Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Επιστολη για διεξαγωγη απολογισμου πεπραγμενων απο το Δημο Δημ. Υψηλαντη

Μαυροδένδρι, 29 Ιουνίου 2009
Προς: κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δημ. Υψηλάντη, κ. Δήμαρχο Δημ. Υψηλάντη
Κοιν.: Δημοτικούς Συμβούλους Δημ. Υψηλάντη, Προέδρους Τ.Σ. Δημ. Υψηλάντη


Θέμα: Επιλογή προσφορότερου χώρου για διεξαγωγή απολογισμού πεπραγμένων ως δημοτικής αρχής σύμφωνα με τη νομοθεσία

Σας θυμίζουμε ότι πολλές φορές έχουμε επιμείνει στην υποχρέωση του απολογισμού πεπραγμένων ως δημοτική αρχή από μέρους σας σύμφωνα με τη νομοθεσία, άρθρο 217 του ΚΔΚ [ενδεικτικά κατατιθέμενες στα πρακτικά Δημοτικά Συμβούλια 23.09.08 και 25.08.08].

Το άρθρο 217 προβλέπει :

«1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.

3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.»

Είναι προφανές ότι ο χώρος που προτείνετε (στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου) δεν είναι κατάλληλος για αυτήν την τόσο σημαντική συνεδρίαση στην οποία ζητούμενο και επιβεβλημένο από το νόμο είναι η τοποθέτηση όλων των δημοτών και φορέων. Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την πρότασή σας για διεξαγωγή του απολογισμού πεπραγμένων (σύμφωνα με την πρόσκληση σας) δεδομένου ότι ο χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει παρά ολιγάριθμους από τους δημότες μας, πρόβλημα που άλλωστε διαπιστώθηκε πολλές φορές από όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της ανωτέρω συνεδρίασης στον ενδεδειγμένο χώρο για τέτοιες περιπτώσεις (που είναι το κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου μας). Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η ουσιαστική τοποθέτηση των δημοτών μας σε αυτή την τόσο σημαντική χρονική στιγμή για το Δήμο μας. Το έγγραφο μας αυτό είναι και εισήγηση - πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει, όπως άλλωστε απαιτείται σύμφωνα με την παράγραφο 3.

Παρακαλώ το παρόν να μεριμνήσετε να δοθεί στους αποδέκτες.

Με εκτίμηση

Μαυροματίδης Δημήτρης
Τσακιλτσίδης Σ.Γεώργιος
Μαυροπουλίδης Χρήστος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Party ηλεκτρονικης μουσικης στο Μαυροδενδρι

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με ένα ξέφρενο πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο, ξεκινόντας τη βραδιά ο dj Memos θα μας ταξιδέψει στην αγαπημένη δεκααιτία του 90 με ποπ και ροκ μελωδίες, στη συνέχεια πέρνει τα decks ο γνώστος από τον NRG Radio dj Νίκος Καμενίδης με αγαπημένη ξένη μουσική. Σειρά έχει ο dj devil still από το συγκρότημα των apexeis με ηλεκτρονική μουσική και τέλος, κλείνει ο dj Κώστας G. Με Minimal Techno.
Το πάρτι θα γίνει στο βουνό του Μαυροδενδρίου την 04/07/2009 ημέρα Σάββατο και ώρα έναρξης 21:00.
Θα υπάρχουν σε όλο το χωριό πινακίδες που θα οδηγούν στην τοποθεσία.

Πληροφορίες στο www.mayrodendri.tk και στο http://www.facebook.com/event.php?sid=c12259c2e53c75f782c0f177a9c2c8b1&eid=93221731228&ref=search

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 23.06.09

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 23ην του μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ με θέματα:

