Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Συγκρότηση Διεπιστημονικής Ομάδας Εργασίας για την «Συστηματική καταγραφή και διάσωση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Δυτική

Συγκρότηση Διεπιστημονικής Ομάδας Εργασίας για την
«Συστηματική καταγραφή και διάσωση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας»

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 12.12.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 12/12/2011, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 7.11.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 21/11/2011, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το στρατηγικό Σχέδιο

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε χθες 2 Τετάρτη Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα συζήτησης το στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Κοζάνης 2011-2014.

Ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κ Βαγγέλης Καραπάτσιος, ανέπτυξε το Στρατηγικό Σχέδιο Δήμου Κοζάνης 2011-2014, και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου Κοζάνης δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν υπόψη τις παρατηρήσεις που θα κατατεθούν στην διεπιστημονική ομάδα έργου, η οποία θα συντάξει το τελικό σχέδιο του επιχειρησιακού προγράμματος σε συνεργασία με τα όργανα διοίκησης, τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του προσώπων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 7.11.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 7/11/2011, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

28η Οκτωβρίου στην Ποντοκώμη

Φωτογραφία πανοραμική από την Ποντοκώμη κατά την τελετή πριν την παρέλαση των σχολείων. [κλικ στην φωτογραφία για καλύτερη εικόνα]Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου εθελοντών Ποντοκώμης για μια γιορτή που οι κάτοικοι της Ποντοκώμης ετοίμασαν με παραδοσιακά εδέσματα. Οι κάτοικοι και όχι μόνο παραβρέθηκαν μετά την παρέλαση στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Καταστήματος όπου με παραδοσιακή μουσική τίμησαν τη σημερινή μέρα δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας στη σημερινή περίοδο ερχόμενοι πιο κοντά μεταξύ τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 24.10.2011 & 25.10.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει [η συνεδρίαση που αναβλήθηκε] στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 24/10/2011, ώρα 20:00] και μαζί με τη συνεδρίαση της 25.10.2011 με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συζητήθηκε στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας το θέμα για τα προβλήματα των Ειδικών Εργαστηρίων ΑμΕΑ Κοζάνης - Πτολεμαϊδας

Συζητήθηκε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας που συνεδρίασε στις 18.10.2011 για τα προβλήματα λειτουργίας των Ειδικών Εργαστηρίων Κοζάνης - Πτολεμαϊδας. Αποφασίστηκε η συνάντηση των τεσσάρων δημάρχων του Νομού Κοζάνης τις επόμενες ημέρες όπου και θα δουν τα προβλήματα λειτουργίας του και τους πιθανούς τρόπους διατήρησής τους. Σημειώνεται ότι το θέμα τέθηκε από το Δημήτρη Μαυροματίδη ως προ ημερησίας διάταξης θέμα με επιστολή που συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε λόγω του επείγοντος του θέματος αυθημερόν αμέσως μετά τη συνεδρίαση [13.10.2011] της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κοζάνης». Αναλυτικά η επιστολή όπου αποτυπώνεται η παρούσα κατάσταση και τα ερωτήματα που τίθενται δίνεται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική συνάντηση στην Ακρινή για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης Ακρινής – τρόπος προσδιορισμού του χώρου υποδοχής

Ενημερωτική συνάντηση ανοικτή σε όλους τους κατοίκους της Ακρινής με θέμα : «Διαδικασίες μετεγκατάστασης Ακρινής – Τρόπος προσδιορισμού του χώρου υποδοχής», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, στις 6 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Τ.Δ. Ακρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Η «μικρομεσαία» ρύπανση πανταχού παρούσα - Καταγγελίες από την περιοχή μεταξύ Κρόκου – Κοζάνης

Η καταθλιπτική κυριαρχία της ΔΕΗ ως βασικού ρυπαντή της περιοχής αφήνει στο περιθώριο τη ρύπανση από αστικές, γεωργικές ή βιοτεχνικές δραστηριότητες, η οποία συνήθως περνά στο «ντούκου». Τυπικοί εκπρόσωποι της «μικρομεσαίας» ρύπανσης αρκετά λατομεία, ασφαλτάδικα, σκουπιδότοποι, βυρσοδεψεία, σφαγεία, κλπ, τα οποία έχουν απασχολήσει επανειλημμένα την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης μετά από καταγγελίες περιοίκων. Ο έλεγχος είναι πλημμελής έως ανύπαρκτος, (για να μην πούμε ότι μερικές τέτοιες εγκαταστάσεις δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας !). Τα τελευταία δύο κρούσματα αφορούν την περιοχή ανάμεσα στην Κοζάνη και στον Κρόκο. Αρκετοί πολίτες έχουν παραπονεθεί το τελευταίο διάστημα για τις εξής περιπτώσεις : Καύση καλωδίων. Ιδιώτης καίει - χωρίς άδεια και μέτρα προστασίας - καλώδια με πλαστικό περίβλημα προκειμένου να πάρει τα χάλκινα σύρματα (Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή του χαλκού είχε ανεβεί διεθνώς στα ύψη). Η καύση γίνεται σε ανοιχτό χώρο που χρησιμοποιείται για συγκέντρωση παλιών αντικειμένων κάθε είδους (παλιατζίδικο). Τα καλώδια καίγονται σε ανοιχτά βαρέλια και ντουμανιάζει ο τόπος ! (Εγκατάσταση … hi tec). Οι επανειλημμένες συστάσεις και τα παράπονα της γειτονιάς έχουν πάει μέχρι στιγμής στο .. βρόντο. Καύση υπολειμμάτων αλλαντοποιίας. Κι εδώ τα προβλήματα ρύπανσης είναι σημαντικά. Όταν γίνεται η καύση, η αποπνικτική μυρωδιά εξαπλώνεται -βοηθούντος και του ανέμου – στη νοτιοδυτική Κοζάνη και φτάνει μέχρι το εξωκκλήσι του Αγίου Χαράλαμπου ίσως και το Βατερό. Υπενθυμίζουμε ότι οι - δυνητικοί – αέριοι ρύποι από τέτοιες δραστηριότητες είναι: Καύση πλαστικών καλωδίων: Φουράνια, διοξίνες, αλδεϋδες, αρωματικοί και χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες, που ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις δρουν τοξικά, και λειτουργούν ως καρκινογόνα, μεταλλαξιογόνα, και ψευδορμόνες. Καύση οστών και άλλων ζωικών παραγώγων. Πρέπει να γίνεται σε ειδικούς αποτεφρωτήρες με θερμοκρασία πάνω από 1000 βαθμούς, ενώ τα καυσαέρια να διέρχονται από σύστημα πλύσης και φίλτρο ενεργού άνθρακα. Προφανώς εδώ δεν υπάρχει τέτοια εγκατάσταση και η καύση είναι ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να παράγονται οργανικές ενώσεις θείου αζώτου κλπ, οι οποίες έχουν έντονη δυσοσμία και μερικές είναι επικίνδυνες και τοξικές. Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης πρόκειται να καταθέτει άμεσα επώνυμη καταγγελία για το θέμα αυτό στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας και ευελπιστεί σε άμεση ανταπόκριση. Αναγκαίο όμως είναι να πιέσουν την Υπηρεσία και οι πολίτες που ενοχλούνται και παραπονούνται. Συν Αθηνά και χείρα κίνει … Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 20.10.2011 - ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει [ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ] στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Πέμπτη 20/10/2011, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση 18.10.2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί, στις 18 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (ισόγειο π. Νομαρχιακού Μεγάρου), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τοποθέτηση Μαυροματίδη Δημήτρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης [10.10.2011] για την Έγκριση Στρατηγικού Σχεδίου Δήμου Κοζάνης 2011-2014


