ανατρέψετε την απόφαση της ανακήρυξης μας τότε ας προτείνετε ότι θέλετε. Δεν έχετε όμως το ηθικό δικαίωμα να σπαταλάτε τους πόρους του Δήμου μας (συνυπολογίζονται και οι προηγούμενες αποφάσεις σας).
Ψηφίσθηκαν τα παραπάνω (και το κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης) ομόφωνα και η μελέτη θα συμπεριληφθεί στην προγραμματική σύμβαση για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Εδώ σημειώνεται ότι οι κοινωνικές δομές κόστισαν σύμφωνα με εισήγηση το Προέδρου 250.000 ευρώ! Που επίσης ψηφίστηκε από τον Τοπικό Πόρο.

Στα υπόλοιπα θέματα της πρόσκλησης συμφωνούμε.

Τέθηκε το θέμα του ταχυδρομείου από μέρους μας: Η κατάσταση είναι απαράδεκτη στο Δημοτικό Κατάστημα Ποντοκώμης. Πρέπει να είναι σε μια τάξη οι φάκελοι, ευτελίζονται οι αποδέκτες. Παρακαλούμε φροντίστε με την ανάθεση περιοδικά σε προσωπικό του Δήμου μας να τακτοποιούνται περιοδικά.

Απάντησαν ότι ήδη υπάρχει άτομο το οποίο φροντιζει

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 23.03.08

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 23 του μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ με θέματα:

1.Αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Τεχνικού συμβούλου για την μετεγκατάσταση οικισμού Ποντοκώμης Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, προϋπολογισμού 600.000,00 € .
Εισηγητής: Μιχαηλίδης Κυριάκος Δήμαρχος
2.Αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων , διαδρόμων κεντρικής πλατείας Μαυροδενδρίου» προϋπολογισμού δαπάνης 79.000,00 €.
Εισηγητής: Μιχαηλίδης Κυριάκος Δήμαρχος
3.Υποβολή προτάσεων στο 3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Ν. Κοζάνης 2007-2011 για τα παρακάτω:
Α]Λειτουργία προσωρινού χώρου διάθεσης απορριμμάτων προϋπολογισμού 5.587,00 €
Β]Επισκευή τοιχίων κεντρικής πλατείας Τ.Δ. Σιδερών προϋπολογισμού 50.000,00 €
Γ]Προμήθεια οργάνων παιδική χαράς Μαυροδενδρίου προϋπολογισμού 45.000,00 €
Δ]Προμήθεια εξοπλισμού υπαιθρίου παιδότοπου Τ.Δ. Ποντοκώμης προϋπολογισμού 45.000,00 € .
Εισηγητής : Μιχαηλίδης Κυριάκος Δήμαρχος
4.Ψήφιση πιστώσεων για κατανομή ποσού 24.400,34 στα σχολεία ου Δήμου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Εισηγητής: Παναγιωτίδης Παύλος Πρόεδρος Δ.Σ.
5.Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου στην Αθήνα από 12 έως 15/2/2009 και 09/3 έως 10/3/2009 καθορισμός ημερών εκτός έδρας ψήφιση απαιτούμενης πίστωσης .
Εισηγητής : Χαϊτίδης Δημήτριος Γραμματέας Δ.Σ.
6.Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους.
Εισηγητής: Καζαντζίδης Σταύρος Διοικητικός υπάλληλος
7.Ορισμός επιτροπής καταλληλότητας ακινήτων
Εισηγητής: Καζαντζίδης Σταύρος Διοικητικός υπάλληλος
8.Χορήγηση αδείας λειτουργίας ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ στο Μαυροδένδρι στον Θεοδωρίδη Αναστάσιο του Γεωργίου.
Εισηγητής: Καζαντζίδης Σταύρος Διοικητικός Υπάλληλος
9.Χορήγηση αδείας μουσικών οργάνων στον Κουμισκερτανίδη Σάββα Αναστασίου στο κατάστημά του στο Μαυροδένδρι.
Εισηγητής: Καζαντζίδης Σταύρος Διοικητικός
10.Τρόπος εκτέλεσης του έργου Ασφαλτόστρωση δρόμου Ναχούρ Τ.Δ. Ποντοκώμης.
Εισηγητής: Κατακαλίδης Νικόλαος Πολιτικός μηχανικός .
11.Τρόπος εκτέλεσης του έργου « Ασφαλτόστρωση δρόμου Τ.Δ. Σιδερά – Κτενά». Εισηγητής : Κατακαλίδης Νικόλαος Πολιτικός μηχανικός.
12.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας συμβατικού χρόνου περαίωσης του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη».
Εισηγητής: Κατακαλίδης Νικόλαος Πολιτικός μηχανικός
13.Τροποποίηση
α] Προγραμματικής σύμβασης των ΟΤΑ με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. για τη λειτουργία του ΟΣΔΑ Δυτ. Μακεδονίας
β] Τροποποίηση προϋπολογισμού με ενίσχυση πίστωσης για τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. με το ποσό των 2.296,00 € στο σκέλος των εξόδων για την πληρωμή δαπάνης αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών.
γ] Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης .
Εισηγητής : Κατακαλίδης Νικόλαος

