Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Απάντηση Υπηρεσίας Δήμου για το θέμα των ασφαλτοστρώσεων

Από την Τεχνική Υπηρεσία ενημερωθήκαμε για το θέμα που αναδείξαμε με την ασφαλτόστρωση στα Λιβερά. Τονίστηκε ότι αφορούσε περσινή εργολαβία με διάστρωση πέραν της κανονικής εργολαβίας που είχε ανατεθεί και ότι δεν υπήρξε επιπλέον χρέωση του Δήμου μας. Τα θέματα των ασφαλτοστρώσεων, ανεξαρτήτου χρηματοδότησης, θα μας δοθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ζητήθηκε από μέρους μας, όπου και θα τεθούν τυχόν εκκρεμότητες προς συζήτηση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Θέμα έκτακτο Δημοτικού Συμβουλίου 20.10.09 για ασφαλτοστρώσεις - φωτογραφίες

Ζητήσαμε στοιχεία συνολικά για την οδοποιία και από που πληρώθηκαν. Το ζητήσαμε και στη Δημαρχιακή Επιτροπή. Δείξαμε εικόνες πρόσφατης ασφαλτόστρωσης στα Λιβερά. Είναι δυνατόν;

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Θέμα Δημοτικού Συμβουλίου 20.10.09 Τηλεθέρμανσης Ποντοκώμης - Μαυροδενδρίου

Στο 2ο τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Μιχαηλίδης ως δημοτική αρχή πρότεινε την κατάθεση ενιαίας πρότασης για τους οικισμούς στο ΕΣΠΑ (4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) κατά ανάλογο τρόπο. Η ΑΝΚΟ ρωτήθηκε εάν μπορεί να κάνει διαχωρισμό της μελέτης κατά ανάλογο τρόπο με την αποχέτευση και απάντησε θετικά ότι μπορεί να γίνει εντός μηνός. Εμείς καταθέσαμε την άποψη μας και επιμείναμε στο να μπορεί να είναι το δίκτυο τηλεθέρμανσης, εάν κατασκευαστεί, διαχειρίσμο από τους οικισμούς.

Τελικώς ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση μας, ανάλογης της αποχέτευσης με τον κ. Μιχαηλίδη να δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι μπορούν να κατατεθούν ξεχωριστά.
Επίσης ασκήθηκε από μέρους μας έντονη κριτική στον κ. Μιχαηλίδη για τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Ολόκληρη η τοποθέτηση μας, όπως κατατέθηκε στα πρακτικά, δίνεται παρακάτω:
Στο 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας τα δίκτυα τηλεθέρμανσης δεν ήταν άμεσα επιλέξιμα όπως ήταν με τις αποχετεύσεις.
Στο ΕΣΠΑ η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο για μεγάλα έργα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής με ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ). Τα έργα τηλεθέρμανσης (Φλώρινα και Πτολεμαϊδα) έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον τέως Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και μάλιστα έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ.
Στην τελευταία ημερίδα που έγινε στην ΠΔΜ με εκπρόσωπο του ΥΠΕΧΩΔΕ τον τέως ΓΓ κ. Μπαλτά, ανακοινώθηκε και η πρόθεση χρηματοδότησης των δικτύων τηλεθέρμανσης για τις πόλεις τους Αμυνταίου και του Φιλώτα. Δεν ετέθη κανένα ζήτημα μέχρι σήμερα για την χρηματοδότηση της τηλεθέρμανσης Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης.
Με ποιόν τρόπο θα διεκδικήσουμε αυτό το έργο όταν οι πόροι του ΕΠΠΕΡΑΑ είναι συγκεκριμένοι και έχουν ήδη δεσμευθεί για τα έργα τηλεθέρμανσης Φλώρινας, Πτολεμαϊδας και Μεγαλουπόλεως; Τρέφουμε αυταπάτες όταν δεν παρουσιάζετε τα στοιχεία στην ολότητα τους. Και έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό πολιτικά. Το θέμα της Τηλεθέρμανσης συζητήθηκε τελευταία φορά στις [21.10.09], πριν ακριβώς ένα χρόνο.

