Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Επιστολή Υπουργού Εσωτερικών προς Περιφερειάρχες και Δημάρχους για παύση δαπανών προβολής και εκδηλώσεων

Προς: Περιφερειάρχες και Δημάρχους, Αθήνα 4 Ιανουαρίου 2012

Όπως όλοι γνωρίζουν, η χώρα περνάει μια φάση, κατά την οποία διακυβεύονται κατακτήσεις δεκαετιών και στην διάρκεια της οποίας, πολλές χιλιάδες συμπατριωτών μας πέρασαν στην ανεργία με μηδενικό εισόδημα ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και κοινωνικής στήριξης.
Από την ημέρα που ανέλαβα στο Υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλα πολλές προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.
Οι περιστάσεις ωστόσο επιβάλλουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μια διαφορετική διαχείριση των πόρων αυτών σε σύγκριση με το παρελθόν. Η ανεργία, οι τεράστιες δυσκολίες και η ανάγκη για πρόσθετη προσπάθεια στο κοινωνικό μέτωπο είναι πρώτες προτεραιότητες. Εν όψει αυτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ακραία ελάχιστο και μη προκλητικό επίπεδο δαπάνες για κάθε μορφής εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες. Τα εξοικονομούμενα ποσά μπορούν να διατεθούν σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος των τοπικών κοινωνιών, π.χ. ωφέλιμες κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες που δημιουργούν απασχόληση και ιδίως αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο.
Είμαι σίγουρος, ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση -όλοι σας - κατανοείτε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, και την ευρύτερη ανάγκη αναϊεράρχησης προτεραιοτήτων που πρέπει να επιδείξουμε στη σημερινή δύσκολη στιγμη.
Τάσος Γιαννίτσης
Υπουργός Εσωτερικών

AddThis Social Bookmark Button