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 23.03.09

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Α)Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασιών ψήφιση πιστώσεων:
1)Γεύμα στα πλαίσια επίσκεψης του Συνηγόρου του Πολίτη ποσού 290,00€ στο κατάστημα Μιχαηλίδου Ε. στην Ποντοκώμη ψήφιση πίστωσης.
2)Δημοσίευση ανακοίνωσης πλήρωσης δύο θέσεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ποσού 157,08€ στην εφημερίδα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» ψήφιση πίστωσης.

Β) Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασιών :
1) Δεξίωση για εθνική εορτή 25ης Μαρτίου 2009 στους δασκάλους και καθηγητές των σχολείων του δήμου στα καταστήματα : Μιχαηλίδου Ε. & Ιωαννίδου Ε.

Γ) Ψήφιση πιστώσεων για :
1) Προμήθεια λαμπτήρων από Ανδρονικίδη Νικόλαο ποσού 1.747,87 €.
2) Προμήθεια ανταλλακτικών για servis οχήματος SUZUKI από Κατάκη Α.Ε. ποσού 75,92 €.
3) Προμήθεια γραφικής ύλης από βιβλιοπωλείο Α.Ελεζίδη & ΣΙΑ Ο.Ε. ποσού 1.740,00 €.
4) Προμήθεια βιβλίων για Νηπιαγωγείο Ποντοκώμης από Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο ποσού 345,00 €.
5) Προμήθεια ηλεκτροκινητήρα αντλίας για αντλιοστάσιο στρατοπέδου από Τασιούλα Ιωάννη ποσού 1.140,02€.
6) Προμήθεια κουφωμάτων για δημοτικό κατάστημα Τ.Δ. Λιβερών ποσού 1.300,00€.
7) Προμήθεια οικοδομικών υλικών για συντήρηση εκκλησίας στα Κτενά από Χοροζίδη Βασίλειο ποσού 429.95€.

Δ) Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου: «Συντήρηση δημοτικού καταστήματος Τ.Δ.Λιβερών» στον Σταμκόπουλο Θεόδωρο, ψήφιση πίστωσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδριου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΤΟΛΤΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ : ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

καλή επιτυχία ευχόμαστε...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΖΗΜΙΩΝ ΕΡΓΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (13.03.2009)

Επειδή είναι σε εξέλιξη οι εργασίες του έργου «Σύνδεση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τον ΑΗΣ Καρδιάς», επαναλαμβάνουμε προς όλους τους ιδιοκτήτες ακίνητων που βρίσκονται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού μεταφοράς Τηλεθέρμανσης ότι :
1ον Πρέπει να προβούν στην αναγνώριση δικαιούχου για την πληρωμή της αποζημίωσης δουλείας.
2ον Σε περίπτωση Αγροζημίας στα αγροτεμάχιά τους, να προσέλθουν στις υπηρεσίες της Δ.Ε.ΤΗ.Π. για την καταβολή της αποζημίωσης.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (τηλ. 24630 54420, 54421, 54422, αρμόδιοι : κα Πανίδου Λυδία, κ. Κοκκίνης Αθανάσιος, κ. Πετρίδης Νικόλαος)


κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ιστοσελίδα Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου

Νέα ιστοσελίδα (blog) δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου με διεύθυνση www.mavrodendri.tk

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συνεχόμενες αναρτήσεις...

