Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 26.09.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 26/9/2011, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τα αποτέλεσματα των εκλογών σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ στη Δυτική Μακεδονία


Τα αποτελέσματα των εκλογών της 19.09.2011 [με έντονη γραφή - bold είναι οι εκλεγμένοι]. Κλικ για το επίσημο πρακτικό των εκλογών της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – Α.Δ.Α.Κ.»

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημόσια Διαβούλευση Α΄ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δ. Κοζάνης 2011-2014



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 2007-2010
Α΄ ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Ο Δήμος Κοζάνης γνωστοποιεί στους Δημότες, τους τοπικούς κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής ότι θέτει σε δημόσια διαβούλευση την Α΄ φάση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Κοζάνης 2011-2014», «Στρατηγικός Σχεδιασμός», έως την 30-09-2011 .

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Αποστρατεία εφέδρων και στους δήμους

του Κώστα Τσαχάκη από το Έθνος

Ερχεται "σκούπα" εντός του Οκτωβρίου σε 325 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πλεονάζον προσωπικό των οποίων είτε θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας είτε θα απολυθεί άμεσα.

Η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις και χθες για πρώτη φορά ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για απολύσεις προσωπικού.

Ετσι παράλληλα με την επέκταση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας σε ολόκληρο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πέρα από τους 151 οργανισμούς που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα) θα... τρέχει μέχρι το τέλος του έτους και πρόγραμμα απολύσεων του πλεονάζοντος προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κι αυτό καθώς οι μισθολογικές δαπάνες στους ΟΤΑ έχουν εξακοντιστεί στα ύψη μιας και υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων εισπράττουν αποδοχές υψηλότερες έως και 60% σε σχέση με τους απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα.
Αποστρατεία εφέδρων και στους δήμους

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο... μάτι του κυκλώνα θα βρεθούν 12.000 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και 15.000 υπάλληλοι σε δήμους οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Παράλληλα κινδυνεύουν και 17.000 συμβασιούχοι καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιορίσει κατά 50% τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για τους υπόλοιπους 55.000 μόνιμους υπαλλήλους των δήμων επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα εφεδρείας.

Πιο αναλυτικά το σχέδιο για του ΟΤΑ περιλαμβάνει δύο βήματα.
Οπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», η έκθεση του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ανάβει το πράσινο φως για «ψαλίδι» 30% στις οργανωτικές δομές των υπουργείων
Οπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», η έκθεση του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ανάβει το πράσινο φως για «ψαλίδι» 30% στις οργανωτικές δομές των υπουργείων

Το πρώτο αφορά σε αθρόες μετατάξεις προσωπικού από δήμο σε δήμο. Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο
Το δεύτερο, για όσους υπαλλήλους δεν δεχθούν τη μετάταξη, έχει να κάνει είτε με την υπαγωγή τους σε καθεστώς εφεδρείας είτε με απευθείας απόλυση.

Πιο αναλυτικά το στίγμα των κυβερνητικών προσθέσεων έδωσε χθες ο κ. Κουκουλόπουλος.

"Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων. Αυτές οι θέσεις θα "προκηρυχθούν" για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση των υπαλλήλων, για όσους δεν επιλέξουν αυτή την διαδικασία, τότε θα πάμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Εφερε μάλιστα ως παραδείγματα τους δήμους Μενιδίου και Πειραιά, λέγοντας πως αν δεν βρεθούν με 200 και 100 υπαλλήλους λιγότερους δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην πρώτη γραμμή της εξόδου θα βρεθούν οι υπάλληλοι σε ελλειμματικούς δήμους καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του έτους να πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε όλους τους δήμους.

Οπως σημείωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, 10 με 15 ελλειμματικοί δήμοι δεν είναι σε θέση να σηκώσουν τα δανειακά τους βάρη "αν δεν ελαφρύνουν από προσωπικό".

Εξάλλου μετά τη γνωστοποίηση της "μαύρης λίστας" με τους 151 φορείς στους οποίους θα εφαρμοστεί άμεσα η εφεδρεία θα ακολουθήσει και "λίστα" με εννέα εισηγμένες επιχειρήσεις που δεν συμπεριλήφθηκαν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως λένε στο υπουργείο, αυτό έγινε προκειμένου να ξεπεραστούν νομικά προσχώματα.

