Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

ΔΣ Κοζάνης 21.3.2011: Πρόταση για την εκπόνηση μελέτης για την πτώση του υδροφορέα στη συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη

Ζητήθηκαν από μέρους μου να δω ότι είναι πράγματι ανταποδοτικά τα προτεινόμενα τέλη δεδομένου ότι οι Δήμοι Δημ. Υψηλάντη και Ελλησπόντου έχουμε έσοδα από τη ΔΕΗ. Μου απέστειλαν ως υπηρεσία τους αναλυτικούς πίνακες των δύο παραπάνω οικισμών, την οποία και ευχαριστώ.
Διαπίστωσα ότι για τα ρεύμα δίνουμε 110.000€ για τη Δημοτική Ενότητα Δημ. Υψηλάντη ποσό που αναλογεί περίπου στο 40% των εξόδων μας (το μεγαλύτερο ποσοστό για ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων).
Είναι προφανές ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη ΔΕΗ όπου πρέπει να τεθεί το θέμα της κάλυψης της ηλεκτροδότησης δεδομένου ότι η πτώση του υδροφορέα, τουλάχιστον για την περιοχή της λεκάνης Σαριγκιόλ, φαίνεται να οφείλεται στην δραστηριότητα της ΔΕΗ. Αν η ΔΕΗ δεν αποδεχθεί την κάλυψη ηλεκτροδότησης αυτών των γεωτρήσεων – που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να το κάνει ανταποδοτικά στην περιοχή – τότε οφείλουμε να δούμε την τεκμηρίωση των παραπάνω. Δηλαδή η εκπόνηση μελέτης για το παραπάνω θέμα όπου εάν αποδειχθεί ότι οφείλεται στη δραστηριότητα των ορυχείων της, τότε ο Δήμος να προσφύγει δικαστικά. Το θέμα είχε αναλυθεί από μέρους μου και στο Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη [κλικ 15.1.08] όπου και υπήρξε εκτενής συζήτηση και υπήρξε και σχετική επικοινωνία του Δήμου Δημ. Υψηλάντη (και νυν Κοζάνης) με τη ΔΕΗ.

Μαυροματίδης Δημήτρης
Δημ. Σύμβουλος Κοζάνης

AddThis Social Bookmark Button