Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Η αλήθεια για το σύνδεσμο λυμάτων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25.08.07 καταθέσαμε γραπτώς «Παρατηρήσαμε ότι αποχετεύονται τα βοθρολύματα του Δήμου μας σε περιοχές του Δήμου μας μολύνοντας αυτές. Δηλαδή το μηχάνημα περισυλλογής, το οποίο χειρίζεται πρακτικά ο Δήμος μας μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου, με απλά λόγια πετάει τα λύματα σε μη κατάλληλους χώρους κοντά στα χωριά μας. Για εμάς είστε πολιτικά υπεύθυνοι για ένα συνεχές περιβαλλοντικό έγκλημα. Που αποχετεύονται τα λύματα; Πώς κόβονται οι αποδείξεις; Υπάρχει αντιστοίχιση αποδείξεων και δρομολογίων; Ποιος ελέγχει την κατάσταση;»
Τονίσαμε ότι οφείλουν να απευθυνθούν στους βιολογικούς καθαρισμούς όμορων ΟΤΑ και στη ΔΕΗ για να υπάρξει λύση του θέματος ή με όποιον άλλο νόμιμο τρόπο.
Αντί λοιπόν να δοθεί μία πειστική απάντηση και να λυθεί το πρόβλημα έστειλαν έγγραφο στα Τοπικά Συμβούλια Ποντοκώμης και Σιδερά λέγοντας, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου τους, ότι εάν δεν απαντήσουν – υποδείξουν χώρο τα Τοπικά Συμβούλια εφεξής δεν θα φροντίζουν για τη λειτουργία του Συνδέσμου Λυμάτων, τουλάχιστον για αυτά τα δύο Τ.Σ.. Δηλαδή ζητήσανε από τα Τοπικά Συμβούλια άμεσα ή από εμάς ή από το Σύλλογο Περιβάλλοντος [στον οποίο γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα] έμμεσα να απευθυνθεί στη Δνση Υγιεινής και γνωστοποιώντας την κατάσταση να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλλον έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Διότι εάν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα θα πηγαίναμε απευθείας στις αρμόδιες Δνσεις Υγιεινής και Περιβάλλοντος και θα το καταγγέλλαμε και δεν θα τα καταθέταμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμάς μας ενδιαφέρει η επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν και η ανάπτυξη του τόπου μας και όχι οι μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.
Ποτέ, 6 χρόνια που ήταν δημοτική αρχή, δεν φροντίσανε ουσιαστικά για το σύνδεσμο λυμάτων να είναι περιβαλλοντικά εντάξει παρόλο που είχανε πολύ χρόνο να το δουν ως θέμα. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν φροντίσανε να έρθει ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρόλο που ζητήθηκε από μέρους μας [πιο πρόσφατο Δ.Σ. 04.02.008] ενώ ψευδώς ισχυριστήκανε ότι κανένας βιολογικός καθαρισμός δεν δέχεται τα λύματα των οικισμών μας αφού ποτέ δεν έχουν στείλει τέτοιο αίτημα. Π.χ. στις 14 Απριλίου 08 το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαϊδας αποφάσισε για αίτημα υποδοχής λυμάτων για τον Φιλώτα και το Μουρίκι. Εάν υπήρχε ανάλογο αίτημα από το Σύνδεσμο Λυμάτων ή από το Δήμο μας δεν θα απαντούσε το Δ.Σ. της Πτολεμαϊδας τουλάχιστον;
Τους προκαλούμε λοιπόν να μας προσκομίσουν τα έγγραφα που να αποδεικνύουν σχετικό αίτημα τους πριν την περασμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 25.08.08 και όχι μετά προφανώς.
Και το χειρότερο: κάποιοι, στην αρχή χωρίς ονοματεπώνυμο, προσπάθησαν και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους δημότες μας, λέγοντας ότι φταίμε εμείς, ως «αξιωματική αντιπολίτευση», για τις πράξεις τους (!) όπως πρακτικά αποτυπώνεται στο έγγραφο προς τα Τοπικά Συμβούλια με την υπογραφή τους. Λυπούμαστε πολύ. Εάν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους επιτέλους και να σκύψουν πραγματικά στο πρόβλημα λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο, θα αναγκαστούμε να το δημοσιοποιήσουμε παραπέρα για να τις αναλάβουν. Διότι είναι τουλάχιστον αστείο να μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος και μόλυνση των νερών μας, να τοποθετούνται στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με ιδιαίτερη ένταση, όταν οι ίδιοι τα μολύνουν με την αμέλεια τους ή την λογική του «δεν βαριέσαι» που είναι και οι πιο επιεικείς εκφράσεις! Όσο δε για το σύνδεσμο λυμάτων ζητούμε ξανά να έρθει άμεσα ως τακτικό θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς ενημέρωση όλων των δημοτών μας.

AddThis Social Bookmark Button