Συνάδελφοι, επειδή το παρόν στρατηγικό σχέδιο θα ακολουθήσει και η εξειδίκευση, με κοστολογημένα σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους σχέδια δράσης, δεν θα σταθώ σε επιμέρους σημεία πλην του τελευταίου κεφαλαίου [5] που αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό. Εκτίμηση μου είναι ότι ως βασική κατευθυντήρια αρχή είναι η μετεξέλιξη της περιοχής και η συνεισφορά του μεγαλύτερου ενεργειακού δήμου της χώρας σε ένα πολυδύναμο επενδυτικό κέντρο με άξονα την ενέργεια και την αναγόρευση της ως ενεργειακό κέντρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πράγμα που συνάδει με το Όραμα [4.1.2] όπως αποτυπώνεται στο παρόν σχέδιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης10.10.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 10/10/2011, ώρα 14:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 26.09.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 26/9/2011, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τα αποτέλεσματα των εκλογών σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ στη Δυτική Μακεδονία


Τα αποτελέσματα των εκλογών της 19.09.2011 [με έντονη γραφή - bold είναι οι εκλεγμένοι]. Κλικ για το επίσημο πρακτικό των εκλογών της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – Α.Δ.Α.Κ.»

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημόσια Διαβούλευση Α΄ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δ. Κοζάνης 2011-2014



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 2007-2010
Α΄ ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Ο Δήμος Κοζάνης γνωστοποιεί στους Δημότες, τους τοπικούς κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής ότι θέτει σε δημόσια διαβούλευση την Α΄ φάση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Κοζάνης 2011-2014», «Στρατηγικός Σχεδιασμός», έως την 30-09-2011 .

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Αποστρατεία εφέδρων και στους δήμους

του Κώστα Τσαχάκη από το Έθνος

Ερχεται "σκούπα" εντός του Οκτωβρίου σε 325 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πλεονάζον προσωπικό των οποίων είτε θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας είτε θα απολυθεί άμεσα.

Η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις και χθες για πρώτη φορά ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για απολύσεις προσωπικού.

Ετσι παράλληλα με την επέκταση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας σε ολόκληρο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πέρα από τους 151 οργανισμούς που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα) θα... τρέχει μέχρι το τέλος του έτους και πρόγραμμα απολύσεων του πλεονάζοντος προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κι αυτό καθώς οι μισθολογικές δαπάνες στους ΟΤΑ έχουν εξακοντιστεί στα ύψη μιας και υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων εισπράττουν αποδοχές υψηλότερες έως και 60% σε σχέση με τους απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα.
Αποστρατεία εφέδρων και στους δήμους

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο... μάτι του κυκλώνα θα βρεθούν 12.000 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και 15.000 υπάλληλοι σε δήμους οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Παράλληλα κινδυνεύουν και 17.000 συμβασιούχοι καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιορίσει κατά 50% τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για τους υπόλοιπους 55.000 μόνιμους υπαλλήλους των δήμων επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα εφεδρείας.

Πιο αναλυτικά το σχέδιο για του ΟΤΑ περιλαμβάνει δύο βήματα.
Οπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», η έκθεση του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ανάβει το πράσινο φως για «ψαλίδι» 30% στις οργανωτικές δομές των υπουργείων
Οπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», η έκθεση του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ανάβει το πράσινο φως για «ψαλίδι» 30% στις οργανωτικές δομές των υπουργείων

Το πρώτο αφορά σε αθρόες μετατάξεις προσωπικού από δήμο σε δήμο. Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο
Το δεύτερο, για όσους υπαλλήλους δεν δεχθούν τη μετάταξη, έχει να κάνει είτε με την υπαγωγή τους σε καθεστώς εφεδρείας είτε με απευθείας απόλυση.

Πιο αναλυτικά το στίγμα των κυβερνητικών προσθέσεων έδωσε χθες ο κ. Κουκουλόπουλος.

"Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων. Αυτές οι θέσεις θα "προκηρυχθούν" για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση των υπαλλήλων, για όσους δεν επιλέξουν αυτή την διαδικασία, τότε θα πάμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Εφερε μάλιστα ως παραδείγματα τους δήμους Μενιδίου και Πειραιά, λέγοντας πως αν δεν βρεθούν με 200 και 100 υπαλλήλους λιγότερους δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην πρώτη γραμμή της εξόδου θα βρεθούν οι υπάλληλοι σε ελλειμματικούς δήμους καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του έτους να πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε όλους τους δήμους.

