Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Δημοτικό Συμβούλιο 9 Φεβ 09 - Δημόσιες - δημοτικές εκτάσεις

Πραγματοποιήθηκε στο Μαυροδένδρι το Δ.Σ. της 10 Φεβ 09 απόντος του κ. Μιχαηλίδη γι' αυτό δεν τέθηκαν από μέρους μας θέματα και ερωτήσεις εκτός ημερησίας διάταξης.

Θέματα
1. Λήψη απόφασης για τη μεταβίβαση παραχώρηση κοινοχρήστων κοινωφελών οικοπέδων και εκτάσεων στον οικισμό Ποντοκώμης στο Δήμο Δημ. Υψηλάντη.
Η παρουσίαση έγινε από την ΑΝΚΟ. Συμφωνήσαμε διότι ούτως ή άλλως το θέμα το θέτουμε συνεχώς από το Δ.Σ. της 29 Φεβρουαρίου 2008. Ζητήσαμε να συμπεριληφθεί και το υπαίθριο αμφιθέατρο καθώς και εκρεμμότητες των υπολοίπων Τοπικών Διαμερισμάτων. Η διαδικασία θα λάβει 6~7 μήνες με ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια διότι ήδη καθυστερήσαμε. Εάν βγει πράξη απαλλοτρίωσης τότε δεν μπορούν να υπάρξουν θέματα αλλαγής ιδιοκτησίας.
2. Λήψη απόφασης για συνεργασία του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη με δικηγόρους για τα ζητήματα της Δημοτικής περιουσίας λόγω μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.
Υπήρξε εισήγηση για πρόσληψη δικηγόρων με εισήγηση της ΑΝΚΟ. Συμφωνήσαμε ότι όταν θα έρθει το θέμα με τις μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο τότε θα προσλάβουμε. Το θέμα θα έρθει σε 2~4 μήνες προς συζήτηση. Η ΑΝΚΟ θα προτείνει τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
7. Καθορισμός των όρων για την εκμίσθωση χώρου αποθήκης από το Δήμο στο Δ.Δ. Μαυροδενδρίου.
Ζητήσαμε αναβολή διότι α. Δεν υπάρχει εισήγηση που να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και β. Δεν είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι αγρότες είναι σύμφωνοι με το θέμα. Σημειώνεται ότι ουσιαστικά αφορούσε μόνο την ενοικίαση των αποθηκών του αγροτικού συνεταιρισμού. Το θέμα δεν ψηφίστηκε μόνο από μέρους μας.
11. Ένταξη του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου Τ.Δ. Σιδερά – Κτενά» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 140.000, € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου.
12. Ένταξη έργου « Ασφαλτόστρωση δρόμου Ναχούρ Τ.Δ. Ποντοκώμης» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 60.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .
13. Ένταξη του έργου «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Λιβερών» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 250.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης.
14. Ένταξη του έργου «Μελέτη εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Λιβερών» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 50.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .
15. Ένταξη του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Δ. Ποντοκώμης» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 104.645.16 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης .
16. Ένταξη του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Τ.Δ. Μαυροδενδρίου» στο ΕΑΠ προϋπολογισμού 100.000,00 € αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης.
Οι αποδοχές δεν μπορούν να γίνουν δεκτές στο σύνολό τους διότι έχουν αναλυθεί επαρκώς στο Δ.Σ. της 25 Νοεμβρίου 2008. Το έργο 13 ζητήσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησής του από το ΕΣΠΑ καταρχήν. Για το 16 θεωρήσαμε ότι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο μας. Συμφώνησε μαζί μας όλη η αντιπολίτευση και το ψήφισαν κατά πλειοψηφία όλη η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη.
3. Συμμετοχή του Δήμου με το ποσό των 716,55 € για επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην Ποντοκώμη για ηλεκτροδότηση οικίας Μπαρδάκα Σωτηρίου.
4. Καθορισμός ημερών εκτός έδρας στο Δήμαρχο για μετάβασή του στην Αθήνα και ψήφιση της πίστωσης για πληρωμή εξόδων διαμονής μετακίνησης και ημερησίας εκτός έδρας αποζημίωσης.
5. Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Μαυροδενδρίου.
6. Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Ποντοκώμης.
8. Ψήφιση πίστωσης ποσού 17.171,00 € για το ετήσιο τέλος χρήσης εγκαταστάσεων ΟΣΔΑ Δ. Μακεδονίας για το 2009 για πληρωμή της ΔΙΑΔΥΜΑ.
9. Προγραμματισμός προσλήψεων για τη θέση ηλεκτρολόγου.
10. Απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων έτους 2009.
Συμφωνήσαμε για τα παραπάνω θέματα.

AddThis Social Bookmark Button