Loading...

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Τοποθέτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για έργα ΕΣΠΑ Δημ. Υψηλάντη

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 18 Μαιου 09, κατά τη διάρκεια της συζήτηση για το ΕΣΠΑ (4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) έγινε παρέμβαση από μέρους μου για δύο έργα.
Το πρώτο. Επειδή προβλεπόταν θερμοκηπιακό πάρκο κατά μήκος των αγωγών τηλεθέρμανσης (ενδεικτικός προϋπολογισμός 7.000.000 €) πρότεινα να τροποποιηθεί σε θερμοκηπιακά πάρκα Ελλησπόντου και Δημ. Υψηλάντη αφού θα έχουν διαφορετικούς φορείς διαχείρισης. Ειδικότερα το θερμοκηπιακό πάρκο Δημ. Υψηλάντη θα χωροθετηθει στο Μαυροδένδρι λόγω της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης και πρέπει να γίνει σχετική έρευνα για τη χωροθέτησή του.
Το δεύτερο. Επειδή δεν υπήρχε καμμιά αναφορά για τις μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Μαυροπηγής πρότεινα να προβλεφθούν δαπάνες από το ΕΣΠΑ για επιμέρους έργα. Διότι τόνισα ότι εδώ και ένα χρόνο κατέθεσα και στο Σύμφωνο Συνεργασίας και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και στην ΑΝΚΟ ότι χρειάζεται σχέδιο συγκροτημένο με πόρους από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Άλλωστε μέριμνα μας ως νομός Κοζάνης πρέπει να είναι η καλύτερη χρήση του Τοπικού Πόρου κι ότι μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε από το ΕΣΠΑ να το αξιοποιούμε.
Επίσης ζήτησα η Τεχνική Στήριξη για τις μετεγκαταστάσεις (που για την Ποντοκώμη την έχει η ΑΝΚΟ), τόσο για εξοικονόμηση πόρων όσο και για οικονομία κλίμακας να προταθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τεχνική στήριξη του ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) και να αφορά τους οικισμούς Μαυροπηγής και Ποντοκώμης και εάν προκύψει στις 20.05.09 και της Ακρινής.
Οι προτάσεις μου θα εξεταστούν και το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η ενσωμάτωσή τους.

AddThis Social Bookmark Button