Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Επιστολη για διεξαγωγη απολογισμου πεπραγμενων απο το Δημο Δημ. Υψηλαντη

Μαυροδένδρι, 29 Ιουνίου 2009
Προς: κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δημ. Υψηλάντη, κ. Δήμαρχο Δημ. Υψηλάντη
Κοιν.: Δημοτικούς Συμβούλους Δημ. Υψηλάντη, Προέδρους Τ.Σ. Δημ. Υψηλάντη


Θέμα: Επιλογή προσφορότερου χώρου για διεξαγωγή απολογισμού πεπραγμένων ως δημοτικής αρχής σύμφωνα με τη νομοθεσία

Σας θυμίζουμε ότι πολλές φορές έχουμε επιμείνει στην υποχρέωση του απολογισμού πεπραγμένων ως δημοτική αρχή από μέρους σας σύμφωνα με τη νομοθεσία, άρθρο 217 του ΚΔΚ [ενδεικτικά κατατιθέμενες στα πρακτικά Δημοτικά Συμβούλια 23.09.08 και 25.08.08].

Το άρθρο 217 προβλέπει :

«1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.

3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.»

Είναι προφανές ότι ο χώρος που προτείνετε (στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου) δεν είναι κατάλληλος για αυτήν την τόσο σημαντική συνεδρίαση στην οποία ζητούμενο και επιβεβλημένο από το νόμο είναι η τοποθέτηση όλων των δημοτών και φορέων. Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την πρότασή σας για διεξαγωγή του απολογισμού πεπραγμένων (σύμφωνα με την πρόσκληση σας) δεδομένου ότι ο χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει παρά ολιγάριθμους από τους δημότες μας, πρόβλημα που άλλωστε διαπιστώθηκε πολλές φορές από όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της ανωτέρω συνεδρίασης στον ενδεδειγμένο χώρο για τέτοιες περιπτώσεις (που είναι το κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου μας). Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η ουσιαστική τοποθέτηση των δημοτών μας σε αυτή την τόσο σημαντική χρονική στιγμή για το Δήμο μας. Το έγγραφο μας αυτό είναι και εισήγηση - πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει, όπως άλλωστε απαιτείται σύμφωνα με την παράγραφο 3.

Παρακαλώ το παρόν να μεριμνήσετε να δοθεί στους αποδέκτες.

Με εκτίμηση

Μαυροματίδης Δημήτρης
Τσακιλτσίδης Σ.Γεώργιος
Μαυροπουλίδης Χρήστος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη

AddThis Social Bookmark Button