Οπως σημείωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, 10 με 15 ελλειμματικοί δήμοι δεν είναι σε θέση να σηκώσουν τα δανειακά τους βάρη "αν δεν ελαφρύνουν από προσωπικό".

Εξάλλου μετά τη γνωστοποίηση της "μαύρης λίστας" με τους 151 φορείς στους οποίους θα εφαρμοστεί άμεσα η εφεδρεία θα ακολουθήσει και "λίστα" με εννέα εισηγμένες επιχειρήσεις που δεν συμπεριλήφθηκαν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως λένε στο υπουργείο, αυτό έγινε προκειμένου να ξεπεραστούν νομικά προσχώματα.

10 ερωτήσεις - απαντήσεις
Η εφεδρεία από το Α έως το Ω

1. Ποιοι θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας;

Οι υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τους φορείς γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις και ΑΕ του Δημοσίου) που θα κριθούν ως "πλεονάζον" προσωπικό. Το 10%, σε πρώτη φάση, 151 φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Σε δεύτερη φάση ακολουθούν οι ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

2. Πόσα άτομα αναμένεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία;

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα τεθούν σε εφεδρεία 40.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

3. Πώς θα γίνει η αξιολόγηση του πλεονάζοντος προσωπικού;

Στο πρώτο κύμα βλέπουν την πόρτα της εξόδου κατά προτεραιότητα όσοι έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα (ΥΕ, ΔΕ). Σε δεύτερη φάση, οι φορείς με περισσότερους από 100 εργαζόμενους θα αξιολογήσουν σε συνεργασία με εξωτερικούς συμβούλους το πλεονάζον προσωπικό υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

4. Με ποια κριτήρια θα κατατάσσει το ΑΣΕΠ το πλεονάζον προσωπικό;

Το προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης πριμοδοτείται με έξτρα μόρια για διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μόρια επίσης δίνουν η γνώση ξένων γλωσσών, η προϋπηρεσία, η εμπειρία, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και η χρονική διάρκεια παραμονής στον πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ. Προηγούνται οι ανάπηροι 50% και άνω και όσοι έχουν γυναίκα ή παιδιά με αναπηρία 67% και άνω.

5. Για πόσο χρόνο και με ποια αμοιβή τίθεται το προσωπικό σε εφεδρεία;

Το "πλεονάζον" προσωπικό θα λαμβάνει για 12 μήνες το 60% του βασικού μισθού.

6. Πόσοι "έφεδροι" θα μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις;

Εάν φέτος πραγματοποιηθούν 50.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, τότε το 2012 με την αναλογία "1:5" θα πραγματοποιηθούν 10.000 προσλήψεις και μετατάξεις. Εξ αυτών οι 1.000 θα είναι από "εφέδρους".

7. Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους;

Θα επιλέγονται κατά προτεραιότητα για απασχόληση ορισμένου χρόνου, σε ποσοστό 30% επί του συνόλου των θέσεων. Προηγούνται, επίσης, για την επιλογή υποψηφίων για μερική απασχόληση, αλλά θα διαγράφονται από τους πίνακες κατάταξης αν βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

8. Εάν απασχοληθούν ως συμβασιούχοι για 8 μήνες, τι θα κάνουν μετά;

Θα μπαίνουν εκ νέου σε εφεδρεία για 4 μήνες και θα αναμένουν τη μετάταξη ή θα υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να απασχοληθούν ως συμβασιούχοι.

9. Τι σημαίνει επέκταση της εφεδρείας στις παρυφές του στενού δημόσιου τομέα;

Καταρχήν η εφεδρεία αφορά υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε ΝΠΙΔ και σε ΑΕ του Δημοσίου. Θα επεκταθεί και σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου σε ΝΠΔΔ.

10. Κινδυνεύουν οι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα;

Με τη δημιουργία του "επιτελικού κράτους", θα μειωθούν οι οργανικές μονάδες του Δημοσίου κατά 30%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και την κατάργηση οργανικών θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητεί νομοθετικά εργαλεία για να επεκτείνει την εργασιακή εφεδρεία και στους μόνιμους υπαλλήλους, που προστατεύονται από το Σύνταγμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Οι πληττόμενοι οικισμοί για τις προσλήψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ, ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Θα περιμέναμε τουλάχιστον να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων οι «φορείς» και να διατυπώνουν πραγματικά αναπτυξιακές προτάσεις και όχι προτάσεις (που δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ) του τύπου «Να αλλάξει ο Νόμος για τις οκτάμηνες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να έχουν δικαίωμα απασχόλησης και άνεργοι οικισμών που δεν χαρακτηρίζονται πληττόμενοι, λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την περιοχή».
Παρατηρούμε μια προσπάθεια συστηματικής προώθησης θέσεων που δεν εκφράζουν τους κατοίκους των πληττομένων περιοχών οι οποίοι βιώνουν πέραν του φάσματος της ανεργίας και τις πιο έντονες επιπτώσεις από την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ. Και μάλιστα αυτή η προσπάθεια προβάλλεται ως «συλλογική» θέση χωρίς να κληθούν οι κάτοικοι ή οι φορείς των πληττομένων περιοχών να συμμετέχουν που είναι και στην πραγματικότητα η καρδιά του ενεργειακού λεκανοπεδίου. Επισημαίνουμε ότι η έννοια του πληττόμενου οικισμού έχει την έννοια και της συρρίκνωσης του ζωτικού χώρου (λόγω των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων από τη ΔΕΗ) με ακόλουθη μείωση της απασχόλησης.
Εμείς ζητούμε την αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που προβλέπονται στις εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες. Σημειώνεται ότι πρόθεση όλων μας είναι να προχωρήσει η κατασκευή των νέων μονάδων και των μετεγκαταστάσεων των οικισμών. Η απασχόληση και η βιωσιμότητα των οικισμών μας είναι κυρίαρχοι στόχοι τους οποίους επιθυμούμε.
Άλλωστε εμείς είμαστε οι κάτοικοι των οικισμών που βάλαμε κυρίως «πλάτη» ώστε να υπάρξει το οικοδόμημα ΔΕΗ και λιγνίτης. Στα δικά μας αγροκτήματα έγιναν και γίνονται αναγκαστικές απαλλοτριώσεις πλησίον των οικισμών μας. Οι πληττόμενοι οικισμοί, έχουν στερηθεί την δυνατότητα εκμετάλλευσης και αξιοποίησης, έκτασης μεγαλύτερης των 150 χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή.
Η πιο «ήπια» έκφραση που μπορούμε να διατυπώσουμε είναι ότι για εμάς δεν είναι επιθυμητή η πιθανή διάσπαση του αραγούς μετώπου του ενεργειακού λεκανοπεδίου ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν όλους τους φορείς να διατυπώνουν προτάσεις για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης με αναπτυξιακό προσανατολισμό που να απαντούν στα ερωτηματικά που τίθενται για το μέλλον της περιοχής και όχι να προσπαθούν να δημιουργούν αντιθέσεις στέλνοντας λάθος μηνύματα.


