Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Τοποθέτηση Δ. Μαυροματίδη για απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής κ. Μιχαηλίδη, (Δημοτικό Συμβούλιο 09.07.09)



Επί της αρχής:
1. Δεν κλήθηκαν οι φορείς του Δήμου. Δεν έγινε σε πρόσφορο μέρος για να το παρακολουθήσουν οι δημότες γι’ αυτό και σας στείλαμε εγκαίρως σχετικό έγγραφο. Ποτέ δεν κάνατε απολογισμό πεπραγμένων τα προηγούμενα χρόνια και αυτό έγινε μόνο κατόπιν πίεσης μας. Θυμίζουμε ότι το ζητήσαμε γραπτά στα Δημοτικά Συμβούλια 23.09.2008 και 27.08.2008 [«Ζητούμε άμεσα να συγκαλέστε απολογισμό πεπραγμένων ως δημοτική αρχή σύμφωνα με τη νομοθεσία, άρθρο 217 του ΚΔΚ «Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε τουλάχιστον μέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.» Ζητούμε η ειδική αυτή συνεδρίαση να γίνει άμεσα στην Ποντοκώμη, το αργότερο έως 15 Σεπτεμβρίου, όπου υπάρχει και ο απαραίτητος χώρος για να τοποθετηθούν και οι δημότες μας στα πεπραγμένα σας. Σημειώνεται ότι ποτέ, έξι χρόνια τώρα δεν κάνατε κανέναν απολύτως απολογισμό πεπραγμένων ως οφείλατε.»]
2. Δεν ψηφίσαμε τον οικονομικό απολογισμό του 2008 για δύο λόγους: Διότι ποτέ δεν προχωρήσατε σε απολογισμό πεπραγμένων και δεύτερον διότι το ποσοστό του προϋπολογισμού που υλοποιήθηκε το 2008 ήταν μόλις 29,85%. Που σημαίνει πρακτικά, αν λάβουμε υπόψη τις μισθοδοσίες και τα πάγια έξοδα, ότι περιοριστήκατε πρακτικά κυρίως σε ανακοινώσεις και τραπεζώματα. Ενδεικτικά το 2008 ήταν μια πραγματικά κακή χρονιά για το Δήμο μας από τη χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε ποτέ από το Δήμο μας και το μόνο που την ενδιέφερε είναι η «καρέκλα».
3. Ποιο μέρος από το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου μας υλοποιήσατε; Γνωρίζετε; Περιμένουμε απάντηση.

Υπάρχουν και ορισμένα θετικά:
·                     Η αποδοχή της πρότασης του Συλλόγου Περιβάλλοντος για τοποθέτηση μετρητών ρύπων παρόλο που αρχικά φέρατε χαλαρές αντιρρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
·                     Η επιμελής εργασία για την οργάνωση των ομάδων πυρασφάλειας τον τελευταίο χρόνο
·                     Η αποδοχή της πρότασής μας για το Σύνδεσμο Λυμάτων (έστω και με κόπο από την πλευρά μας), δηλαδή να μην μολύνουμε το δήμο μας με ρίψη των λυμάτων οπουδήποτε όπως κάνατε μέχρι πριν λίγους μήνες αλλά με απόθεση τους σε βιολογικό καθαρισμό.

Δημοτική Επιχείρηση:
  • Αστοχίες στο θέμα των υπαλλήλων των κοινωνικών δομών (στη δημοτική επιχείρηση) όταν επιμένατε για απολύσεις τον Οκτώβριο του 2008. Δική μας πρόταση που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία (3-2) ήταν η συνέχιση των δομών (για τις οποίες προβλέπεται η συνέχισή τους).
  • Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για το 2009 δεν είναι ούτε καν ισοσκελισμένος. Δηλαδή έχουμε ευχολόγια.

