Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΦΩΛΙΑ

Ολόκληρη η επιστολή είναι επίσης δημοσιευμένη στον τοπικό τύπο:
Προσλήψεις Αστείο - Aνοιχτή επιστολή κατοίκων Δ.Δ Μαυροδενδρίου Δήμου Δημ. Υψηλάντη στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Φώλια

Η αναδημοσίευσή της για λόγους ενημέρωσης:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΦΩΛΙΑ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ….ΑΣΤΕΙΟ!!!!

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, μετά από την «πρωτοποριακή!!!» συνέντευξη από την οποία υποχρεώθηκαν να περάσουν οι περισσότεροι υποψήφιοι, μάθαμε επιτέλους ποιο είναι οι τυχεροί που έχουν την χαρά να νιώθουν μόνιμοι υπάλληλοι της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτούς που πέρασαν, διότι οι περισσότεροι είναι φίλοι μας και συγγενείς μας και έχουν οι περισσότεροι από αυτούς τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με όλους μας, αλλά παράλληλα εκφράζουμε διάφορους προβληματισμούς ως προς τη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε και καταλήξαμε εδώ.

Εκτιμούμε πως, επειδή η ανεργία στην περιοχή είναι το πρώτο καυτό πρόβλημα, , μετά το οικολογικό, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις αγωνίες νέων ανθρώπων που, ως επί τω πλείστον, βιώνουν μια πρωτόγνωρη εργασιακή ανασφάλεια, αλλά, παράλληλα, ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον γι αυτούς και τις οικογένειες τους. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω θέλουμε να εκφράσουμε τα εξής:

1) Διαπιστώνουμε πως έχουν εκδοθεί (ΔΗΜΟΣ Δ.ΥΨΗΛΑΝΤΗ) βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας σε διάφορους υποψηφίους για τις οποίες εκτιμούμε πως πιθανόν να είναι αμφιβόλου νομιμότητας, με συνέπεια εμείς που, όντως διαμένουμε μόνιμα σε τούτα τα χωριά, πλάι στα ορυχεία, κάτω από τις καμινάδες, να χάνουμε το πλεονέκτημα που η ουσία αλλά και το γράμμα του νόμου μας δίνει. Σε πολλές των περιπτώσεων καταλύεται η λογική της εντοπιότητας. Η αξιοπρέπεια αλλά και τα συμφέροντα μας δεν μας αφήνουν να μην ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα και δηλώνουμε πως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων και της αξίας της προσωπικότητάς μας. Ενόψει δε, νέων προσλήψεων προειδοποιούμε τους πάντες να είναι πιο προσεκτικοί με αυτό το ζήτημα. Ζητάμε επιτέλους την τήρηση του νόμου.

2) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Ας μας εξηγήσει κάποιος, ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος της συνέντευξης; Για να διερευνήσουν αν οι υποψήφιοι θέλουν η όχι να εργαστούν στη ΔΕΗ; Με βάση την εμπειρία μας, η διαδικασία της συνέντευξης δεν προσφέρει κανένα επιπλέον ουσιαστικό κριτήριο επιλογής των υποψηφίων. Αντίθετα, και με τον τρόπο που γίνεται, αφήνει, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν, τεράστια περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ διάχυτο είναι σε πολλούς το αίσθημα της αδικίας.

3) Ζητάμε να μάθουμε για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτό το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας στην περιοχή. Πότε η προσλήψεις που τώρα γίνονται με το σταγονόμετρο θα γίνουν περισσότερες, ώστε να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης που τώρα καλύπτονται από εργολάβους; Πότε θα αγγίξουμε με λογική και σωστό προγραμματισμό το ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής αυτής της περιοχής, ώστε να διαπιστώσουμε τις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες του τόπου και να πάψει η ΔΕΗ να είναι η μοναδική εργασιακή ασφαλής διέξοδος πολλών νέων της περιοχής;

4) Τέλος, θα θέλαμε να θέσουμε ως προβληματισμό το ζήτημα των ποσοστών των οικισμών για τις προσλήψεις. Εκτιμούμε πως στον ορισμό του πληττόμενου οικισμού πρέπει να μπουν και άλλοι παράγοντες, που θα αποτυπώνουν την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση των οικισμών.

Ο μεγάλη μας αγωνία είναι πως τελικά ζούμε σε έναν τόπο που οδηγείται στην πλήρη απαξίωση, και η επιλογή μας να επενδύσουμε σε τούτο τον τόπο αποδεικνύετε μια λάθος επιλογή.

Είναι αδιανόητο να υφιστάμεθα αυτήν την τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, την εργασιακή ανασφάλεια, την καταστροφή της περιοχής και όταν μας δίνετε η ευκαιρία ενός αξιοπρεπούς εργασιακού διεξόδου κάποιοι να το υπονομεύουν. Αν πάλι κάποιοι επιμένουν να νομίζουν πως μπορούμε να συμβιβαστούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που μας προτείνουν, λέμε όχι.

  • ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!
  • ΔΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ

  1. ΓΚΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  2. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
  3. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
  4. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
  5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
  6. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  7. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
  8. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
  9. ΑΛΜΑΣΙΔΗΣ ΣΑΜΨΩΝ
  10. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
  11. ΤΣΕΠΡΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  12. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΝΗΣ
  13. ΧΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
  14. ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
  15. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  16. ΓΚΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  17. ΚΑΡΑΝΑΚΗ ΕΛΕΟΝΟΡΑ
  18. ΜΠΟΥΦΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  19. ΜΠΟΥΦΙΚΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
  20. ΤΣΕΠΡΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  21. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
  22. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
  23. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  24. ΤΣΕΠΡΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  25. ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
  26. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  27. ΧΑΝΤΑΒΑΡΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
  28. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
  29. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  30. ΧΑΝΤΑΒΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  31. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
  32. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΙΝ:

-ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

-ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ.

-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


AddThis Social Bookmark Button