Να θυμίσουμε αυτά που σας καταθέσαμε και γραπτά σε εκείνη την συνεδρίαση:
«Α. (αφορά το Μαυροδένδρι και την Ποντοκώμη αναφορικά με την μελέτη και κατασκευή του έργου).
Το Μάιο του 2006 (προεκλογικά) υπογράφηκε Συμφωνία Πλαίσιο με εταίρους
1. την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
2. τη Ν.Α. Κοζάνης
3. το Δήμο Πτολεμαϊδας
4. τη ΔΕΤΗΠ
5. το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη
η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε:
• Στο Άρθρο 4 της Συμφωνίας Πλαίσιο: Ενδεικτικό χρηματοδοτικό σχήμα 5,6 εκ. Ευρώ με χρηματοδότηση από το Θησέα 0,6 εκ ευρώ και από τον ΤΠΑ 1 εκ ευρώ. Δηλαδή οι δικοί μας πόροι ήταν: 1,6/5,6= 28,5% του έργου και τα υπόλοιπα 4 εκ ευρώ δεν υπήρχαν!
• Στο άρθρο 8 για την εξωαστική χρήση έχουμε μία γενικόλογη αναφορά για κατασκευή θερμοκηπιακού πάρκου «μετά από ειδική συμφωνία». Θυμίζουμε ότι το έργο είναι ενταγμένο στον ΤΠΑ για τον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη και είναι ανενεργό!
Το ίδιο χρονικό διάστημα αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι «Στην ουσία η ΔΕΤΗΠ αποκτά έναν ακόμη πελάτη» [Εφ. Πτολεμαίος 31-3-06].
Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε επιμόνως, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας έστω στα έδρανα της αντιπολίτευσης, το θέμα της τηλεθέρμανσης να έρθει με επίσημο τρόπο στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση τονίζοντας ότι θέληση μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του.

Ερωτήματα που ανακύπτουν:
• Γιατί δεν κατατέθηκαν από το διαδημοτικό Θησέα τα αναγκαία ποσά που ήταν ευθύνη της Περιφέρειας. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;
• Γιατί δεν προχώρησε η ανεύρεση των επιπλέον πόρων με ευθύνη και της Περιφέρειας η οποία έχει και την ουσιαστική εξουσιοδότηση γι’ αυτό;
• Γιατί πάγωσε το θερμοκηπιακό πάρκο ενώ του Ελλησπόντου προχωρεί;
• Γιατί η Πτολεμαϊδα προχώρησε στην κατασκευή του αγωγού με το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη να είναι παντελώς ανέτοιμος;
• Το ερώτημα που θέτουμε εδώ και 2 χρόνια είναι εάν συζητήθηκε ότι πρέπει η ΔΕΤΗΠ να αναλάβει την τηλεθέρμανση Δημ. Υψηλάντη και εάν εξετάστηκαν οικονομικοτεχνικά άλλες λύσεις διαχείρισης;»
Να προσθέσουμε σήμερα: Δώσατε άδεια κρυφά χωρίς να ενημερώσετε το Δ.Σ. και το Τοπικό Συμβούλιο για τον αγωγό τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας. Χωρίς να απαιτήσετε να τηρηθούν οι εκατέρωθεν δεσμεύσεις εκείνης της Συμφωνίας Πλαίσιο! Επιπλέον το ερώτημα της διαχείρισης του δικτύου είναι κρίσιμο ενόψει και της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης που ανακοινώθηκε. Ερωτήθηκε η ΔΕΥΑΚ;
Η πρόταση μας είναι η υποβολή πρότασης ανάλογα με την διαδικασία για την αποχέτευση παραπάνω μόνο που πρέπει να διευκρινιστεί τώρα, εάν είναι απαραίτητο για την οικονομικοτεχνική ανάλυση του έργου το θέμα της διαχείρισης και των αποδεκτών κατά περίπτωση

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Θέμα Δημοτικού Συμβουλίου 20.10.09 Αποχέτευσης Ποντοκώμης - Μαυροδενδρίου

Στο 1ο τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Μιχαηλίδης ως δημοτική αρχή πρότεινε την κατάθεση ενιαίας πρότασης για τους οικισμούς στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας (4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) ύψους 5,5 εκ ευρώ.

