Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Τοποθέτηση Δ. Μαυροματίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης [29.6.2011] για τον ΟΕΥ του Δήμου Κοζάνης


Επί του οργανισμού [1ο θέμα] αναφέρω ότι έγινε σημαντική δουλειά δεδομένου ότι είναι το εργαλείο για να υλοποιούνται οι πολιτικές για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Απλά θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:
Γραφείο απασχόλησης που προτείνεται στη Δνση Διοικητικών Υπηρεσιών
Το Γραφείο Απασχόλησης είναι θέμα που έχει να κάνει με τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και κατά την άποψη μου πρέπει να είναι στο Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Εκδήλωση στην Ποντοκώμη για συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κύριο εισηγητή τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Ποντοκώμη, με θέμα την αναπτυξιακή διάσταση της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης με αφορμή την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, ενώ συνδιοργανωτής ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποντοκώμης κ. Ιωσήφ Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αβραάμ Μιχαηλίδης, επεσήμαναν την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης σε έναν οικισμό με ταυτότητα και χαρακτήρα.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, στην παρέμβασή του τόνισε τον βασικό ρόλο της αρχιτεκτονικής και του πολιτιστικού αποθέματος στην ανάπτυξη και το νέο οικονομικό μοντέλο του Δήμου, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι ο νέος οικισμός θα πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση και να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν σε προηγούμενες μετεγκαταστάσεις.
Ο κ. Χαραλαμπίδης στην εισήγησή του, δήλωσε γοητευμένος με την ιδέα της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο σύνολο των πολιτισμών που συνθέτουν το νέο Δήμο Κοζάνης και τόνισε την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής διόρθωσης της αισθητικής της πόλης, στην οποία θα αποτυπώνεται η ιστορία της και η σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε δημιουργική συζήτηση και τοποθετήσεις των καλεσμένων με μια σειρά από προτάσεις που αφορούσαν το θέμα της αξιοποίησης του πολιτισμού ως μέσον ανάπτυξης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 29.06.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Τετάρτη 29/6, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ο Μ. Χαραλαμπίδης στην Ποντοκώμη

Ο Δήμαρχος Κοζάνης σας προσκαλεί στην ομιλία-συζήτηση με κεντρικό ομιλητή
τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη και θέμα: «Η ανάκτηση της aρχιτεκτονικής κληρονομιάς
προυπόθεση για την ευημερία Η πρόκληση του νέου οικισμού Ποντοκώμης» την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ποντοκώμης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης
Λάζαρος Μαλούτας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Άποψη του ΤΕΕ Τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την κατασκευή αναψυκτηρίου στο Δημοτικό Πάρκο Κοζάνης


Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας , μετά από σχετική ερώτηση δημότη Κοζάνης για τη κατασκευή ή μη αναψυκτηρίου εντός του Δημοτικού Πάρκου Κοζάνης, ασχολήθηκε στην 17η /26-5-2011 συνεδρίασή της με το θέμα της αξιοποίησης του Δημοτικού Πάρκου καλώντας τον μελετητή του έργου κ. Γ. Σαμαρνιώτη και τη Μόνιμη Επιτροπή Χωροταξίας – Πολεοδομίας του τμήματος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

«Νέφος παλαιού τύπου» στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας - Μελέτη για Ποντοκώμη και Μαυροδένδρι

Από την Καθημερινή, του Θανάση Τσίγγανα

Ενα νέφος με «παλιά ταυτότητα» είναι αυτό που καλύπτει συχνά τα πρωινά το λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας τα τελευταία χρόνια. Το λεκανοπέδιο της Δ. Μακεδονίας, γνωστό και ως «ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας», πληρώνει υψηλό τίμημα στην αναπτυξη, αφού κατατάσσεται ως η τέταρτη περιοχή της χώρας με τη χειρότερη ατμόσφαιρα, μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 14.06.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Τρίτη 14/6, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Ανακύκλωση λαμπτήρων


Οργανωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Υλικών με εντυπωσιακά αποτελέσματα, εφαρμόζει ο Δήμος Κοζάνης από το 1992. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών, στα τρία αρχικά ανακυκλώσιμα υλικά (γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο) έχουν προστεθεί και άλλα όπως το πλαστικό,  οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα ελαστικά αυτοκινήτων, τα χρησιμοποιούμενα ορυκτέλαια, οι κοινές μπαταρίες, οι μπαταρίες αυτοκινήτων.
Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει εδώ και 2 χρόνια στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Λαμπτήρων, συλλέγοντας και στέλνοντας στην ανακύκλωση όλους τους καμένους λαμπτήρες που συλλέγουν τα συνεργεία του (Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού), από την συντήρηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού οδών, πλατειών καθώς και των δημοτικών κτιρίων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 06.06.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 6/6, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button