Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Απόφαση Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης: Διαδικασία επιλογής θέσης μετεγκατάστασης Ποντοκώμης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΗΜ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ

Σήμερα την 08 Σεπ 2008 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20:00 μμ, το Τοπικό Συμβούλιο Ποντοκώμης συνήλθε σε Δημόσια Συνεδρίαση στο Δημοτικό κατάστημα , ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑ : Διαδικασία επιλογής θέσης μετεγκατάστασης Ποντοκώμης.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο
πέντε (5) μελών ήταν:
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο πέντε (5) μελών ήταν:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Μελίδου Βαρβάρα
Αγγελίδου Αννα
Χοροζίδου Ελένη
Λαζαρίδης Γεώργιος

ΑΠΟΝΤΕΣ

Αθανασιάδης Λαυρέντης

Η Πρόεδρος ανέφερε στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου την διαδικασία επιλογής της θέσης μετεγκατάστασης του χωριού μας σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και στην γενική συνέλευση .
Μετά από διαλογική συζήτηση το Τοπικό Συμβούλιο Ποντοκώμης ομόφωνα

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Το Τοπικό Συμβούλιο Ποντοκώμης , σε επιβεβαίωση όσων διατυπώθηκαν στην ανοικτή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης που πραγματοποιήθηκε την 2 Σεπτεμβρίου 2008 στο κλειστό αμφιθέατρο της Ποντοκώμης, να ζητήσει να προκύψει με απολύτως δημοκρατική διαδικασία ο τόπος μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.
Ζητά ο Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη να μεριμνήσει για τα διαδικαστικά της διεξαγωγής της ψηφοφορίας την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με όσα διατυπώθηκαν στην λαϊκή συνέλευση. Η επιλογή που θα προκύψει θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50% +1 των προτιμήσεων αυτών που θα ψηφίσουν μετά την αφαίρεση, προφανώς, των άκυρων – λευκών ψηφοδελτίων.
Θεωρούμε ότι κανείς δεν θα μπει σε λογικές εκλογών αλλά σε λογική επιλογής του χώρου διαμονής, ενός χώρου όπου η Ποντοκώμη θα συνεχίσει την ιστορία της.
Σημειώνουμε ότι ο τόπος που θα προκύψει από την επιλογή θα είναι ο καταρχήν τόπος μετεγκατάστασης. Δηλαδή θα πρέπει να ικανοποιηθούν για την Ποντοκώμη όσα έχουν ζητηθεί και μπορούν φυσικά να ικανοποιηθούν από το Δήμο υποδοχής που θα προκύψει μετά την ψηφοφορία. Το Τοπικό Συμβούλιο προτίθεται οι όροι για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης που θα προσδιοριστούν σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και το Δήμο υποδοχής, να αναλυθούν στους κατοίκους και μετά να συμφωνήσει στις νομικές ενέργειες – αποφάσεις που θα απαιτηθούν με νέα απόφασή του.
Επειδή θέλουμε τα παραπάνω να γίνουν γνωστά σε όλους στους κατοίκους της Ποντοκώμης πριν την ψηφοφορία καλούμε σε συζήτηση όλους στο αμφιθέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008, στις 7 μ.μ..

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μελίδου Βαρβάρα

ΤΑ ΜΕΛΗ

Αγγελίδου ΄Αννα

Χοροζίδου Ελένη

Λαζαρίδης Γεώργιος


AddThis Social Bookmark Button