Εμείς διαφωνήσαμε διότι μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και θα απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές και το γνωρίζουν. Προτείναμε άλλη λύση: του διαχωρισμού των μελετών σε Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης και την ξεχωριστή υποβολή τους για να μην "καταδικαστεί" το Μαυροδένδρι αλλά να δούμε την ουσία. Επίσης προτάθηκε από μέρους μας η ανάληψη πρωτοβουλίας και για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης ώστε να ανακινηθεί πολιτικά το θέμα. Με την εισήγηση μας συμφώνησαν και τα στελέχη της ΑΝΚΟ κ. Γ. Αμανατίδης, κ. Ι. Γκίνης και κ. Δ. Πεκόπουλος οι οποίοι είχαν αυτήν την άποψη πριν ένα έτος για να μην υπάρχει πρόβλημα. Παρόν ήταν και ο αντινομάρχης Κοζάνης κ. Λ. Γκερεχτές. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίσαμε ότι δεν θα απορριφθεί το έργο της αποχέτευσης για το Μαυροδένδρι λόγω μετεγκατάστασης Ποντοκώμης. Η εισήγηση μας έγινε τελικώς αποδεκτή. Η αναλυτική τοποθέτηση μας την οποία καταθέσαμε γραπτά στα πρακτικά είναι η παρακάτω:

Στο 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας είχαμε δυνατότητα υποβολής προτάσεων για έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στο μέτρο 6.2 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» και συγκεκριμένα στην κατηγορία πράξης 6.2.2 «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ».
Η Διαχειριστική Αρχή εξέδωσε 3 προσκλήσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία πράξης και συγκεκριμένα:

(1) Έναρξη υποβολής προτάσεων: 08.03.2002 Προϋπολογισμού:1.467.351,43€
(2) Έναρξη υποβολής προτάσεων: 03.02.2005 Προϋπολογισμού:2.461.233,00€
(3) Έναρξη υποβολής προτάσεων: 03.11.2005 Προϋπολογισμού:3.000.000,00€
Για την 1η πρόσκληση να δεχθούμε ότι δεν είχαμε την δυνατότητα υποβολής πρότασης λόγω ανωριμότητας. Το διάστημα που πέρασε μεταξύ της 1ης και των επόμενων προσκλήσεων ήταν 3 χρόνια, μέσα στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα ωρίμανσης των μελετών για την διεκδίκηση της χρηματοδότησης τους από το 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Για ποιόν λόγο δεν διεκδικήσαμε τουλάχιστον το 2005 την χρηματοδότηση αυτών; Και ξέρετε ποιο είναι το τραγελαφικό της υπόθεσης; Ότι προεκλογικά το 2006 λέγατε ότι είναι έτοιμη η μελέτη αποχέτευσης…
Σήμερα και δεδομένης της πρόθεσης μετεγκατάστασης του ΤΔ Ποντοκώμης γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα έχει πρόβλημα η πρόταση. Δεν θα εγκριθεί. Δυστυχώς δεν αντιληφθήκατε ότι η νομοθετική ρύθμιση που ζητούσαμε έχει αυτήν την λογική. Την διασφάλιση του ΤΔ Ποντοκώμης (ως προς τη μετεγκατάσταση) και την χωρίς πρόβλημα υλοποίηση έργων στο ΤΔ Μαυροδενδρίου.
Κάθε πρόταση είναι αυτοτελής και απορρίπτεται ή γίνεται αποδεκτή με άμεση αξιολόγηση. Άρα τυπικά υπάρχει πρόβλημα και το γνωρίζετε διότι η πρόταση θα απορριφθεί.
Επιπλέον τίθεται το ερώτημα της διάθεσης για επεξεργασία των λυμάτων που είναι πλέον προαπαιτούμενο για την χρηματοδότηση αυτού του είδους των παρεμβάσεων.
Από 1-9-09 η υποβολή προτάσεων. Στους περιβαλλοντικούς όρους είναι ονοματισμένα τα πάντα άρα και στον βιολογικό της ΒΙΠΕ. Το 1999 εκδόθηκαν μόνο για Μαυροδένδρι και όχι για την Ποντοκώμη. Με το στρατόπεδο τι γίνεται που έχει ισοδύναμες παραγωγές λυμάτων μάλιστα όταν είναι πλήρες έχει μεγαλύτερα φορτία από το Μαυροδένδρι; Εδώ θα έπρεπε να μπει το Υπουργείο Άμυνας ώστε να τεκμηριωνόταν καλύτερα και η σκοπιμότητα – αναγκαιότητα του έργου.
Από μέρους σας τα παραπάνω δείχνουν προχειρότητα ως Δημοτικής Αρχής. Δηλαδή κοντολογής προτείνουμε κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι θα απορριφθεί. Θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο… Για να πούμε στους δημότες μας ότι το υποβάλλαμε αλλά κολλάει για «άλλους» λόγους. Και να μετακυλήσετε τις δικές σας ευθύνες (εδώ και 7 χρόνια) σε τρίτους (Περιφέρεια, ΑΝΚΟ ή Νομαρχία). Χρειάζεται συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο για την αποχέτευση Μαυροδενδρίου όπως και για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης που προφανώς δεν κάνατε με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και το γνωρίζουμε όλοι εδώ μέσα.

