Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 05.02.09


Υπόθεση ΜΠΕ Ορυχείου Ποντοκώμης

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009 σε συνάντηση εργασίας για θέματα μετεγκατάστασης Ποντοκώμης [κλικ για Αποτελέσματα συνάντησης εργασίας για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης] τέθηκε το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) η οποία ήδη εκδόθηκε [κλικ για σχετική ΚΥΑ] και αφορά το αγρόκτημα Ποντοκώμης χωρίς τον οικισμό [κλικ για σχετικό χάρτη]. Ζητήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο από όλη την αντιπολίτευση [κλικ για σχετικό αίτημα].

Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 στο Αμφιθέατρο Ποντοκώμης [κλικ για τι συνέβη συνοπτικά στο Δ.Σ. με φωτογραφίες]. Γραπτώς κατατέθηκαν η εισήγηση μας [κλικ για αναλυτικά] με τις προτάσεις μας προς ψήφιση καθώς και του κ. Αν. Αθανασιάδη (και) ως Προέδρου του Συλλόγου Περιβάλλοντος [κλικ για κατέβασμα]. Η ομόφωνη απόφαση προτείνει μια σειρά δράσεων [κλικ για αναλυτικά] και αποφάσισε το παρακάτω ψήφισμα [κλικ για ψήφισμα] το οποίο και απεστάλη και το οποίο περιέχει και την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για το Μαυροδένδρι από τη Ν.Α. Κοζάνης.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2008. Παρατίθεται η τοποθέτησή μας κατά τη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου [κλικ για τοποθέτηση], το σχετικό ερωτηματολόγιο του Συλλόγου Περιβάλλοντος [κλικ για αναλυτικά] καθώς και η σχετική επιστολή του Γενικού Διευθυντή Ορυχείων κ. Μελά [κλικ για αναλυτικά] η οποία και έφτασε κατά τη διάρκεια του Ν.Σ. με fax. Για την απόφαση του Ν.Σ. [κλικ για αναλυτικά].

Στο μεταξύ για την υπόθεση της ΜΠΕ ορυχείου Ποντοκώμης παρενέβησαν, μετά το Ν.Σ., το ΚΚΕ τόσο με δήλωση της παράταξης του κ. Μητσιάκου [κλικ για αναλυτικά] όσο και δια του κόμματος [κλικ για αναλυτικά] καθώς και η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης [κλικ για αναλυτικά].

Περιβαλλοντική προστασία Μαυροδενδρίου

Ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, στο τελευταίο έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το ορυχείο Ποντοκώμης, η χρηματοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικής προστασίας του Μαυροδενδρίου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι είναι ένα θέμα που θέτουμε ανελλιπώς εδώ και 2 χρόνια είτε ως μελέτη "περιβαλλοντικής προστασίας" είτε ως μελέτη "βιωσιμότητας" είτε ως μελέτη "περιβαλλοντικών επιπτώσεων". Αναφέρουμε μόνο τις γραπτές μας τοποθετήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια γι’ αυτό το θέμα. [κλικ για αναλυτικό άρθρο]

Σημαντικά

Πρόσκληση για συνάντηση για δημιουργία Συλλόγου Περιβάλλοντος στο Μαυροδένδρι (Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2008) [κλικ για αναλυτικά]

Επίσκεψη Κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη στο νομό Κοζάνης [16-18 Φεβρουαρίου 2008] και σύσκεψη με θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση. Καθεστώς λειτουργίας των ΑΗΣ και ορυχείων [κλικ για την επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη].

Ενδιαφέροντα

Hμερίδα (Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2008) με θέμα «Σύγχρονες τεχνολογίες για θερμοκήπια φιλικότερα στο περιβάλλον - Η περίπτωση του θερμοκηπιακού πάρκου Δρεπάνου» [κλικ για αναλυτικά]

Άρθρο: Η Δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη δεν υποδέχεται σταθμούς πυρηνικής ενέργειας! [κλικ για αναλυτικά]


AddThis Social Bookmark Button