1. Αποδοχή ποσού 29.503,80 € από ΥΠΕΣΔΔΑ για κατανομή στις σχολικές επιτροπές .
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού με μεταφορά από το αποθεματικό ποσού 5.500,00 € για ενίσχυση του Κ.Α. 00 6221 με το ποσό των 1500,00 € δαπάνες ΕΛΤΑ, και Κ. 006431 με το ποσό των 4.000,00 για προβολή του Δήμου .
3. Αίτηση ΑΤΛΑΣ ΕΠΕ για τη λήψη 2.000 μ3 πέτρας από τα παλιά λατομεία Μαυροδενδρίου.
4. Ψήφιση πιστώσεων για αποζημίωση συμβούλων για συμμετοχή σε συνεδριάσεις Δ.Σ. Δημαρχικής επιτροπής για το Α΄ εξάμηνο 2009
5. Ψήφιση πιστώσεων α] Στο όνομα Τσιμεντερίδου Σοφία ποσό 555,90 για προμήθεια στεφανιών την 21η Μαΐου β] Στο όνομα Κατακαλίδου Αβραμία 290,00€ γεύμα εκλογών Ποντοκώμη γ] Στον Τζαλαζίδη Αναστάσιο ποσό 109,00 € γεύμα εκλογών Λιβερά δ] Στο όνομα Τουμανίδου Αστέρω ποσό 257,79 € γεύμα εκλογών Σιδερά στ] Στο όνομα Κουμισκερτανίδης Σάββας ποσό 310,65 € γεύμα εκλογών Μαυροδενδρίου .
6. Ψήφιση πιστώσεων για ενίσχυση απόρων πολιτών.
7. Τροποποίηση προυπολογισμού για ενίσχυση πίστωσης εισφοράς του Δήμου στο Σύνδεσμο Λυμάτων με μεταφορά από το αποθεματικό ποσού 3.000,00 € και ψήφιση της .
8. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Δημ. Υψηλάντη για μεταφορά ποσού 15.000€ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τους απόδημους δημότες
9. Υποβολή προτάσεων στο 3ο ΕΑΠ ποσού:
α. 120.000€ για την ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη
β. 40.000€ για προμήθεια οργάνων μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 23.06.09

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απ΄ευθείας ανάθεση του έργου «Αγροτική οδοποιία Τ.Δ. Μαυροδενδρίου» προϋπολογισμού 6.692,56€ στον Νικολαϊδη Στυλιανό.
2. Απ΄ ευθείας ανάθεση του έργου: «Συντήρηση δημοτικού καταστήματος Τ.Δ. Σιδερών» προϋπολογισμού 6.955,55€ στον Σαπαλίδη Παύλο.
3. Απ΄ ευθείας ανάθεση του έργου: «Οδοφωτισμός Τ.Δ. Ποντοκώμης» προϋπολογισμού 6.104,70€στον Θ. & Ν.Τιάκας.
4. Απ΄ ευθείας ανάθεση του έργου: «Οδοφωτισμός Τ.Δ. Μαυροδενδρίου» προϋπολογισμού 6.104,70€ στον Θ. & Ν.Τιάκας.
Επικύρωση πρακτικών δημοπρασίας του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Δ. Ποντοκώμης»

Ψήφιση πιστώσεων για :
α] Προμήθεια ειδών εξοπλισμού γραφείων δημοτικών καταστημάτων από ΤΥΦΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ποσού 1.496,70 €.
β] Προμήθεια ειδών δεξίωσης για σχολική εορτή Δημοτικού Σχολείου Μαυροδενδρίου από ΤΥΦΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ποσού 599,91 €.
γ] Προμήθεια προγραμματιστή για πάρκο «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΜΑΡΑ» από ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ποσού 476,00 €.
δ] Προμήθεια υλικών για συντήρηση σκεπής χώρου δεξιώσεων στα νεκροταφεία Μαυροδενδρίου από ΣΑΒΒΑΣ Α.Ε. ποσού 2.855,56€.
ε] Προμήθεια κάδων απορριμμάτων από ICO PLASTIC HELLAS Ε.Π.Ε. ποσού 14.958,30€

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόταση στην ΤΕΔΚ για αντίδραση ενάντια στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των πολιτών του λεκανοπεδίου

Εισήγηση στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ (εκτός ημερησίας διάταξης)

Στη δίκη της ΔΕΗ ΑΕ κατά των κατοίκων του Αγ Δημητρίου, που αποτελεί προσβολή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, η δικηγόρος της «ΑΝΩΝΥΜΗΣ» να το τονίσουμε ΔΕΗ, στην αγόρευση της ισχυρίστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ότι "οι κάτοικοι μπήκαν στα χωράφια της ΔΕΗ και τα σπίτια της". Το μείζον δεν είναι η εισήγηση της δικηγόρου αλλά η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των πολιτών του Ν. Κοζάνης από τη ΔΕΗ ΑΕ.
Προφανώς η διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης και τα καλοπληρωμένα στελέχη της στην Αθήνα δεν έχουν κατανοήσει ότι:

klik για πλήρη ανάγνωση από το www.mavromatidis.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου: «ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ»