Ο υπογράφοντες:
ΑΛΜΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Τ.Σ. Μαυροδενδρίου
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Τ.Σ. Μαυροπηγής
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ Πρόεδρος Τ.Σ. Ποντοκώμης
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκώμης
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Πρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Ποντοκώμης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφτηκε χθες 31.8.2011 και δημοσιοποιήθηκε στο Διαύγεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) η απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή Πρότυπου Βιοκλιματικού Σχολικού Συγκροτήματος Δημοτικού - Νηπιαγωγείου με εφαρμογή τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Ο.Τ.15 της ΖΕΠ Κοζάνης» προϋπολογισμού 9.123.000€
Να σημειωθεί ότι είχε υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης από τον Δήμο Κοζάνης με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης (ΔΕΠΕΠΟΚ) τον Δεκέμβριο του 2010, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης, στα πλαίσια της πρόσκλησης «Επιδεικτικά Βιοκλιματικά Σχολεία»
Με το εν λόγω έργο, πέρα από το γεγονός ότι επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα των 1200 κατοίκων της ΖΕΠ Κοζάνης, θα κατασκευαστεί ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο μοναδικό στη χώρα μας 4.200m² μέγιστης δυναμικότητας 250 μαθητών και 50 νηπίων, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα τις σύγχρονες απαιτήσεις στην κατασκευή σχολικών μονάδων με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του καθώς γίνεται εκτεταμένη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οι ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου για θέρμανση, κλιματισμό και ηλεκτρική ενέργεια θα είναι ιδιαίτερα μειωμένες εξαιτίας του βιοκλιματικού του σχεδιασμού και τη χρήση κατάλληλων υλικών και θα καλύπτονται από ένα σύγχρονο αλληλοσυμπληρούμενο σύστημα γεωθερμίας, θερμικής ηλιακής ενέργειας τηλεθέρμανσης και φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών του, είναι η δραματική μείωση των λειτουργικών του εξόδων, τα οποία επιφορτίζεται ο Δήμος Κοζάνης, σχεδόν κατά 75% αναφορικά με ένα συμβατικό κτήριο. Επίσης το κτήριο κατατάσσεται στην ενεργειακή κλάση Β+ σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ)
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου η δημοπράτηση θα γίνει εντός του έτους και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2012 η ολοκλήρωσή του, περί τα τέλη του 2014.
Η εν λόγω απόφαση ένταξης εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του έργου και σφραγίζει την δημιουργία του πρώτου σχολείου στη ΖΕΠ Κοζάνης επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επίπονες και πολύχρονες προσπάθειες της ΔΕΠΕΠΟΚ, η οποία όχι μόνο επιφορτίστηκε την χρηματοδότηση των μελετών με δικούς της πόρους, ελλείψει άλλων πηγών από Εθνικά ή Κοινοτικά Προγράμματα, αλλά και υλοποίησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης του έργου (αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ) μέχρι και την σύνταξη και υποβολή του φακέλου πρότασης στο ΥΠΕΚΑ από τον Δήμο Κοζάνης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 30.08.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Τρίτη 30/8, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Mέχρι αύριο Τετάρτη 17/08 οι αιτήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης - Αρκετές θέσεις σε Μαυροδένδρι και Πτολεμαΐδα

