Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Προτάσεις μας για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης στο Δ.Σ. Δημ. Υψηλάντη

Επισημάναμε ότι είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας για το ΕΑΠ και πριν ένα χρόνο [ΔΣ 25.11.08]:
Επειδή στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να έχουμε αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Δήμο μας, δεδομένης πια και της πολιτικής απόφασης για τον Καποδίστρια 2 από τις επόμενες εκλογές, προτείνουμε :

1. Τη δημιουργία ενός δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου το ύψος και το μέγεθος θα προσδιοριστούν με προμελέτη. Η τεκμηρίωση:
• Δημιουργία ενός Νομικού προσώπου, ίσως και η Δημοτική Επιχείρηση, με εταίρους τους 4 οικισμούς μας, οι οποίοι θα συμμετέχουν με ποσοστό ανάλογο των εγγεγραμμένων δημοτών μας. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να υπάρχουν έσοδα τα επόμενα χρόνια στα τοπικά μας διαμερίσματα (δεδομένου του Καποδίστρια 2).
• Καλύπτουμε τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια των οικισμών μας (δημόσιοι χώροι και εξετάζουμε και τις κατοικίες)
• Δίνουμε τη δυνατότητα εσόδων με μια απόδοση του αρχικού κεφαλαίου της τάξης του 12%~15%. Το αρχικό κεφάλαιο θα αποδώσει σε βάθος 20ετίας περίπου 3 φορές την αξία του.
• Ανοίγουμε διάπλατα τη δραστηριότητα των επενδύσεων σε ΑΠΕ των κεφαλαίων του Τοπικού Πόρου που είναι σύμφωνο με το πνεύμα του νομοθέτη. Επίσης καλλιεργούμε μια νοοτροπία (κουλτούρα) πράσινης επιχειρηματικότητας και κάνουμε τα χωριά μας σημείο αναφοράς για την πράσινη ανάπτυξη.
• Δεσμεύουμε τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης αναλόγως σε ποσοστό 60% της ετήσιας χρηματοδότησης του. Σε πρώτη φάση άμεσα χρειαζόμαστε μια προμελέτη ανάπτυξης του πάρκου (θα γίνει συγχρηματοδοτούμενο; - θα είναι αμιγής επιχείρηση; - πώς καλύπτεται νομικά η ωφέλεια των χωριών μας;).

Συνεπώς προτείνουμε την ανάθεση προμελέτης στην παρούσα φάση ύψους 15.000€ η οποία θα αναδείξει τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

2. Προτείνουμε την μελέτη θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων (spin off) στο Μαυροδένδρι (προσανατολισμένη σε δράσεις πράσινης ανάπτυξης). Οι λόγοι προφανείς. Θα είναι προσανατολισμένη προς την επιχειρηματικότητα για την υποστήριξη της ΔΕΗ. Η προμελέτη θα είναι της τάξεως των 20.000 €. Η μελέτη θα εκπονηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα της προμελέτης.

3. Η κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας των κοινωνικών δομών του Δήμου μας. Διότι εμείς οφείλουμε να είμαστε στην κοινωνική οικονομία συνεπείς όσο τουλάχιστον υπάρχει Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη.

4. Η διαμόρφωση της εισόδου στο Δημαρχείο στο Μαυροδένδρι και αίθουσας στο Δημοτικό Κατάστημα στην Ποντοκώμη με δωρεάν πρόσβαση στο Internet και παροχή υπολογιστή. Κόστος εκτιμώμενο 20.000€. Επίσης προτείνω την επέκταση του Δικτύου της ΤΕΔΚ στο Δήμο μας για ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση όλων των δημοτών στο Internet δωρεάν.

5. Όλα τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να διοχετευθούν στη διαμόρφωση του κτιρίου της Δημοτικής Επιχείρησης της Ποντοκώμης ώστε να γίνει ένα σύγχρονο κέντρο με βαρύτητα στον κινητό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω ψηφίστηκαν ομόφωνα πλην του τελευταίου του οποίου η μελέτη δεν ήταν ακόμη έτοιμη παρόλο που ανατέθηκε στις αρχές του χρόνου.

AddThis Social Bookmark Button