Χρηματοδοτήσεις:
ΚΠΣ: Πλήρης αποτυχία. Κανένα έργο στη από το 3ο ΚΠΣ πέραν των κοινωνικών δομών που δόθηκαν σε όλους τους Δήμους (παρεμπιπτόντως οι εντάξεις έγιναν το 2002 πλην του παιδικού σταθμού). Και μην μας πείτε για την αποχέτευση και την τηλεθέρμανση που πριν 3 χρόνια, προεκλογικά, λέγατε ότι έχουμε ετοιμότητα. Για να γνωρίζετε η αποχέτευση θα γίνει γιατί πρέπει να υπάρξει απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ. Το μοναδικό έργο για το οποίο μπορεί ιστορικά να είναι περήφανος ο Δήμος μας από Κοινοτικό πλαίσιο Στήριξης είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Μαυροδενδρίου το 2000 επί δημαρχίας Μουρατίδη. Τίποτα άλλο. Έτσι για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Ευρωπαϊκά προγράμματα: Έστω και με μικρή συμμετοχή δεν συμμετείχαμε σε κανένα.
Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης:
Πείτε μου ένα ουσιαστικά αναπτυξιακό έργο που κάνατε (πλην της γεφυροπλάστιγγας, των μελετών και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές). Ένα μόλις μας αρκεί.  Τον κατασπαταλείτε σε πράγματα ανούσια. Σε πλατείες και γήπεδα. Έχουμε αντιδράσει, έχουμε γραπτώς καταθέσει τις προτάσεις μας, έχουμε επαρκώς ενημερώσει το Δήμο. Τώρα τελείωσε. Μην επικαλεστείτε το «ελάτε να συζητήσουμε». Είναι αλήθεια ότι μπορείτε άλλο 1 εκ ευρώ να διαθέσετε μέχρι το τέλος της θητείας σας. Συνεργοί πια δεν γινόμαστε σε μια επιφανειακή συμφωνία διότι τις περισσότερες φορές δεν υλοποιήσατε όσα είπαμε.
Πρόγραμμα Θησέας: Το αντιμετωπίσαμε σαν τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (10.09.2007)
Πρόγραμμα «Πίνδος». Είμαστε εκτός ως Δήμος από του χρηματοδοτούμενους οικισμούς. Σημειώνουμε ότι με δική μας πρόταση, η οποία έγινε δεκτή το Νοέμβριο του 2008, ζητήσαμε την ένταξη των οικισμών Σιδερά και Λιβερών και δεν γνωρίζουμε εάν στείλατε και την απόφαση! Σημειώνουμε ότι τότε εντάχθηκαν συμπληρωματικά οι ορεινές περιοχές Σερβίων, του Βελβεντού, των Καμβουνίων, της Αιανής και του Δήμου Μουρικίου.
ΕΛΛΑΔΑ 2004: χάσαμε τις χρηματοδοτήσεις και με δική σας ομολογία στην πρόσφατη σύσκεψη γι’ αυτό το θέμα με τον υπουργό κ. Ιωαννίδη διότι δεν κινηθήκατε να το δημοπρατήσατε (το γήπεδο 5x5).
ΟΠΑΓΚ (σεισμικό πρόγραμμα που τώρα καταργήθηκε): Χάσατε τη χρηματοδότηση του έργου  ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ (με αριθμό 2000ΣΕ00500003) ύψους 437.819,52€. Το έργο έως και την 27-7-06 υπήρχε ενταγμένο στους πίνακες του ΟΠΑΓΚ (επειδή αναφέρεστε για το σύνολο της δημαρχίας σας)

Περιβαλλοντικά
Αρνηθήκατε το κορυφαίο ζήτημα για εμάς για το Μαυροδένδρι: την περιβαλλοντική αξιολόγησή του επί 2,5 χρόνια. Θέλετε να κάνω αναφορά; Την πρόταση την προγραμματίζει  η Ν.Α. Κοζάνης τελικά. Γιατί δεν τολμήσαμε όπως δίνουμε για την Ποντοκώμη χρήματα από τον Τοπικό Πόρο να δώσουμε για αυτό το θέμα και για το Μαυροδένδρι;

