Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ενημέρωση περί του Δήμου Δημ Υψηλάντη 04.07.08

AΝΚΟ ενημέρωση - παρουσίαση προτάσεων μετεγκατάστασης Ποντοκώμης 08.07.08

Την Τρίτη στις 19:30, 08.07.08 θα γίνει παρουσίαση – αξιολόγηση των διαθέσιμων χώρων από την ΑΝΚΟ στο Δημοτικό Κατάστημα Ποντοκώμης. Η παρουσίαση θα γίνει στους κατοίκους της Ποντοκώμης. Σημειώνεται ότι κλήθηκαν και οι Δήμαρχοι των Δήμων που κατέθεσαν πρόταση να παραστούν.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει πρόταση για ψηφοφορία για την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης στις 25~27 Ιουλίου (στο Πανηγύρι της Ποντοκώμης) με διαδικασία δημοψηφίσματος (παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου). Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί την Τρίτη κατά τη λαϊκή συνέλευση όπου θα οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία ψηφοφορίας. Αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί ότι εάν μία από τις προτάσεις συγκεντρώσει 50%+1 ψήφο τότε θα είναι αυτή και η τελική επιλογή. Εάν καμία πρόταση δεν συγκεντρώσει το 50% τότε θα υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ των 2 πρώτων προτάσεων.


ΑΝΚΟ ενημέρωση για LEADER

Την Δευτέρα 07.07.08 στις 19:00 γίνεται παρουσίαση από την ΑΝΚΟ του προγράμματος LEADER στο Δημοτικό Κατάστημα Ποντοκώμης. Κλικ για ενημερωτικό υλικό…

Δημοτικό Συμβούλιο 03.07.08

Θέματα –ερωτήσεις εκτός ημερησία διάταξης:

Ερώτηση 1

Πριν ένα χρόνο σε αυτήν την αίθουσα είπαμε «Κατά την άποψη μας τα Κτενά ιδιαίτερα αλλά και ο Σιδεράς – Λιβερά πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία «(Β2). Περιοχές με περιθώρια ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού» σύμφωνα με το σχέδιο ΚΥΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (2 Μαΐου 2007). Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε εάν η πρόταση για το Περιφερειακό Συμβούλιο περί ένταξης του Ασκίου Όρους – Δυτικής Εορδαίας περιλαμβάνει όχι μόνο ονομαστικά αλλά και στο χάρτη που επισυνάπτεται τους παραπάνω οικισμούς μας.» Έγινε τίποτα επ’ αυτού;

Δεν απαντήθηκε.

Ερώτηση 2

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε αναλυτικά τι γίνεται με τις κατασκηνώσεις. Ποιος είναι ανάδοχος, με τι τίμημα. Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί από μέρους σας απάντηση για τον τρόπο που έγιναν οι κατασκηνώσεις του 2006 [Δ.Σ. 10-09-2007).

Απαντήθηκε ότι υπήρξε διαδικασία με προσφορές. Εκφράστηκαν επιφυλάξεις από μέρους μας. Ο κ. Αμανατίδης είπε ότι τέτοιες διαδικασίες πρέπει να γίνονται με κλειστές προσφορές.

Ερώτηση 3 (Εισ. Μαυροπουλίδης)

Αδέσποτα σκυλιά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Τηρούνται οι υποχρεώσεις μας από το νόμο (περί στείρωσης και υγιεινής);

Απαντήθηκε ότι θα ειδοποιηθεί ο Δουλγερίδης Γιάννης (διαθέτει σχετική επιχείρηση) άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα.

Ερώτηση 4 (Εισ. Μαυροπουλίδης)

Οικόπεδα νέων υποψήφιων δικαιούχων. Τι συμβαίνει και δε γίνεται κατανομή οικοπέδων; Γιατί δεν ενδιαφέρεστε;

Ειπώθηκε ότι θα δουν το θέμα άμεσα διότι υπήρχε καθυστέρηση από το Δήμο στον ορισμό εκπροσώπων στην αντίστοιχη επιτροπή.

