Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Συζήτηση τακτικών θεμάτων (23.03.09) Δ.Σ. Δημ Υψηλάντη

1. Αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Τεχνικού συμβούλου για την μετεγκατάσταση οικισμού Ποντοκώμης Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, προϋπολογισμού 600.000,00 €.

Η τοποθέτησή μας: Το έργο αυτό έγινε για να μην χαθούν χρήματα. Διότι είναι μεταφερόμενοι πόροι από το έργο των δενδροφυτεύσεων το οποίο δεν καταφέρατε να έχετε έτοιμο. Ήταν πρόταση μας όταν ο κ. Μιχαηλίδης μας είπε ότι κινδυναεύουν να "χαθούν" χρήματα να ζητήσει την αλλαγή διότι ήδη είχαμε υπογγραμμένη προγραμματική σύμβαση. Διασφαλίστηκε ότι δεν θα χαθούν τα χρήματα επί του παρόντος. Αυτά τα χρήματα αφορούν την παραπάνω σύμβαση έως το 2015. Τα οποία φυσικά θα πιστοποιούνται κατ' έτος.

2.Αποδοχή και ψήφιση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων , διαδρόμων κεντρικής πλατείας Μαυροδενδρίου» προϋπολογισμού δαπάνης 79.000,00 €.

Η τοποθέτησή μας: Ζητήσαμε αναλυτική εισήγηση. Θυμίζαμε ότι διαφωνήσαμε με το έργο επί της ουσίας αλλά η σημερινή ψήφιση είναι λογιστικού τύπου και γι' αυτό την ψηφίζουμε. Συμφώνησε ο κ. Αθανασιάδης μαζί μας.

3.Υποβολή προτάσεων στο 3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Ν. Κοζάνης 2007-2011 για τα παρακάτω:
Α]Λειτουργία προσωρινού χώρου διάθεσης απορριμμάτων προϋπολογισμού 5.587,00€
Β]Επισκευή τοιχίων κεντρικής πλατείας Τ.Δ. Σιδερών προϋπολογισμού 50.000,00€
Γ]Προμήθεια οργάνων παιδική χαράς Μαυροδενδρίου προϋπολογισμού 45.000,00€
Δ]Προμήθεια εξοπλισμού υπαιθρίου παιδότοπου Τ.Δ. Ποντοκώμης προϋπολογισμού 45.000,00€

Η τοποθέτησή μας: Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25 Νοεμβρίου 2008 είχαμε διαφωνήσει εντόνως για τη στόχευση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και προτείναμε μία σειρά έργων. Το πρώτο έργο που πρέπει να γίνει είναι η Βελτίωση κτιρίου Δημοτικής Επιχείρησης (προετοιμασία αίθουσας, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, βελτίωση αιθουσών, ενίσχυση βιβλιοθήκης, πρόσβαση δημοτών στο διαδίκτυο, κλπ) με ένα αρχικό ποσό 100.000€ και θα περιέχει αναμόρφωση της αίθουσας εκδηλώσεων, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, κ.ά. Επιπλέον επιμένουμε στην ανάθεση μελέτης για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης καθώς και την κάλυψη των αναγκών της τουλάχιστον για φέτος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία έργα και ο Τοπικός Πόρος για φέτος να πραγματοποιηθεί από την κανονική δημοτική αρχή του Δήμου μας για προφανείς λόγους όποτε προκύψει. Εάν καταφέρετε να ανατρέψετε την απόφαση της ανακήρυξης μας τότε ας προτείνετε ότι θέλετε. Δεν έχετε όμως το ηθικό δικαίωμα να σπαταλάτε τους πόρους του Δήμου μας (συνυπολογίζονται και οι προηγούμενες αποφάσεις σας).
Ψηφίσθηκαν τα παραπάνω (και το κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης) ομόφωνα και η μελέτη θα συμπεριληφθεί στην προγραμματική σύμβαση για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Εδώ σημειώνεται ότι οι κοινωνικές δομές κόστισαν σύμφωνα με εισήγηση το Προέδρου 250.000 ευρώ! Που επίσης ψηφίστηκε από τον Τοπικό Πόρο.

Στα υπόλοιπα θέματα της πρόσκλησης συμφωνούμε.

Τέθηκε το θέμα του ταχυδρομείου από μέρους μας: Η κατάσταση είναι απαράδεκτη στο Δημοτικό Κατάστημα Ποντοκώμης. Πρέπει να είναι σε μια τάξη οι φάκελοι, ευτελίζονται οι αποδέκτες. Παρακαλούμε φροντίστε με την ανάθεση περιοδικά σε προσωπικό του Δήμου μας να τακτοποιούνται περιοδικά.

Απάντησαν ότι ήδη υπάρχει άτομο το οποίο φροντιζει

AddThis Social Bookmark Button