Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη 24/8/09

Θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο 24.08.09:

1. Επαναφέραμε την πρόταση που κατατέθηκε από μέρους μας (15.01.08 ) για διερεύνηση της διαχρονικής εξέλιξης των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών ύδρευσης των οικισμών Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη με στόχο να τεκμηριωθεί η κάλυψη του συνόλου της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ. Διότι πολλές φορές στο παρελθόν και με αφορμή και την κάλυψη των υδρευτικών μας αναγκών από τον Τοπικό Πόρο (200.000€), όπου διαφωνήσαμε, καταθέσαμε την πρόταση μας για διεκδίκηση κάλυψης όλης της δαπάνης από τη ΔΕΗ διότι με ευθύνη της προέκυψε η άντληση υδάτων από μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με παλιότερα. Σήμερα πάλι στο 2ο θέμα κληθήκαμε να πληρώσουμε άλλες 105.000€. Δεν πάει άλλο διότι θα τεθεί ζήτημα ανταποδοτικότητας και θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι δημότες μας.
Η παρούσα απόφαση, για την τεκμηρίωση να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ ως ένα επίσημο μήνυμα για να αναλάβει τις ευθύνες της. Προτείνω αφενός μεν να δούμε τα στοιχεία των καταναλώσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα στους δύο οικισμούς την τελευταία 20ετία όπου δεν υπήρχε η ανάγκη άντλησης υδάτων από τον καρστικό (σε μεγάλο βάθος) υδροφορέα. Σημειώνεται ότι για την παραπάνω τεκμηρίωση θα αποτυπωθούν οι καταναλώσεις για τις υδρευτικές ανάγκες μας κατά τα τελευταία χρόνια δεδομένου ότι ο πληθυσμός δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί.
Η ανάθεση της μελέτης να γίνει σε μελετητή γεωλόγο με μεγάλη εμπειρία στην περιοχή μας και με αυτή να ζητηθεί από τη ΔΕΗ το αυτονόητο. Εάν η τελευταία δεν ικανοποιήσει το αίτημα μας, για κάλυψη της ηλεκτροδότησης, τότε θα προσφύγουμε δικαστικά ως Δήμος με στοιχεία.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα (σημειώνεται ότι στις 15-1-08 είχε απορριφθεί).
2. Ζητήσαμε ενημέρωση για το σχέδιο διαχείρισης που έχει η παρούσα δημοτική αρχή για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας επειδή κατασκευάστηκαν υψηλού κόστους δημόσιες αθλητικές υποδομές και θα απαξιωθούν αν αφεθούν στην τύχη τους.

Θα απαντηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
3. Υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων για την ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα (επέκταση) του οικισμού Ποντοκώμης. Παρακαλούμε να ελέγξετε το έργο το οποίο σημειώνουμε ότι θα δούμε και εμείς ως προς τις προδιαγραφές που τηρήθηκαν.

Ειπώθηκε ότι θα το ελέγξουν ξανά

4. Επισημάναμε ότι αναμένουμε απάντηση επί της αναπάντητης επιστολής που στείλαμε στο Δήμο για αυθαίρετη χρήση μηχανημάτων του Δήμου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Δημ. Υψηλάντη: Θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης προφήτης»

Τη θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης προφήτης», με το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη , θα παρουσιάσει η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεάτρου Τέχνη»,τη Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Ποντοκώμης. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Τάκης Βαμβακίδης και παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Ζουμπαντής, Νίκος Παναγιωτούνης, Θανάσης Λιούνης, Δομηνίκη Παπαστεργίου, Χρήστος Συρμακέζης και Παντελής Τσόκας. Την παράσταση διοργανώνει η δημοτική επιχείρηση πολιτισμού και ο δήμος Δημητρίου Υψηλάντη, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Φεστιβάλ Graffiti από τη νεολαία Δημ. Υψηλάντη

Φεστιβάλ Graffiti από τη νεολαία Δημ. Υψηλάντη στις 31 Αυγούστου στο ανοικτό αμφιθέατρο Ποντοκώμης

κλικ για αναλυτικά από το pontokwmi.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη , καλεί τα μέλη του στην ετήσια Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου, τη Δευτέρα , 31 Αυγούστου 2009, στις 20:00, στο κτίριο της Κοινότητας Ποντοκώμης, με θέματα:
1.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
2.ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΔΣ
3.ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Για το Σύλλογο
Ο Πρόεδρος
Αθανασιάδης Ανδρέας

Ο Γεν Γραμματέας
Μυρωνίδης Γιώργος

Πηγή: pontokomicom.blogspot.com

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 24.08.09

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 24ην του μηνός ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ με θέματα:

