Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Επιστολή ΔΕΗ για μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Μαυροπηγής και νέα μονάδα Πτολεμαϊδα 5


Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επιστολή Αθανασόπουλου (30.07.09) για τα θέματα μετεγκαταστάσεων Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.

klik για πλήρη ανάγνωση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επιστολή στο Δήμο για αυθαίρετη χρήση μηχανημάτων

Το παρακάτω έγγραφο εστάλη στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη [13.07.09]:

Θέμα: Ερώτημα για την αυθαίρετη χρήση μηχανημάτων του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη από πρόσωπα που δεν έχουν σχέση εργασίας με το Δήμο.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε εάν είναι σε γνώση σας η χρήση μηχανημάτων του δήμου (π.χ. εκσκαφέας) από άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση εργασίας με το Δήμο μας. Το ερώτημα τίθεται διότι κατά τον απολογισμό πεπραγμένων το θέσαμε ως θέμα και δεν δόθηκε απάντηση από μέρους σας.
Θυμίζουμε ότι σας θέσαμε το θέμα της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης μηχανημάτων, που σημαίνει χρήση χωρίς νόμιμη άδεια των μηχανημάτων (περιουσιακών στοιχείων) του Δήμου μας από πολίτες χωρίς καμιά σχέση εργασίας με το Δήμο μας. Επίσης προκύπτουν θέματα ασφάλειας χρήσης των μηχανημάτων και κάλυψης πιθανών ατυχημάτων.
Σημειώνεται ότι η χρήση των μηχανημάτων δίνει την αίσθηση στους δημότες μας παντελούς έλλειψης ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων από τη Δημοτική Αρχή.
Παρακαλούμε να εξασκήσετε τις αρμοδιότητες σας μεταξύ των οποίων και η διαφύλαξη της κινητής περιουσίας καταγγέλλοντας πολίτες που τα χρησιμοποιούν. Προς διασφάλιση των παραπάνω σας γνωστοποιούμε ότι εφεξής θα γίνεται επωνύμως καταγγελία από μέρους μας στα αρμόδια όργανα και θα ζητείται απόδοση ευθυνών εάν δεν υπάρχει από μέρους σας καταγγελία για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας και την περιουσία του Δήμου μας.

Με εκτίμηση,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μαυροματίδης Δημήτριος
Τσακιλτζίδης Γεώργιος
Μαυροπουλίδης Χρήστος

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ο Συνήγορος του Πολίτη απαντά σε έγγραφη αναφορά του Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου

Αρ. πρωτ.: 11453/09/2.2, Ειδική Επιστήμονας: Αικατερίνη Φλιάτουρα, 2107289784. Ημερομηνία: 14.7.09
Προς: (δείτε στο τέλος του εγγράφου)

Θέμα: Εκπομπή σκόνης και διασπορά τέφρας από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ Α.Ε. πλησίον του οικισμού «Μαυροδένδρι» νομού Κοζάνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energeiakozani...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Καταγγελία Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου για επεισόδιο ρύπανσης

Γραπτή καταγγελία στο τμήμα περιβάλλοντος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, με κοινοποίηση στον Διευθυντή του Λ.Κ.Δ.Μ και τον συνήγορο του πολίτη έκανε ο σύλλογος μας για την σημερινή κατάσταση στο λεκανοπέδιο - και κατ΄ επέκταση και στο Μαυροδένδρι - όπου η ρύπανση ήταν ιδιαιτέρα έντονη.
Στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό ο σύλλογος μας θα καταθέτει καταγγελίες, όταν κρίνει πως η κατάσταση επιβάλλει κάτι τέτοιο, όταν η σκόνη είναι πολύ έντονη, όταν η ρύπανση είναι μεγάλη.

