Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ανανέωση Σύμβασης Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ανανεώνονται οι συμβάσεις στο προσωπικό των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α)

Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία ελήφθη με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η απόφαση αφορά την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α).

Ειδικότερα, όπως ορίζεται στην εν λόγω απόφαση, το προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Γ΄ΚΠΣ σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με την ίδια σχέση εργασίας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ μέχρι την λήξη τους, με τήρηση της διαδικασίας της παρ.3 του άρθρου 21 του ν.2190/94.

Κατόπιν τούτου οι υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το προσωπικό που απασχολήθηκε στα προγράμματα του Γ ΚΠΣ και οι οποίες έληξαν την 31/08/2008, θα ανανεωθούν για ένα έτος όπου κρίνεται σκόπιμο, δηλαδή μέχρι 31/08/2009, εφόσον η Δομή έχει υπογράψει σύμβαση ετήσιας διάρκειας για το σχολικό έτος 2008-2009 με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ο οποίος είναι δικαιούχος των πράξεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Για όσους εκ των απασχολουμένων, ήδη, καταρτισθούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αυτές ανεξαρτήτως της ημερομηνίας, που θα υπογραφούν, θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από 01/09/2008 έως 31/08/2009, εφόσον η Δομή λειτουργεί από την ημερομηνία αυτή και οι απασχολούμενοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από την ίδια ημερομηνία.

Είναι σημαντικό ότι για την ανανέωση των συμβάσεων αυτών δεν απαιτείται απολύτως καμία έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας.

AddThis Social Bookmark Button