Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Φωτοβολταϊκά και άλλα τινά… Άρθρο Ισπόγλου


Φωτοβολταϊκά και άλλα τινά…

Τελικά δεν παιζόμαστε με τίποτα. Αφού δοκιμάσαμε την τύχη μας στο χρηματιστήριο, εν έτη 1999 και δώθε, ήρθε η ώρα μας για νέες επενδύσεις και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα φωτοβολταϊκά οι περισσότεροι, άντε και με καμιά ανεμογεννήτρια οι λιγότεροι πιο και σοφιστικέ. Έτσι, σήμερα οι μισοί Έλληνες είναι επενδυτές συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και οι υπόλοιποι μισοί σύμβουλοι στους πρώτους.

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, ακόμη και τώρα ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο χωράφι για να το «σπείρετε» φωτοβολταϊκά, να μια καλή ιδέα, για το πως να γίνεται επενδυτές με πέντε απλά βήματα:

1. Εντοπίζετε έναν βολικό Δήμο με καλές πλαγιές. Κατά προτίμηση κοντά σε κάποιο χωριό, δεν είναι ανάγκη να πάρετε και τα βουνά.

2. Πιάνετε έναν ή περισσότερους δημοτικούς συμβούλους (της πλειοψηφίας εννοείται) και τους παρουσιάζετε (προφορικά εννοείται) το επενδυτικό σας σχέδιο, δεν είναι και πολύ δύσκολο να τους πείσετε.

3. Συντάσσετε μια αίτηση μία με δύο σελίδες το πολύ, δεν χρειάζεται να γράψετε και πολλά-πολλά, με την οποία:

- Θα ζητάτε (για να φανείτε και σοβαροί μεγαλοεπενδυτές) τουλάχιστον 300 στρέμματα.

- Θα δηλώνετε ότι είστε εκπρόσωπος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας και ενεργείτε για λογαριασμό της.

- Θα δηλώνετε το αντίτιμο που προσφέρετε για την έκταση που θα σας δώσουν. Προσοχή!!! όχι συγκεκριμένα νούμερα, μόνο ποσοστά, π.χ. 2% επί των εσόδων.

- Επειδή όμως δεν ξέρετε αν θα σας κάτσει η σχετική άδεια, μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι όλα αυτά ισχύουν εφόσον σας κάτσει.

- Και τέλος για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ζητείστε και μια περίοδο χάριτος, ας πούμε δυο χρόνια, μέχρι να βγάλετε την σχετική άδεια. Εννοείται ότι για το διάστημα αυτό δεν πληρώνετε τίποτα. Είπαμε να επενδύσετε όχι να ρισκάρετε!!!

4. Υποβάλλετε την αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο και περιμένετε. Σε 67 μέρες το πολύ, θα το εξετάσουν, θέλει λίγο χρόνο το πράγμα.

5. Αφήνετε τον ή τους δημοτικούς συμβούλους (από το βήμα 2) να υποστηρίξουν την πρότασή σας. Είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν εκπληκτικά επιχειρήματα που ακόμη και εσάς θα σας αφήσουν άναυδους, όπως αύξηση τουριστικής κίνησης (γι’ αυτό είπαμε κοντά σε κάποιο χωριό - για να έρχεται ο κόσμος να απολαμβάνει τη θέα), μείωση της ανεργίας (για να βρουν δουλειά όλοι οι κάτοικοι του χωριού), κλπ, κλπ, κλπ και μάλιστα μπορεί να πείσουν και κανέναν άλλο, εκτός της παράταξής τους.

Περιμένετε άλλες 27 μέρες για την έκδοση απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, άντε και λίγο ακόμη για τα διαδικαστικά και VOILA!!! Έχετε στα χέρια σας μια έκταση, όπου δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί κανείς άλλος παρά μόνο εσείς. Ε! από κει και πέρα, είναι εύκολο. Και στο κάτω-κάτω, αν δεν σας βγει η άδεια, τι είχατε τι χάσατε….

Αν όλα αυτά νομίζετε ότι στερούνται σοβαρότητας ή σας φαίνονται από χαζά έως αστεία, πηγαίνετε μια βόλτα στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη, με την αίτηση υπό μάλης, και τα ξαναλέμε…

Κωνσταντίνος Ισπόγλου

Μια φορά κι έναν καιρό, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Υ.Γ. Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά και δεν κάνω και εγώ μια αίτηση ;

AddThis Social Bookmark Button