Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

28η Οκτωβρίου στην Ποντοκώμη

Φωτογραφία πανοραμική από την Ποντοκώμη κατά την τελετή πριν την παρέλαση των σχολείων. [κλικ στην φωτογραφία για καλύτερη εικόνα]Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου εθελοντών Ποντοκώμης για μια γιορτή που οι κάτοικοι της Ποντοκώμης ετοίμασαν με παραδοσιακά εδέσματα. Οι κάτοικοι και όχι μόνο παραβρέθηκαν μετά την παρέλαση στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Καταστήματος όπου με παραδοσιακή μουσική τίμησαν τη σημερινή μέρα δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας στη σημερινή περίοδο ερχόμενοι πιο κοντά μεταξύ τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 24.10.2011 & 25.10.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει [η συνεδρίαση που αναβλήθηκε] στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 24/10/2011, ώρα 20:00] και μαζί με τη συνεδρίαση της 25.10.2011 με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζητήθηκε στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας το θέμα για τα προβλήματα των Ειδικών Εργαστηρίων ΑμΕΑ Κοζάνης - Πτολεμαϊδας

Συζητήθηκε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας που συνεδρίασε στις 18.10.2011 για τα προβλήματα λειτουργίας των Ειδικών Εργαστηρίων Κοζάνης - Πτολεμαϊδας. Αποφασίστηκε η συνάντηση των τεσσάρων δημάρχων του Νομού Κοζάνης τις επόμενες ημέρες όπου και θα δουν τα προβλήματα λειτουργίας του και τους πιθανούς τρόπους διατήρησής τους. Σημειώνεται ότι το θέμα τέθηκε από το Δημήτρη Μαυροματίδη ως προ ημερησίας διάταξης θέμα με επιστολή που συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε λόγω του επείγοντος του θέματος αυθημερόν αμέσως μετά τη συνεδρίαση [13.10.2011] της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κοζάνης». Αναλυτικά η επιστολή όπου αποτυπώνεται η παρούσα κατάσταση και τα ερωτήματα που τίθενται δίνεται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική συνάντηση στην Ακρινή για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης Ακρινής – τρόπος προσδιορισμού του χώρου υποδοχής

Ενημερωτική συνάντηση ανοικτή σε όλους τους κατοίκους της Ακρινής με θέμα : «Διαδικασίες μετεγκατάστασης Ακρινής – Τρόπος προσδιορισμού του χώρου υποδοχής», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, στις 6 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Τ.Δ. Ακρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Η «μικρομεσαία» ρύπανση πανταχού παρούσα - Καταγγελίες από την περιοχή μεταξύ Κρόκου – Κοζάνης

Η καταθλιπτική κυριαρχία της ΔΕΗ ως βασικού ρυπαντή της περιοχής αφήνει στο περιθώριο τη ρύπανση από αστικές, γεωργικές ή βιοτεχνικές δραστηριότητες, η οποία συνήθως περνά στο «ντούκου». Τυπικοί εκπρόσωποι της «μικρομεσαίας» ρύπανσης αρκετά λατομεία, ασφαλτάδικα, σκουπιδότοποι, βυρσοδεψεία, σφαγεία, κλπ, τα οποία έχουν απασχολήσει επανειλημμένα την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης μετά από καταγγελίες περιοίκων. Ο έλεγχος είναι πλημμελής έως ανύπαρκτος, (για να μην πούμε ότι μερικές τέτοιες εγκαταστάσεις δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας !). Τα τελευταία δύο κρούσματα αφορούν την περιοχή ανάμεσα στην Κοζάνη και στον Κρόκο. Αρκετοί πολίτες έχουν παραπονεθεί το τελευταίο διάστημα για τις εξής περιπτώσεις : Καύση καλωδίων. Ιδιώτης καίει - χωρίς άδεια και μέτρα προστασίας - καλώδια με πλαστικό περίβλημα προκειμένου να πάρει τα χάλκινα σύρματα (Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή του χαλκού είχε ανεβεί διεθνώς στα ύψη). Η καύση γίνεται σε ανοιχτό χώρο που χρησιμοποιείται για συγκέντρωση παλιών αντικειμένων κάθε είδους (παλιατζίδικο). Τα καλώδια καίγονται σε ανοιχτά βαρέλια και ντουμανιάζει ο τόπος ! (Εγκατάσταση … hi tec). Οι επανειλημμένες συστάσεις και τα παράπονα της γειτονιάς έχουν πάει μέχρι στιγμής στο .. βρόντο. Καύση υπολειμμάτων αλλαντοποιίας. Κι εδώ τα προβλήματα ρύπανσης είναι σημαντικά. Όταν γίνεται η καύση, η αποπνικτική μυρωδιά εξαπλώνεται -βοηθούντος και του ανέμου – στη νοτιοδυτική Κοζάνη και φτάνει μέχρι το εξωκκλήσι του Αγίου Χαράλαμπου ίσως και το Βατερό. Υπενθυμίζουμε ότι οι - δυνητικοί – αέριοι ρύποι από τέτοιες δραστηριότητες είναι: Καύση πλαστικών καλωδίων: Φουράνια, διοξίνες, αλδεϋδες, αρωματικοί και χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες, που ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις δρουν τοξικά, και λειτουργούν ως καρκινογόνα, μεταλλαξιογόνα, και ψευδορμόνες. Καύση οστών και άλλων ζωικών παραγώγων. Πρέπει να γίνεται σε ειδικούς αποτεφρωτήρες με θερμοκρασία πάνω από 1000 βαθμούς, ενώ τα καυσαέρια να διέρχονται από σύστημα πλύσης και φίλτρο ενεργού άνθρακα. Προφανώς εδώ δεν υπάρχει τέτοια εγκατάσταση και η καύση είναι ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να παράγονται οργανικές ενώσεις θείου αζώτου κλπ, οι οποίες έχουν έντονη δυσοσμία και μερικές είναι επικίνδυνες και τοξικές. Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης πρόκειται να καταθέτει άμεσα επώνυμη καταγγελία για το θέμα αυτό στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας και ευελπιστεί σε άμεση ανταπόκριση. Αναγκαίο όμως είναι να πιέσουν την Υπηρεσία και οι πολίτες που ενοχλούνται και παραπονούνται. Συν Αθηνά και χείρα κίνει … Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 20.10.2011 - ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει [ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ] στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Πέμπτη 20/10/2011, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση 18.10.2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί, στις 18 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (ισόγειο π. Νομαρχιακού Μεγάρου), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τοποθέτηση Μαυροματίδη Δημήτρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης [10.10.2011] για την Έγκριση Στρατηγικού Σχεδίου Δήμου Κοζάνης 2011-2014


Συνάδελφοι, επειδή το παρόν στρατηγικό σχέδιο θα ακολουθήσει και η εξειδίκευση, με κοστολογημένα σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους σχέδια δράσης, δεν θα σταθώ σε επιμέρους σημεία πλην του τελευταίου κεφαλαίου [5] που αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό. Εκτίμηση μου είναι ότι ως βασική κατευθυντήρια αρχή είναι η μετεξέλιξη της περιοχής και η συνεισφορά του μεγαλύτερου ενεργειακού δήμου της χώρας σε ένα πολυδύναμο επενδυτικό κέντρο με άξονα την ενέργεια και την αναγόρευση της ως ενεργειακό κέντρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πράγμα που συνάδει με το Όραμα [4.1.2] όπως αποτυπώνεται στο παρόν σχέδιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης10.10.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 10/10/2011, ώρα 14:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button