Για το ζήτημα της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης μπορούμε να πούμε πολλά. Σταχυολογούμε:
·                     Τον Ιανουάριο του 2007 εισηγηθήκαμε την κατάθεση ένστασης για το θέμα της νέας ΜΠΕ για το ορυχείο Ποντοκώμης. Εσείς δηλώσατε ότι δεν γνωρίζατε παρόλο που με το ΛΚΔΜ είχατε καθημερινές σχέσεις συνεργασίας με το αρμόδιο τμήμα Περιβάλλοντος.
·                     Τον Ιούνιο του 2008 (την περίοδο που γινόντουσαν συνεχόμενες λαϊκές συνελεύσεις) δώσατε άδεια διέλευσης για τον αγωγό τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας μέσα από το αγρόκτημα Ποντοκώμης αποκρύπτοντας το από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς έγκριση, μέχρι που το ανακαλύψαμε και το φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Φεβρουάριο του 2009. Δεν είχατε να πείτε τίποτα, ουσιαστικά (εσείς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης) διότι αυτή τη φορά υπήρχε δημόσιο έγγραφο. Προκαλέσατε απίστευτη αναστάτωση στους δημότες μας, το αποκρύψατε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις ενημερώσεις που υποτίθεται ότι κάνατε, και αγνοήσατε  την αναγκαία γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης.
·                     Τον Ιανουάριο του 2009 δεν γνωρίζατε, έτσι ισχυριστήκατε, για την τροποποίηση της ΜΠΕ (Σεπ 08) των ορυχείων Πτολεμαϊδας (που αφορούσε την απαλλοτρίωση 5.200 στρ. χωρίς τον οικισμό Ποντοκώμης) παρόλο που βρεθήκατε με τον Διευθυντή Ορυχείων στην Αθήνα γι’ αυτό το θέμα το Νοέμβριο του 2008 μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι προς τιμής τους το παραδέχτηκαν.
·                     Τον Μάιο του 2009 βγήκατε διθυραμβικά για την ανακοίνωση της ΔΕΗ για τη νέα μονάδα παρόλο που έβαζε όρους για την Ποντοκώμη. Κατόπιν εισήγησης μας υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο δεν θέλατε να μνημονεύσετε ούτε καν την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης για να ισχυροποιήσετε την απόφαση!
·                     Για τις δημόσιες – ιδιωτικές εκτάσεις θα σας πω πολύ απλά ότι πήραμε απόφαση τον Φεβρουάριο του 2008 και ασχοληθήκατε μόλις το Νοέμβριο- Δεκέμβριο του 2008, έχοντας μάλιστα ορίσει και αρμόδιο αντιδήμαρχο, χάνοντας πολύτιμο χρονικό διάστημα και με κίνδυνο (σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο με την ΑΝΚΟ) σε κάποιες εκτάσεις να μην γίνει μεταβίβαση.
·                     Όλα τα δημοτικά συμβούλια για τα κρίσιμα ζητήματα τα προκαλέσαμε εμείς σύσσωμοι ως αντιπολίτευση. Εσείς αναβάλατε πάντα την επίλυση των προβλημάτων και τα διαπιστώνατε.