Ερώτηση 5 (Εισ. Μαυροπουλίδης)

Υπάρχει πρόβλημα με το φωτισμό αμφιθεάτρου εδώ και 2 χρόνια. Γιατί είναι παρατημένος. Γιατί δεν ανάβει;

Απαντήθηκε για λόγους οικονομίας! Είπαν ότι θα υπάρχει φωτισμός από την επόμενη μέρα.

Ερώτηση 6 (Εισ. Μαυροπουλίδης)

Δίκτυο άρδευσης. Η κατάσταση στο Τ.Δ. Ποντοκώμης είναι απαράδεκτη. Μη μετακυλύετε το βάρος στην Πρόεδρο του Τ.Σ. ή τον Πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Τι σκοπεύετε να κάνετε;

Απαντήθηκε ότι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Διαφωνήσαμε.

Ερώτηση 7 (Εισ. Μαυροπουλίδης)

Είναι δυνατόν να γίνεται ασφαλτόστρωση στα Λιβερά (αριστερά στην είσοδο) όπου ασφαλτοστρώθηκαν 200 μέτρα και έμεινε ένα τμήμα του δρόμου 40 μέτρων. Είναι δυνατόν; Στερούμαστε πόρων;

Επίσης τέθηκε ερώτημα από τον κ. Αθανασιάδη για τις μετρήσεις του συνεργείου καταγραφής δημόσιων δρόμων στην Ποντοκώμη. Απαντήθηκε ότι θα μάθουν και θα ενημερώσουν. Δεν υπήρξε πάντως κανένα έγγραφο στο Δήμο.

Ζητήθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση η σύναψη προγραμματικής σύμβασης 30.000€ για πρόσληψη 2 ατόμων εποχιακών, την πληρωμή των κατασκηνώσεων και πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού. Υπήρξε ζήτημα λόγω του μικρού ποσού επειδή ο προγραμματισμός ανέρχεται στις 110.000€ (Αθανασιάδης). Τελικώς ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τέθηκε θέμα από τον πολιτιστικό Σύλλογο Ποντοκώμης (Μιχαηλίδης Μάκης) για ενίσχυσή του ενόψει των εκδηλώσεων του Αγ. Παντελεήμονα με έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο προς μηνών και δεν τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απάντησαν ότι θα δουν το θέμα σε επόμενο Δ.Σ. για όλους τους συλλόγους.

Τακτικά Θέματα

Θέμα 1ο Κατανομή ποσού 24.962.50 € στα σχολεία για λειτουργικές δαπάνες ψήφιση των πιστώσεων.

Ομόφωνα

Θέμα 2ο Ψήφιση πιστώσεων για πληρωμή εξόδων κίνησης διαμονής και ημερησίας εκτός έδρας αποζημίωση για συμμετοχή στο Συνέδριο γυναικών στα Ιωάννινα.

Ομόφωνα

Θέμα 3ο Αναμόρφωση προυπολογισμού εσόδων εξόδων με δημιουργία πίστωσης για εισφορά σε χρήμα για ένταξη ή επέκταση πολεοδομικού σχεδίου στην Ποντοκώμη Ν.1337/83.

Ζητήσαμε να ρυθμιστούν τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν τις επεκτάσεις οικισμού Ποντοκώμης ιδιαίτερα ως προς τις ιδιοκτησίες ιδιωτικές και δημόσιες.

Θέμα 4ο Επέκταση δικτύου ΦΟΠ (αφορά μικτή επέκταση με συμμετοχή του Δήμου στο 70%)

α] Μιχαηλίδη Παύλο Γεωργίου ποσό 885,15 € με ΦΠΑ και

β] Γεωργιάδη Δημητρίου του Αθανασίου ποσό 421,50 με ΦΠΑ ψήφιση των πιστώσεων

Ομόφωνα

Θέμα 5ο Εγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Σιδερών» Τακτοποιητικός.

