Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Συζήτηση τακτικών θεμάτων Δ.Σ. (05.05.09)

Θέματα που παρουσίασαν κατά την άποψή μας ενδιαφέρον από τα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Μαϊου 2009:

Καταψηφίσαμε τη δαπάνη 2.000,00 € από τα τακτικά μας έσοδα για τη μελέτη με τίτλο «Μελέτη ηλεκτροφωτισμού γηπέδου» Τ.Δ. Μαυροδενδρίου. Θυμίσαμε την τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25.11.08 όπου είχαμε καταθέσει μεταξύ άλλων: "Είναι πιο επείγον να θωρακίσουμε το Μαυροδένδρι (το καταθέτουμε από το Φεβρουάριο του 2007) για την πιθανή «ακρινοποίηση» του ή αν ματαιωθεί η μετεγκατάσταση Ποντοκώμης να γίνει αυτό για την Ποντοκώμη παρά να γίνουν οι πυλώνες για το γήπεδο ποδοσφαίρου."

Στο τρίτο τακτικό θέμα με τίτλο "Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου στην Αθήνα, καθορισμός ημερών εκτός έδρας ψήφιση πίστωσης." ο κ. Χαϊτίδης Δημήτρης ως εισηγητής προσπάθησε να "πείσει" το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο κ. Μιχαηλίδης κατέβηκε για ...αναζήτηση χρημάτων για το Δήμο. Τους είπαμε ότι πια δεν τους έχουμε καμμιά εμπιστοσύνη και ότι αυτήν τη δύσκολη περίοδο ζητήματα που θα μπορούσαν να λυθούν τηλεφωνικά δεν χρειάζονται παρουσίες στην Αθήνα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι μόνο με με Δήμο δεν ασχολείται...

Δεν ψηφίστηκαν οι πιστώσεις για γεύματα της 25η Μαρτίου. Ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι στη Δημαρχιακή Επιτροπή ο κ. Μιχαηλίδης σε αίτημα δικό μας (το οποίο το συμφωνήσαμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο) να κατανέμονται οι συνεστιάσεις εκ περιτροπής σε όλους τους επαγγελματίες του Δήμου ο κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους (!). Του θυμίσαμε ότι δεν είναι προσωπική του υπόθεση ο Δήμος αλλά θέμα λειτουργίας θεσμών και σεβασμού των δημοτών μας και των χρημάτων του. Δεν ψηφίστηκε από όλη την αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσεπραηλίδης Γιώργος αντικατέστησε τον κ. Τσακιλτσίδη στην τράπεζα αίματος του Δήμου μετά την παραίτηση του τελευταίου για προσωπικούς λόγους.

Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ. Τ.Μ.Ν.Ε του έργου «κατασκευή πεζοδρομίων διαδρόμων κεντρικής πλατείας Δ.Δ. Μαυροδενδρίου. Σε ερώτηση μας το έργο κόστισε 125.000€ μετά την έκπτωση (65.000€ με απευθείας χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ! και 79.000 € από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης). Ζητήθηκε αύξηση 14,4% σύμφωνα με την εισήγηση για επιπλέον εργασίες. Τέθηκε το θέμα από μέρους μας της απασχόλησης μηχανημάτων του Δήμου μας στην αρχή για την πλατεία (π.χ. καθαιρέσεις) και βεβαιώθηκε από το μηχανικό του Δήμου μας ότι είναι επιπλέον εργασίες. Ψηφίστηκε ομόφωνα μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Ζητήθηκε από μέρους μας και πάρθηκε απόφαση για την πιστοποίηση του Δήμου μας και με πιστοποιητικό τύπου Α' δεδομένου ότι άλλαξε η νομοθεσία. Δηλαδή η δυνατότητα του δήμου μας να υλοποιεί έργα του ΕΣΠΑ (4ο ΚΠΣ). Ψηφίστηκε ομόφωνα.

Προειδοποιήσαμε ότι ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας χρειάζεται μία επιπλέον μελέτη από μέρους μας διότι το θέμα είναι πιο σύνθετο. Προβλέφθηκαν στον οργανισμό πολλές θέσεις μεταξύ αυτών και 10 θέσεις δημοτικής αστυνομίας (του οποίους ζήτησε το ΥΠΕΣΔΔΑ). Τον ψηφίσαμε γιατί έχει να κάνει με τη λειτουργία του Δήμου μας. Σημειώσαμε ότι δεν μπορεί το ΥΠΕΣΔΔΑ να επιβάλει σε Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει αποφάσεις και ότι ενδεχομένως υποκρύπτει μελλοντικά επιβολή αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι πρέπει να διαφυλάξουμε την οικονομική ευρωστία του Δήμου μας. [Σημειώνεται ότι τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν σημαίνει νέες προσλήψεις. Για να γίνουν αυτές χρειάζονται νέες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και γίνονται πάντα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες (ΑΣΕΠ).]

AddThis Social Bookmark Button