Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Παρουσίαση ΑΝΚΟ 08.07.08 για μεταγκατάσταση Ποντοκώμης

Στην παρουσίαση της ΑΝΚΟ (αμφιθέατρο Ποντοκώμης 08.07.08) για την αξιολόγηση των υπό μετεγκατάσταση χώρων δεν έγινε παρουσίαση της μελέτης αξιολόγησης με το σύνολο των παραμέτρων (περιβαλλοντικών, οικονομικών, κλπ) για κάθε προσφερόμενο χώρο αλλά μόνο η αποτύπωση των χώρων σε χάρτη με στοιχεία χωροταξικά. Αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί ψηφοφορία άμεσα (25~27 Ιουλίου) δεδομένης και της καθυστέρησης της μετεγκατάστασης αφού το ΦΕΚ από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναγκαστική απαλλοτρίωση δεν αναμένεται πριν από το Φεβρουάριο. Η ΑΝΚΟ ζητήθηκε να εκφράσει ελεύθερα την άποψή της επί του θέματος και να γίνει μία ουσιαστική παρουσίαση σε λαϊκή συνέλευση περιορίζοντας τους υπό μετεγκατάσταση προσφερόμενους χώρους δεδομένου ότι στην παρούσα φάση είναι σύμβουλος και μόνο του Δήμου μας. Σημειώνεται ότι στο τέλος της διαδικασίας η ΑΝΚΟ ανέφερε ότι η μελέτη είναι ολοκληρωμένη αλλά έκρινε σκόπιμο να μην παρουσιαστεί. Πάντως δεσμεύτηκε ότι θα εξειδικευτεί με όσα προαναφέρθηκαν για να παρουσιαστεί αργότερα. Οι διαδικασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 2 μήνες κατ’ εκτίμηση όλων.

Εμείς ζητήσαμε ειδικά και έγιναν δεκτά:

  • εφεξής να είμαστε παρόντες σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης. Διότι το ζήτημα του πώς, με ποιο τρόπο, με ποια διαδικασία, κλπ είναι κυρίως μέλημα των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου που τους εκπροσωπεί.
  • να σταλεί έγγραφο στις τελικές προταθείσες τοποθεσίες το οποίο να «κλειδώνει» το χώρο που προσφέρεται στην Ποντοκώμη ιδίως ως προς την έκταση και όρια για να μην υπάρξει πιθανόν αιφνιδιασμός μετά την επιλογή του τρόπου μετεγκατάστασης με πιθανόν αναιρέσεις συμφωνιών.

Ξεκαθαρίστηκε το θέμα των οικοδομικών αδειών. Ο οικισμός θα έχει νομική δέσμευση μετεγκατάστασης μόνο όταν προκηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση. Άρα τότε θα σταματήσει και η όποια οικοδομική δραστηριότητα.

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες:

  • Δήμαρχος Πτολεμαϊδας (κ. Τσιούμαρης)
  • Δήμαρχος Μουρικίου (κ. Βρυζίδου)
  • Οι αντιδήμαρχοι Κοζάνης (κα Τουμπουλίδου και κ. Καραπάτσιος)
  • Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΠΕΠΟΚ (κ. Ζεμπιλιάδου)

Δημήτρης Μαυροματίδης

AddThis Social Bookmark Button