Με κλικ στους συνδέσμους δεξιά...
Νέες αναρτήσεις για θέματα μετεγκαταστάσεων...
Καθημερινά αναρτήσεις για θέματα ενέργειας ...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ιδρυτική συνέλευση - Εκλογή Δ.Σ. Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου

Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση με την επωνυμία "Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου" όπου εγκρίθηκε το καταστατικό και εκλέχθηκε το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου το οποίο απαρτίζεται από τους:

  • Γεωργιάδη Ανέστη
  • Ιωαννίδη Γρηγόριο
  • Ιωαννίδη Ελευθέριο
  • Καραφυλίδη Δημήτριο
  • Καρυπίδη Δημοσθένη
  • Μιχαηλίδη Παρασκευά
  • Στολτίδου Χαρούλα
Το συμβούλιο αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη Κυριακή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 9.3.09

Δημαρχιακή Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί την 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
A) Απ΄ ευθείας ανάθεση εργασιών ψήφιση πιστώσεων:
1) Πιστοποίηση ανελκυστήρα δημαρχείου ποσού 280,00€ στην εταιρεία NOVA certification ψήφιση πίστωσης.
2) Συντήρηση ανελκυστήρα δημαρχείου ποσού 975,00€ στους Αφοι Ε. Πλιάκη ψήφιση πίστωσης.
3) Συντήρηση απορριμματοφόρου δήμου ποσού 493,85 € στους Αφοι Κουρτίδη, ψήφιση πίστωσης.
4) Συντήρηση οχήματος 4Χ4 MITSUBISHI ποσού 190,40 € στον Παπαγιαννίδη Ιωάννη, ψήφιση πίστωσης.
5) Συντήρηση οχήματος SUZUKI ποσού 28,56€ στην Κατάκης Α.Ε. , ψήφιση πίστωσης.
6) Δημοσίευση περίληψης πράξης χαρακτηρισμού ποσών 57,12€ & 57,72€ στις εφημερίδες «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» & «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» αντίστοιχα, ψήφιση πίστωσης.
7) Αποχιονισμός δημοτικών διαμερισμάτων ποσών 2.100,00€, 2.300,00€ & 1.600,00€, στους Κασαπίδη Νικόλαο, Κασαπίδη Ιωάννη και Αντωνιάδη Ζαχαρία αντίστοιχα, ψήφιση πίστωσης
B) Ψήφιση πιστώσεων για :
1) Προμήθεια ψυγείου για υπηρεσίες του δήμου από Τσαχουρίδη Γεώργιο ποσού 200,00 €.
2) Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για σχολεία του δήμου από Κουϊμτσίδου Πελαγία ποσού 2.999,88 €.
3) Προμήθεια ψύκτη νερού για δημαρχείο από Κοτανίδη ποσού 1.785,00 €.
4) Προμήθεια ψυχρής ασφάλτου από Κιτσοπανίδη Ιωάννη ποσού 874,65 €.
5) Προμήθεια ανταλλακτικών [ρόδες] για κάδους απορριμμάτων από ΒΙΟΚΑΔΟ Α.Ε.Β.Ε. ποσού 380,80€.
6) Προμήθεια ανταλλακτικών για απορριμματοφόρο από Αφοι Κουρτίδη Ο.Ε. ποσού 4.111,19€.
7) Προμήθεια ξύλων για συνεργεία δήμου από Αφοι Χ.Τζιμήκα Ο.Ε. ποσού 75.53€.
8) Προμήθεια ελαστικών για JCB από Αγραφιώτη Θ., ποσού 440,01€
9) Προμήθεια οικοδομικών υλικών για συντήρηση δημόσιων κτιρίων από Αφοι Βασιλειάδη, ποσού 2.491,20€
Γ) Ενοικίαση αποθηκευτικού χώρου στο Δ.Δ.Μαυροδενδρίου με μειοδοτικό διαγωνισμό.
Δ) Χορήγηση αδειών μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:
ΜΕΛΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,
ΚΟΥΜΙΣΚΕΡΤΑΝΙΔΟΥ ΖΩΗΣ & ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗ ΘΕΟΦΑΝΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ιδρυτική συνέλευση Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου [8.3.09]

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ».
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3/2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

α) ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.
β) ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ.
γ) ΕΚΛΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
6947823734 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
6932308608 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button