Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Επαφή Συλλόγου Μαυροδενδρίου με το Συνήγορο του Πολίτη

Από σχετικό mail του Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου:
"Χθες το απόγευμα μέλος του συλλόγου μας είχε συνάντηση με το κλιμάκιο του Συνηγόρου του πολίτη που βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην περιοχή μας. Η συνάντηση αυτή έγινε ως συνέχεια της αναφοράς που κάναμε στον συνήγορο του πολίτη λόγω της ευρείας ρύπανσης που διαπιστώθηκε στις 11/6/2009.
Εκφράσαμε την αγανάκτηση μας για τις συνεχιζόμενες υπερβάσεις ρύπων που οφείλονται στις δραστηριότητες της ΔΕΗ και κυρίως στα ελλιπή μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης. Επίσης εκφράσαμε και την αγωνία μας για το πώς θα είναι στο μέλλον η κατάσταση λόγω και της διάνοιξης του ορυχείου Ποντοκώμης.
Τα μέλη του κλιμακίου έδειξαν κατανόηση στις ανησυχίες μας και μας έδωσαν οδηγίες για το πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της περιοχής μας μέσω προσφυγών και καταγγελιών.
Σύντομα επίκειται και η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για το ορυχείο Ποντοκώμης. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι γι αυτήν την σημαντική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να κάνουμε κάποιους να καταλάβουν πως δεν μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στο μέλλoν μας χωρίς να μας υπολογίζουν."

AddThis Social Bookmark Button