10 ερωτήσεις - απαντήσεις
Η εφεδρεία από το Α έως το Ω

1. Ποιοι θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας;

Οι υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τους φορείς γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις και ΑΕ του Δημοσίου) που θα κριθούν ως "πλεονάζον" προσωπικό. Το 10%, σε πρώτη φάση, 151 φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Σε δεύτερη φάση ακολουθούν οι ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

2. Πόσα άτομα αναμένεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία;

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα τεθούν σε εφεδρεία 40.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

3. Πώς θα γίνει η αξιολόγηση του πλεονάζοντος προσωπικού;

Στο πρώτο κύμα βλέπουν την πόρτα της εξόδου κατά προτεραιότητα όσοι έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα (ΥΕ, ΔΕ). Σε δεύτερη φάση, οι φορείς με περισσότερους από 100 εργαζόμενους θα αξιολογήσουν σε συνεργασία με εξωτερικούς συμβούλους το πλεονάζον προσωπικό υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

4. Με ποια κριτήρια θα κατατάσσει το ΑΣΕΠ το πλεονάζον προσωπικό;

Το προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης πριμοδοτείται με έξτρα μόρια για διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μόρια επίσης δίνουν η γνώση ξένων γλωσσών, η προϋπηρεσία, η εμπειρία, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και η χρονική διάρκεια παραμονής στον πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ. Προηγούνται οι ανάπηροι 50% και άνω και όσοι έχουν γυναίκα ή παιδιά με αναπηρία 67% και άνω.

5. Για πόσο χρόνο και με ποια αμοιβή τίθεται το προσωπικό σε εφεδρεία;

Το "πλεονάζον" προσωπικό θα λαμβάνει για 12 μήνες το 60% του βασικού μισθού.

6. Πόσοι "έφεδροι" θα μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις;

Εάν φέτος πραγματοποιηθούν 50.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, τότε το 2012 με την αναλογία "1:5" θα πραγματοποιηθούν 10.000 προσλήψεις και μετατάξεις. Εξ αυτών οι 1.000 θα είναι από "εφέδρους".

7. Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους;

Θα επιλέγονται κατά προτεραιότητα για απασχόληση ορισμένου χρόνου, σε ποσοστό 30% επί του συνόλου των θέσεων. Προηγούνται, επίσης, για την επιλογή υποψηφίων για μερική απασχόληση, αλλά θα διαγράφονται από τους πίνακες κατάταξης αν βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

8. Εάν απασχοληθούν ως συμβασιούχοι για 8 μήνες, τι θα κάνουν μετά;

Θα μπαίνουν εκ νέου σε εφεδρεία για 4 μήνες και θα αναμένουν τη μετάταξη ή θα υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να απασχοληθούν ως συμβασιούχοι.

9. Τι σημαίνει επέκταση της εφεδρείας στις παρυφές του στενού δημόσιου τομέα;

Καταρχήν η εφεδρεία αφορά υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε ΝΠΙΔ και σε ΑΕ του Δημοσίου. Θα επεκταθεί και σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου σε ΝΠΔΔ.

10. Κινδυνεύουν οι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα;

Με τη δημιουργία του "επιτελικού κράτους", θα μειωθούν οι οργανικές μονάδες του Δημοσίου κατά 30%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και την κατάργηση οργανικών θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητεί νομοθετικά εργαλεία για να επεκτείνει την εργασιακή εφεδρεία και στους μόνιμους υπαλλήλους, που προστατεύονται από το Σύνταγμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Οι πληττόμενοι οικισμοί για τις προσλήψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ, ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Θα περιμέναμε τουλάχιστον να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων οι «φορείς» και να διατυπώνουν πραγματικά αναπτυξιακές προτάσεις και όχι προτάσεις (που δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ) του τύπου «Να αλλάξει ο Νόμος για τις οκτάμηνες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να έχουν δικαίωμα απασχόλησης και άνεργοι οικισμών που δεν χαρακτηρίζονται πληττόμενοι, λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την περιοχή».
Παρατηρούμε μια προσπάθεια συστηματικής προώθησης θέσεων που δεν εκφράζουν τους κατοίκους των πληττομένων περιοχών οι οποίοι βιώνουν πέραν του φάσματος της ανεργίας και τις πιο έντονες επιπτώσεις από την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ. Και μάλιστα αυτή η προσπάθεια προβάλλεται ως «συλλογική» θέση χωρίς να κληθούν οι κάτοικοι ή οι φορείς των πληττομένων περιοχών να συμμετέχουν που είναι και στην πραγματικότητα η καρδιά του ενεργειακού λεκανοπεδίου. Επισημαίνουμε ότι η έννοια του πληττόμενου οικισμού έχει την έννοια και της συρρίκνωσης του ζωτικού χώρου (λόγω των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων από τη ΔΕΗ) με ακόλουθη μείωση της απασχόλησης.
Εμείς ζητούμε την αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που προβλέπονται στις εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες. Σημειώνεται ότι πρόθεση όλων μας είναι να προχωρήσει η κατασκευή των νέων μονάδων και των μετεγκαταστάσεων των οικισμών. Η απασχόληση και η βιωσιμότητα των οικισμών μας είναι κυρίαρχοι στόχοι τους οποίους επιθυμούμε.
Άλλωστε εμείς είμαστε οι κάτοικοι των οικισμών που βάλαμε κυρίως «πλάτη» ώστε να υπάρξει το οικοδόμημα ΔΕΗ και λιγνίτης. Στα δικά μας αγροκτήματα έγιναν και γίνονται αναγκαστικές απαλλοτριώσεις πλησίον των οικισμών μας. Οι πληττόμενοι οικισμοί, έχουν στερηθεί την δυνατότητα εκμετάλλευσης και αξιοποίησης, έκτασης μεγαλύτερης των 150 χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή.
Η πιο «ήπια» έκφραση που μπορούμε να διατυπώσουμε είναι ότι για εμάς δεν είναι επιθυμητή η πιθανή διάσπαση του αραγούς μετώπου του ενεργειακού λεκανοπεδίου ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν όλους τους φορείς να διατυπώνουν προτάσεις για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης με αναπτυξιακό προσανατολισμό που να απαντούν στα ερωτηματικά που τίθενται για το μέλλον της περιοχής και όχι να προσπαθούν να δημιουργούν αντιθέσεις στέλνοντας λάθος μηνύματα.