Στην πρόσληψη προσωπικού προχωρά η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για την κάλυψη εποχιακών ή παροδικών αναγκών στα εργοστάσια Πλατέος και κατ' επέκταση στα Κέντρα Συγκέντρωσης Πτολεμαΐδας και Μαυροδενδρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το kozan.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση επί των διαδικασιών μετεγκατάστασης Ποντοκώμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ποντοκώμης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των κατοίκων επί των διαδικασιών μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ανακοίνωση για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης [διαδικασία απαλλοτρίωσης]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αναρτήθηκαν χθες 8.8.2011 ημέρα Δευτέρα στο Δήμο Κοζάνης (Δημοτικό Κατάστημα Ποντοκώμης) ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και την 28.8.2011, για διατύπωση τυχόν παρατηρήσεων επί της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του προς μετεγκατάσταση οικισμού Ποντοκώμης έκτασης 887.230,56 τ.μ. (ΟΠΚ3) για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος από τη ΔΕΗ ΑΕ: 1. Κτηματολογικό Διάγραμμα που απεικονίζει τις προ απαλλοτρίωση εκτάσεις με τις επιμέρους ιδιοκτησίες 2. Κτηματολογικό Πίνακα με τους φερόμενους ιδιοκτήτες, τα εμβαδά και τα κύρια προσδιοριστικά στοιχεία των προς απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ένταξη δικτύου αποχέτευσης Μαυροδενδρίου Κοζάνης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, Άξονας Προτεραιότητας 8 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» το έργο: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Δ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 3.350.000 €, με δικαιούχο το Δήμο Κοζάνης.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή:
• εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου με 450 ιδιωτικές συνδέσεις
• κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και καταθλιπτικού αγωγού
• αντλιοστασίου και τον εξοπλισμό του με ασύρματο σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού.
Συνολικά θα κατασκευαστούν 19,07 χιλιόμετρα αγωγών.
Το έργο σχεδιάστηκε και μελετήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, η οποία στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος, σχεδίασε και υλοποιεί μια σειρά έργων σε συνεργασία με τους Δήμους μέσω προγραμματικών συμβάσεων για την επεξεργασία λυμάτων και την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς.
Το έργο θα συμβάλλει στην αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος (εδάφους, αέρα και επιφανειακών – υπογείων υδάτων), καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μαυροδενδρίου.
Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου προβλέπεται η σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου Μαυροδενδρίου με την υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συμπαράσταση του Δήμου Κοζάνης στον αγώνα των κατοίκων της Ποντοκώμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αντίδραση των κατοίκων της Ποντοκώμης στην περιβαλλοντική ρύπανση που υφίσταται η περιοχή από την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, καταδεικνύει με έμφαση την ανάγκη της αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού των μονάδων, καθώς και την αυστηρή τήρηση των κανόνων εξόρυξης του λιγνίτη. Αποδεικνύει επίσης, την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του οικισμού με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες.
Ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται μαζί με τους συμπολίτες της Ποντοκώμης στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, για την άρση των δυσκολιών του εγχειρήματος, όντας συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ποντοκώμης: Ανακοίνωση για κατάληψη του Ορυχείου Καρδιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης θα προβεί σε συμβολική κατάληψη του Ορυχείου Καρδιάς στη θέση εισόδου του Ορυχείου (γραμμές τραίνου παλιού δρόμου Ποντοκώμης - Χαραυγής) αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 από 11:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στις συνεχόμενες περιβαλλοντικές υπερβάσεις που καθιστούν αφόρητες τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού και της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Σαμαράς Αντώνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Στο Κέντρο Περιβάλλοντος ο έλεγχος και η εποπτεία των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Στο Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο έλεγχος και η εποπτεία των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παρατίθεται το σχετικό video από το kozani.tv του σχετικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας [12.07.2011]

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επιστολή Δήμου Κοζάνης τοπικό Πόρο Ανάπτυξης [12.07.2011]

ΘΕΜΑ: Τροποποίησης-Συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ5.179/ 17788/23.9.2005 υπουργικής απόφασης σχετικά με την Κατανομή, Διάθεση και Καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς ( ΦΕΚ 1370/Β/3-10-05), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπ΄αρ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/14921/17..7.2006 (ΦΕΚ1020/Β) και την υπ΄αρ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ5.179/456/οικ.575/9-1-2008 Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ 12/Β/11-1-08).
Σχετικά:
α) Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.1.179/297/οικ.8889/14-4-2011 έγγραφό σας
β) η από 5-5-2011 συνάντηση στο γραφείο σας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
1. Με τον Ν. 2446/1996 επιβάλλεται το τέλος ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ρεύματος από τους θερμικούς λιγνιτικούς σταθμούς των νομών Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας. Το τέλος ανάπτυξης ορίζεται στο 0,4% του ετήσιου κύκλου εργασιών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Η κατανομή των κονδυλίων γίνεται αναλογικά σύμφωνα με την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας από τους θερμικούς λιγνιτικούς σταθμούς που λειτουργούν στους τρείς νομούς.
Με την υπουργική απόφαση του 2008 (ΦΕΚ 12/Β/11.01.2008 διαμορφώθηκαν τα ποσοστά κατανομής ως εξής: για τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας σε ποσοστό 50% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε νομό χωριστά στη Ν.Α Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας. Σε ποσοστό 35% του συνολικού ποσού στους ενεργειακούς δήμους και σε ποσοστό 15% του συνολικού ποσού στο σύνολο όλων των μη ενεργειακών δήμων και κοινοτήτων των αντίστοιχων Ν.Α Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας.
Με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την δημιουργία λιγότερων και ισχυρότερων δήμων προκύπτει η ανάγκη τροποποίησης του υφιστάμενου πλαισίου και προσαρμογής του στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν.
2. Είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την διαχείριση του πόρου το 2008 έγινε αιφνίδια, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και με κάθετη αντίθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτονται αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και το Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης.
3. Με την ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων του Ν.3852/2010 για την αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η χώρα μας εισήλθε σε μία νέα εποχή. Οι οργανισμοί Τοπική Αυτοδιοίκησης αποτελούν πλέον τους νέους ισχυρούς βραχίονες της τοπικής ανάπτυξης αφού και μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι αυτοδιοικητικοί οργανισμοί έγιναν αλλά και σε επίπεδο αρμοδιοτήτων ενισχύθηκαν σημαντικά και στο μέλλον ενισχύονται ακόμη περισσότερο.
Δημιουργήθηκαν εκείνοι οι οργανισμοί που έχουν πλέον την ικανότητα να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν έργα δράσεις και πρωτοβουλίες που τους αφορούν. Να υλοποιούν αναπτυξιακά έργα και να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες τους.
Είναι επιπλέον εκείνο το επίπεδο διοίκησης που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, είναι ο φορέας εκείνος που έχει την αρμοδιότητα να υλοποιήσει έργα υποδομής, ανάπτυξης και προστασίας περιβάλλοντος στην περιοχή του.
Επισυνάπτω κατάλογο έργων που εντάχθηκαν στο 3ο ΕΑΠ του Ν. Κοζάνης από την Ν.Α Κοζάνης και διατυπώνω το ερώτημα: Ποια από τα έργα αυτά δεν είναι έργα αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ποια από τα έργα αυτά δεν μπορεί να υλοποιήσει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως διαμορφώθηκε μετά τον Καλλικράτη;
Η εμπλοκή και άλλων φορέων στην υλοποίηση των έργων δημιουργεί και θεσμικά προβλήματα (αρμοδιότητας) αλλά αντιβαίνει και στην αρχή της επικουρικότητας.
4. Η καθημερινή λειτουργία της ΔΕΗ, μέσα στα διοικητικά όρια των Ενεργειακών Δήμων, δημιουργεί όπως είναι γνωστό μία σειρά από προβλήματα περιβάλλοντος, ασφάλειας, οχλήσεων κτλ. Είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κύριε Υπουργέ αυτή που καλείται να παίξει τον ενδιάμεσο φορέα ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες και την ΔΕΗ για να βρεθούν λύσεις. Είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που καλείται να δώσει άμεσες λύσεις στα τοπικά προβλήματα. Είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπορεί να εγγυηθεί τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, να διασφαλίσει την εφαρμογή της Νομοθεσίας, να συζητάει θεσμικά με την ΔΕΗ και να είναι ένας αξιόπιστος θεσμικός συνομιλητής. Είναι επομένως αυτός ο φορέας που με την διαχείριση του τοπικού πόρου μπορεί να διασφαλίζει το συμφέρον την ασφάλεια και το περιβάλλον του τόπου.
5. Αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν νομοθετικά κατοχυρωθεί, μία σειρά από μετεγκαταστάσεις. Οι μετεγκαταστάσεις αυτές ( της Ποντοκώμης και της Ακρινής ειδικότερα για τον Δήμο Κοζάνης) έχουν γίνει πλέον Δημοτικές υποθέσεις μιας και οι μετακινήσεις των οικισμών γίνονται εντός των διοικητικών ορίων του ίδιου Δήμου.
Ο Τοπικός Πόρος ιστορικά χρηματοδότησε και ωρίμασε, μελετητικά τις διαδικασίες μετεγκατάστασης και βοήθησε την παρακολούθηση – υποστήριξη της όλης διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο η διαχείριση του Τοπικού Πόρου να ασκείται από τον φορέα που καλείται να υλοποιήσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης (θεσμικά ζητήματα – μελέτες – έργα), δηλαδή τους Δήμους.
6. Όλοι οι παραπάνω λόγοι συνηγορούν κατά την γνώμη μας στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης του Τοπικού Πόρου. Την αλλαγή του και την προσαρμογή του στις νέες συνθήκες οργάνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις νέες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον νέο ρόλο που καλείται αυτή να αναλάβει τόσο στις σχέσεις με την ΔΕΗ όσο και στον τομέα των μετεγκαταστάσεων.
Συνηγορούν στον επανασχεδιασμό του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης του πόρου, όπως ήταν στον αρχικό σχεδιασμό με κυρίαρχη την ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει η πρόταση που κατατέθηκε από το δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.
Στην κατεύθυνση αυτή η αναλογία συμμετοχής των ενεργειακών και των μη ενεργειακών Δήμων του Νομού Κοζάνης στην διαχείριση του Τοπικού Πόρου θεωρούμε πως πρέπει να είναι ίδια με την σημερινή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ



Συνημμένα: 1) Απόφαση Δ.Σ Δήμου Κοζάνης
2) Αποφάσεις ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης
3) Ενταγμένα έργα Ν.Α Κοζάνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόστιμο 60.000 € στη ΔΕΗ

Νέο πρόστιμο ύψους 60.000 € επέβαλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στη ΔΕΗ, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επεβλήθη για την αυθαίρετη και παράνομη εκμετάλλευση του «Ορυχείου Πτολεμαΐδας» πέραν των ορίων που προσδιορίζονται στην εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη, καθώς και στην έλλειψη διαβροχής στο χώρο των εργασιών.
«Η συμπεριφορά της ΔΕΗ είναι απαράδεκτη και προκλητική. Η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, η αξιοποίηση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών και η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για συνολικό σχεδιασμό στις παραχωρήσεις εκτάσεων, προβλέψεις περιβαλλοντικών επεισοδίων και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού κεντρικής πλατείας Κοζάνης

Για το θέμα του περιβαλλοντικού επεισοδίου στο λεκανοπέδιο

Προς ημερησίας διάταξη έθεσα το παρακάτω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο [11.07.2011]: "Συνάδελφοι σήμερα είχαμε ένα οξύ περιβαλλοντικό επεισόδιο [η κατάσταση ήταν αφόρητη στο ενεργειακό λεκανοπέδιο] το οποίο επέφερε και παύση εργασιών σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρέπει ως Δήμος Κοζάνης να πιέσουμε να υπάρξει συμφωνημένο εργαλείο πρόγνωσης περιβαλλοντικών επεισοδίων. Ως Δήμος πρέπει να παρέμβουμε διότι σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ειπώθηκε ότι είχαμε μερική αναστολή της λειτουργίας των λιγνιτορυχείων."

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Μελέτη ολοκληρωμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ΑΠΘ στο Δ. Δημητρίου Υψηλάντη

Παρατίθεται η μελέτη για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους στην Ποντοκώμη και στο Μαυροδένδρι. Θυμίζεται ότι αφορά την μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές του Εργαστηρίου Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) [κλικ για παλιότερη ανάρτηση].

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 11.07.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 11/7, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Διαβούλευση για τη νέα Υπουργική Απόφαση για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την κατανομή, διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς

Σε μια εποχή όπου η προστασία από την περιβαλλοντική υποβάθμιση δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη ζητούμενο ποιότητας ζωής αλλά αντίθετα την ίδια τη ζωή και την ουσία της, έχει μεγάλη σημασία ως ένα είδος ανταπόδοσης ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται θετικά αντισταθμιστικά ωφελήματα στις τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν οι λιγνιτικοί σταθμοί.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: 6 μήνες Καλλικράτης

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, συζήτησαν τη λειτουργία του νέου Δήμου με τα τοπικά συμβούλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας για την λειτουργία του Δήμου μετά τους πρώτους 6 μήνες λειτουργίας του με το νέο σχήμα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2011, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου.