κλικ για φωτογραφίες από το mayrodendri.blogspot.com...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρώτα συμπεράσματα επί του απολογισμού πεπραγμένων του κ. Μιχαηλίδη

1. Ο κ. Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων σε χώρο που να προσφέρεται για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση οι δημότες (όπως είναι το αμφιθέατρο Ποντοκώμης). Και αρνήθηκαν παρόλο που το ζητήσαμε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2008 όσο και με επιστολή μας την οποία αξίζει να διαβάσετε πριν μερικές μέρες. Και το λέμε αυτό διότι είναι η κορυφαία διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο για τη λογοδοσία των Δημοτικών Αρχών.

2. Διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μιχαηλίδης συναντήθηκε με πρωτοβουλία της ΑΝΚΟ με τον κ. Αθανασόπουλο για θέματα μετεγκατάστασης αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Ιανουαρίου 2009 για σύσταση Επιτροπής Μετεγκατάστασης, που λήφθηκε μετά από πρότασή μας στο αμφιθέατρο Ποντοκώμης ενώπιον κόσμου. Και το λέμε αυτό διότι είναι γνωστές σε όλους μας οι πολλές αστοχίες αυτής της δημοτικής αρχής στο θέμα της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης.

3. Έκανε απολογισμό επταετίας σύμφωνα με την γραπτή εισήγηση που έδωσε. Δεν κλήθηκαν ως όφειλαν οι φορείς του Δήμου, ούτε καν τα Τοπικά Συμβούλια. Μάλιστα δεν τόλμησαν, για λόγους δεοντολογίας, να καλέσουν ούτε τους δημοτικούς συμβούλους της τετραετίας 2003~2006!

4. Στον απολογισμό του συμπεριέλαβε έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης (!)προφανώς για να ανεβάσει τους προϋπολογισμούς και μνημόνευσε ακόμα και την αλλαγή φίλτρων στους ΑΗΣ.

5. Δεν έδωσε καμιά απάντηση στα καυτά θέματα που προκαλούν και απασχολούν καθημερινά τους πολίτες. Όπως:
- για την προκλητική χρήση μηχανημάτων από συνταξιούχους υπαλλήλους
- για την χρήση μηχανημάτων της ΔΕΗ για ιδιωτικούς σκοπούς
- για την πιθανή παράνομη χορήγηση βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας από μέρους του σύμφωνα με την αναπάντητη ανοικτή επιστολή πολιτών του Μαυροδενδρίου
- για τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση του οικισμού Ποντοκώμης
- για τις ανεκτέλεστες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν προέρχονται από την αντιπολίτευση
- για την κατά εξακολούθηση απόρριψη της πρότασης μας, από το 2007, για την περιβαλλοντική προστασία του Μαυροδενδρίου (πρωτοβουλία που ανέλαβε πρόσφατα η Νομαρχία) με αποτέλεσμα να χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος
- για την κριτική για θέματα διαφάνειας προσλήψεων και αναθέσεων έργων και υπηρεσιών
- για τα άσκοπα έξοδα σε τραπεζώματα και στολισμούς
- για την απώλεια έργων από χρηματοδοτικά προγράμματα (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου Ποντοκώμης, προϋπολογισμού 438.000€, Γήπεδο 5x5 στο Μαυροδένδρι 120.000€ από το Ελλάδα 2004 το οποίο πληρώνουμε τώρα από τον Τοπικό Πόρο)
- για τη σπατάλη του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης σε γήπεδα και πλατείες
- για τις άστοχες δηλώσεις του για τη ΔΕΗ

και για άλλα πολλά τα οποία φαίνονται καταγεγραμμένα στην τοποθέτηση μας που κατατέθηκε και στα πρακτικά .


κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δ. Μαυροματίδης: Τοποθέτηση για τον απολογισμό πεπραγμένων κ. Μιχαηλίδη

Τοποθέτηση Δ. Μαυροματίδη για απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής κ. Μιχαηλίδη, (Δημοτικό Συμβούλιο 09.07.09). Η τοποθέτηση του κ. Μιχαηλίδη η οποία κατατέθηκε στα πρακτικά φαίνεται παρακάτω. Σημειώνεται ότι η παρακάτω τοποθέτηση κατατέθηκε στα πρακτικά του Δημοτικούτ Συμβουλίου:





κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Κ. Μιχαηλίδης: Απολογισμός πεπραγμένων επταετίας Δημοτικής Αρχής

Ο απολογισμός πεπραγμένων επταετίας (τυπικά 2008) που έδωσε ο κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον οποίο ανέγνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνεται παρακάτω αναλυτικά:

[Για ανάγνωση σε πλήρη οθόνη πατήστε στο παρακάτω παράθυρο παρακάτω το button πάνω δεξιά]




κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΔΕΗ: Κλήση υποψηφίων σε συνέντευξη για την προκήρυξη 1/2007

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1/2007 (ΦΕΚ 49/26.3.07), ΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων και αναφορικά με την προκήρυξη 1/2007, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει τα ακόλουθα :
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της εκδίκασης των ενστάσεων των υποψηφίων για κάλυψη θέσεων βάσει της ως άνω προκήρυξης, επήλθαν μεταβολές στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης.
Προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι υπόψη πίνακες και στη συνέχεια να αποσταλούν στο ΑΣΕΠ για έλεγχο και κύρωση, καλούνται σε συνέντευξη υποψήφιοι αριθμού κατηγοριών/ ειδικοτήτων.
κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energeiakozani...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τοποθέτηση Δ. Μαυροματίδη για απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής κ. Μιχαηλίδη, (Δημοτικό Συμβούλιο 09.07.09)



Επί της αρχής:
1. Δεν κλήθηκαν οι φορείς του Δήμου. Δεν έγινε σε πρόσφορο μέρος για να το παρακολουθήσουν οι δημότες γι’ αυτό και σας στείλαμε εγκαίρως σχετικό έγγραφο. Ποτέ δεν κάνατε απολογισμό πεπραγμένων τα προηγούμενα χρόνια και αυτό έγινε μόνο κατόπιν πίεσης μας. Θυμίζουμε ότι το ζητήσαμε γραπτά στα Δημοτικά Συμβούλια 23.09.2008 και 27.08.2008 [«Ζητούμε άμεσα να συγκαλέστε απολογισμό πεπραγμένων ως δημοτική αρχή σύμφωνα με τη νομοθεσία, άρθρο 217 του ΚΔΚ «Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε τουλάχιστον μέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.» Ζητούμε η ειδική αυτή συνεδρίαση να γίνει άμεσα στην Ποντοκώμη, το αργότερο έως 15 Σεπτεμβρίου, όπου υπάρχει και ο απαραίτητος χώρος για να τοποθετηθούν και οι δημότες μας στα πεπραγμένα σας. Σημειώνεται ότι ποτέ, έξι χρόνια τώρα δεν κάνατε κανέναν απολύτως απολογισμό πεπραγμένων ως οφείλατε.»]
2. Δεν ψηφίσαμε τον οικονομικό απολογισμό του 2008 για δύο λόγους: Διότι ποτέ δεν προχωρήσατε σε απολογισμό πεπραγμένων και δεύτερον διότι το ποσοστό του προϋπολογισμού που υλοποιήθηκε το 2008 ήταν μόλις 29,85%. Που σημαίνει πρακτικά, αν λάβουμε υπόψη τις μισθοδοσίες και τα πάγια έξοδα, ότι περιοριστήκατε πρακτικά κυρίως σε ανακοινώσεις και τραπεζώματα. Ενδεικτικά το 2008 ήταν μια πραγματικά κακή χρονιά για το Δήμο μας από τη χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε ποτέ από το Δήμο μας και το μόνο που την ενδιέφερε είναι η «καρέκλα».
3. Ποιο μέρος από το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου μας υλοποιήσατε; Γνωρίζετε; Περιμένουμε απάντηση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 09.07.09

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 23ην του μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ με θέμα: "Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής"