Ο υπογράφοντες:
ΑΛΜΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Τ.Σ. Μαυροδενδρίου
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Τ.Σ. Μαυροπηγής
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ Πρόεδρος Τ.Σ. Ποντοκώμης
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκώμης
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Πρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Ποντοκώμης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφτηκε χθες 31.8.2011 και δημοσιοποιήθηκε στο Διαύγεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) η απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή Πρότυπου Βιοκλιματικού Σχολικού Συγκροτήματος Δημοτικού - Νηπιαγωγείου με εφαρμογή τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Ο.Τ.15 της ΖΕΠ Κοζάνης» προϋπολογισμού 9.123.000€
Να σημειωθεί ότι είχε υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης από τον Δήμο Κοζάνης με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης (ΔΕΠΕΠΟΚ) τον Δεκέμβριο του 2010, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης, στα πλαίσια της πρόσκλησης «Επιδεικτικά Βιοκλιματικά Σχολεία»
Με το εν λόγω έργο, πέρα από το γεγονός ότι επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα των 1200 κατοίκων της ΖΕΠ Κοζάνης, θα κατασκευαστεί ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο μοναδικό στη χώρα μας 4.200m² μέγιστης δυναμικότητας 250 μαθητών και 50 νηπίων, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα τις σύγχρονες απαιτήσεις στην κατασκευή σχολικών μονάδων με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του καθώς γίνεται εκτεταμένη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οι ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου για θέρμανση, κλιματισμό και ηλεκτρική ενέργεια θα είναι ιδιαίτερα μειωμένες εξαιτίας του βιοκλιματικού του σχεδιασμού και τη χρήση κατάλληλων υλικών και θα καλύπτονται από ένα σύγχρονο αλληλοσυμπληρούμενο σύστημα γεωθερμίας, θερμικής ηλιακής ενέργειας τηλεθέρμανσης και φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών του, είναι η δραματική μείωση των λειτουργικών του εξόδων, τα οποία επιφορτίζεται ο Δήμος Κοζάνης, σχεδόν κατά 75% αναφορικά με ένα συμβατικό κτήριο. Επίσης το κτήριο κατατάσσεται στην ενεργειακή κλάση Β+ σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ)
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου η δημοπράτηση θα γίνει εντός του έτους και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2012 η ολοκλήρωσή του, περί τα τέλη του 2014.
Η εν λόγω απόφαση ένταξης εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του έργου και σφραγίζει την δημιουργία του πρώτου σχολείου στη ΖΕΠ Κοζάνης επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επίπονες και πολύχρονες προσπάθειες της ΔΕΠΕΠΟΚ, η οποία όχι μόνο επιφορτίστηκε την χρηματοδότηση των μελετών με δικούς της πόρους, ελλείψει άλλων πηγών από Εθνικά ή Κοινοτικά Προγράμματα, αλλά και υλοποίησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης του έργου (αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ) μέχρι και την σύνταξη και υποβολή του φακέλου πρότασης στο ΥΠΕΚΑ από τον Δήμο Κοζάνης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button