Συνεπώς για να μην υπάρξει κώλυμα προτείνω την λήψη δύο αποφάσεων για υποβολή 2 ξεχωριστών προτάσεων: Μία για το Μαυροδένδρι ξεχωριστά η οποία θα υποβληθεί άμεσα και μία για την Ποντοκώμη που θα υποβληθεί αργότερα (1~2 μήνες) για να μην αποδυναμώσουμε αφενός μεν το βασικό αίτημα της μεταγκατάστασης της και να μην μπλοκάρουμε την αποχέτευση του Μαυροδενδρίου. Γι’ αυτό το λόγο επίσης προτείνουμε να γίνει υπόμνημα στην αρμόδια υπουργό και τον αρμόδιο υφυπουργό με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους βουλευτές του Ν. Κοζάνης με το οποίο να λέμε ότι η ενωρίτερη νομοθετική ρύθμιση για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης θα έχει ως συνέπεια την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων χωρίς σπατάλη τους (αναφέροντας ως παράδειγμα την αποχέτευση και την τηλεθέρμανση) και ότι παρακαλούμε για τις ενέργειες τους.
Επίσης μετά την απόφαση θα προτείνουμε και λήψη άλλων αποφάσεων τις οποίες από το Σεπτέμβριο του 2008 προτείνω αλλά ποτέ δεν δέησε ο Περιφερειάρχης και η ΔΕΗ να λάβει.



κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Κέντρο Εργάνη για γυναικεία επιχειρηματικότητα

To Κέντρο Εργάνη ξεκινάει τις ετήσιες δραστηριότητές του, στην Κοζάνη, οργανώνοντας την πρώτη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 6 μμ. στο Ενιαίο ΚΕΚ Νομού Κοζάνης (Γκέρτσου & Αν. Ρωμυλίας). Η εκδήλωση αυτή είναι ανοιχτή σε γυναίκες που σκέφτονται να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση ή αναζητούν μια θέση εργασίας και έχει σαν στόχο να τις υποστηρίξει και να τις προετοιμάσει, ώστε να επιτύχουν αποτελεσματικότερα τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Εργάνη, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός, λειτουργεί από το 1991 στη Θεσσαλονίκη ενώ από το 2004 έχει παράρτημα και στην Κοζάνη (κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ισόγειο – γραφείο Α.03) το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες όχι μόνο της Κοζάνης, αλλά όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Στα 19 χρόνια λειτουργίας του το Εργάνη έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες να καταλάβουν μια θέση εργασίας που ταιριάζει στα επαγγελματικά τους προσόντα ή να δημιουργήσουν μια βιώσιμη επιχείρηση. Η βάση των υπηρεσιών του είναι η συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας, ενώ παρέχει συμπληρωματικά ψυχοκοινωνική στήριξη και στήριξη από μέντορες.