Καλό καλοκαίρι και φέτος, με την σκόνη και την τέφρα παρέα. Για άλλη μια χρονιά, για ένα καλοκαίρι ακόμα, ο ορίζοντας κάθε πρωί θα είναι καφέ. Διαμαρτυρίες συζητήσεις, συνέδρια, παρεμβάσεις απειλές, πρόστιμα, αλλά εκεί, η σκόνη και η τέφρα κάθε καλοκαίρι πάνω από τα κεφάλια μας και μέσα στα πνευμόνια μας.
Σαν να μην ιδρώνει το αυτή κανενός, θυσία μια περιοχή για να έχει ρεύμα και αυτό το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα. Παρακάτω παρατίθεται όλο το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου:


κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημοσιεύματα για το "βιβλίο" του Δημοτικού Σχολείο Πτολεμαϊδας

Αναρτήσεις για τα δημοσιεύματα για το "βιβλίο" του Δημοτικού Σχολείο Πτολεμαϊδας (εκτός Κοζάνης)
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?p=997515
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=4028876
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=302802&cid=191
http://www.newsblog.gr/?p=15373&owa_from=feed&owa_sid=-1096875843

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Tο Δημοτικό Σχολείο Ποντοκώμης για την ημέρα περιβάλλοντος

Μια ιδιαίτερα αξιέπαινη προσπάθεια ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Ποντοκώμης, συνεργασία δασκάλων και μαθητών με αφορμή την ημέρα του περιβάλλοντος. Αποτύπωσαν τις σκέψεις τους και όχι μόνο. Αποτύπωσαν την "ψυχή" τους... Τα συγκέντρωσαν και τα απέστειλαν σε ένα "βιβλίο" το οποίο απέστειλαν προς τη ΔΕΗ για την ημέρα περιβάλλοντος. Τις σκέψεις τους και τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών μπορείτε να τα δείτε στο τέλος σε ένα συγκεντρωτικό αρχείο. Παρατίθεται το εισαγωγικό σημείωμα των δασκάλων του σχολείου ως πρόλογος: "Τα παιδιά λένε πως Περιβάλλον είναι κάθε τι που μας περιβάλλει, αυτό που υπάρχει δίπλα μας.
Και δίπλα, εδώ στην Ποντοκώμη μας περιβάλλουν Ορυχεία, ΑΗΣ, Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης κλπ, μια δραστηριότητα τέτοια της ΔΕΗ ΑΕ, που δημιουργεί ρύπανση, που στενοχωρεί τους κατοίκους του χωριού μα κυρίως πληγώνει το πιο ευαίσθητο τμήμα του οικισμού μας που είναι τα παιδιά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το www.energeiakozani.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ Υψηλάντη για ανακοίνωση ΔΕΗ και μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Από το πρακτικό της αριθμ. 8/2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Αριθμ. Απόφασης : 77 /2009

ΘΕΜΑ: Απόφαση Δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για τη νέα μονάδα και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης

Στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη σήμερα 29/5/2009 ημέρα της εβδομάδας ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18.00 συγκεντρώθηκε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την αριθμ. 2150/29/5/2009 έγγραφη πρόσκληση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε στον καθένα από τους συμβούλους χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95Δ.Κ.Κ.Ν. 3463/2006.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία καθόσον σε σύνολο δεκατριών (13) μελών βρέθηκαν πα-ρόντες δεκατρείς 13 καθώς παρακάτω:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1. ΤΣΑΚΙΛΤΣΙΔΗΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3. ΤΣΕΠΡΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4. ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6. ΧΑΙΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7. ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
8. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9. ΤΣΑΚΙΛΤΖΙΔΗΣ Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
12. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
13. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


Παρόντος του Δημάρχου Κυριάκου Μιχαηλίδη, άρχισε η συνεδρίαση στην οποία παρευρέθηκε και ο Δημοτικός υπάλληλος Μυρωνίδης Γεώργιος για την τήρηση των πρακτικών.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερησίας διάταξης είπε ότι συγκαλέστηκε το δημοτικό συμβούλιο έκτακτα ύστερα από το 19/5/2009 Δελτίο τύπου της ΔΕΗ Α.Ε. για τη νέα μονάδα V, όπως αυτή αποφασίστηκε στο Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. , για να εκδώσει σχετικό ψήφισμα για το θέμα αυτό.
Μετά την ενημέρωση και τοποθέτηση των συμβούλων για τη νέα μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαίδας V το συμβούλιο ομόφωνα