Καθημερινότητα:
·                     Οδηγούν μη σχετικοί με το Δήμο τα οχήματα του Δήμου. Πόσες φορές πρέπει να σας το πούμε; Σημειώνουμε ότι εφεξής θα προβαίνουμε σε καταγγελίες αρμοδίως για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας διότι είναι τραγικό ανασφάλιστοι (από το Δήμο) και άρα χωρίς τυπική έγκριση να οδηγούν με κίνδυνο ατυχήματος οχήματα του Δήμου μας.
·                     Παρατηρήθηκε πολλές φορές στη Δημαρχιακή Επιτροπή άτομα που δεν σχετίζονται με το Δήμο μας να «φαίνεται» ότι εκτελούν με απευθείας αναθέσεις προμήθειες και έργα. Έχουμε διαφοροποιηθεί αρκετές φορές εντός της Δημαρχιακής Επιτροπής. Και λέμε «φαίνεται» διότι άλλοι τελικά τα εκτελούν – και όχι αυτοί στους οποίους ανατίθενται. Αντιλαμβανόμαστε και εμείς τη σημασία των έργων που γίνονται με κατεπείγουσες διαδικασίες και σχεδόν πάντοτε συναινούμε όταν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι αλλά δεν μπορεί να γίνονται κατ’ επανάληψη εργασίες – προμήθειες από μέλη του συνδυασμού σας.
·                     Αφήνετε αναπάντητες επιστολές και αναφορές δημοτών μας με πρόσφατη αυτή των κατοίκων του Μαυροδενδρίου για παράνομες βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας παρόλο που σας προειδοποιήσαμε όταν ζητήσατε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συμφωνήσει το 2007. Γιατί υπεκφεύγετε και δεν δίνετε απαντήσεις; Γιατί ευτελίζεται τους δημότες μας και κάνετε διαχωρισμό σε αρεστούς και μη;
·                     Δεν δώσατε καμιά αρμοδιότητα στα Τοπικά Συμβούλια λειτουργώντας απολύτως συγκεντρωτικά και με λογικές «ημετέρων». Φοβάστε τίποτα; 
·                     Γίνονται τραπεζώματα με χρήματα του Δήμου με τάσεις υπερβολής. Πρέπει να μπει ένα όριο στο ποιους γίνονται τραπέζια. Και επιπλέον ούτως ή άλλως έχει τονιστεί από μέρους μας πολλές φορές η επιλεκτική αντιμετώπιση των επαγγελματιών με συγκεκριμένα παραδείγματα (κατατέθηκε και γραπτώς στις εκάστοτε δημαρχιακές επιτροπές)
·                     Στο Δημοτικό Συμβούλιο [4.3.08] με αφορμή θέμα για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας  στο Σιδερά ψηφίστηκε ομόφωνα πρόταση του κ. Αθανασιάδη για τεχνικό Σύμβουλο για θέματα ακτινοβολίας των κεραιών που τοποθετούνται. Έγινε τίποτα απ’ αυτού ή ως συνήθως παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες δεν εκτελούνται όταν είναι από την αντιπολίτευση;
·                     Ζητήσαμε να βγαίνουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος για όλους και για όλα [ΔΣ 18.11.2007] για λόγους διαφάνειας. Σας θυμίζουμε ότι παρόλο που συμφωνήσατε μετά από πολλές σχετικές τοποθετήσεις μας δεν το υλοποιείται επαρκώς (δίμηνα, αναθέσεις εργασιών ενόψει εορτών, αναθέσεις εργασιών μηχανημάτων σε  εκτός Δήμου επαγγελματίες, κα). [Συγκεκριμένα ζητήσαμε: «να βγουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος για όλες τις υπεργολαβίες που ο Δήμος αναθέτει σε πρόσωπα που έχουν ή όχι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να αναλάβουν εργασία. Το έχουμε ζητήσει και στη Δημαρχιακή Επιτροπή. Οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος προτείνουμε να απευθύνονται σε όλους τους δημότες του Δήμου μας και να τοιχοκολληθούν μόνο στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου μας χωρίς να δοθεί δημοσιότητα στα ΜΜΕ. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αποφυγή προκλήσεων των ανέργων και χαμηλόμισθων του Δήμου μας. Ενδεχομένως με την ανακοίνωση της πρόσκλησης να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Μπορεί ωστόσο να καταλήξουμε και στην έλλειψη κάποιων ειδικοτήτων ή πρόθεσης εργασίας από τους δημότες μας.»]
·                     Ζητήσαμε [ΔΣ 18.11.2007] «να φροντίσετε να μην υπάρχει υπόνοια διάθεσης μηχανημάτων και προσωπικού του Δήμου για ιδιωτικές εργασίες για να διαφυλάξουμε το κύρος του Δήμου μας απέναντι στους δημότες.» Δεν κυριαρχεί πάντως το αίσθημα δικαίου στο Δήμο μας.
·                     Νερό λείπει από τα χωριά μας. Στην Ποντοκώμη κάθε λίγο και λιγάκι υπάρχουν προβλήματα. Αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα διότι αυτά είναι επίσης ουσιαστικά. Δεν φτάνει μόνο να διαπιστώνουμε τα προβλήματα. Πρέπει να τα επιλύουμε σε μόνιμη βάση.
·                     Διαφωνήσαμε για τους περιττούς στολισμούς και ζητήσαμε τα χρήματα να διατίθενται σε άπορους δημότες μας (τα πρόσφατα Χριστούγεννα) και δεν έγινε δεκτό (πέραν των βοηθημάτων που δίνονται περιστασιακά και με διακριτικότητα).
·                     Ζητήσαμε ως καθημερινά [ΔΣ 27-8-08]:
o    Το νεκροταφείο Ποντοκώμης θέλει επέκταση, πράγμα το οποίο ζήτησε και το Τοπικό Συμβούλιο, και να καθαριστεί.
o   Στο Σιδερά δύο επικίνδυνες στροφές για τα Αλωνάκια πρέπει να βελτιωθούν ώστε να υπάρχει ορατότητα.