Επίσης, το Κέντρο Εργάνη έχει υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία μια σειρά εξειδικευμένων προγραμμάτων τόσο στην Κεντρική όσο και στη Δυτική Μακεδονία, που αφορούν στη στήριξη γυναικών, νέων ή μελών ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε θέματα απασχόλησης ή επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, ανάπτυξη σχεδίων και υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην ισότητα και την ανάπτυξη της απασχόλησης, σε συνεργασία με φορείς, οργανισμούς ή επιχειρήσεις.

Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε 15μερο σταθερά για όλο το χρόνο. Τέλος, το Εργάνη μπορεί να οργανώσει εκδηλώσεις και να παρέχει υπηρεσίες σε ομάδες γυναικών σε οποιαδήποτε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αρκεί να υπάρξει το σχετικό ενδιαφέρον.

Το ωράριο λειτουργίας του παραρτήματος στην Κοζάνη είναι Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00 π.μ.–1:00 μ.μ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας: 24613 50143, Υπεύθυνη: κα Κατερίνα Σιακαβάρα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Καποδίστρια 2 το 2010 ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών

Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε τον Καποδίστρα 2 για τις εκλογές του 2010. Αναλυτικότερα ανακοίνωσε: "Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το πιο κρίσιμο θέμα: η νέα αρχιτεκτονική που σας παρουσιάσαμε είναι αναγκαία όσο ποτέ, είναι επείγουσα όσο ποτέ. Αν πριν από την κρίση ήταν σκόπιμη, πλέον είναι απαραίτητος όρος για να βάλουμε τη χώρα σε νέους ρυθμούς, σε μία νέα πορεία. Είναι επίσης ώριμη όσο ποτέ. Έχει μαζί της την πολυετή επεξεργασία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ. Έχει τη στήριξη της ευρύτατης πλειοψηφίας του κόσμου της αυτοδιοίκησης και μετά από χρόνια διαβούλευσης όχι μόνο την αποδέχονται όλοι αυτοί αλλά πιέζουν για την εφαρμογή της. Έχει την ισχυρότατη εντολή του Ελληνικού λαού που την ενέκρινε στο πρόγραμμά μας. Έχει όλες τις προϋποθέσεις συναίνεσης όπως μέχρι τώρα εκφράστηκε στην Αίθουσα αυτή από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Έχει βεβαίως μαζί της μία ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία, που θέλει ισχυρή, αποτελεσματική, διάφανη αυτοδιοίκηση. Έχει απέναντί της κάτι, έχει το χαμένο χρόνο, έχει το χαμένο έδαφος, έχει το ασφυκτικό πράγματι χρονοδιάγραμμα ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.Εάν αφήναμε να μας καθοδηγούν κομματικές σκοπιμότητες, ίσως διστάζαμε. Εάν αφήναμε πάλι το πολιτικό κόστος να αποφασίσει, ίσως φοβόμασταν. Αλλά αυτά ήταν που καθήλωσαν τη χώρα, αυτά εμπόδισαν να πάμε μπροστά. Γι’ αυτό με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, με επίγνωση του τιτάνιου έργου που απαιτείται, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της χώρας, το εθνικό συμφέρον και τίποτα άλλο, προχωρούμε, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, άμεσα στη θέσπιση της νέας αρχιτεκτονικής μέσα στο 2010 για την εφαρμογή της στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.Απευθύνουμε σήμερα κάλεσμα συστράτευσης στην εθνική αυτή προσπάθεια σε όλους τους πολίτες. Πρώτα στον ίδιο τον κόσμο της αυτοδιοίκησης και στους ίδιους θεσμικούς της φορείς, που είναι άλλωστε οι φυσικοί πρωταγωνιστές και η κινητήρια δύναμη αυτής της προσπάθειας. Απευθύνουμε την ίδια πρόσκληση σε όλα τα κόμματα. Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί στη νέα αυτή εποχή για την αυτοδιοίκηση και το κράτος.Από την πλευρά μας θα εγγυηθούμε έναν κρίσιμο όρο, δεν θα υπάρξει καμία μα καμία κομματική σκοπιμότητα, δεν θα επιτρέψουμε καμία, όσο ασήμαντη και αν είναι, μικροκομματική εξαίρεση στο νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης. Η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με μόνο γνώμονα τις ανάγκες της χώρας και των τοπικών κοινωνιών. Δεν θα χαραχθεί ούτε μία γραμμή για να εξυπηρετηθεί κάποιος, ο οποιοσδήποτε."

