Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Πρώτα συμπεράσματα επί του απολογισμού πεπραγμένων του κ. Μιχαηλίδη

1. Ο κ. Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων σε χώρο που να προσφέρεται για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση οι δημότες (όπως είναι το αμφιθέατρο Ποντοκώμης). Και αρνήθηκαν παρόλο που το ζητήσαμε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2008 όσο και με επιστολή μας την οποία αξίζει να διαβάσετε πριν μερικές μέρες. Και το λέμε αυτό διότι είναι η κορυφαία διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο για τη λογοδοσία των Δημοτικών Αρχών.

2. Διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μιχαηλίδης συναντήθηκε με πρωτοβουλία της ΑΝΚΟ με τον κ. Αθανασόπουλο για θέματα μετεγκατάστασης αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Ιανουαρίου 2009 για σύσταση Επιτροπής Μετεγκατάστασης, που λήφθηκε μετά από πρότασή μας στο αμφιθέατρο Ποντοκώμης ενώπιον κόσμου. Και το λέμε αυτό διότι είναι γνωστές σε όλους μας οι πολλές αστοχίες αυτής της δημοτικής αρχής στο θέμα της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης.

3. Έκανε απολογισμό επταετίας σύμφωνα με την γραπτή εισήγηση που έδωσε. Δεν κλήθηκαν ως όφειλαν οι φορείς του Δήμου, ούτε καν τα Τοπικά Συμβούλια. Μάλιστα δεν τόλμησαν, για λόγους δεοντολογίας, να καλέσουν ούτε τους δημοτικούς συμβούλους της τετραετίας 2003~2006!

4. Στον απολογισμό του συμπεριέλαβε έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης (!)προφανώς για να ανεβάσει τους προϋπολογισμούς και μνημόνευσε ακόμα και την αλλαγή φίλτρων στους ΑΗΣ.

5. Δεν έδωσε καμιά απάντηση στα καυτά θέματα που προκαλούν και απασχολούν καθημερινά τους πολίτες. Όπως:
- για την προκλητική χρήση μηχανημάτων από συνταξιούχους υπαλλήλους
- για την χρήση μηχανημάτων της ΔΕΗ για ιδιωτικούς σκοπούς
- για την πιθανή παράνομη χορήγηση βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας από μέρους του σύμφωνα με την αναπάντητη ανοικτή επιστολή πολιτών του Μαυροδενδρίου
- για τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση του οικισμού Ποντοκώμης
- για τις ανεκτέλεστες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν προέρχονται από την αντιπολίτευση
- για την κατά εξακολούθηση απόρριψη της πρότασης μας, από το 2007, για την περιβαλλοντική προστασία του Μαυροδενδρίου (πρωτοβουλία που ανέλαβε πρόσφατα η Νομαρχία) με αποτέλεσμα να χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος
- για την κριτική για θέματα διαφάνειας προσλήψεων και αναθέσεων έργων και υπηρεσιών
- για τα άσκοπα έξοδα σε τραπεζώματα και στολισμούς
- για την απώλεια έργων από χρηματοδοτικά προγράμματα (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου Ποντοκώμης, προϋπολογισμού 438.000€, Γήπεδο 5x5 στο Μαυροδένδρι 120.000€ από το Ελλάδα 2004 το οποίο πληρώνουμε τώρα από τον Τοπικό Πόρο)
- για τη σπατάλη του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης σε γήπεδα και πλατείες
- για τις άστοχες δηλώσεις του για τη ΔΕΗ

και για άλλα πολλά τα οποία φαίνονται καταγεγραμμένα στην τοποθέτηση μας που κατατέθηκε και στα πρακτικά .


AddThis Social Bookmark Button