Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

67η επέτειος του ολοκαυτώματος Λιβερών 5.6.2011

Ο Δήμος Κοζάνης και το τοπικό Συμβούλιο Λιβερών, οι συγγενείς των θυμάτων και οι Αντιστασιακές Οργα­νώσεις της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδο­νίας σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την 67η επέτειο του ολοκαυτώματος Λιβερών από τα στρα­τεύματα κατοχής, η οποία θα γίνει στις 5 Ιουνίου 2011.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.45 Έναρξη εκδηλώσεων

11.00 Επιμνημόσυνη Δέηση

11.15 Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας

11.30 Προσκλητήριο Νεκρών

11.45 Κατάθεση Στεφάνων σιγή ενός λεπτού και Εθνικός Ύμνος.

12.00 Τέλος της εκδήλωσης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 23.05.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 23/05, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Αποτελέσματα 3ου τουρνουά της σειράς Grand Prix 2010-2011 "Υψηλάντεια 2011"


Δελτίο  Τύπου του Γυμναστικού Συλλόγου Ποντοκώμης

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 διεξήχθη στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας το 3ο τουρνουά της σειράς Grand Prix 2010-2011 "Υψηλάντεια 2011".
Πραγματοποιήθηκαν δύο τουρνουά, το πρώτο άνω των δεκατριών ετών και το δεύτερο κάτω των δώδεκα ετών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 16.05.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 6/05, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΚΕΔΚΕ: Περί της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣΔΔΑ για τους υπερχρεωμένους Δήμους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2011 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

1. Τα χρέη των δήμων αποτελούν χρέη της κεντρικής κυβέρνησης που μεταβιβάζονται στους δήμους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. υπουργός Εσωτερικών οι δήμοι χρωστούν σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες 1,891 δις €. Σημειώνεται ότι τα παρακρατηθέντα ποσά των δήμων από την κεντρική διοίκηση, σύμφωνα με το νόμο, ανέρχονται σε 1,711 δις €. Το ποσό αυτό αποτελεί αποτέλεσμα πολυετών παρακρατήσεων. Σε περίπτωση που υπολογιστούν οι αναλογούντες τόκοι τα παρακρατηθέντα από τους ΟΤΑ υπερβαίνουν τον συνολικό δανεισμό τους.

Οι υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους ανέρχονται σε 1,270 δις €. Μόνο το 2010 παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στους ΟΤΑ θεσμοθετημένοι πόροι ύψους 1,5 δις €. Σε περίπτωση δηλαδή που το κεντρικό κράτος τηρούσε τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, οι ΟΤΑ όχι μόνο δεν θα παρουσίαζαν χρέη αλλά θα είχαν απαιτήσεις και διαθέσιμα περισσότερα από 2,5 δις €, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. υπουργός Εσωτερικών

Είναι φανερό ότι το κεντρικό κράτος, μέσω των περικοπών στους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, μεταφέρει τα δικά του ελλείμματα στην Τ.Α.

2. Η Τ.Α. δεν χρωστάει «τα μαλλιοκέφαλά της»

Το σύνολο των δανείων και των μακροπρόθεσμων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των 325 δήμων ανέρχεται στο 1/3 του χρέους μίας μόνο ΔΕΚΟ. Το οικονομικό αποτέλεσμα των δήμων δεν έχει καμία σχέση με ΔΕΚΟ ή νοσοκομεία.

Το ελληνικό κράτος παραμένει το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης

Ο δείκτης, που παρέθεσε ο κ. υπουργός, Συνολικές Δαπάνες της ΤΑ/ ΑΕΠ, είναι ένας δείκτης που μετράει, διεθνώς, τη συγκέντρωση ή την αποκέντρωση ενός κράτους. Η χώρα μας δεν καταλαμβάνει απλώς τις τελευταίες θέσεις στο σχετικό πίνακα αλλά με τις παρακρατήσεις που παρατηρούνται τελευταία και την ύφεση, η οικονομική θέση της Ελληνικής Τ.Α. συνεχώς επιδεινώνεται.

4. Για όλα τα κακά του Ελληνικού δημοσίου και κυρίως για το δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος δεν είναι υπεύθυνη η Τ.Α.

Όταν οι Ελληνικοί ΟΤΑ έχουν το μικρότερο δανεισμό σε όλη την Ευρώπη και η σχέση τους με το δημοσιονομικό χρέος της χώρας είναι 0,7% είναι φανερό ότι οποιαδήποτε πλέον συνέχεια σε σχετικές συζητήσεις είναι εκ του πονηρού.

5. Δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι μπαταχτσήδες

Από τους 325 δήμους μόνο 24 θεωρήθηκαν ως «κόκκινοι». Είναι σίγουρο ότι μετά τη μελέτη των ορκωτών ελεγκτών στα οικονομικά τους από αυτούς τους 24 δήμους θα αποδειχθεί ότι πολλοί δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα.

6. Όλοι οι δήμοι, που δεν ικανοποιούν τα κριτήρια του νόμου, δεν είναι προβληματικοί

Στους σχετικούς πίνακες έχουν ενταχθεί δήμοι με μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης του χρέους τους με ίδιους πόρους, δήμοι που το χρέος τους ανήκει σε επενδυτικά προγράμματα που εξυπηρετούνται κλπ. Για το λόγο αυτό το ποιος δήμος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης και με ποιους όρους, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα βαθιάς και ενδελεχούς μελέτης σε κάθε δήμο ξεχωριστά.

Νικήτας Κακλαμάνης
Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόγραμμα εξυγίανσης για τους υπερχρεωμένους Δήμους

Πηγή: eklogika.gr

Δείτε όλο το πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων που παρουσίασε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ποιοι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι πάνω από 150% (και ο Δήμος Κοζάνης), οι λίστες των υπερχρεωμένων έως 150% (και ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού).
Έρχονται μέτρα φωτιά: Ορκωτοί λογιστές, πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα χρηματοδότησης εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων, αλλά και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της οικονομικής εξυγίανσης τα οποία μπορείτε να δείτε στην παρακάτω παρουσίαση του Υπουργείου: ΥΠΕΣ Το πρόγραμμα εξυγίανσης των Δήμων 5.5.2010

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Η απόφαση για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 9 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87A'), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 18, παρ. 10στ'  του Ν. 3870/2010 (ΦΕΚ 138Α΄),  καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 282, παρ. 10 του ιδίου νόμου.
  2. Την υπ' αρ. 160/3988/17.12.2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ και   το αρ.  4039/21.12.2010 έγγραφο αυτής.
  3. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κωδικοποιήθηκε με το άρθρο  πρώτο του ΠΔ 63/2005 (ΦΕΚ 98A΄).
  4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο  Πρώτο
Εκδίδουμε πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έχει ως εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button