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΣ 20.10.09

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 20 η του μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων το Δημοτικού καταστήματος στο ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ με θέματα:
1. Κατάθεση φακέλου στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας για το έργο «Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Μαυροδενδρίου και Τ. Δ. Ποντοκώμης Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα.
2. Κατάθεση φακέλου στο Ταμείο συνοχής για το έργο «Τηλεθέρμανση Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης από τον αγωγό τροφοδοσίας τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας από τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Ν. Κοζάνης, συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα.
3. Παραχώρηση χώρου στο οικόπεδο αριθμ. 114 ο.Τ. 23 του Δημοτικού σχολείου στο Τ. Δ. Μαυροδενδρίου στον ΟΣΚ Κοζάνης για εγKατάσrαση στο χώρο αυτό του διθέσιου Νηπιαγωγείου Μαυροδενδρίου.
4. Τροποποίηση προϋπολογισμού στο σκέλος των εξόδων για δημιουργία πίστωσης στον ΚΑ. 6064 για επιδότηση υπαλλήλων στην αγορά κατοικίας σε παραμεθόριο περιοχή ποσού 85.000,00 € .
5. Κατασκευή βοηθητικού χώρου κοιμητηρίου στο Τ.Δ. Σιδερά.
6. Έγκριση 2° ανακεφαλαιωτικού πίνακα (συμπληρωματική σύμβαση) του έργου «Αθλητικέςεγκαταστάσεις Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη»

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου: Και πάλι με τα σκουπίδια


Πηγή: mayrodendri.blogspot.com

1) Δυστυχώς επανερχόμαστε πάλι στο ίδιο θέμα που και στο παρελθόν μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα. Όπως παρουσιάζεται στο φωτογραφικό υλικό ο ίδιος χώρος που με πρωτοβουλία του συλλόγου καθαρίστηκε την άνοιξη, ο χώρος δίπλα στο μοντελοδρόμιο παρουσιάζει μια αποκρουστική εικόνα. Παρότι έχουμε κάνει, πλήθος προτάσεων ώστε να αναβαθμιστεί εκείνος ο χώρος και έχουμε λάβει δεσμεύσεις για να πάψει οριστικά να παρουσιάζει αυτήν την κατάσταση, η εικόνα του χώρου είναι εξίσου αποκρουστική, αν όχι και περισσότερο, σε σχέση με το παρελθόν.

Πέρα από τους σοβαρούς αισθητικούς υπάρχουν και σοβαροί υγειονομικοί λόγοι που απαιτούν το κλείσιμο των παράνομων χώρων διάθεσης απορριμμάτων.

• στραγγίσματα μιας χωματερής, δηλαδή τα υγρά απόβλητα που παράγει, είναι αυξημένης τοξικότητας και επιβαρύνουν τόσο τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, όσο και το έδαφος.

