Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Περί του παρόντος blog ...dimypsilanti.blogspot.com

Μετά από 5 και πλέον χρόνια λειτουργίας αυτού του blog έκρινα ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να ανανεώνεται, δεδομένου ότι ο λόγος δημιουργίας του ήταν για να υπάρχει μια εναλλακτική φωνη στα δρώμενα του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, ο οποίος πια δεν υφίσταται. Αν ανατρέξει κάποιος στις αναρτήσεις του θα διαπιστώσει ότι υπάρχει πολλή δουλειά, πολλές τοποθετήσεις και γενικότερα ένα κομμάτι, έντονο και ταυτόχρονα συναρπαστικό, της ζωής μου. Θα συνεχίσει να υπάρχει για κάποιον που θέλει να ανατρέξει σε γεγονότα της τελευταίας τετραετίας της ύπαρξης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη (2006~2009)...
Οι αναρτήσεις που αφορούν:
τις μετεγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να αναρτώνται στο metegkatastaseis.blogspot.com
την ενέργεια, το περιβάλλον και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας στο www.energeiakozani.gr
τοποθετήσεις και άλλα που αφορούν τη δραστηριότητα και τις θέσεις μου στο www.mavromatidis.gr

Δημήτρης Μαυροματίδης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης 16.1.2012

Τακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 στις 19.00μ.μ. στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:


1. Συζήτηση με θέμα: Χρηματοδοτικά εργαλεία – αντισταθμιστικά οφέλη από ΔΕΗ (για τη χρήση των φυσικών πόρων) με στόχο τη χρηματοδότηση της μεταλιγνιτικής περιόδου.
Εισηγητές: κ. Ιωαννίδης Ελευθέριος, δημοτικός σύμβουλος, Κα Μπουμπόναρη Νικολέτα Αντ/ρχος Κοζάνης.
2. Μεταβίβαση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης από το Δήμο Κοζάνης στη ΔΕΥΑΚ
Εισηγητής; κ. Καραπάτσιος Ευάγγελος, Αντ/ρχος Κοζάνης
3. Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΥΠ.ΠΟ.Τ. – Δήμου Κοζάνης – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με αντικείμενο την ενίσχυση της θεατρικής ανάπτυξης της πόλης της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής των Νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας»
Εισηγήτρια: Κα Καλογερίδου Κυριακή, Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
4. Παραχώρηση της χρήσης λεωφορείων οχημάτων στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την κάλυψη των αναγκών του.
Εισηγήτρια: Κα Καλογερίδου Κυριακή, Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
5. Έγκριση παράτασης συμβάσεων μεταξύ Δήμου Κοζάνης – ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης για α)Εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στην πόλη της Κοζάνης και β)Εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στις Τοπικές Κοινότητες, μέχρι 31-03-2012,
Εισηγητής: κ. Καραπάτσιος Ευάγγελος, Αντ/ρχος Κοζάνης.
6. Παραχώρηση ή μη της χρήσης έκτασης εμβ. 14.782,38 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή «Παλιός Τσιαϊπούνης» στην Κοζάνη, στη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. για κατασκευή νέας Τοπικής Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Εισηγητής: κ. Τσανακτσίδης Ευστάθιος, δημοτικός σύμβουλος.
7. Έγκριση της αριθμ. 1/2012 Α.Δ.Σ. του Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού – Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης με θέμα «Σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για μουσική διδασκαλία στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης»
Εισηγητής: κ Γελαδάρης Χάρης, Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού.
8. Κατανομή 4ης δόσης ποσού 190.072,93 € στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης.
Εισηγητής: κ. Παφίλης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος.
9. Έγκριση Απολογισμών σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διάστημα από 01-01-2011 έως 30-05-2011.
Εισηγητής: κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης.
10. Συναίνεση η μη του Δ.Σ. για έκδοση αδείας εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρων στη θέση «ΚΡΑΝΙΑ» της Τ.Κ. Αγίου Χαραλάμπους του Δήμου Κοζάνης.
Εισηγήτρια: Κα Μπουμπόναρη Νικολέτα, Αντ/ρχος Κοζάνης.
11. Συναίνεση ή μη του Δ.Σ. για ξεκίνημα διαδικασιών για τη χορήγηση άδειας διενέργειας ερευνητικών εργασιών ύπαρξης μαρμάρων στη θέση «ΚΡΑΝΙΑ» της Τ.Κ. Αγίου Χαραλάμπους του Δήμου Κοζάνης, εμβ. 99.234,934 τ.μ.
Εισηγήτρια: Κα Μπουμπόναρη Νικολέτα, Αντ/ρχος Κοζάνης.
12. Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Πάρκων - Παιδικών Χαρών – Παιδότοπων – Καλλωπισμού – Ονομασίας οδών, πλατειών, συνοικισμών, σχετικά με την ονομασία οδών πόλεως Κοζάνης.
Εισηγητής: κ. Εμμανουήλ Παφίλης, Πρόεδρος της Επιτροπής.
13. Συγκρότηση επιτροπών ΕΚΠΟΤΑ για το έτος 2012
Εισηγήτρια: Κα Παρθένα Τουμπουλίδου, Αντ/ρχος Κοζάνης
14. Τροποποίηση της αριθμ. 616/2011 Α.Δ.Σ. μόνο ως προς τον ορισμό Γραμματέα της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων.
Εισηγήτρια: Κα Κουϊμτζίδου Ελπίδα, Αντ/ρχος Κοζάνης.
15. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού δίμηνης απασχόλησης για τις ανάγκες της Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Κοζάνης
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Αποστολίδης, Αντ/ρχος Κοζάνης.
16. Αποδοχή διαφόρων ποσών.
Ψήφιση διαφόρων πιστώσεων
Τροποποίηση Προϋπολογισμού χρήσης 2012.
Εισηγήτρια: Κα Παρθένα Τουμπουλίδου, Αντ/ρχος Κοζάνης
17. Έγκριση χορήγησης αδειών:
Α) Υπηρεσιών διαδικτύου
Β)Τεχνικών παιγνίων
Εισηγητής: κ. Μάρκος Φλώρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Κοζάνης
18. Αιτήσεις – έγγραφα – ανακοινώσεις

