Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη 24/8/09

Θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο 24.08.09:

1. Επαναφέραμε την πρόταση που κατατέθηκε από μέρους μας (15.01.08 ) για διερεύνηση της διαχρονικής εξέλιξης των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών ύδρευσης των οικισμών Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη με στόχο να τεκμηριωθεί η κάλυψη του συνόλου της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ. Διότι πολλές φορές στο παρελθόν και με αφορμή και την κάλυψη των υδρευτικών μας αναγκών από τον Τοπικό Πόρο (200.000€), όπου διαφωνήσαμε, καταθέσαμε την πρόταση μας για διεκδίκηση κάλυψης όλης της δαπάνης από τη ΔΕΗ διότι με ευθύνη της προέκυψε η άντληση υδάτων από μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με παλιότερα. Σήμερα πάλι στο 2ο θέμα κληθήκαμε να πληρώσουμε άλλες 105.000€. Δεν πάει άλλο διότι θα τεθεί ζήτημα ανταποδοτικότητας και θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι δημότες μας.
Η παρούσα απόφαση, για την τεκμηρίωση να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ ως ένα επίσημο μήνυμα για να αναλάβει τις ευθύνες της. Προτείνω αφενός μεν να δούμε τα στοιχεία των καταναλώσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα στους δύο οικισμούς την τελευταία 20ετία όπου δεν υπήρχε η ανάγκη άντλησης υδάτων από τον καρστικό (σε μεγάλο βάθος) υδροφορέα. Σημειώνεται ότι για την παραπάνω τεκμηρίωση θα αποτυπωθούν οι καταναλώσεις για τις υδρευτικές ανάγκες μας κατά τα τελευταία χρόνια δεδομένου ότι ο πληθυσμός δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί.
Η ανάθεση της μελέτης να γίνει σε μελετητή γεωλόγο με μεγάλη εμπειρία στην περιοχή μας και με αυτή να ζητηθεί από τη ΔΕΗ το αυτονόητο. Εάν η τελευταία δεν ικανοποιήσει το αίτημα μας, για κάλυψη της ηλεκτροδότησης, τότε θα προσφύγουμε δικαστικά ως Δήμος με στοιχεία.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα (σημειώνεται ότι στις 15-1-08 είχε απορριφθεί).
2. Ζητήσαμε ενημέρωση για το σχέδιο διαχείρισης που έχει η παρούσα δημοτική αρχή για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας επειδή κατασκευάστηκαν υψηλού κόστους δημόσιες αθλητικές υποδομές και θα απαξιωθούν αν αφεθούν στην τύχη τους.

Θα απαντηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
3. Υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων για την ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα (επέκταση) του οικισμού Ποντοκώμης. Παρακαλούμε να ελέγξετε το έργο το οποίο σημειώνουμε ότι θα δούμε και εμείς ως προς τις προδιαγραφές που τηρήθηκαν.

Ειπώθηκε ότι θα το ελέγξουν ξανά

4. Επισημάναμε ότι αναμένουμε απάντηση επί της αναπάντητης επιστολής που στείλαμε στο Δήμο για αυθαίρετη χρήση μηχανημάτων του Δήμου.

AddThis Social Bookmark Button