Η συνάντηση είχε στόχο την πλήρη ενημέρωση των αιρετών όλων των βαθμίδων σχετικά με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου και την πληροφόρησή τους για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των πολιτών.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης κ. Μάρκος Φλώρος, τόνισε την ανάγκη να επαναλαμβάνεται τακτικά η συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με όλες τις δυνάμεις της Δημοτικής Αρχής, με τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους πολίτες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας επεσήμανε την δυσκολία του εγχειρήματος του νέου Καλλικρατικού Δήμου, και τόνισε πως «όλοι οι αιρετοί του Δήμου έχουμε έναν κοινό στόχο. Να υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση, τον συμπολίτη, τον δημότη του διευρυμένου δήμου Κοζάνης. Η σημερινή ομάδα εργασίας έχει στόχο να καλύψει την ανάγκη για διευκρινίσεις σχετικά με την καθημερινή λειτουργία του δήμου και να πληροφορήσει τους συναδέλφους ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».
Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης επιγραμματικά στους παραβρισκόμενους τους κεντρικούς στόχους και πυλώνες ανάπτυξης που θα δώσουν πνοή στον Δήμο Κοζάνης τη νέα περίοδο.
Οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι επιχειρήσεων και οργανισμών, ανέλυσαν τις αρμοδιότητες και δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας, καθώς και την στρατηγική τους. Με το πέρας των τοποθετήσεων, ακολούθησαν ερωτήσεις για την λειτουργία των υπηρεσιών και παρατηρήσεις για την αποτελεσματικότητά τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τοποθέτηση Δ. Μαυροματίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης [29.6.2011] για τον ΟΕΥ του Δήμου Κοζάνης


Επί του οργανισμού [1ο θέμα] αναφέρω ότι έγινε σημαντική δουλειά δεδομένου ότι είναι το εργαλείο για να υλοποιούνται οι πολιτικές για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Απλά θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:
Γραφείο απασχόλησης που προτείνεται στη Δνση Διοικητικών Υπηρεσιών
Το Γραφείο Απασχόλησης είναι θέμα που έχει να κάνει με τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και κατά την άποψη μου πρέπει να είναι στο Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Εκδήλωση στην Ποντοκώμη για συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κύριο εισηγητή τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Ποντοκώμη, με θέμα την αναπτυξιακή διάσταση της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης με αφορμή την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, ενώ συνδιοργανωτής ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποντοκώμης κ. Ιωσήφ Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αβραάμ Μιχαηλίδης, επεσήμαναν την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης σε έναν οικισμό με ταυτότητα και χαρακτήρα.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, στην παρέμβασή του τόνισε τον βασικό ρόλο της αρχιτεκτονικής και του πολιτιστικού αποθέματος στην ανάπτυξη και το νέο οικονομικό μοντέλο του Δήμου, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι ο νέος οικισμός θα πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση και να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν σε προηγούμενες μετεγκαταστάσεις.
Ο κ. Χαραλαμπίδης στην εισήγησή του, δήλωσε γοητευμένος με την ιδέα της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο σύνολο των πολιτισμών που συνθέτουν το νέο Δήμο Κοζάνης και τόνισε την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής διόρθωσης της αισθητικής της πόλης, στην οποία θα αποτυπώνεται η ιστορία της και η σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε δημιουργική συζήτηση και τοποθετήσεις των καλεσμένων με μια σειρά από προτάσεις που αφορούσαν το θέμα της αξιοποίησης του πολιτισμού ως μέσον ανάπτυξης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 29.06.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Τετάρτη 29/6, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ο Μ. Χαραλαμπίδης στην Ποντοκώμη

Ο Δήμαρχος Κοζάνης σας προσκαλεί στην ομιλία-συζήτηση με κεντρικό ομιλητή
τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη και θέμα: «Η ανάκτηση της aρχιτεκτονικής κληρονομιάς
προυπόθεση για την ευημερία Η πρόκληση του νέου οικισμού Ποντοκώμης» την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ποντοκώμης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης
Λάζαρος Μαλούτας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Άποψη του ΤΕΕ Τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την κατασκευή αναψυκτηρίου στο Δημοτικό Πάρκο Κοζάνης


Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας , μετά από σχετική ερώτηση δημότη Κοζάνης για τη κατασκευή ή μη αναψυκτηρίου εντός του Δημοτικού Πάρκου Κοζάνης, ασχολήθηκε στην 17η /26-5-2011 συνεδρίασή της με το θέμα της αξιοποίησης του Δημοτικού Πάρκου καλώντας τον μελετητή του έργου κ. Γ. Σαμαρνιώτη και τη Μόνιμη Επιτροπή Χωροταξίας – Πολεοδομίας του τμήματος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

«Νέφος παλαιού τύπου» στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας - Μελέτη για Ποντοκώμη και Μαυροδένδρι

Από την Καθημερινή, του Θανάση Τσίγγανα

Ενα νέφος με «παλιά ταυτότητα» είναι αυτό που καλύπτει συχνά τα πρωινά το λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας τα τελευταία χρόνια. Το λεκανοπέδιο της Δ. Μακεδονίας, γνωστό και ως «ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας», πληρώνει υψηλό τίμημα στην αναπτυξη, αφού κατατάσσεται ως η τέταρτη περιοχή της χώρας με τη χειρότερη ατμόσφαιρα, μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 14.06.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Τρίτη 14/6, ώρα 20:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Ανακύκλωση λαμπτήρων


Οργανωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Υλικών με εντυπωσιακά αποτελέσματα, εφαρμόζει ο Δήμος Κοζάνης από το 1992. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών, στα τρία αρχικά ανακυκλώσιμα υλικά (γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο) έχουν προστεθεί και άλλα όπως το πλαστικό,  οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα ελαστικά αυτοκινήτων, τα χρησιμοποιούμενα ορυκτέλαια, οι κοινές μπαταρίες, οι μπαταρίες αυτοκινήτων.
Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει εδώ και 2 χρόνια στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Λαμπτήρων, συλλέγοντας και στέλνοντας στην ανακύκλωση όλους τους καμένους λαμπτήρες που συλλέγουν τα συνεργεία του (Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού), από την συντήρηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού οδών, πλατειών καθώς και των δημοτικών κτιρίων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 06.06.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 6/6, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

67η επέτειος του ολοκαυτώματος Λιβερών 5.6.2011

Ο Δήμος Κοζάνης και το τοπικό Συμβούλιο Λιβερών, οι συγγενείς των θυμάτων και οι Αντιστασιακές Οργα­νώσεις της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδο­νίας σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την 67η επέτειο του ολοκαυτώματος Λιβερών από τα στρα­τεύματα κατοχής, η οποία θα γίνει στις 5 Ιουνίου 2011.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.45 Έναρξη εκδηλώσεων

11.00 Επιμνημόσυνη Δέηση

11.15 Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας

11.30 Προσκλητήριο Νεκρών

11.45 Κατάθεση Στεφάνων σιγή ενός λεπτού και Εθνικός Ύμνος.

12.00 Τέλος της εκδήλωσης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 23.05.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 23/05, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Αποτελέσματα 3ου τουρνουά της σειράς Grand Prix 2010-2011 "Υψηλάντεια 2011"


Δελτίο  Τύπου του Γυμναστικού Συλλόγου Ποντοκώμης

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 διεξήχθη στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας το 3ο τουρνουά της σειράς Grand Prix 2010-2011 "Υψηλάντεια 2011".
Πραγματοποιήθηκαν δύο τουρνουά, το πρώτο άνω των δεκατριών ετών και το δεύτερο κάτω των δώδεκα ετών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 16.05.2011

Tακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, [Δευτέρα 6/05, ώρα 19:00] με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΚΕΔΚΕ: Περί της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣΔΔΑ για τους υπερχρεωμένους Δήμους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2011 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

1. Τα χρέη των δήμων αποτελούν χρέη της κεντρικής κυβέρνησης που μεταβιβάζονται στους δήμους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. υπουργός Εσωτερικών οι δήμοι χρωστούν σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες 1,891 δις €. Σημειώνεται ότι τα παρακρατηθέντα ποσά των δήμων από την κεντρική διοίκηση, σύμφωνα με το νόμο, ανέρχονται σε 1,711 δις €. Το ποσό αυτό αποτελεί αποτέλεσμα πολυετών παρακρατήσεων. Σε περίπτωση που υπολογιστούν οι αναλογούντες τόκοι τα παρακρατηθέντα από τους ΟΤΑ υπερβαίνουν τον συνολικό δανεισμό τους.

Οι υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους ανέρχονται σε 1,270 δις €. Μόνο το 2010 παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στους ΟΤΑ θεσμοθετημένοι πόροι ύψους 1,5 δις €. Σε περίπτωση δηλαδή που το κεντρικό κράτος τηρούσε τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, οι ΟΤΑ όχι μόνο δεν θα παρουσίαζαν χρέη αλλά θα είχαν απαιτήσεις και διαθέσιμα περισσότερα από 2,5 δις €, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. υπουργός Εσωτερικών

Είναι φανερό ότι το κεντρικό κράτος, μέσω των περικοπών στους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, μεταφέρει τα δικά του ελλείμματα στην Τ.Α.

2. Η Τ.Α. δεν χρωστάει «τα μαλλιοκέφαλά της»

Το σύνολο των δανείων και των μακροπρόθεσμων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των 325 δήμων ανέρχεται στο 1/3 του χρέους μίας μόνο ΔΕΚΟ. Το οικονομικό αποτέλεσμα των δήμων δεν έχει καμία σχέση με ΔΕΚΟ ή νοσοκομεία.

Το ελληνικό κράτος παραμένει το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης

Ο δείκτης, που παρέθεσε ο κ. υπουργός, Συνολικές Δαπάνες της ΤΑ/ ΑΕΠ, είναι ένας δείκτης που μετράει, διεθνώς, τη συγκέντρωση ή την αποκέντρωση ενός κράτους. Η χώρα μας δεν καταλαμβάνει απλώς τις τελευταίες θέσεις στο σχετικό πίνακα αλλά με τις παρακρατήσεις που παρατηρούνται τελευταία και την ύφεση, η οικονομική θέση της Ελληνικής Τ.Α. συνεχώς επιδεινώνεται.

4. Για όλα τα κακά του Ελληνικού δημοσίου και κυρίως για το δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος δεν είναι υπεύθυνη η Τ.Α.

Όταν οι Ελληνικοί ΟΤΑ έχουν το μικρότερο δανεισμό σε όλη την Ευρώπη και η σχέση τους με το δημοσιονομικό χρέος της χώρας είναι 0,7% είναι φανερό ότι οποιαδήποτε πλέον συνέχεια σε σχετικές συζητήσεις είναι εκ του πονηρού.

5. Δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι μπαταχτσήδες

Από τους 325 δήμους μόνο 24 θεωρήθηκαν ως «κόκκινοι». Είναι σίγουρο ότι μετά τη μελέτη των ορκωτών ελεγκτών στα οικονομικά τους από αυτούς τους 24 δήμους θα αποδειχθεί ότι πολλοί δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα.

6. Όλοι οι δήμοι, που δεν ικανοποιούν τα κριτήρια του νόμου, δεν είναι προβληματικοί

Στους σχετικούς πίνακες έχουν ενταχθεί δήμοι με μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης του χρέους τους με ίδιους πόρους, δήμοι που το χρέος τους ανήκει σε επενδυτικά προγράμματα που εξυπηρετούνται κλπ. Για το λόγο αυτό το ποιος δήμος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης και με ποιους όρους, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα βαθιάς και ενδελεχούς μελέτης σε κάθε δήμο ξεχωριστά.

Νικήτας Κακλαμάνης
Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button