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Α. Θεωρεί θετική εξέλιξη την προετοιμασία της νέας μονάδας της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας V όπως αυτή αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της (Δελτίο τύπου 19.05.09).:
1. Εμμένουμε σε παλαιότερη απόφασή μας για τη συνολική και όχι τμηματική απαλλοτρίωση του οικισμού και του Αγροκτήματος Ποντοκώμης.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ταυτίζει τις μετεγκαταστάσεις Μαυροπηγής και Ποντοκώμης αφού αναφέρονται σε δύο διαφορετικούς Δήμους.

3. Ζητάμε από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση (μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία) η οποία θα εξασφαλίζει τόσο τα θέματα των απαλλοτριώσεων όσο και τα λοιπά θέματα της εξασφάλισης των δημοσίων υποδομών καθώς και του ρόλου των εμπλεκομένων φορέων στο μεγάλο εγχείρημα της μετεγκατάστασης . Είναι μοναδική διέξοδος για να αποφευχθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του οικισμού στο μέλλον.

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συναρμόδιους φορείς (Δ.Ε.Η. Α.Ε., ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ., ΝΟΜΑΡΧΗ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΤΕΔΚ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΑΝ.ΚΟ Α.Ε. Τ.Σ. ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ)

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ανανέωση Σύμβασης Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ανανεώνονται οι συμβάσεις στο προσωπικό των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α)

Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία ελήφθη με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η απόφαση αφορά την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α).

Ειδικότερα, όπως ορίζεται στην εν λόγω απόφαση, το προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Γ΄ΚΠΣ σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με την ίδια σχέση εργασίας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ μέχρι την λήξη τους, με τήρηση της διαδικασίας της παρ.3 του άρθρου 21 του ν.2190/94.

Κατόπιν τούτου οι υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το προσωπικό που απασχολήθηκε στα προγράμματα του Γ ΚΠΣ και οι οποίες έληξαν την 31/08/2008, θα ανανεωθούν για ένα έτος όπου κρίνεται σκόπιμο, δηλαδή μέχρι 31/08/2009, εφόσον η Δομή έχει υπογράψει σύμβαση ετήσιας διάρκειας για το σχολικό έτος 2008-2009 με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ο οποίος είναι δικαιούχος των πράξεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Για όσους εκ των απασχολουμένων, ήδη, καταρτισθούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αυτές ανεξαρτήτως της ημερομηνίας, που θα υπογραφούν, θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από 01/09/2008 έως 31/08/2009, εφόσον η Δομή λειτουργεί από την ημερομηνία αυτή και οι απασχολούμενοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από την ίδια ημερομηνία.

Είναι σημαντικό ότι για την ανανέωση των συμβάσεων αυτών δεν απαιτείται απολύτως καμία έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Απαγορεύεται η ρίψη μπαζών...

Αναδημοσίευση pontokomicom.blogspot.com

Από τη μια πανηγυρίζουμε σαν Δυτική Μακεδονία πως δεν υπάρχει καμία παράνομη χωματερή λόγω της ύπαρξης της ΔΙΑΔΥΜΑ αλλά από την άλλη καθημερινά ένα προσεκτικό μάτι μπορεί εύκολα να εντοπίσει χώρους στους οποίου πολλοί "ανεγκέφαλοι" συμπολίτες χρησιμοποιούν για την απόθεση των σκουπιδιών τους...Σίγουρα οι δημοτικές αρχές με τα μέσα που διαθέτουν δεν μπορούν να αστυνομεύουν όλους τους χώρους, ομώς εκείνο που σίγουρα μπορούν είναι να προσπαθήσουν να αλλάξουν την νοοτροπία των δημοτών τους και κυρίως όταν εντοπίζουν τέτοιου είδους εστίες πρέπει να τις κλείνουν προκειμένου να μην συνεχίζεται η απόρριψη των διαφόρων αντικειμένων...
Με το να βάλουμε μια πινακίδα που να απαγορεύει την ρίψη μπαζών σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα...
Ο παραπάνω χώρος βρίσκεται στο Δήμο Υψηλάντη, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποντοκώμης κοντά στην ΙντερΜπετον. Πέρασε 1,5 μήνας από τότε που τραβήχθηκαν οι φωτογραφίες και η κατάσταση παραμένει ίδια...Βάζουμε μια πινακίδα και καθαρίσαμε!!!