o   Το κλειστό γυμναστήριο Ποντοκώμης είναι παρατημένο με τσιμεντένιο τάπητα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προχωρήσατε σε μια πρωτοφανή σπατάλη πόρων του Δήμου μας με αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μαυροδένδρι ποσών 320.000€ για βοηθητικά γήπεδα και 100.000 για ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου, όταν είναι γνωστό ότι οι ομάδες ποδοσφαίρου του Δήμου διαλύθηκαν επί δικής σας δημαρχίας κ. Μιχαηλίδη και ότι πέρσι με αδιαφανείς διαδικασίες προχωρήσατε στην παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Μαυροδενδρίου σε ομάδα εκτός Δήμου (πράγμα το οποίο καταγγείλαμε και για το οποίο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις). Το μόνο που είπατε τότε ήταν η ομολογία σας ότι δεν έχετε τη δυνατότητα διαχείρισης και συντήρησης!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τίποτα συγκεκριμένο, χωρίς πρόγραμμα, από οπουδήποτε. Η δραστηριότητα οφείλεται μόνο στην πρωτοβουλία των συλλόγων μας. Καμιά προσυνεννόηση, κανένα πρόγραμμα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
1. Καμιά πρωτοβουλία, όπως άλλοι ενεργειακοί δήμοι για θέματα βιομηχανικού τουρισμού και συμμετοχής των οικισμών μας. Δεν κάνατε τίποτα παρόλο που ψηφίσαμε εδώ μέσα, μετά από πρόταση μας, όταν κύριο μέλημα σας ήταν η παραχώρηση έκτασης δίπλα στον οικισμό για φωτοβολταϊκό πάρκο, να προτείνουμε να ενταχθούν τα Κτενά ιδιαίτερα αλλά και ο Σιδεράς – Λιβερά στο ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό. […πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία «(Β2). Περιοχές με περιθώρια ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού» σύμφωνα με το σχέδιο ΚΥΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (2 Μαΐου 2007). Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε εάν η πρόταση για το Περιφερειακό Συμβούλιο περί ένταξης του Ασκίου Όρους – Δυτικής Εορδαίας περιλαμβάνει όχι μόνο ονομαστικά αλλά και στο χάρτη που επισυνάπτεται τους παραπάνω οικισμούς μας.]
2. Καταθέσαμε γραπτώς [5.03.08] ότι «στις 8 Μαρτίου 07 ζητήσαμε για ένταξη στο Θησέα του έργου «Εκπόνηση μελέτης και σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης στα Κτενά – χαρακτηρισμός του ως παραδοσιακού οικισμού.» Δεν εισακουστήκαμε λέγοντας ότι δεν είναι χαρακτηρισμένος οικισμός σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο! Πρακτικά τι  έγινε με τη διαδικασία των οικοπέδων;
3. Σημειώνουμε ότι ούτε καν φέρατε να συζητήσουμε το θέμα χαρακτηρισμού περιοχών μας ως τουριστικών ή μη, στα Σιδερά – Λιβερά σύμφωνα με έγγραφο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης προ διμήνου και το οποίο απαιτούσε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
ΔΕΗ
Πώς περιμένουμε από κάποιον να συγκρουστεί ουσιαστικά εάν απαιτηθεί με τη ΔΕΗ όταν:
·         χρησιμοποιεί διαχρονικά χρηματοδοτήσεις της, μηχανήματα της (και μάλιστα εντός ιδιωτικών χώρων),
·         την καλύπτει ουσιαστικά με «περίπου» δηλώσεις,
·         όταν ποτέ δεν έχει προκαλέσει ένα δημοτικό συμβούλιο για θέματα ΔΕΗ και μάλιστα για τα άμεσα και καυτά,
·         όταν δεν απαντά σε ανοικτές επιστολές δημοτών μας (διότι προφανώς δεν μπορεί να απαντήσει ή να πάρει ξεκάθαρη θέση),
·         όταν αυτοαναιρείται σε διάστημα λίγων ημερών με άλλες δηλώσεις γραπτές και άλλες σε τηλεοπτικά κανάλια (όπως με την Ποντοκώμη);
Μικρά αλλά ενδεικτικά :
·         Όταν προτείναμε να τεκμηριώσουμε και να στραφούμε εναντίον της ΔΕΗ για την καταστροφή του υπόγειου υδροφορέα μας για το υψηλό κόστος άντλησης των υδάτων που ο Δήμος μας έχει, πρακτικά το «θάψατε» ως θέμα και αν’ αυτού φτάσαμε να πληρώσουμε οφειλές ληξιπρόθεσμες (από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης) προς τη ΔΕΗ ύψους 200.000€.
·         Επίσης όταν ζητήσαμε να κλείσουμε το Δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της ΔΕΗ δεν το δεχτήκατε.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
Για τα θερμοκηπιακά πάρκα δεν κάνατε τίποτα απολύτως. Για τη διαχείριση του αρδευτικού δικτύου Ποντοκώμης επίσης όλα έχουν αφεθεί την τύχη τους.

Διοικητική Μεταρρύθμιση
Εμείς θέσαμε τη θέση του Δήμου μας (ζητώντας συνολικά ως αντιπολίτευση και δημοτικό συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε 05.06.08) και δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
Η ιστοσελίδα του Δήμου δεν ενημερώνεται

Κάνατε τόσο κόπο να είστε Δημοτική Αρχή έστω και εγκατεστημένη. Σεβαστείτε τις αποφάσεις που παίρνουμε σε αυτόν το χώρο. Εξασκείστε τα καθήκοντα σας και μην κρύβεστε πια. Μην κάνετε προσωπική πολιτική. Φέρτε το όραμα που έχετε για το Δήμο μας συγκροτημένα. Ανοικτά, με διαφανείς διαδικασίες, σε όλον τον κόσμο και όχι με πολιτικές καφενείου και ψιθύρους. Σας το ζητήσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή το 2007 [ΔΣ 3.12.2007]. Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

AddThis Social Bookmark Button