Ομόφωνα.

Θέμα 6ο Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής έργων:

α] Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ. Δ. Σιδερών

β] Πλακοστρώσεις κεντρικών οδών στα Τ. Δ. Σιδερά – Λιβερών .

γ] Διαμόρφωση Νότιας εισόδου Τ.Δ. Ποντοκώμης

δ] Διαμόρφωση Νότιας εισόδου Μαυροδενδρίου.

Ομόφωνα.

Θέμα 7ο Αποζημίωση Δημάρχου για την εκτός έδρας μετακίνηση στην Αθήνα στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Ομόφωνα.

Θέμα 8ο Ψήφιση πίστωσης ποσού 588,60 € στον Ακριτίδη Δημήτριο για μπουφέ Λιβερών

Ομόφωνα.

Θέμα 9ο Ψήφιση πιστώσεων για επιτροπή ΕΚΠΟΤΑ

Ομόφωνα.

Θέμα 10ο Αποδοχή πίστωσης ποσού 176.980,45 € για το έργο «κατασκευή Τηλεθέρμανσης Μαυροδενρίου και Ποντοκώμης από το σύστημα Τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας» τροποποίηση προυπολογισμού εσόδων – εξόδων.

Τονίσαμε ότι είναι έργα γέφυρα Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης που δεν πρέπει να χαθούν γι’ αυτό συμφωνήσαμε. Επί της ουσίας δεν μας έγινε ανάλυση όπως ζητήσαμε (Δ.Σ. 3.12.07, 4.02.08 και 7.10.07) διότι έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις αφενός μεν ως προς την οικονομική ωφελιμότητά της και αφετέρου ως προς το σχεδιασμό για τον πάροχο της τηλεθέρμανσης, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας. Αυτά τα θέσαμε πριν την ανακοίνωση μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης. Δεν υπάρχει δηλαδή Νομική Δέσμευση για παροχή στην Ποντοκώμη. Είπαν ότι θα δουν το θέμα με την ΑΝΚΟ και θα μας ενημερώσουν.

Θέμα 11ο Αποδοχή ποσού 60.000,00 € από Τ.Π.Α. για το έργο Κατασκευή Γεφυροπλάστιγκας Μαυροδενδρίου» Τροποποίηση προυπολογισμού εσόδων –

Εξόδων.

Για το θέμα είμασταν επαρκώς αναλυτικοί στο Δ.Σ. της 23.05.08 όπου αναδείξαμε την προχειρότητα στους χειρισμούς σας για την κατανομή του ποσού των 1.079.000€ και τους ισχυρισμούς σας περί απώλειας χρημάτων. Το ψηφίζουμε διότι είναι έργο γέφυρα για να μην χαθούν τα χρήματα. Σημειώνω ότι εάν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση για τα έργα γέφυρες θα υπάρξει πρόβλημα για απένταξη!

Θέμα 12ο Αποδοχή ποσού 16.433,30 € από τον Τ.Π.Α. για το έργο «Μελέτη εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Σιδερών –Λιβερών» Τροποποίηση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων.

Ανάλογα με θέμα 10.

Θέμα 13ο Αποδοχή ποσού 23.415,00 € από τον Τ.Π.Α. για το έργο «Αποπεράτωση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Ποντοκώμης» Τροποποίηση προυπολογισμού εσόδων –εξόδων.

Ανάλογα με θέμα 10.

Θέμα 14ο Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2008 με τα έργα από χρηματοδότηση Τ.Π.Α.

Ανάλογα με θέμα 10.

Θέμα 15ο Ψήφιση πιστώσεων για παρουσίες συμβούλων στις συνεδριάσεις Δημοτικού συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής για το Α΄ εξάμηνο 2008

Ομόφωνα

AddThis Social Bookmark Button