Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Απάντηση της ΔΕΗ για χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης

Η ΔΕΗ με έγγραφό της απαντά στην απόφαση 22/08 του Δ.Σ. του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη που προέκυψε από τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου της 29.02.08.

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής απόφασης του Δ.Σ του Δήμου Υψηλάντη η ΔΕΗ (υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Ορυχείων κ. Μελάς) αναφέρει:

  1. Η Επιχείρηση ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες κτηματογράφησης του Οικισμού Ποντοκώμης, ενώ εντός του προσεχούς έτους 2009 προβλέπεται η έγκριση της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων (ΜΠΕ) που θα περιλαμβάνουν και τους οικισμούς Ποντοκώμης και Μαυραπηγής.
  2. Οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του Οικισμού της Ποντοκώμης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το έτος 2012. Μέχρι τότε Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Νομαρχία Κοζάνης οι διαδικασίες επιλογής και απόκτησης του χώρου του νέου οικισμού, η διανομή των οικοπέδων, καθώς και οι μελέτες των έργων υποδομής.
  3. Στο χρονικό διάστημα 2012-2013 θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής για ίο νέο οικισμό. Η ΔΕΗ Α.Ε προτίθεται να χρηματοδοτήσει τα έργα υποδομής μέχρι ύψους ποσού που θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο της απαλλοτρίωσης.
  4. Σε κάθε περίπτωση Θα πρέπει εντός του 2015 να έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των κατοίκων από τον παλιό οικισμό και η παράδοση του χώρου στην Επιχείρηση.

AddThis Social Bookmark Button