• οι χωματερές παράγουν αέρια απόβλητα, με κύριο συστατικό το μεθάνιο. Κάτι, που εκτός από τις δυσάρεστες οσμές, σημαίνει και αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά και εκρήξεις, αναφλέξεις και πυρκαγιές, που απειλούν τις γύρω περιοχές.

• σοβαρή αισθητική υποβάθμιση

Πρέπει επιτέλους να ληφθούν οριστικά μέτρα ώστε να κλείσει αυτή η χωματερή, νομίζουμε πως για έναν δήμο με τόσα περιβαλλοντικά προβλήματα αυτή η εικόνα δεν τιμά ούτε τους πολίτες αλλά ούτε και την δημοτική αρχή.

2) Παρότι είχαμε αρκετές δεσμεύσεις εκ μέρους του δήμου ότι σύντομα θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης, και παρότι από τότε έχει περάσει πολύς καιρός ακόμα να τους δούμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια του δήμου μας. Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς άλλους δήμους του νομού να έχουν προχωρήσει στην ανακύκλωση απορριμμάτων και εμείς να έχουμε μείνει τόσο πίσω. Είναι εξάλλου πολλοί οι πολίτες που έχουν την διάθεση να κάνουν ανακύκλωση αλλά ελλείψει κάδων και ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης να μην μπορούν να ανακυκλώσουν τα διάφορα υλικά τους. Είναι τέλος λυπηρό να πετιούνται μεγάλες ποσότητες οργανικών υλικών που θα μπορούσαν με την διαδικασία της κομποστοποίησης και με μικρό κόστος, να μετατραπούν σε βιολογικό λίπασμα για τους κήπους του δήμου αλλά και τους κήπους των σπιτιών των πολιτών.

Είναι πολύ θετικό να εκφράζει κανείς τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές του ευαισθησίες σε επίπεδο δηλώσεων και προθέσεων αλλά ποιο σημαντικό είναι να συνοδεύονται και από τις ανάλογες πράξεις που θα κάνουν το περιβάλλον μας ποιο ανθρώπινο και το επίπεδο της ζωής μας καλύτερο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ

ακολουθούν φωτογραφίες

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

280 θέσεις 8μηνων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.Μακεδονίας (έως 22/10/09 αιτήσεις)

Αναδημοσίευση: http://www.kozan.gr/

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικα 280 ατόμων για το Νομό Κοζάνης. Οι θέσεις έχουν ως εξής:

1.Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες ΔΕ.Ε. 59 θέσεις
2. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού(Ηλεκτροοξυγονοκκολλητες Δ.Ε. 12 θέσεις
3. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού(Τεχνίτες Ιμαντών) ΔΕ 10 θέσεις
4. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινητων) ΔΕ 10 θέσεις
5.Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Έργων (Προωθητήρων ή φορτωτών Δ.Ε. 17 θέσεις
6. Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Έργων (Καθολικών Εκσκαφέων Δ.Ε. 7 θέσεις
7.Τεχνικοί Ορυχείων Δ.Ε. 99 θέσεις
8.Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες) Δ.Ε. 21 θέσεις
9.Τεχνικοί Τοπογραφίας &Γεωργικών Συστημάτων Πληροφοριών G.I.S. Δ.Ε. 2 θέσεις
10. Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες Οχημάτων Δ.Ε. 4 θέσεις
11.Οδηγοί, Μηχανοδηγοί Χειριστές Δ.Ε. 20 θέσεις
12.Βοηθοί-Οδηγοί,Μηχανοδηγοί Χειριστές Δ.Ε. 19 θέσεις

Οι ενδιαφερομένοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Υπηρεσίας ΔΕΗ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.Μακεδονίας από 13/10/2009 μέχρι και 22/10/2009 πληροφορίες δίδονται από τους Μπαλτζή Δημήτριο τηλ.2463052284, Γιάννου Λίζ τηλ 2463052292 και Μωϋσιαδη Γεώργιο τηλ.2463052601

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button