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Αποτελέσματα εκλογών Σωματείου Εργαζομένων "Η ΕΝΩΣΗ"

Δημοσιεύεται η παρακάτω ανακοίνωση διότι έχουμε στο Δ.Σ. στελέχη του Δήμου μας τα οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα: Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Α.Ε. <<Η ΕΝΩΣΗ>> πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία τις εκλογικές της διαδικασίες στις 26 -27 και 28 Μαΐου 2009. Η Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε στις 10 Ιουνίου 2009 στα γραφεία του Σωματείου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από :

Α/Α ΑΞΙΩΜΑ ONOMAΤΕΠΩΝΥΜΟ
1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΝΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3 Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 ΤΑΜΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
5 ΣΥΜΒ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΝΤΣΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
6 ΣΥΜΒ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
7 ΣΥΜΒ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΑΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
8 ΣΥΜΒ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΦΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
9 ΣΥΜΒ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10 ΣΥΜΒ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
11 ΣΥΜΒ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΩΜΑΣ
12 ΣΥΜΒ. ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΜΗΤΣΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
13 ΣΥΜΒ. ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ - ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14 ΣΥΜΒ. ΑΛΛΗΛ – ΑΠΕΡΓ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
15 ΣΥΜΒ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
16 ΜΕΛΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
17 ΜΕΛΟΣ ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
18 ΜΕΛΟΣ ΔΕΤΣΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
19 ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
20 ΜΕΛΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
21 ΜΕΛΟΣ ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
22 ΜΕΛΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
23 ΜΕΛΟΣ ΚΥΡΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
24 ΜΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
25 ΜΕΛΟΣ ΝΑΟΥΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
26 ΜΕΛΟΣ ΣΟΦΙΑΝΝΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
27 ΜΕΛΟΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
28 ΜΕΛΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
29 ΜΕΛΟΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
30 ΜΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
31 ΜΕΛΟΣ ΧΑΙΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Σκόνη και ρύποι πνίγουν το Μαυροδένδρι Κοζάνης

Παρατίθεται το δημοσίευμα της Realnews, [5.7.09], για το Μαυροδένδρι με τίτλο:"Σκόνη και ρύποι πνίγουν το Μαυροδένδρι Κοζάνης". Διαβάστε προσεκτικά τις τοποθετήσεις και τα συμπεράσματα δικά σας...[Κλικ στο εικονίδιο πάνω δεξιά στο "κάδρο" για να το δείτε σε όλη την οθόνη]

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επαφή Συλλόγου Μαυροδενδρίου με το Συνήγορο του Πολίτη

Από σχετικό mail του Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου:
"Χθες το απόγευμα μέλος του συλλόγου μας είχε συνάντηση με το κλιμάκιο του Συνηγόρου του πολίτη που βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην περιοχή μας. Η συνάντηση αυτή έγινε ως συνέχεια της αναφοράς που κάναμε στον συνήγορο του πολίτη λόγω της ευρείας ρύπανσης που διαπιστώθηκε στις 11/6/2009.
Εκφράσαμε την αγανάκτηση μας για τις συνεχιζόμενες υπερβάσεις ρύπων που οφείλονται στις δραστηριότητες της ΔΕΗ και κυρίως στα ελλιπή μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης. Επίσης εκφράσαμε και την αγωνία μας για το πώς θα είναι στο μέλλον η κατάσταση λόγω και της διάνοιξης του ορυχείου Ποντοκώμης.
Τα μέλη του κλιμακίου έδειξαν κατανόηση στις ανησυχίες μας και μας έδωσαν οδηγίες για το πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της περιοχής μας μέσω προσφυγών και καταγγελιών.
Σύντομα επίκειται και η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για το ορυχείο Ποντοκώμης. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι γι αυτήν την σημαντική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να κάνουμε κάποιους να καταλάβουν πως δεν μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στο μέλλoν μας χωρίς να μας υπολογίζουν."

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button