1. Εξειδίκευση μίας (1) θέσης για τη μίσθωση έργου.
2. Ψήφιση πίστωσης ποσού 105.000,00 € για πληρωμή οφειλής στη ΔΕΗ .
3. Κατανομή ποσού 29.503,80 € για λειτουργικές δαπάνες σχολείων.
4. Τροποποίηση επωνυμίας στην άδεια λειτουργίας γουνοφόρων Ζώων λόγω αλλαγής επωνυμίας.
5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του συμβατικού χρόνου του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Δημ. Υψηλάντη» κατά 60 ημέρες .
6. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη»
7. Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου Ναχούρ Τ.Δ. Ποντοκώμης.
8. Τρόπος εκτέλεσης του έργου «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Σιδερών –Λιβερών»
9. Συμμετοχή του Δήμου στην ηλεκτροδότηση οικίας Στάμκου Ιωάννη του Γεωργίου
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων καθώς παρακάτω:
Α. Ενίσχυση στο σκέλος των εσόδων του Κ.Α. 0611 Τακτική κατανομή με το ποσό των 70.000,00 € ισοσκέλιση με η εγγραφή αντιστοίχου ποσού 70.000,00 για ενίσχυση του Κ.Α. 10.6011 αποδοχές υπαλλήλων.
Β. Δημιουργία πίστωσης στον Κ.Α. 2112 τακτικά έσοδα έτους 2008 από τέλη ύδρευσης στρατοπέδου με το ποσό των 15.000,00 € με μεταφορά στο σκέλος των εξόδων στον Κ.Α. 25.6211 αντίτιμο ηλεκτρικού για κίνηση αντλιοστασίων.
Γ. Αφαιρούμε από τον Κ.Α. 15.7135.04 του σκέλους των εξόδων όπου είναι γραμμένη πίστωση ποσού 90.000,00 για «προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς το ποσό των 45.000,00 € και το μεταφέρουμε στο αποθεματικό το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 73.900,00 € και από το αποθεματικό μεταφέρουμε το ποσό των 28.895,41 στο σκέλος των εξόδων για δημιουργία και ενίσχυση πιστώσεων που βρέθηκαν ανεπαρκής καθώς παρακάτω Κ.Α.
1] Ενισχύουμε τον Κ.Α. 10.713.3 με το ποσό των 10.000για προμήθεια επίπλων και σκευών.
2] Μεταφέρουμε το ποσό των 4.000,00 € για δημιουργία πίστωσης στον Κ.Α.15.7135.17 για Προμήθεια εξοπλισμού στον παιδικό σταθμό.
3] Μεταφέρουμε το ποσό των 7.000,00 για δημιουργία πίστωσης στον Κ.Α.35.7135.18 για «Λοιπό εξοπλισμό ειδών πυροπροστασίας»
4] Μεταφέρουμε το ποσό των 7.895,41 € για δημιουργία πίστωσης στο σκέλος των εξόδων στον Κ. Α. 40.7413.02 για μελέτη συντήρησης Δημοτικού καταστήματος Ποντοκώμης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τηλεοπτική συνέντευξη μέλους συλλόγου περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου

Για να παρακολουθήσετε συνέντευξη του εκπροσώπου του Συλλόγου Περιβάλλοντος στον τηλεοπτικό σταθμό Flash για τις καθημερινές υπερβάσεις των ορίων από τη ΔΕΗ κλικ για σύνδεση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 05.08.09

Τα θέματα της Δημαρχιακής Επιτροπής δίνοτναι παρακάτω
Πρόσκληση ΔΕ 05.08.09

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Καταγγελία του Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου για περιβαλλοντικό επεισόδιο [4/8/09]

Γραπτή καταγγελία στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Ν.Α. Κοζάνης με κοινοποίηση στο Συνήγορο του Πολίτη κατατέθηκε σήμερα από το Σύλλογο Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου. Καταγγέλουν ρύπανση από τον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου καταθέτουν "Κάποιοι πρέπει να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα :
- Γιατί ο συγκεκριμένος σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα και υπό αυτές τις συνθήκες;
- Τι συνέβη σήμερα και παρουσίαζε αυτήν την εικόνα;
Ευτυχώς ο αέρας σήμερα ήταν ευνοϊκός για μας και η κατάσταση στο Μαυροδένδρι ήταν καλή. Δυστυχώς όμως για κάποιους άλλους όχι. Αλλά, ως πότε θα ελπίζουμε στον «στρατηγό άνεμο» για να μας σώζει από τέτοια περιστατικά;"

κλικ για φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Συλλόγου...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button