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επιστολή Υπουργού Εσωτερικών προς Περιφερειάρχες και Δημάρχους για παύση δαπανών προβολής και εκδηλώσεων

Προς: Περιφερειάρχες και Δημάρχους, Αθήνα 4 Ιανουαρίου 2012

Όπως όλοι γνωρίζουν, η χώρα περνάει μια φάση, κατά την οποία διακυβεύονται κατακτήσεις δεκαετιών και στην διάρκεια της οποίας, πολλές χιλιάδες συμπατριωτών μας πέρασαν στην ανεργία με μηδενικό εισόδημα ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και κοινωνικής στήριξης.
Από την ημέρα που ανέλαβα στο Υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλα πολλές προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.
Οι περιστάσεις ωστόσο επιβάλλουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μια διαφορετική διαχείριση των πόρων αυτών σε σύγκριση με το παρελθόν. Η ανεργία, οι τεράστιες δυσκολίες και η ανάγκη για πρόσθετη προσπάθεια στο κοινωνικό μέτωπο είναι πρώτες προτεραιότητες. Εν όψει αυτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ακραία ελάχιστο και μη προκλητικό επίπεδο δαπάνες για κάθε μορφής εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες. Τα εξοικονομούμενα ποσά μπορούν να διατεθούν σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος των τοπικών κοινωνιών, π.χ. ωφέλιμες κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες που δημιουργούν απασχόληση και ιδίως αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο.
Είμαι σίγουρος, ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση -όλοι σας - κατανοείτε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, και την ευρύτερη ανάγκη αναϊεράρχησης προτεραιοτήτων που πρέπει να επιδείξουμε στη σημερινή δύσκολη στιγμη.
Τάσος Γιαννίτσης
Υπουργός Εσωτερικών

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button