klik για πλήρη ανάγνωση με φωτογραφίες από το pontokomicom.blogspot.com

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζήτηση έκτακτου θέματος Δ.Σ. (28.05.09) μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Τέθηκαν από μέρους μας γραπτώς εκτός ημερησίας διάταξης αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για τη νέα μονάδα και τη σύνδεση της προκήρυξής της με τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης:

"Για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος μετά την ανακοίνωση της ΔΕΗ [19.05.09], και επειδή δεν βοηθά τον τόπο μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να λαμβάνονται αποφάσεις, προτείνουμε σήμερα να ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία βασιζόμενη και σε ανάλογη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου να δηλώνει ξεκάθαρα ότι: «αναφορικά με το τελευταίο Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ δηλώνουμε ότι δεν μας ικανοποιεί το σημείο «Η δημοσίευση της προκήρυξης θα γίνει, εφόσον έχουν εξασφαλισθεί οι προϋποθέσεις για την ακώλυτη εκτέλεση του έργου, ιδίως της συντέλεσης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής». Προς τούτο το Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη αποφασίζει:
α. θα επιμείνουμε στις αποφάσεις των φορέων για τη συνολική και όχι τμηματική απαλλοτρίωση του οικισμού και του αγροκτήματος Ποντοκώμης.
β. αναμένουμε από την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση (μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία) η οποία θα εξασφαλίζει τόσο τα θέματα των απαλλοτριώσεων όσο και τα λοιπά θέματα της εξασφάλισης των δημόσιων υποδομών καθώς και του ρόλου των εμπλεκομένων φορέων στο μεγάλο εγχείρημα της μετεγκατάστασης.»

Συμφωνήθηκε να προστεθεί η αναφορά για θετική εξέλιξη από τη ΔΕΗ και να προστεθεί και ο διαχωρισμός της διαδικασίας μετεγκατάστασης Ποντοκώμης και Μαυροπηγής πέραν της παραπάνω εισήγησης. Η απόφαση θα γίνει τυπικά με νέο "έκτακτο δημοτικό συμβούλιο" λόγω της μη δυνατότητας στο παρόν να παρθούν αποφάσεις πέραν του απολογισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζήτηση τακτικού θέματος Δ.Σ. (28.05.09) για απολογισμό

Η θέση μας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό:
Καταψηφίζεται από μέρους μας για δύο λόγους:
1. Δεν έχετε συγκαλέσει απολογισμό πεπραγμένων ως δημοτική αρχή σύμφωνα με τη νομοθεσία, άρθρο 217 του ΚΔΚ, τα προηγούμεα χρόνια
2. Το ποσοστό του προϋπολογισμού που υλοποιήθηκε είναι μόλις 29,85% (δείτε παρακάτω . Που σημαίνει πρακτικά, αν λάβουμε υπόψη τις μισθοδοσίες και τα πάγια έξοδα, ότι περιοριστήκατε πρακτικά μόνο στις ανακοινώσεις και στα τραπεζώματα. Ήταν μια πραγματικά κακή χρονιά για το Δήμο μας. Ίσως η πιο κακή χρονιά από τη δημιουργία του Δήμου μας.
Το θέμα καταψηφίστηκε από μέρους μας και πέρασε κατά πλειοψηφία.
Δείτε παρακάτω την ανακεφαλαίωση του απολογισμού και προσέξτε τη γραμμή "7.3 Έργα" και βγάλτε τα συμπεράσματα σας (στην προτελευταία στήλη είναι τα ψηφισθέντα και στην τελευταία τα πληρωθέντα):










κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημοσίευμα του αγγελιοφόρου της Κυριακής για ρύπανση στο Δημ. Υψηλάντη

Απόσπασμα από Δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου της Κυριακής για ρύπανση και σκουπίδια στο μοντελοδρόμιο (Μαυροδένδρι):
[κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση]

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button