Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός στην Ποντοκώμη

Την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 13:00, ο κ. Αρθρούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, θα παραβρεθεί στο κλειστό αμφιθέατρο Ποντοκώμης όπου και θα προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τα κρίσιμα θέματα της περιοχής. Είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη που αναμένεται με ενδιαφέρον από την Ποντοκώμη και τους φορείς της περιοχής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Στις 26 Δεκεμβρίου ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκώμης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης, σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα έναρξης 21:30 στο οικογενειακό κέντρο(ΑΚΡΙΤΑΣ), στα Αλωνάκια Κοζάνης, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απονομή πλακέτας στουσ επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του χωριού!

Με τιμή για το Δ.Σ. του συλλόγου:
(Ο πρόεδρος)Μιχαηλίδης Μάκης
(Ο Γραμμτέας)Σαμαράς Αντώνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Έγκριση Προϋπολογισμού και νέος δημοτικός σύμβουλος Δημητρίου Υψηλάντη

Ψηφίστηκε ομόφωνα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο [23.12.09] Δημητρίου Υψηλάντη ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2010. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωαννίδης Ζαχαρίας σε αντικατάσταση του κ. Αμανατίδη Παύλου ο οποίος παραιτήθηκε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 21.12.09

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1] Έγκριση προμήθειας καυσίμων για το έτος 2010 και καθορισμός όρων διακήρυξης.
2] Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού χρήσης οικονομικού έτους 2010.
3] Διακήρυξη των όρων για την εκμίσθωση του Αναψυκτηρίου Πνευματικού Κέντρου Τ.Δ. Σιδερών

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 16η του μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του Δημοτικού καταστήματος στην ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ με θέμα:
«Μετεγκατάσταση Τ.Δ. Ποντοκώμης», τελευταίες εξελίξεις.-

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση ΔΕ 14.12.09

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Δημαρχιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 14η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1] Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Τ.Δ.Μαυροδενδρίου».
2] Χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος «ΚΑΦΕ ΟΥΖΕΡΙ χωρίς παρασκευαστήριο» στον ΠΑΛΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ στο Τ.Δ. Ποντοκώμης.
3] Πρόταση περί οριστικής ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος [κέντρου διασκέδασης με συγκρότηση μπαρ] ιδιοκτησίας ΜΠΓΙΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο 14ο χιλ. Π.Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας.
4] Ψήφιση πιστώσεων για εργασίες, προμήθειες, υπηρεσίες κ.λ.π.:
Α] Γεύμα στην Ν.Α. Κοζάνης για μετεγκατάσταση Ποντοκώμης στη Γρηγοριάδου Σαββάτω ποσού 306,65€.
Β] Προμήθεια επίπλων για υπηρεσίες Δήμου από ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε. ποσού 11.888,58€.
Γ] Προμήθεια Η/Υ, συστημάτων και λογισμικού στο Δήμο από ΚΥΒΡΑΚΙΔΗ ΓΕΡΒΑΣΙΟ ποσού 14.516,93€.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Προτάσεις μας για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης στο Δ.Σ. Δημ. Υψηλάντη

Επισημάναμε ότι είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας για το ΕΑΠ και πριν ένα χρόνο [ΔΣ 25.11.08]:
Επειδή στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να έχουμε αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Δήμο μας, δεδομένης πια και της πολιτικής απόφασης για τον Καποδίστρια 2 από τις επόμενες εκλογές, προτείνουμε :

1. Τη δημιουργία ενός δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου το ύψος και το μέγεθος θα προσδιοριστούν με προμελέτη. Η τεκμηρίωση:
• Δημιουργία ενός Νομικού προσώπου, ίσως και η Δημοτική Επιχείρηση, με εταίρους τους 4 οικισμούς μας, οι οποίοι θα συμμετέχουν με ποσοστό ανάλογο των εγγεγραμμένων δημοτών μας. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να υπάρχουν έσοδα τα επόμενα χρόνια στα τοπικά μας διαμερίσματα (δεδομένου του Καποδίστρια 2).
• Καλύπτουμε τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια των οικισμών μας (δημόσιοι χώροι και εξετάζουμε και τις κατοικίες)
• Δίνουμε τη δυνατότητα εσόδων με μια απόδοση του αρχικού κεφαλαίου της τάξης του 12%~15%. Το αρχικό κεφάλαιο θα αποδώσει σε βάθος 20ετίας περίπου 3 φορές την αξία του.
• Ανοίγουμε διάπλατα τη δραστηριότητα των επενδύσεων σε ΑΠΕ των κεφαλαίων του Τοπικού Πόρου που είναι σύμφωνο με το πνεύμα του νομοθέτη. Επίσης καλλιεργούμε μια νοοτροπία (κουλτούρα) πράσινης επιχειρηματικότητας και κάνουμε τα χωριά μας σημείο αναφοράς για την πράσινη ανάπτυξη.
• Δεσμεύουμε τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης αναλόγως σε ποσοστό 60% της ετήσιας χρηματοδότησης του. Σε πρώτη φάση άμεσα χρειαζόμαστε μια προμελέτη ανάπτυξης του πάρκου (θα γίνει συγχρηματοδοτούμενο; - θα είναι αμιγής επιχείρηση; - πώς καλύπτεται νομικά η ωφέλεια των χωριών μας;).

Συνεπώς προτείνουμε την ανάθεση προμελέτης στην παρούσα φάση ύψους 15.000€ η οποία θα αναδείξει τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

2. Προτείνουμε την μελέτη θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων (spin off) στο Μαυροδένδρι (προσανατολισμένη σε δράσεις πράσινης ανάπτυξης). Οι λόγοι προφανείς. Θα είναι προσανατολισμένη προς την επιχειρηματικότητα για την υποστήριξη της ΔΕΗ. Η προμελέτη θα είναι της τάξεως των 20.000 €. Η μελέτη θα εκπονηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα της προμελέτης.

3. Η κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας των κοινωνικών δομών του Δήμου μας. Διότι εμείς οφείλουμε να είμαστε στην κοινωνική οικονομία συνεπείς όσο τουλάχιστον υπάρχει Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη.

4. Η διαμόρφωση της εισόδου στο Δημαρχείο στο Μαυροδένδρι και αίθουσας στο Δημοτικό Κατάστημα στην Ποντοκώμη με δωρεάν πρόσβαση στο Internet και παροχή υπολογιστή. Κόστος εκτιμώμενο 20.000€. Επίσης προτείνω την επέκταση του Δικτύου της ΤΕΔΚ στο Δήμο μας για ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση όλων των δημοτών στο Internet δωρεάν.

5. Όλα τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να διοχετευθούν στη διαμόρφωση του κτιρίου της Δημοτικής Επιχείρησης της Ποντοκώμης ώστε να γίνει ένα σύγχρονο κέντρο με βαρύτητα στον κινητό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω ψηφίστηκαν ομόφωνα πλην του τελευταίου του οποίου η μελέτη δεν ήταν ακόμη έτοιμη παρόλο που ανατέθηκε στις αρχές του χρόνου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button