Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Προς τι τόση βιασύνη για την «ανάπτυξη» του Δ. Δημ. Υψηλάντη;;;

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 10 Σεπ 2008 ως 4ο τακτικό θέμα ζητήθηκε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη»

Σε μία κρίσιμη ώρα για το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη, όπου κυρίαρχο θέμα ήταν και είναι οι διαδικασίες της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, ο κ. Μιχαηλίδης με δεδομένη την τυπική πλειοψηφία του, ανέλαβε να ολοκληρώσει το έργο της περιόδου του με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για την κατασκευή ενός γηπέδου 5x5 ποδοσφαίρου και ενός γηπέδου μπάσκετ συνολικού προϋπολογισμού 243.000 €.

Και όλα αυτά ενώ διαθέτει ο Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη επαρκή γήπεδα ποδοσφαίρου και ανάλογα γήπεδα μπάσκετ χωρίς καμιά ομάδα! Οι ιστορικές ομάδες Άρης Ποντοκώμης και Οδυσσέας Μαυροδενδρίου και μετέπειτα Δημητρίου Υψηλάντη πρακτικά έχουν διαλυθεί στη διάρκεια της θητείας την Δημοτικής Αρχής του κ. Μιχαηλίδη. Και το χειρότερο: τα υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου δεν συντηρούνται (!) κατ’ ομολογία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα δεν είναι η κριτική για τα πεπραγμένα (;) του κ. Μιχαηλίδη στον προνομιακό χώρο, λόγω εμπειρίας, για τον ίδιο, του αθλητισμού. Το θέμα είναι ότι τα παραπάνω τα δημοπρατεί με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (200.000€) με την απαράδεκτη για εμάς απόφαση του Δ.Σ. του Φεβρουαρίου του 2008*. Άλλωστε αποκαλύψαμε την συμπεριφορά του * και αναδείξαμε τη χρήση – σπατάλη στην πραγματικότητα- του Τοπικού Πόρου για την «ανάπτυξη» του Δήμου μας. Αγνόησε και αγνοεί τις προκλήσεις και τις ανάγκες των χωριών μας, τα οποία είναι σε κρίσιμη ιστορική συγκυρία, προκλήσεις που επισημάναμε εγκαίρως τόσο για την Ποντοκώμη όσο και για το Μαυροδένδρι. Αγνόησε και αγνοεί προκλητικά τη δεινή θέση που θα περιέλθει το Μαυροδένδρι όταν μετεγκατασταθεί η Ποντοκώμη. Αγνόησε και αγνοεί προκλητικά ότι στις 30 Οκτωβρίου εκδικάζεται η δικιά του προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της ανακήρυξης μας ως νέας Δημοτικής Αρχής και ότι εκκρεμεί από τις 7 Αυγούστου η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο αίτημα άμεσης εγκατάστασης μας. Συνεχίζει δηλαδή να παραβιάζει κάθε κανόνα πολιτικής δεοντολογίας που οφείλει να τηρεί σε αυτή την μεταβατική περίοδο παροτρύνοντας μας προκλητικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να προβούμε σε καταγγελίες.

Προς τι αυτή η βιασύνη όταν μάλιστα έχουμε τοποθετηθεί και δεσμευτεί ότι θα διαφοροποιήσουμε τη στόχευση του Τοπικού Πόρου; Γιατί τώρα που το ενδιαφέρον, αυτές τις ημέρες, είναι στραμμένο στην Ποντοκώμη; Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους ότι ο κ. Μιχαηλίδης δεν συμμετείχε στους αγωνιώδεις προβληματισμούς των κατοίκων για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης τους τελευταίους μήνες.

Κανείς μας δεν είναι αρνητικός στο να γίνονται έργα στο Δήμο μας, αλλά στις προτεραιότητες που τίθενται. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μιχαηλίδη που ενώ εξασκεί καθήκοντα Δημάρχου δεν έχει προβεί, παρά τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν στον απολογισμό πεπραγμένων που οφείλει από το Νόμο να πράξει ενώπιον των δημοτών μας εδώ και έξι περίπου χρόνια ως δημοτική αρχή...

Μαυροματίδης Δημήτρης

Ανακηρυχθείς Δήμαρχος Δημ. Υψηλάντη

* Όλα τα παραπάνω είναι αναρτημένα στο www.mavromatidis.gr

AddThis Social Bookmark Button