Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Εκδήλωση στην Ποντοκώμη για συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κύριο εισηγητή τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Ποντοκώμη, με θέμα την αναπτυξιακή διάσταση της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης με αφορμή την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, ενώ συνδιοργανωτής ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποντοκώμης κ. Ιωσήφ Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αβραάμ Μιχαηλίδης, επεσήμαναν την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης σε έναν οικισμό με ταυτότητα και χαρακτήρα.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, στην παρέμβασή του τόνισε τον βασικό ρόλο της αρχιτεκτονικής και του πολιτιστικού αποθέματος στην ανάπτυξη και το νέο οικονομικό μοντέλο του Δήμου, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι ο νέος οικισμός θα πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση και να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν σε προηγούμενες μετεγκαταστάσεις.
Ο κ. Χαραλαμπίδης στην εισήγησή του, δήλωσε γοητευμένος με την ιδέα της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο σύνολο των πολιτισμών που συνθέτουν το νέο Δήμο Κοζάνης και τόνισε την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής διόρθωσης της αισθητικής της πόλης, στην οποία θα αποτυπώνεται η ιστορία της και η σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε δημιουργική συζήτηση και τοποθετήσεις των καλεσμένων με μια σειρά από προτάσεις που αφορούσαν το θέμα της αξιοποίησης του πολιτισμού ως μέσον ανάπτυξης.

AddThis Social Bookmark Button