Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Εκδήλωση: ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ [Κοζάνη, 19.03.2011, 18:30]

«ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ»
ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18.30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξέβα απάν σο Ποζ Τεπέ κ’ είδα την Τραπεζούντα. Είδα την πρωτεύουσα των Κομνηνών, είδα τον Ακρίτα πάνω στα Κάστρα, τη Μαύρη Θάλασσα. Είδα και το δάκρυ της Τραπεζούντας για τα παιδιά της που έχασε τα παιδιά που γέννησε, που ανάστησε, τα ανάθρεψε, τα άνδρωσε και αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.
Ο Θεοδόσης Κυριακίδης, Θεολόγος – Ιστορικός, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που πηγαίνουμε στον Πόντο είναι σαν να επιστρέφουμε στο χωριό μας, σαν να βρίσκουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, χορεύουμε τους ίδιους χορούς, τραγουδάμε τα ίδια τραγούδια, τρώμε τα ίδια φαγητά, είναι πραγματικά σαν να βρίσκουμε ξανά τα χαμένα μας αδέρφια».
Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Δυτ. Μακεδονίας & Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης έχουν την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουν στην προβολή του ντοκυμαντέρ για την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου με τίτλο: «ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» στην αίθουσα ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ (στον πεζόδρομο) του Δήμου Κοζάνης το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 18:30μμ.

AddThis Social Bookmark Button